Bucurii de sept-oct 2006 (158)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

Alina nici eu nu ii dau salam nici macar sa guste pantru ca sigur i-ar placea. Sti ce am patit odata, a plans la Metro ca ea vrea un baton de salam uscat gen Sibiu, cum ai spus si tu si pana nu si l-a luat de pe raft nu s-a lasat ....asta in conditiile in care ti-am spus mai sus nu a mancat niciodata. Deci evit sa mai cumpar.

1 Anisor2 Anisori
Cosmi bebe -13 septembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandrutza_76 spune:

Buna dimi, am venit la cafea. In sfarsit.
Itzyshor, ma bucur ca te prind la postari Frumoase coincidentele tale cu Lilina, ma bucur ca v-ati gasit.
Gety, eu zic sa mai astepti pana sambata, poate mai intra bani si iei jucaria aia faina. Nu mai stiu unde e lista, parca era mai mare, nu am apucat s-o caut. Daca nu te orientezi la altceva Tu nu ai cont in euro?
Moni, Narcisa cremvursti nu papa, salam a mai gustat, sunca da, carne de porc mananca in amestec, daca fac parjolute sau sarmale...
Idei de papa... acum nu-mi vine nimic in cap, va spun ce am mancat in we, o friptura la tava, cu pilaf, si savarine, mi-au iesit Si bounty bars.
Nu de mult am facut ciorba de burta. Am mai prestat niste salata de boeuf, supici de gaina, cu galuste/taietei, carne cu smantana, chiftele marinate, pizza...
Lexi, ma bucur ca ai primit parfumul dorit.
De asemenea, ma bucur ca Andreea a gasit garsoniera!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns festina spune:

Citat:
citat din mesajul lui GETY

Am primit bani pana acum de la:
1. Princess = 15 lei
2. Alinamoro(15-3 (comision)=12 lei
3. Ramomar=15 lei
4. Xandrutza=15 lei
5. Adriana_mica+Itzy=35 lei
6. Cineva pe 12 februarie (15-3)=12 lei, poate imi scrieti cine
7. Gety=15 lei
8. Mirabelac=15 lei

Cam atat. Cred ca tragem linie si plec la cumparaturi cu astia, nu?

Asa creste Maria Diana

Gety eu sunt pe 12 feb, banii au fost virati de la ING pe numele sotului meu dar am pus si un comentariu ca sa stii de la cine sunt. N-am mai facut transfer de la ING si nu stiam ca se trage comisionul din suma transferata, la BRD imi tragea comisionul din banii din cont, nu din cei transferati.

Itzyyyyyyy mesajele tale m-au inveselit de dimineata. Ai un stil aparte de scris ... vesel si plin de umor. Te pup

La multi ani cu intarziere sotiorilor sarbatoriti zilele trecute!

Mexxa acomodare usoara in Bucuresti si multa sanatate lui Sebicu!

Roxana multa putere mamico! O sa reusiti!

Monique eu la gateala nu ma prea pricep, recunosc. La noi gateste soacra, iar seara ... variatii pe aceeasi tema, oricum mancare rece: rosii, branza, castraveti si murati si proaspeti (Raducu e fan castraveti), crenvusti, ou, ciuperci la gratar, macaroane (fara nici un sos, asa le vrea Raducu, daca au sos spune ca sunt "murdare")., porumb fiert, cascaval, pateu, almete, branza topita.
Organe mananca ficatel de pui si am incercat odata cu creier pane dar nu i-a placut. Carne de porc nu i-am dat pana acum, doar daca a cerut putin de la noi chiftelute, sarmale sau salam uscat. Pana la 1,5-2 ani am fost mult mai stricta cu mancarea, dar acum ii mai dau in cantitati moderate si ce am scris mai sus.

Va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

salutare mamici
Nici nu stiu ce vroiam sa va mai spun.
Ma bucur ca Andreea a reusit sa rezolve problema locuintei in Bucuresti. Multa bafta la doctor, sa vina numai cu vesti bune.
Roxana, tot raul spre bine, desi a revenit cam repede amigdalita, cu cat actionati mai repede cu atat mai bine. Mult noroc cu op puiutului si drum bun spre Germania si multe vesti bune va dorim. Suntem cu gandul la voi.
Mira, am admirat si eu desenele pustiului tau: talentat nu gluma. Noi tot la stadiul de mazgaleli suntem. Dar vorba fetelor, fiecare cu talentele lui.
Alexutza, ne inscriem si noi in categoria parintilor crizati. Trecem si noi prin tot felul de stari cu Rares. Mai nou cautam solutii de blocare a geamurilor ptr ca deja se urca la geam sa il deschida si nu stam decat la et 7. Si numai acum 2 zile l-am gasit cu degetele intr-o veioza. A scos becul si mesterea la ea, bine ca nu luase surubelnita, ca el e permanent cu surubelnita si patentul printre jucarii, desi are doua seturi si din cele de plastic de jucarie nu este deloc interesat de acelea. De aragaz s-a mai saturat, nu mai umbla la el decat rar, i s-a mai luat si de oale, castroane mi le-a cam spart pe toate, farfurii la fel, paharele le sparge taxu, asa ca la bucatarie nu prea mai are la ce umbla. MAi avem conflicte legate de prize si de batutul in parchet si in pereti cu te miri ce. Eu deja simt uneori ca cedez psihic. Cred ca am facut si o mica depresie post nastere ca imi vine sa plang continuu.
Monica, eu am facut mancare de masline. O fac cu carne de pui, exact ca cea de mazare. Rares e super incantat sa manance maslinele din mancare. Am mai prestat macaroane cu branza la cuptor cu multe stafide. Rares adora stafidele, mananca zilnic in drum spre casa de la cresa, chriar am innebunit copii de la cresa cu ele, toate mamicile au inceput sa le cumpere la copii stafide. Am mai facut ghiveci cu carne, tot de pui, am pus ce legume am gasit, am luat si amestec mexican congelat plus cartof, varza, dovlecel, ardei, morcov, conopida, brocoli.
Fi-mea a dormit 2 zile de credeam ca mi-a pus d-zeu mana in cap, dar de alte doua zile numai un tzipat este. Acum in sf e liniste in casa.
Fetelor, baiatul meu nu mai merge la cresa pana nu ii dau pastilutza (adica decasept sau vit C), iar la cresa daca asistenta da la vreun copil tratament ceva cere si el siropel. E fan pastile. Nu stiu cum sa iii mai explic ca atunci cand nu e bolnav nu trebuie sa mai ia siropel sau pastilutze.
Legat de imbolnaviri, pana la 2 ani am avut o viroza la 6 luni si o otita la 1 an. In rest muci si tuse fara complicatii. De cand suntem la cresa muci verzi la greu si tuse continua, rar se opreste din ele. I-am dat o singura data antibiotic ptr muci verzi, dar in rest l-am tratat cu siropeluri la greu, cu tincturi de propolis si echinaceea zilnic si sirop facut in casa de ridiche sau muguri de brad dar si din cele alopate, plus oscilo de cand a venit toamna, plus septilinul de 5 luni continuu. Normal ca cere copilul siropel, ca la cate a luat de 5 luni incoace a devenit reflex ptr el cand vede o sticlutza de siropel sa caste gura sa pape.
Fug sa imi imbrac maza sa o scot afara ca e soare frumos...
O zi buna va doresc.

Mami de doi ingerasi Rares (15 oct 2006) am 2 ani si Miruna (1 febr 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

Buna, fetelor!

am fost de dimineata cu daria sa-i mai fac inca un exudat, sa am rezultatele de la 2 laboratoare diferite. aveam trimitere de la medicul de familie. stau vreo jumate de ora (cu daria nemencata, nebauta) la coada, ajung la ghiseu si mi se spune ca tr sa am programare pt compensate. daca nu, platesc. ii explic ca nu aveam cum sa programez amigdalita purulenta a dariei, ca e o sit speciala, ca e vb de un copil bolnav care nu are de facut decat un exudat. nici pomeneala, ne-a zis ca nu poate face fara plata. nu costa mult, dar uite ca se aduna toate aceste mici cheltuieli si te aduc la sapa de lemn. buuun, plec la alt cabinet, acolo stau iar vreo jumate de ora la coada, dar intru destul de repede dupa ce ma inscrie. slava domnului, astia nu erau cu programari. dupa urc in policlinica la medicul de familie, sa ii dea ceva antibiotic, ca aseara a facut febra mare si s-au inmultit punctele de puroi. ma bucur ca sunt prima la usa si mai erau 2 persoane inauntru la asistente. Uraaa, scap repede. dar nu, uite ca doctorita iesise "putin", asa ca dupa o ora de stat cu copilul bolnav la usa, iese asistenta, i se face mila de noi si ne da trimitere la un lat medic, la alt etaj. mergem acolo, unde iar avem de asteptat, dar macar intram si luam tratamentul. dupa 3 ore iesim si noi din policlinica si ajung acasa cu daria, care se baga in pat si zice ca ea face nani. am lasat-o sa doarma, dar tr s-o scol sa mergem la iridolog. o sa apuce si ea sa doarma 20 min, saracuta. era terminata. asa sunt de revoltata de nesimtirea si dezinteresul cadrelor medicale din romania!!!! mai oameni buni, unde va este sufletul? unde este omenia????? ca pe langa noi la medic asteptau si bebelusi de cateva luni, si alti copii bolnavi. si aia plecase "putin", nu se stie unde. nu stiu, imi doresc din ce in ce mai mult sa emigrez, sa scap de mizeria, prostia si indolenta multora de aici.

ma scuzati ca sunt asa de vehementa, dar mi-a ajus! stiu sigur ca exista si medici oameni, dar zau ca sunt nesemnificativi fata de masa mare a nenorocitilor!

ma duc s-o trezesc, ca la 13 tr sa fim la iridolog. mi-e asa mila!!!

Itzy, ti-ai adus bine aminte ca e si ziua sotului meu, pe 21. ma gandeam la asta cand vorbeati voi de ai vostri, numai ca la noi nu prea sarbatorim. nici valentine n-a fost, ma rog, nu prea avem moodul de distractie. la multi ai sotiorilor vostri, Itzy, Lili, Adriana!

revin cu vesti de la medic.

Roxana, mamica fericita de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Va multumesc pt urarile la adresa sotului meu.

Itzy, eu nu gatesc prea variat. Oricum, lui Dudu ii plac in special mancarurile gen musaca. Sunt destul de usor de facut si imi permit sa "ascund" si alte legume (conopida, broccoli), pe care altfel nu le mananca (prefera cartofii). Mai fact peste cu legume, la cuptor si chiftelute de carne+legume (doar ca trebuie prajite - de accea le prepar mai rar).

Monica, lui Dudu ii dau doar sunca de curcan (neafumata) de la A_st si, foarte rar, crenvusti sin piept de pui de la A_is. Intr-o perioada prefera ficateii, dar ii dadeam doar o data la 2 saptamani (dupa ce in prealabil ii tineam in lapte, pt detoxifiere). Nu i-am dat niciodata carne cruda, si in general evit variantele afumate. In ceea ce priveste carnea, el oricum nu este fan; nu i-am dat inca porc (cu exceptia catorva guri din sarmalutele de craciun), in general preferam curcan, peste si vita.

Roxana, imi pare rau de nepasqarea cu care ati fost tratate. Te asteptam cu vesti bune de la iridolog.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Offf, Roxana, iti inteleg revolta. Cred ca in locul tau cedam de mult. Din fericire nu prea am avut de a face cu dr si spitalele, multumesc lui Dumnezeu, dar mi-e lehamite de sistemul sanitare cum de altfel imi e lehamite si de invatamantul de doi bani in care lucrez si eu.
Legat de mezeluri, eu nu ii dau lui Rares nimic, nici cremvusti, nici sunca, in schimb mananca cu mare placere ficatei pe care ii fac innabusiti , cu cartofi ca mancarica, cu sos si piure.
Noi mai papam f multe lactate (iaurt , smantana, sana) dar si branza, chiar si branza de tara care nu e chiar ok ptr ca nu e pasteurizata, incerc in general sa evit sa ii dau dar ii place f mult.
Monica, pestele pangasius eu il fac in vas de yena, nu pun nimic, decat un pic de apa daca nu e inghetat, sare si muuuult usturoi. PApam cu mamaliga si smantana, branza dulce si uneori si ou fiert.

Mami de doi ingerasi Rares (15 oct 2006) am 2 ani si Miruna (1 febr 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Tanima, a fost ieri la o emisiune la TV, und dr. Oz, ii zice, ma rog n-are importanta, si a zis ca dupa nastere trebuie consumat mult Omega 3 si mai trebuie multa odihna (aia e mai greu sa o obtii) ca sa te refaci corespunzator.

De ce "uitam" in timpul sarcii, chestii foarte interesante.

La lampa a ajuns Rares! Cred ca trebuie urcata mai sus undeva.
Maria a spart 2 pahare, ca am lasat-o sa se joace cu ele. Acum daca vrea sa-si bage papusicile in pahar, primeste unul de plastic.
La aragaz nu umbla, ca s-a atins odata de el cand era cuptorul fierbinte si s-a lecuit. N-au ramas semne.
Oalele sunt in dulap in balcon si iar n-ajunge la ele.

Roxana01, bafta la iridolog. Despre celelalte probleme pe care le-ai intampinat, n-am cuvinte. Eu am noroc de cadre medicale (medii) in familie si nu ma izbesc prea des de neajunsuri.

Mancare.
Nu mananca mezeluri, ci doar ciupeste cate o bucatica ccc cand fac pizza.

Nu mananca carnea din mancare. Mananca carnita tocata (perisoare, parjulute (in care am pus si somon ultima oara).
Ii place branza cu smantana cu mamaliguta (dar nu pui cu smantana), iaurt, mar cu biscuiti...

Asa creste Maria Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GETY spune:

Festina, numai pentru sumele de la ING mi-a rtinut comision. Nu stiu de ce.

Asa creste Maria Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Hmm, cred ca o sa primesc o tona de rosii, daca va scriu ce papa Maria. La ea mancarea gatita nu are niciun fel de succes, gusta de 2 ori si atat. Asa ca ea papa de obicei pui la cuptor sau fiert cu orez sau piure. Uneori ii facem snitele din piept de pui sau de...porc. Pe cele de porc i le curatam de coaja de deasupra, dar da, le mananca, e unul din putinele lucruri pe care le mananca. Nu-i pot da pui mereu ca se satura la un moment dat, ii mai cumpar peste dar nu serveste intotdeauna iar vita n-o poate mesteca. Deci...ii dau porc. Recunosc ca in ultimul timp nu a mai mancat. A ciugulit cateva fasiute de ceafa facuta de sotul meu la cuptor cu ciuperci si usturoi. Dar chiar numai a ciugulit, a papat f putin. Ii mai fac si eu chiftele din carne tocata de pui sau pui amestecat cu vita, cand gasesc. Nu prea gasesc carne tocata de vita simpla, neamestecata cu porc. Foarte rar se intampla.
Ii mai dau si crenvursti, de curcan, speciali pentru copii, intr-un timp ii dadeam mai des, acum mai rarut ca-i mai dragut. E absolut innebunita dupa salam, noi nu-i dam dar cand nu-si ia singura rudul din frigider sa muste din el, il pandeste pe taica-sau cand isi face sandvisuri, si ii fura feliile de pe paine. Adevarul e ca nu le mananca propriu-zis, le mesteca muuuult, dupa care le scuipa. Intr-un timp renuntasem complet la salam, dar a descoperit sotul meu un salam unguresc gen Sibiu dupa care e innebunit si isi mai cumpara. Eu stiind ca fii-mea e innebunita dupa mezeluri ii mai cumpar sunca presata sau gen de Praga. Iar ca branzica e innebunita dupa niste patratele de branza topita, Kiri se numesc, cu verdeturi si dupa Babybell. Dar si pe cele Babybell mai mult le gusta si le imprastie prin casa, asa ca nu prea ii iau. Cat am fost in tara in concediu, l-a vazut pe nepotelul meu mancand ou ochi si a vrut si ea. Soacra-mea i-a dat si fii-mea i-a prins gustul. O data pe saptamana ii fac si cate un ochi. Da, recunosc, nu mananca prea sanatos, dar daca nu ar manca ce am enumerat mai sus, nu ar manca nimic, asa ca eu prefer sa manance ceva, orice, numai sa manance. Ma bucur ca macar ii plac fructele, mananca si ea ceva sanatos.

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare

Mergi la inceput