Bucurii de sept-oct 2006 (158)
Raspunsuri - Pagina 12
Monique_new spune:
Seara buna tuturor
.
Andreea ma bucur ca va place la Bucuresti.
xan
sti ce am bucatarit ieri.....o curatenie, ca mi s-au pus piticii. Stiti cum sunt astazi parca m-a batut cineva. Nici cand am fost la sala saptamana trecuta nu eram in halul asta.
Cristina si noi suntem cu ciorba obligatorie la pranz, dar de la un timp a inceput sa faca mofturi sa nu mai vrea decat "supita"
adica zeama fara paine in ea sau legume. Am pacalit-o cu niste supa crema dar tot fara paine si nu i-a tinut de foame. Azi s-a dus la buni si cica ar fi mancat tot si de toate...spre sa fie toane.
Roxana suntem alaturi de tine si Victoras maine
. Sa dai un semn......off mi-am schimbat numarul de tel.
beatrixce ne jucam....... in primul rand Cosmi e "obsedata" de casute, sa-si faca din orice, din perne , din lego, din noi ne pune in asa fel incat sa o inconjuram cu picioarele...orice sa semene cu o casuta intelegeti voi....mai nou am montat iar cortuletul ei. Deci ne jucam cu papusile, cu castelul papusilor , mergem la bal etc. Deseneaza....mai mult eu ca cica desenez frumos ea nu stie...ieri de ex am gasit un site unde te invata pas cu pas cum sa desenezi diverse animale. Cand am ajuns acasa m-am gandit eu sa-i fac pe tabla din ce imi aduceam aminte ca am vazut ...pai ce credeti ca am mai scapat de ea.....am zis ca o sa ma apuc sa invat in fiecare zi sa desenez cate ceva. Ii place tare mult sa ne uitam pe carti ...inclusiv cand sta pe WC isi ia cate una cu ea. In rest dansam, ne alergam ne mai si prostim. M-am tot uitat dupa ceva jocuri pt varsta lor dar nu am gasit nimic interesant momentan.
Va urez o seara minunata
eu ma duc sa ma vopsesc
.
1 Anisor
2 Anisori
Cosmi bebe -13 septembrie 2006

Mirabelac spune:
Chec piept pui
-1 piept pui
-4 oua
-1 leg patrunjel
-1 radacina telina
-5 catei usturoi
-1 ceapa medie
-1 ardei rosu
-sare
-piper
-smantana(200 grame)
-100 gr cascaval
-3 felli groase paine muiate in lapte si stoarse
-bucati de masline
- 2 cabanosi lungi
Pieptul de pui, telina, usturoiul, ceapa si painea se dau la blender sau prin masina de tocat, se amesteca cu smantana, galbenusurile, sarea si piperul. Se toaca verdeata si ardelul si se adauga la compozitia de mai sus, la fel si maslinele. Albusurile se zbat spuma si se amesteca (este optional pentru a creste mai mult, am facut si fara sa zbat si a iesit f bine). Se pune jumatate din compozitie in tava de chec in prealabil unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi se aseaza cei 2 cabanosi de-a lungul tavii si se adauga apoi si restul de compozitie. Deasupra se rade cascaval si se da la cuptor cam 40 min. Eu am pus cascaval si in compozitie si deasupra, e delicioasa.
Se poate adapta dupa gusturile copilului, fara ceapa, usturoi sau cabanos, iese f buna si asa.
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
yoannamarie spune:
Buna seara, dragi mamici si dragi pitici
! Desi, gasca este formata, dorim si noi sa ne alaturam voua. Speram sa nu deranjam. Sunt extrem de incantata ca am gasit pe acest forum, minunatul topic "bucurii de septembrie-octombrie 2006".Am o prietena care e inscrisa pe acest forum dar la odiseea sarcinii. Urmeaza sa nasca in luna iulie
. Ea, tot imi spunea sa intru pe
. In seara asta, dupa ce am pus lucrurile la punct in casa, m-am asezat in fata computerului si iata-ma tastand de zor. Sunt o mamica fericita a unei fetite minunate, Maria-Elena. Mitzu, caci asa o mai alint, mi-a luminat viata si mi-a adus bucuria in adevaratul sens al cuvantului. Puiul meu este nascut pe 5 septembrie 2006 si a avut la nastere 3,200g si 50 cm (dau aceste detalii pentru ca, am vazut tabelele de pe prima pagina ). Acum, sigur, intelegeti de ce am ales acest topic. Mi-ar placea sa vorbesc cu voi despre prichindeii nostri, in ideea de a mai primi un sfat, de a mai schimba idei... avand in vedere ca picii sunt de aceeasi varsta. De exemplu: Mitzu meu, nu vrea sa vorbeasca. Spune cateva cuvinte pe care le-a memorat de cand avea cam doi ani si gata...parca s-a blocat. Nu vrea sub nici o forma sa repetam cuvintele, sa ne jucam pe acest subiect. Pe mine ma cheama Ioana si imi spune Wawa (o combinatie intre Uaua si Vava, ma rog...numai eie ii iese), sotului pe care il cheama Silviu, ii spune Tzitzi, sorei mele, pe care o cheama Dana, ii spune Dada, nepotelului, pe care il cheama Alex, ii spune Ale. Singurul care este strigat pe nume cu trebuie, este cumnatul meu, pe care il cheama Bebe. Asta ar fi ok, daca nu ar mai spune bebe si copiilor mici pe care ii vede si mai nou si papusei Fifi-floare-de-nu-ma-uita. Si am mai avea memebrii de familie dar nu vrea deloc sa le memoreze numele. Imaginati-va cum stau sa descifrez ce vrea sa-mi arate sau sa-mi ceara. La fel si cu silaba, sau...ma rog..."pe". "Pe" poate insemna peste, perna, paine, par. "Mam- mam" reprezinta toti cateii pe care ii vede si, la fel de bine, ursuletii de plus. E mai simplu sa-mi arate cu degetul sau sa ma conduca spre acel ceva, cand il doreste, decat sa se exprime.Nu stiu ce sa mai fac. Medicul spune sa nu-mi fac pb ca asa sunt copiii. Fiecare are ritmul sau. Fetita cumetrilor nostri, care e mai mica exact cu o luna decat Maria, vorbeste exemplar. Clar, curat, nu ai treaba cu ea. Chiar ne-a colindat si urat. Dati-mi, va rog, si voi o idee, un sfat...daca v-ati confruntat cu aceasta problema. Va multumesc! Speram sa fim binevenite in club si sa conversam zilnic! Va pupam, pe toti picii si toate mamicile!![]()
itzy-bitzy spune:
Bunaaa
In primul rand sa-i uram bun venit printre noi Ioanei si micutei Maria-Elena 
.
Suntem o gasca formata inca de cand am aflat ca suntem gravidute si ulterior ne-am "inmultit", am schimbat pareri si sfaturi folositoare deja de 3 ani...iata....![]()
Faptul ca printesa ta nu vorbeste inca asa de clar/mult cum ai dori nu este o problema. Eu sunt convinsa ca intelege tot si multe cuvinte stie sa le pronunte, dar nu vrea inca
...Cu incapatanarea lor ne confrutam toate, la imbracat, vorbit, cand a fost vb de renuntarea la pampers sau suzy, uneori la mancare...vei vedea ca si noi patim la fel. Fa-ti o idee citind capitolul asta si ultimele 2-3 daca ai timp...ca sa vezi cam ce am discutat.
Ah si inca ceva. Primele 10 mesajele vor fi moderate. Nu vor aparea imediat dupa ce le scrii, chiar daca tu le vezi, noi le vom vedea cu intarziere. Scrie repede 10 mesaje, chiar si cu cate o propozitie ca sa te vedem in timp real....si sa nu trecem cumva peste ...
---------------------------------------------------------------------------
Itzy-Bitzy
cu
Ana-Maria papusica lu' mamica si a lu' taticu (28 septembrie 2006)
itzy-bitzy spune:
Roxana, sunt cu gandul la tine mereu 

. Dupa mesajul ala ...nici nu mi-am gasit cuvintele ca sa-ti mai scriu ceva...ma tot puneam in situatia ta si...
Ma bucur insa ca ti-ai gasit puterea sa mergi mai departe si sa nu te lasi demoralizata de niste "nimeni"...Bucura-te de ei asa cum ai spus, ca in ei vei gasi forta sa mergi mai departe si sa treci mai usor peste aceasta nefericita situatie.
Acum intr-o jumatate de ora cred ca intra in operatie...Doamne ajuta sa se termine cu bine! Apoi gata te vei linisti in privinta lui. Din pacate pozele nu am reusit sa le vad...pt ca ti-ai facut si tu album in webshots...le aveai in Kodak ...de ce le-ai schimbat? M-ai taiat si tu de la portie
...noroc ca i-am mai vazut acum ceva timp....
Te pup si iti sunt aproape, sufleteste ...chiar daca de la o asa departare!
Itzy-Bitzy
cu
mexxa spune:
Buna dimineata
Va invit la o
luta.Eu sunt cam zombi...Sebicu a plans si sa foit toata noaptea.Spre dmineata o doza de Nurofen si sa mai linistit,
Merg sa pun de cafea si revin
, mamica de Sebastian-Mihai 
_
Un copil poate sa invete oricand un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste. (Paulo Coelho)
mexxa spune:
Sebi se pare ca incepe sa se acomodeze...si eu cat de cat.
Ieri am fost in parc doar noi doi
mi-am luat inima in dinti s am iesit din casa...trebuia ca nu mai rezistam sa stau inchisa![]()
Avem un parc la 2-3 blocuri de noi ceea ce e foarte bine.Zona e frumusica si foarte liniste.
revin
, mamica de Sebastian-Mihai 
_
Un copil poate sa invete oricand un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste. (Paulo Coelho)
itzy-bitzy spune:
La noi a nins 2 zile...avem si noi zapadaaaaa
...cred ca si asta a fost provocata precum ploaia. Ana-Maria este asa de incantata, fata de anul trecut cand ii era si frica si plangea ca nu putea merge prin nameti. Aici e doar de cativa centimetri, atat cat sa poti face bulgari, si om de zapada. De cum s-a trezit si a vazut pe geam striga sa mergem afara sa facem "om a pacaza". I-am facut ieri un omulet si azi unul mai maricel si i-am pus pe pervazul de la camera ei. Apoi cand a intrat in casa voia sa stea numai la geam sa-i vada daca mai sunt acolo...ii verifica mereu ca i-am spus ca poate se topesc...si dispar.![]()
Cum ne jucam
- puzzle, este mare fan - de 12, 15, 18 piese
- are un fel de puzzle din lemn, cu animale domestice, fiecare este taiat in 3 cap-corp-coada si are magnet. Trebuie sa le potriveasca ea corect. "Animagnet" se numeste
- domino, tot de lemn...pe o parte piesele sunt cu animale, pe verso sunt cu stelute, nori, inimioare...Ii place sa le insire asa si sa caute piesele sa le potriveasca
- cu plastilina si formele alea de plastic
- desenat, colorat cu carioci mai nou...(ultra-washable desigur)![]()
- joculete de construit stil lego...face "bloc maaaleee"
- cu papusile nu este asa fan...mai mult cu cele de plus
- are un set de bucatarie castronele, craticioare si mereu face "supa cu cane cu pui si polc" ne serveste pe toti
- ma pune mereu sa-i citesc carticele si sa-i explic ce-i aia , ce-i aia
- are o casuta Dora si ii place sa ii aseze, sa-i culce sa le faca baie tuturor, ia inclusiv animalele mici de plastic si face zoo acolo...
In rest ca si voi cantat, topait/dansat, ne ascundem si ne cautam...
Itzy-Bitzy
cu
itzy-bitzy spune:
Mexxa
ma bucur ca v-ati instalat deja si ati rezolvat acest aspect. V-ati mutat definitiv sa inteleg? In ce zona stati?
Itzy-Bitzy
cu
beatrix spune:
Neatza!
Andreea, merci de cafea! ma bucur sa aud ca v-ati asezat si ca va place! acomodare usoara si placuta!
Roxana, refacere rapida lui Victoras si sa nu-l doara! multa sanatate!
Yoannamarie, bun venit printre noi si sa-ti traiasca Bucuria Maria! ai sa vezi ca Maria nu e singura care nu vorbeste cursiv! nici al meu nu vorbeste si trebuie sa descifrez! ce am observat eu e ca trebuie sa gasesc activitatea care sa-l atraga spre a invata! la noi nu merge de exemplu cititul din carti si exemplificat pe imaginile din carte! in schimb functioneaza jocul cu obiectele reale! dupa ce le invata real ca sa zic asa apoi le "citeste" si din carti! invers nu!
multumesc fetele de raspunsuri si de idei! evident ca si eu abia astept sa se incalzeasca vremea sa iesim afara! noi ne jucam:
- cu trenul (asta e cea mai favorita), de la imbinat sinele si facut traseu pana la construit poduri, tunele din cuburi de lemn, lego peste sine si fugit unul dupa altul pe sine! mi-a dat doua vagoane si el e cu trenul mare si eu cu trenul mic!
asta dureaza si o ora-o ora jumate!
- cu autobuzul, plimbat peste tot prin casa
- plastilina, sa facem animale si tot felul de forme
- desenat, mai mult eu! exact cum zice si Monique! evident trebuie sa desenez tren si autobuz, apoi vedem restul! Monique, vreau si eu site-ul ala ca-s antitalent la desen! merci! o sa incerc jocul cu casa/cort!
-puzzel, dar se plictiseste repede (max 10 min)! o s-ai iau unul cu magneti cum a zis Itzy, poate i-l atrage mai mult! merci!
- cu mingea, asta iar e favorita; eu cu tasu dam cu mingea unul la altul si el trebuie sa o prinda! i-l distreaza enorm! evident ca i-l ajutam sa o prinda, o mai scapam si faze de astea! bowling, pun 5 cuburi d elemn, trasez o linie pe linoleu si trebuie sa le daramam.
- mai am un joc, o sa-l caut pe net ca nu stiu sa explic! o sita cu gauri de 2 cm, pe fundal este un carton cu un desen format din 4 culori si el trebuie sa puna jetoanele fiecare pe culoarea potrivita! facem doua jocuri dupa care ascundem jetoanele si le cautam;
- de-a detectivul! are o lanterna, eu cu tasu ne ascundem si el ne cauta cu lanterna si cand ne gaseste, noi trebuie sa tipam, sa fugim si el sa ne prinda;
-in rest dansam, cantam, facem ca animalutzele, dar parca as mai schimba din rutina asta! el nu da semne sa se fi plictisit de jocurile astea, mai degraba cred ca eu!
va pup
Roxana si Eric (11 Septembrie 2006)
Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam!