Laparascopie - 9
Raspunsuri - Pagina 11
luci.eilm spune:
Bel
, merci de incurajari. Operatia mea de laparo la prof. Marinescu s-a transformat intr-una clasica (trebuia extirpat un fibrom si nu s-a putut ajunge altfel).
Ref. drena- nu am avut.Ref. clisma- nu prezinta probleme. Se face tot de pe scaun ginecologic si nu ai nici un sentiment nepotrivit. E ok.
Personalul in regula, fara exceptie. Mai degraba fetele din salon cam murdare (cel putin curatenia in toaleta nu se pastra sub nici o forma, ceea ce mi s-a parut inadmisibil).
Conditii de la reanimare cum trebuie. La operatie mergeti cu apa plata, mobil, bani. Eu nu le-am avut si am simtit nevoia, normal. Am rugat si mi le-a adus o infirmiera din salon, ceea ce nu se face.
Prof. Ok, vizite dese.
Acum sunt in refacere. In cateva zile merg la scos de fire.
Oana, parca, a intrebat la cat timp dupa laparo, FIV. Prof. Marinescu mi-a zis la 4 luni dupa operatia clasica (deci, in cazul laparo, probabil, mai repede).
uratica spune:
felicitari luci ptr curaj!
si..mie mi-a spus dr. 6 luni dupa operatia clasica..da a mea a fost ff mare-20cm..dupa laparo.mia spus imediat dupa primul cm..
nu trebuie sa astepti 3 luni dupa laparo-ci imediat dupa primul cm trebuie sa prestezi..
bell,alice,geo,maria
la toate fetele si bafta multa!!
77BEL spune:
Bine ai venit Luci.eilm.

Felicitari pt. curaj. Ai vazut ca n-a fost asa de greu????? Acu' ai grija de tine, sa te refaci repede, mai ales ca ai operatie clasica ..........
Pina la urma te-ai hotarit pentru FIV???? Ce-a zis prof., nu mai se poate natural??????
Pupici pentru toate fetele.......

iana_mari spune:
Fetelor am o mare rugaminte la voi .
La ce nr. de tf. v-ati programat in ce zi sau ora pt.laparo.Este vorba de sp. Giulesti.Eu am sunat ieri ,mi-au zis sa sun azi la ora 13.Am sunat azi mi-au zis ca nu se fac azi programari ci maine.
Eu nu mai inteleg nimic.Au anumite zile sau nr. meu nu este bun?
Va multumesc.

luci.eilm spune:
Bel, da, mi s-a spus ca am sanse natural dar varsta ma preseaza.
Uratica, intr-adevar, dupa laparo de diagnosticare nu se asteapta. Daca in cursul laparoscopiei se fac interventii (scoatere fibrom, chisturi etc.) se lasa timp pentru vindecare. Daca este operatie clasica trebuie sa se vindece atat taietura pe uter cat si taietura pe burta (cazul meu). 
Iana, mie mi s-a spus sa sun la nr. 316.12.88 (interior 2212) intre orele 13.30-14.30 (dna. asistenta sefa Viorica).
fetele.
maria83 spune:
fetelor care e perioada de recuperare dupa laparoscopia simpla? da cateva zile anume? la mine se apropie cu pasi repezi pentru ca mi-a venit cm...
fac analizele alea si apoi ma duc sa ma programez...
va pupic
bitza20 spune:
buna fetelor, sunt noua pe acest forum dar v-am citit cu mare interes. Si eu trebuie sa fac cat de curand o celioscopie si imi este foarte, foarte frica. In urma cu 2 ani am mai trecut printr-o operatie clasica destul de complicata si am ramas cu sechele de atunci (emotionale, psihice si fizice)Acum eu sunt in asteptare, trebuie sa-mi vina cm si apoi sa sun sa ma programez. Fetele care au trecut prin asa ceva, imi puteti da niste sfaturi, sau sa-mi spuneti din experienta voastra cum e operatia? 
uratica spune:
bitza-eu am avut 2 operatii in decurs de mai putin de-o luna!si precum vezi-am supravietuit!nu e greu-trebuie insa sa iti lucrezi un pic psihicul si sa scapi de senzatia asta de frica!!nu are de ce sa-ti fie frica!sunt 3 gaurele de cate 1 cm fiecare pe care ti le distribuie-2 in zona ovarelor si una in buric..la tine ptr ca ai avut si o operatie clasica,s-ar putea sa fie vorba tot de aderente.tu cand ai facut operatia clasica?si de ce?si mai ales..de ce sechele??eu sincer chiar ma simt mult mai bine dupa operatia clasica!
dupa laparoscopie-a doua zi eu am plecat acasa..de la cluj-la brasov-cu trenul-singura si cu bagaj dupa mine!!!deci...nu e de speriat!asa ca-bafta!si..orice intrebare ai avea-poti sa ne spui si-ti vom raspunde cu drag la ce te intereseaza!
luci-la mine nu a fost laparoscopie de diagnosticare-ci operatorie!si dupa laparoscopia operatorie-se poate presta dupa primul cm!depinde daca operatia o faci inainte sau dupa cm!de regula e bine sa o faci asa ca maria-imediat dupa cm!ca sa prinzi ovulatia in luna aia!la mine au incercat sa rezolve niste aderente ff pronuntate laparoscopic,dar am inceput sa sangerez ff tare-si asa riscam o hemoragie interna!eu am facut operatia laparoscopica la privat-ceea ce a fost cea mai mare prostie!!ptr ca dr-ului meu ii trebuia acordul meu ptr o operatie clasica!si de asta nu a trecut direct la operatia clasica..si m-am programat ptr asta peste aproximativ o luna..si la mine a fost mai complicat ptr ca in afara de aderente-pe care nu se stie de la ce le-am avut-neavand niciodata dureri,infectii sau interventii chirurgicale(o varianta plauzibila ar fi instilatiile facute inainte de operatie!)..deci..ptr a scapa de porcariile alea de aderente-m-am ales cu o operatie clasica de 20 am!!macar am indepartat toti balaurii din mine!si..mai ciudat la mine e faptul ca-nu am avut nici un chist si nici un fibrom sau orice altceva cat de mici ar fi fost ele!nimic!!doar aderente!!de la ce???mama zmeului stie!faza e ca acum am trompele cam ametite-strangulate,ptr ca au fost prinse prea mult timp in aderente!asa ca..e cam greu sa raman natural-desi am sansa mea de 1% sau de cat o fi ea!desi..dr-ul mi-a spus ca e ff greu sa ramai natural dupa ce trompele ti-au fost strangulate(eu incerc sa am bebe de acum 11 ani!)..asa ca..
maria-curaj!!nu e grea operatia in comparatie cu altele!cum sunt cele clasice!asa ca du-te linistita!si bafta multa!sa ai parte de un diagnostic si un rezultat beton!recuperarea-ptr linistea ta sufleteasca
-sa zicem ca ar putea dura o saptamana!ceea ce e chiar prea mult!insa iti poti da ragazul asta si sa te odihnesti!
bitza20 spune:
uratica 
multumesc tare mult de incurajari, deja ma simt mai bine si parca imi dispare frica cand vorbesc cu persoane care au trecut prin asa ceva si imi spun ca nu e greu. Eu am fost operata clasic de endometrioza din care a rezultat o rezectomie stanga, deci acum mai am doar un ovar. Din pacate boala a revenit la acest ovar si trebuie neaparat sa fac o celioscopie sa inlatur chistul endometriotic de pe el si aderentele de la cealalta operatie. Va
pe toate si Doame ajuta
uratica spune:
draguta-e mult mai usor ca la operatia clasica!nu se compara!asa ca stai linistita!sa dea Dzeu sa fie bine si sa ai un rezultat beton!