a renuntat cineva la polita ING?
Raspunsuri - Pagina 3
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui valipop Si noi (eu si sotul meu) am renuntat la politele ING dupa 3 ani, am luat cam 80% sin suma cotizata. Preferam sa investim noi acei bani dupa cum consideram de cuviinta.Nu cred ca o astfel de polita poate asigura viitorul meu sau al copiilor mei, tot ce face omul cu mana lui e de baza - fara aluzii. Valentina si capritele Maria 10.01.2000 si Zoe 18.01.2007 |
de curiozitate intreb, in ce anume ati investit? sau macar la ce te-ai gandit...?
viviana are dreptate, se confunda asigurarea de viata cu stransul banilor la ciorap.
romanii, in general ma refer, nu sunt pregatiti pentru asigurarile de viata, nu le vad rostul, mai rau nu cauta informatii (pe care orice consultant i le poate oferi)
ni eu nu renunt la rentele de studii ale copiilor nici la pensiile noastre!
Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!
MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU
Lori_75 spune:
Eu am avut la ING o polita "Pheonix", ceva de genul unei pusculite pe o perioada de 5 ani. In luna noiembrie cind s-au implinit cei 5 ani, am primit cu 600 RON mai mult decit am cotizat. Dobinda la banca ar fi fost mult mai mare. Nu o sa mai fac niciodata o asigurare la ING.
unboticutz spune:
citat din mesajul lui Lori_75 Dobinda la banca ar fi fost mult mai mare. Nu o sa mai fac niciodata o asigurare la ING. |
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13
sa nu-i uitam!
kariguld spune:
citat din mesajul lui Guestus Voi nu intelegeti nimic...o polita de asigurare e o polita de asigurare...nu este facuta ca voi sa scoati banii dupa citiva ani cu cistig chiar. |
.....e o modalitate de economisire, nu banca unde primesti si dobanda, la dobanda, la alta dobanda....
cinstit ar fi sa spuneti si cu ce sume lunare ati cotizat, de primiti bani putini inapoi
cine n-a facut renta de studii/pensie privata din convingere si incredintare ca face un lucru bun pentru familia sa....e normal sa renunte!
Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!
MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU
Eleni spune:
Si mie mi se pare ca facem o confuzie de perceptie. Beneficiile asigurarii nu se regasesc in dobandi fabuloare. mai ales daca platim 150, 200, 250 de ron pe luna. Si nu comentez suma mica, ca si eu am tot suma mica, dar nu e fond tip caritas, ci asigurare pentru zile negre. Daca peste 20 de ani o sa o duci foarte rau... copilul are ceva cu care sa inceapa... Nu stiu cum sunteti voi, dar noi daca am pune banii in banca, sigur am intra in ei. Si sigur nu as pune luna de luna, as mai amana, as sari luni...
Eu nu as renunta la polita, si chiar acum cand tragi de salariu ca de elastic, tot ma bucur ca am facut, si vrand nevrand sunt fortata sa pun bani lunar. Si eu am mers pe varianta cu cresterea cea mai mica, dar cea mai sigura. Decat nimic, mai bine stiu ca are copilul meu ceva, de-un harb de masina, vorba cuiva de mai sus.
Si daca o sa ne mearga bine peste 20 de ani, o sa ii pot oferi si mai multe, si banii astia sa fie banii lui de petrecere de majorat
Va doresc sa luati deciziile cele mai bune pentru voi si copiii vostri.
Jasmine spune:
problema e ca nu ti se explica cinstit despre ce e vorba;OK,romanii sunt niste tampiti,romanii nu au educatie financiara,romanii asa-si-pe dincolo...
dar agentul care vinde aceste polite e in stare sa spuna orice ca sa te faca sa semnezi contractul,sa-si ia el comisionul;profita de faptul ca nu esti informat despre aceasta piata a asigurarilor,ca nu te pricepi in domeniu si chiar daca citesti cap-coada contractul ala alambicat oricum nu intelegi mare lucru (ca nu toti lucram in domeniul finante-banci-asigurari).
marea mmajoritate a celor care au facut astfel de asigurari le-au facut pt ca lucrurile le-au fost prezentate in culori roz-bonbon.Eu recunosc ca am luat plasa : agenta de la ING mi-a spus ca la sfarsitul perioadei de cotizare copilul meu va primi suma totala pe care am depus-o eu timp de 14 ani plus o dobanda de nu-stiu-cat,plus inca ceva (care sincer nu mai stiu cum se numea,ceva care rezulta din niste plasamente pe care urma sa le faca ING in numele meu).Cert e ca eu urma sa cotizez in 14 ani suma X iar la sfarsit copilul urma sa primeasca suma X + suma Y + suma Z,toate astea GARANTAT.Suma X (cotizata de mine) si suma Y (dobanda) erau fixe iar suma Z era variabila in functie de randamentul acelor plasamente.Per total era clar ceva cu plus fata de cat urma sa cotizez eu in cei 14 ani.Asta mi-a spus,privindu-ma in ochi si fiind foarte sigura pe ea.Si eu avand incredere ca ING e o companie foarte serioasa.
Abia acum,citind ce mai spun unii si altii pe net,am inteles care e treaba cu aceste asigurari si care e deosebirea majora dintre o asigurare si un depozit.Inteleg ca asigurarea acopera riscul ca eu sa patesc ceva si copilul sa ramana fara nici un suport.
Eu nu asta vreau.Eu imi asum riscul sa traiesc!
Daca as fi stiut despre ce e vorba n-as fi facut asigurarea.Asta ma deranjeaza cel mai tare : minciuna,inselatoria.
Sigur ca sunt constienta ca si eu am gresit ca nu m-am informat mai bine,ca nu am verificat balivernele pe care mi le-a spus tipa.
Dar una peste alta...DA,ma simt furata si vreau sa ma retrag.
dulcetica spune:
Nu exista occidental fara asigurare sau fara sa puna bani de studii pentru copii.Cei care nu au asigurarile astea nu o duc prea bine.
In principiu ,pe mine tocmai acum ma batea gindul sa-i fac o academica sau cum ii mai spuneti voi.E o proiectie pe termen foarte lung,avind in vedere ca are doar 5 ani.Tocmai asta facem punem acum vreo 16 ani si asteptam sa vedem ce o sa ia.Pina atunci se schimba multe ,dar cite un pic se aduna.
N-am din pacate nici cea mai vaga idee cit inseamna o cotizatie lunara,cam ce suma ar fi rezonabil sa-i fac,etc.
Prtesupun ca daca e pentru studii ar trebui sa fac pe vreo 40000E ca altfel ce sa faca cu vreo 6000E cit ziceti voi.Studiile vor costa mult in perspectiva,ca in occident.
Voi pe cit ati facut?
anca_a spune:
Jasmine are dreptate.
Mie mi-au spus ca dupa primii 3 ani voi ajunge sa obtin un anumit profit (adica voi avea in cont cel putin banii depusi de mine si in plus, functie de evolutia pietei un beneficiu suplimentar). Se punea problema ca numai daca reziliez contractul in acesti primi 3 ani nu voi primi inapoi integral suma depusa. Ori, dupa vreo 4 ani la aniversare am inceput sa calculez. Si mi-am dat seama ca nu era nici pe departe asa.
Acuma...ii drept ca am semnat ca primarul un contract de jdemii de pagini, scris cu caractere de 6, bazandu-ma pe cele spuse de agent...dar daca ea mi-ar fi zis atunci cum sta treaba in realitate cu siguranta nu as fi incheiat contractul. Cred ca la asta se refera lumea pe aici cand vorbeste de "teapa asigurarilor".
Anca
andabrro spune:
Eu am lucrat pt. o scurta perioada ca si consultant, acum mai bine de 10 ani, si mi-am facut o polita pe care o tin "in viata" si-n ziua de azi.
Mi-a convenit ca imbina "umbrela" asigurarii (daca mierlesc de timpuriu, fiica-mea va avea macar ce pune pe masa, daca nu si protectia mea) cu cea de instrument de economisire - daca la virsta maturarii politei inca fac umbra pamintului, suma va fi pensia mea privata.
Suma respectiva va fi corespondentul platilor mele ajustat inflatiei (daca pe parcurs am acceptat majorarea ratelor conform inflatiei) plus un mic profit.
Nu este in firea romanilor sa imbratiseze ideea de-a da bani in timpul vietii pentru ca altii s-o duca bine dupa moartea lor, dar asta e definitia asigurarii si gata. O asigurare clasica chiar te lasa fara bani (rata) in cazul in care evenimentul nu se intimpla. Vezi asigurarea la masina ori de sanatate. Aci, de bine de rau, iti vezi banii inapoi (plus-minus, poate, dar in mod cert mai mult decit nimic).
Ceea ce pare greu de inghitit e ca nu exista cistig fara risc si ca aceste institutii exista pt ca realizeaza un profit, daca pt fiecare leu incasat de la Ion si Leana ar da 2, ar da faliment precum Caritas.
Ramine ca fiecare sa incerce sa inteleaga conceptul si sa ia decizia care il/o multumeste cel mai mult.
Ca fost consultant, inca am resentimente fata de asa-zisii clienti - nu-l pot uita pe domnul (mare afacerist) care m-a primit impreuna cu domnisoara secretara si amanta, si care mi-a spus chicotind ca scopul lui nu e sa-si asigure familia in cazul unui deces, ci sa-i lase in cel mai mare kkt posibil. M-a lasat fara replica - chiar si acum, 10 ani mai tirziu. Daca astia sintem ...m-am lamurit.
PS - ori altul, care vroia sa-si asigure sotia bolnava de cancer fara stirea ei - daca tot murea saraca, barem sa scoata si el un ban "cinstit" - mai ales ca mai avea de asteptat doar vreo 6 luni deci nu l-ar fi costat mult
Guestus spune:
Yo zic sa fiti happy ca traiti si ca nu a beneficiat nimeni de asigurare...si trebuie sa va obisnuti cu ideea ca parte din banii sint pierduti.
ING & co din ce sa traiasca...nu va ginditi ca sint si ei oameni si trebuie sa traiasca din ceva