a renuntat cineva la polita ING?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

nici eu nu ma dumiream daca nu-mi povesteau altii despre teapa asigurarilor de genul asta;ba chiar eram foarte mandra de mine ca i-am facut copilului un plan financiar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

ma bag si eu ca musca-n lapte ca nu stiu prea bine despre ce e vorba . politele de care vorbiti nu sunt un fel de asigurari? banuiesc ca nu sunt pure fonduri de investitii asa ca nu va puteti astepta ca la sfarsitul perioadei sumele sa fi dospit prea mult. presupun ca o parte din banii pe care ii platiti sunt un fel de asigurare ca la masina, adica nu primesti nimic in schimb decat daca Doamne fereste se intampla ceva cu voi (probabil societatea de asigurari preia platile). deci din suma x platita se scade y care e costul asigurarii si z - cheltuielile administrative iar restul se pun la crescut, f probabil in instrumente foarte sigure, ale caror randamente abia acopera inflatia.

e posibil sa ma insel dar cred ca asa functioneaza politele pentru copii; daca am dreptate inseamna ca politele nu sunt "tzepe", cel mult agentii care nu au dat explicatii complete cand le-au vandut.

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13

sa nu-i uitam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns croco21 spune:

Si eu consider politele astea o tzeapa. Nu stiu cum e la ing, eu am avut o polita la Omniasig, am renuntat la ea dupa 4 ani si am luat cam 30% din cat am cotizat. E mult mai profitabil sa pui aceeasi suma la o banca.

Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Voi nu intelegeti nimic...o polita de asigurare e o polita de asigurare...nu este facuta ca voi sa scoati banii dupa citiva ani cu cistig chiar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Si eu vreau sa renunt la Academica de la ING, dupa 8 ani de cotizare. Si mi-au spus ca imi dau inapoi cam 70% din suma depusa.
Nu, Guestus, acest tip de polite nu sunt de asigurare. Se numesc "de studii", in ideea ca tu cotizezi x ani sa se duca copilul la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Polita mea e de pesnie privata + asigurare viata, si e de 10 ani.

Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

pai vezi...e asigurare viata ...asta e.
daca te duci sotul o sa o duca si mai bine ...asta vreti voi? o sa o duca f. bine oricum...cu mult mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Faceti o mare confuzie intre o asigurare de viata si pusul banilor la ciorap.

Asigurarile de viata pe care le avem sunt ca sa ne protejam dependentii in eventualitatea mortii noastre. Ca sunt combinate cu pensie privata ca o sa luam o suma frumusica peste 15 ani e si mai bine. Eu o vad si ca pe o constrangere de a pune deoparte o suma fixa pentru zile negre. Pe care de altfel nimeni nu o pune. Sau o pune si gaseste diverse metode sa o mai gadile din cand in cand.

Academica este o asigurare prin care stii ca daca crapi pana termini plata ING-ul plateste ratele in locul tau pana copilul implineste 21 de ani si primeste acolo o suma - in general mica 4-5000 euro, dar care ii va folosi. Ce bine e sa fii student si sa ai bani sa-ti iei o treanta de masina. Pe care mama si tata nu au de unde sa ti-o plateasca.

Eu una nu as renunta la sigurarile noastre sub nici o forma.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Ah, si sa nu uit Academica nu are si plan de investitie ca celelalte.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Ripley, banii pe care ii ai tu intr-o asigurare de viata cumulata cu pensia sunt investiti in:
- bonuri de tezaur care iti asigura o stagnare sau crestere de 5% - depinde de an si sunt sigure

sau

- alegi ca toata suma, sau 50% sau 25 % din suma sa fie investiti pe bursa. Si din procentul asta asiguratorul iti cumpara unituri (pe intelesul nostru actiuni)

Daca ai investit un procent pe bursa, ai avut in 2007 un castig bunicel. Dar cum bursa a cazut nu mai ai acel castig. Dar ti-au ramas uniturile . In 2007 acest numar de unituri era X si un unit avea o anumita valoare 10 sa zicem.
Anul acesta dupa ce a cazut bursa ai tot X - numar de unituri dar ele valoreaza 1. Adica costa foarte putin.

Daca ai sange in tine mai cumperi unituri la pretul asta de rahat si astepti. Vreo 2 ani. Fara sa faci infarct, intre timp, la o orice partz al bursei. Bursa asta la un moment dat o sa creasca si o sa castigi bani multi.

Cam asta ar fi mecanismul si sper ca am fost destul de coerenta.
ING investsteste in actiuni BCR, BRD, Petrom - si e putin probabil ca aceste societati sa dispara.
AIG a a vut probleme pentru ca a investit pe piata imobiliara.

vivi

Mergi la inceput