Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (269)
Raspunsuri - Pagina 10
luy spune:
Iar despre adormitul in casa... Maria nu este genul "ai pus copilul in patut si el se culca singur". De obicei pe la pranz iesim afara, la plimbare si adoarme in carucior. Daca insa trebuie sa stam in casa, incerc s-o adorm intai cu "tete", insa de multe ori dupa ce suge se energizeaza si nu mai are chef de somn ( vorba sotului, parca-i dau Red Bull
). Asa s-a inatmplat si azi, pe urma am incercat sa-i fac "groapa cu furnici" pe perna - n-a vrut. Am luat-o in brate, cu capul pe umarul meu si am laganat-o asa pe melodia "In my secret life" de Leonard Cohen ( asta e melodia ei de adormire
) dar desi ii era somn nu adormea... Intr-un final am pus-o in patut si abia acolo a adormit dupa ce am mangaiat-o putin. Dar sa nu credeti ca daca o puneam direct in patut s-ar fi culcat ! Acum a adormit pt ca era deja somnoroasa.
Oricum, prefer sa adoarma afara, in carucior, decat sa ma chinui sa o culc in casa cu diverse metode.
Luy, fericita mamica de
Maria Teodora
( 25 august 2007 )
luy spune:
Sabina, o sa citesc si eu subiectul acela. Desi uneori stau si ma gandesc ca parca nimic nu mai e sanatos... Legumele si fructele sunt pline de tot felul de substante daunatoare, lactatele si carnea la fel... 
Luy, fericita mamica de
Maria Teodora
( 25 august 2007 )
mami25_7 spune:
Si mai am o suparare.Sunt intr-un scandal monstru cu mama,care dupa ce a vandut apartamentul pe care il avea cu tata,a intrat coproprietar cu mine pe ap in care locuim,acum eu vreau sa fac un credit la banca pt a ne construi o casa pe un teren pe care deja il avem,si as vrea sa ies din diviziune,adica ori sa plec si sa ma despagubeasca,ori sa plece ea si ii dau eu banii,ai bine ea nu vrea in nici un fel,pt ca spune ca nu poate sa plece de aici,iar daca vreau bani sa astept mult si bine.Nu stiu cum sa o mai abordez si cum sa pun problema.Stam intr-un ap de 3 cam 3familii,dar se pare ca pe ea nu o deranjeaza aceasta situatie.Eu in schimb nu mai rezist mult cu ei.
babylina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina Babylina, nu ii face pauza de supt.Il va face irascibil, si nu-i momentul acuma. mai ai rabdare vreo 2 saptamani. A luat cateva guri de mancare. Este extraordinar, crede-ma. Scopul tau acuma e nu sa-l hranesti propriu zis, ci sa-l lasi sa se imprieteneasca cu mancarea. Fa-i lucruri pe care le poate baga el in gura, si printre mai strecori o lingurita de ceva. daca a luat 10 guri de mancare, crede-ma, este minunat. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Oh, multumesc pentru sfat. Acum ii pregatesc un sufleu de dovlecei in care o sa ii ascund si spanacul pe care nu l-a mancat la pranz.
Gabriela77 spune:
Danuta, la Multi Ani fericiti impreuna! Sa va bucurati de comoara voastra draga! N-am zis de Sara ca e salbuta, chiar nu e, doar ca e kk-cioasa! Are 2-3 scaune pe zi, dar toate sunt consistenta absolut normala, asa ca nu am considerat ca ceva ar fi in neregula. Cu atat mai mult cu cat pare a fi mostenire de la parinti!![]()
Luy, si Sarei ii place Leonard Cohen, de altfel mami si tat il adora! Pe una din piesele lui am dansat pt prima data!
Gabriela, mami de Sara (29.08.2007)
bernix spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sabina bernix, merci mult! Si recipient din ala de unde se ia? devylla, uite aici ultima poza buna: http://www.flickr.com/photos/degetica/3236457802/ Cristina, super puloverul! da Robert il intrece!! ![]() ![]() ![]() Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Recipient, io am luat de la farmacie. ii zice coprocultor si a costat 8 bani.
Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007)

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=4" target="_blank">Clipe de viata 2008 - be1 si be2
www.flickr.com/photos/22336005@N05/sets/72157605291358063/" target="_blank">Poze cu noi
mami25_7 spune:
In ceea ce priveste alimentele eu stiu cand merg la cumparaturi sa nu aleg fructele cele mai mari si frumoase,sau legume imense pt ca alea sunt sigur cu chimicale,de obicei prefer sa merg la piata decat la supermarket,desi nici taranii nu mai sunt asa tra ditionalisti,pt a-si vinde marfa,folosesc si ei tot felul de minuni.
babylina spune:
Cazeina (proteina laptelui)
Cazeina este proteina predominanta in laptele de vaca ( ca fapt divers, laptele speciei umane este mai bogat in albumine, similare cu proteinele din zer, decat in cazeina). Proteinele din branza sunt reprezentate in principal de cazeina.
Puncte forte
1. Este o proteina ce se digera mai lent; tranzitul mai lent prin tubul digestiv o expune mai mult strcturilor intestinale, ceea ce creste procentul absorbit.
2. Are un continut crescut de glutamina (mai mare decat zerul, oul sau soia).
Puncte slabe
1. Unii oameni au alergie la aceste proteine. Daca este vorba de o intoleranta la lactoza din lapte, atunci concentratele proteice din cazeina nu pun probleme, fiindca au un continut redus de lactoza.
luy spune:
Despre mancat... Din cate vad ca papa puiutii vostri, deduc ca Maria mananaca f bine, chiar daca nu diversificat.
De regula :
dimineata:
- miezul de la 2 felii de paine prajita, una unsa cu unt si cealalta cu branzica ( almette, ricotta )
- un castronel cu fructe pasate ( de ex azi: 1 banana, 1/2 mango, 1+1/2 mar ) , uneori mai pun si o lingurita de cereale
la pranz ( asta insemnand pe la ora 15-16, chiar 17 uneori )
- 1/3 castronel de supica in care pun si putin miez de paine
- 2/3 sau 1 castronel de amestec de legume pasate cu carnita sau galbenus de ou sau ficatel
La noi regula e asa: 2 oua / sapt , 1 ficatel / sapt , in rest carne de pui, ocazional de vita ( ca fierbe greu ) sau peste ( decat daca mergem la carrefour dimineata si-l fac in aceeasi zi )
seara :
- 2 iaurturi de 150 g amestecate cu 2 piscoturi faramitate
sau
- 2/3 castronel gris cu lapte
sau
- 2/3 castronel cereale
Intre mese mai primeste "cantze" cum le zice ea , adica fulgi de porumb sau "bigi" - adica biscuiti sau grisine simple.
Luy, fericita mamica de
Maria Teodora
( 25 august 2007 )
Roxana_G spune:
Buna ziulica. Mare alergatura mare si azi si complicata treaba de rezolvat am. Luni plec la Roma o zi, probabil abia pe marti ma mai linistesc cu treburile mele.
Ana,
multumesc frumos de urarea de la inceput de capitol, a fost o surpriza tare frumoasa. Mai si ai tu putin pana la ziua fetei, cred ca o asteapta cu nerabdare. Pe Zurli i-au adus de la gradi, o sa vad eu nota de plata si iti zic si cat fu.
Gabriela, sigur sunt prea mici sa aprecieze altceva decat nisip si apa, desi, ce ar mai fi de apreciat? ![]()
Cumatra, nu il vad bine pe Mihnutu daca se da la Miru, ma refer la lupta directa cu Bubu. Nu uita ca Bubu are antenament si eu nu ma bag sa ii separ. ![]()
Cecilia, cum de ati gasit gratuitati la Kiltec?
Babylina, mai bine ca nu ai dat Zentel. 
Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi