Urmari avort spontan sau nu?
Raspunsuri - Pagina 2
ellenii spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mau1234 Buna, Intre timp, am obtinut rezultatele de la analizele date de doctor sa le fac. Poate le-ati facut si voi si ma puteti lamuri cat de cat, pana merg la medic. Am asa: Ac Anti-CMV IgM - negativ, IgG - pozitiv Ac Anti-toxoplasma IgM - negativ, IgG - negativ Ac Anti-virus rubeolos IgM - negativ, IgG - pozitiv Ac Anti-lysteria - negativ Ac Anti-herpes 1 IgM - negativ, IgG - pozitiv Am facut ananlizele la MedLife. Multumesc si seara buna, |
Buna Mau!
SI eu am facut analizele astea, tot in urma unei pierderi de sarcina si am avut rezultate similare.
Analizele facute iti spun ca in trecut ai avut infectia cu CMV, rubeola si herpex simplex. Ca si mine!
Asta inseamna ca in corpul tau exista anticorpi si ca e totul ok. Mie asa mi-au spus!
Eu am facut si analize hormonale si am descoperit un deficit de progesteron, care ar putea fi cauza!
Te pup!

www.inimacopiilor.ro/campanie/campanie.php" target="_blank">INIMA COPIILOR

May be Baby
criss_85 spune:
mau,analizele sunt ok,insa trebuie sa ai grija la toxoplasma,nu ai prezenti anticorpii igG,ceea ce inseamna ca poti contacta virusul si este f periculos intr-o sarcina.va trebui sa verifici mai des aceasta analiza in timpul sarcinii,in cazul in care apare sa actionezi la timp cu tratament.
incearca si niste analize pt a vedea cum stai cu coagularea sangelui.deseori in astfel de cazuri,avort spontan sau oprirea in evol a sarcinii sunt probleme de coagulare rapida sangelui.
mau1234 spune:
Multumesc pentru lamuriri.
Eu am pisica de cand ma stiu pe langa mine. Si fix toxoplasma nu am contracta niciodata! Ironia sortii... Glumesc, pt ca stiu ca nu numai de la pisica poate sa apara toxoplasma, dar totusi...
Oare imunitatea la toxoplasma nu se poate capata decat prin contractarea virusului? Nu exista un vaccin sau o alta cale?
Seara buna,
miapop83 spune:
mau,
cu toxoplasmoza nu e de glumit nici un pic, ca esti ca nu esti insarcinata.
si din ce informatii am primit eu chiar daca ai avut toxoplasmoza poti face din nou in orice moment.
Eu anu trecut dupa multe analize neurologice, oftmologice si ORL am fost diagnosticata cu toxoplasmoza. Ameteam, acest parazit deobicei nu da simtome (probabil aveam de anii buni parazitul). Acum am reptat analiza si IgM-ul e negativ, DAR daca ai parazitul IgM-ul devine negativ in cam 6 luni. Mie mi-a spus parazitologul ca cel mai periculos este daca contactezi parazitul in timpul sarcinii.
mau1234 spune:
Buna,
Am fost la medic si mi-a citit analizele.
Nu am avut niciodata toxoplasmoza si va trebui sa refac aceasta analiza periodic, dupa ce voi ramane insracinata din nou.
De asemenea, se pare ca am avut de curand CMV, dar, avand IgG-ul pozitiv inseamna ca s-a format deja imunitatea, deci sunt OK acum. Este posibil ca aceasta sa fi cauzat avortul meu spontan, la 6 spatamani, de acum 3 luni...
De rubeola se pare ca am fost vaccinata in copilarie.
Pentru lysteria am imunitate.
Iar herpesul se pare ca apare in combinatie cu CMV-ul de cele mai multe ori, sunt virusi inruditi. Am imunitate aparuta de curand si la el, ca la CMV.
Analizele de cultura din col sunt toate negative si am iesit de la doctor cu reteta de acid folic si liber la incercat pentru o noua sarcina...
Sunt cam nedumerita, parca-parca as fi vrut sa aflu mai concret cauza pierderii sarcinii, sa mi se dea tratament, sa il iau si apoi sa aflu ca sunt OK. Asa...
Incerc sa ma obisnuiesc treptat cu ideea ca aproape niciodata nu se identifica sigur 100% cauza unei pierderi de sarcina in primul trimestru, cum a fost cazul meu. Organismul uman nu este un mecanism care functioneaza dupa niste reguli fixe, aceleasi mereu, neinfluentabile.
Asa ca...speram sa fie bine data viitoare, trebuie ;)