Urmari avort spontan sau nu?

Urmari avort spontan sau nu? | Autor: mau1234

Link direct la acest mesaj

Buna,
Sunt noua pe acest forum si apelez la voi in speranta ca sunt aici si medici care modereaza forumul sau printre cititori sunt medici care ma pot sfatui legat de o problema:
Pe 1 februarie 2009 am suferit un avort spontan, sarcina de 5 saptamani. Nu a fost nevoie de chiuretaj, am stat internata in spital, cu antibiotice, 5 zile. Apoi am mai luat 2 zile antibiotice (ampicilina, 2 doze de 500 mg de cate 2 ori pe zi) si antiinflamatoare (supozitoare Carpicon, cate 2 pe zi). Am sangerat 5-6 zile, moderat, mi s-a spus ca s-a eliminat complet sarcina, in mod natural.
De ieri, 10 februarie, am inceput sa am dureri, cand surde, cand acute, in partea dreapta jos, la incheietura piciorului. Uneori, durerile imi raspund si in spate, la mijloc.
Am fost azi dimineata la medicul care s-a ocupat de mine in spital, am facut eco, iar rezultatele sunt:
Uter RVF, cavitate cu lama de lichid si cateva ecouri interne
Chist bilocular ovar stang 23,6 mm
Anexa dreapta mult ingrosata
Ovar drept cazut spre Douglas, polichistic, 31,9 mm
Medicul meu mi-a spus ca este o simpla congestie in urma avortului suferit de curand si ca ar trebui, pentru inceput, sa refac analiza hormonului Beta HCG. Am refacut-o, maine am rezultatele.

Nu inteleg insa daca cele 2 dimensiuni din analiza sunt dimensiunile ovarelor cu tot cu chist sau dimensiunile chisturilor luate separat. Stie cineva? Medicul meu mi-a spus sa nu ma gandesc la asta, ca nu este nimic important...
Stiu ca uter RVF inseamna uter retrovers, asta este OK, stiu si discutiile din jurul acestei particularitati fizice, cum ca ar fi probleme sa se ramana insarcinata...

V-as fi recunoscatoare daca m-ati mai lumina putin legat de acele chisturi si de legatura lor cu avortul spontan suferit de curand, precum si cu durerile pe care le resimt acum. Ca tratament al durerilor mi s-a dat Carpicon supozitoare, 10 zile, cate 2 pe zi.

Multumesc din suflet!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mau1234 spune:

Buna,
Vad ca nu s-a incumetat nimeni sa isi spuna parerea legat de problema mea.
Intre timp, am refacut beta HCG-ul, a scazit la 8,1.
Durerea din dreapta jos a incetat, ma mai junghie foarte rar.
Am facut o ecografie abdominala si mi s-a gasit un calcul de 5 mm la rinichiul drept, spunindu-mi-se ca foarte rar calculii atat de mici dau dureri.
Ingrijorarea mea este legata de detaliile aflate in urma ecografiei transvaginale, de saptamana trecuta, de care va spuneam in post-ul anterior. Doctorita ginecolog spune ca totul este in regula, ca nu am niciun motiv de ingrijorare, dar eu as mai vrea si alta parere.
Ramane sa ma duc la alt medic...
Voi ce parere aveti, va rog?

Multumesc si sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

mau1234 e bine ca a scazut beta HCG-ul, iar referitor la durerile pe care inca le mai ai si ele sunt la fel de normale, dupa ce ti s-a intamplat. Si eu am trecut prin doua asemenea experiente si am avut dureri asemnatoare aproape o luna, insa de difderite intensitati si nu in ifecare zi. In legatura cu chistul, el nu are legatura cu avortul, a aparut odata cu sarcina, adica ai avut mai multi foliculi, unul s-a spart si s-a fecundat, iar altul nu si s-a transformat in chist. Se va elimina la prima menstruatie de dupa avort, sau vei primi tratament pentru el. I-mi pare rau si i-ti doresc multa sanatate!

"Unii se plang ca trandafirii au spini, eu multumesc cerului ca gasesc trandafiri pe spini." W. Shakespeare

Mergi la inceput

Multumesc, Ioana, pentru incurajari.
Durerile din dreapta mai apar la 1-2 zile, nu la fel de intense insa. Sper sa fie in regula. Astept prima menstruatie cu nerabdare. Au trecut deja 2 saptamni jumatate de la avortul spontan.
Sper sa revin cu vesti bune :)
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

mau123 in legatura cu menstruatia de dupa avort, e posibil sa intarzie, e normal sa mai apara dereglari. Mie de ex. mi-a venit dupa 36 zile, fara dureri mari cum credeam. Deobicei vine intre 30 - 45 zile. Sa auzim numai de bine!

"Unii se plang ca trandafirii au spini, eu multumesc cerului ca gasesc trandafiri pe spini." W. Shakespeare

Mergi la inceput

Ioana,
Din cate am aflat de la tine, ai trecut si tu printr-o experienta asemanatoare cu a mea si imi pare rau.

Doctorita mea continua sa imi spuna sa nu dau atentie chistului de la ovarul stang... De asemenea, imi spune ca nu are ce analize sa ma puna sa fac, intrucat nu se va gasi nicio cauza a avortului spontan, insistind ca foarte multe sarcini se pierd pur si simplu in primul trimestru, fara sa existe o cauza clara.

Inteleg ca multe sarcini se pierd in prima parte a lor, dar nu accept ideea inutilitatii analizelor amanuntite dupa un avort spontan.
Singurul lucru pe care il accepta doctorita mea este ca, peste aproximativ o saptamana, dupa 1 martie, imi va putea da rezultatul analizei de laborator a embrionului eliminat de mine. Dar cred ca acest rezultat nu va indica prea multe despre eventuale probleme anatomice sau de orice alt fel care s-ar putea regasi la mine...

Din cauza acestei neincrederi, incerc sa imi schimb medicul.

Tu cand ai facut analizele, la cat timp dupa avort? Dupa prima menstruatie sau mai curand? Si cam ce analize?

Multumesc si sanatate multa.
A.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nzkemi spune:

buna mau,si eu am trecut printr-o experienta asemanatoare ca a ta, in 2004, in urma unui avort spontan am ramas cu dureri pelvine, am fost atunci recent la medic sa vad care este acuza acelor dureri,dar mi-sa spus ca totul este ok, dar totusi durerile persistau iar in urma unei histeroscopii facute anul trecut sa depistat ca am sinechii utreine cauza fiind acel avort, am facut si laparoscopie pt ca imi doresc cu disperare un copil si nu reusesc sa ramn insarcinata si mi-sa spus caci cavitatea uterina este ok, dar intre trompele uterine si ovar sau gasit aderente cauza fiind tot acel avort,si nu stiu ce se intampla cu toate ca am facut toate investigatile necesare inca mai resimt acele dureri dar ff usor!
Eu te-as sfatui sa incerci sa-ti faci un control si la alt medic si sa nu stai sa astepti ca mine nu stiu cati ani sa afli care este cauza acelor dureri pt ca totusi ceva este in neregula si lucruriile se vor complica si mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

sa stii ca si eu am patit ca tine,cu dureri dupa pierderea de sarcina,nu numai jos la ambele picioare,dar si pe uter ,cumva,cind spuneam la doctor ca ma doare nu ma credeau!Am stat asa vreo 10 luni,cu dureri zilnice,ma rugam la Dumnezeu si ziceam macar sa stiu cum mai e fara acele dureri-mi-au trecut dupa ce m-am tratat singura,ca asa a fost de la Dumnezeu,fara doctori-cu tinctura de propolis,zilnic,30picaturi de 4,5 ori pe zi,cervugid-2 cutii si polidin,2 cure .Vezi ca pericolul e sa se infunde trompele dupa avort!!!!!!!!Din aceasta cauza se dau antibiotice ,antiiinflamatoare si se sta la cald.

Mergi la inceput

Buna,
N-am mai scris de vreo luna, dar revin acum cu o intrebare-nedumerire: mi-a venit ciclul dupa avortul spontan din 1 februarie pe 6 martie.
Pe 13 martie, am avut contact sexual protejat, dar spre final s-a rupt prezervativul si nu ne-am dat seama. De atunci stau cu o oarecare teama, pentru ca nu stiu ce dereglari au aparut in organism din cauza avortului spontan si nici cand am avut ovulatia.
Teoretic, pe 13 martie nu ar trebui sa fi fost in perioada fertila, dar nu stiu... Nu am curaj inca sa fac un test de sarcina, desi ciclul nu mi-a venit.
La avorul spontan nu mi s-a facut chiuretaj, deci uterul nu are de ce sa fi fost prea traumatizat.
Peste 2 saptamani am rezultatele analizelor amanuntite date de medic in urma avortului spontan.
Ce sanse ar fi sa fiu insarcinata din nou? Ne dorim foarte mult un copil, dar ma tem de riscul aparitiei unei sarcini atat de repede dupa acel avort spontan.
Multumesc,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Mau, stii cum e? Daca sarcina e prinsa bine si e sa fie, apai chiar ca ramane acolo pana la termen. Daca nu, nu. Eu zic sa nu iti faci probleme, fa test de sarcina, ce ai de pierdut? Iti tin pumnii sa fie bb, sau daca nu acum, cat de curand! Daca e sa fii gravi de data asta, nu-ti face probleme ca e asa curand. Sunt fete care au ramas gravide imediat dupa chiuretaj (nu avort spontan) si n-au avut probleme, darmite la tine! Curaj si multa sanatate!

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
poze Laurash

Mergi la inceput

Buna,
In cele din urma, pe 17 aprilie mi-a venit menstruatie, dupa 42 de zile... M-a cam epuizat, am avut dureri mari, mai ales ca la ultima menstruatie (cea de dupa avortul spontan), am scapat repede si fara dureri mari.
Intre timp, am obtinut rezultatele de la analizele date de doctor sa le fac. Pana ma duc miercuri la cabinet sa mi le interpreteze, am tot citit pe forumuri pareri despre ce ar insemna, dar nu am reusit sa urmaresc logica lor. Unii spun una, altii spun alta...
Poate le-ati facut si voi si ma puteti lamuri cat de cat, pana merg la medic. Am asa:
Ac Anti-CMV IgM - negativ, IgG - pozitiv
Ac Anti-toxoplasma IgM - negativ, IgG - negativ
Ac Anti-virus rubeolos IgM - negativ, IgG - pozitiv
Ac Anti-lysteria - negativ
Ac Anti-herpes 1 IgM - negativ, IgG - pozitiv

Am facut ananlizele la MedLife.

Multumesc si seara buna,

Mergi la inceput