Copiluti de mai-iunie 2005 (97)
Raspunsuri - Pagina 3
gabitzam spune:
Nelia, am pus si o lingura-doua de ketchup in compozitie, dar nu pot sa zic ca s-a simtit ceva anume.
Ramona, welcome!
Nu ai mai trecut pe la noi cand erai graviduta sau Teo nou-nascuta? Mi se pare cunoscut id-ul tau.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Danelutza spune:
Nelia sanatate multa tie si Agatei 
Ramy bun venit, vezi ca ne-ai gasit ?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, Isabella, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Curiozitatea poate dauna

elisor spune:
Buna seara de la un om obosit, dar inainte de
se impunea sa dau binete si sa vad cum se prezinta bolnaviorii, ma bucur ca per ansamblu s-a imbunatatit situatia (Isabella, Aly, Mamajipa, Teddy), dar Nelia si Agata sunt bolnavioare
, de Raducu parca n-am citit nimic. Sanatate multa!
Azi am venit fuguta de la servici croita sa fac mancare, tot pilaf si eu Gabitza si ciorba de perisoare. Pe bune ca de cand am inceput serviciul gatitul a ajuns sa fie o corvoada, cel putin in sezonul rece cand se intuneca devreme, eu nu am spor la gatit cand e intuneric afara.
Bianca a fost toata ziua maraita si cu dracusori in fundulet, e ragusita in rest nu sunt probleme, si sper nici sa nu faca vreo bolesnita zilele astea ca am inceput sa merg in noul birou si sunt ametita de anvergura lucrarii. Eh, toata lumea ma linisteste ca asa e la inceput, sper sa ma acomodez repede si sa inteleg rapid ce am de facut ca dupa ziua de azi am varza-n cap. Partea proasta ca deocamdata nu sunt nici acolo nici la mine, inca sunt pe doua fronturi pana vine si flacaul caruia ii voi preda lucrarea mea. Incet, incet ma voi aseza si eu si n-o sa va mai stresez cu "ce zi nasoala am avut" ![]()
Gabitza asa-s si eu cu hainitele, cand vine maica-mea si le aduce copiilor le admir si ma bucur de ele mai ceva ca atunci cand imi cumpar mie ceva.
Mercedes cand suntem copii mici ne dorim sa crestem rapid, sa mergem la scoli si cand ajungem adulti ce bine ne-ar prinde o zi de gradi, chiar si de scoala fara alte griji, cum ar fi gatitul
, e bine cel putin ca avem sansa sa ne traim copilaria prin copiii nostri.
Wau, ce inalta e Bia, cu 16 cm are mai mult decat a mea.
Poate reusesti si tu o schimbare cu serviciul, te inteleg perfect cand spui ca reprezinta un stres.
Ramona bine ai venit
! Si noua ne-a facut Bianca faza cu cheia pe dinauntru in weekendul asta, la inceput m-am speriat dar cu calm am indrumat-o cum sa procedeze si a reusit singura sa descuie, daca nu reusea o puneam sa scoata cheia si descuiam eu cu una de la alta usa.
Florentina imi pare rau ca raceala v-a dat de fruca pana la urma se pare ca serios si v-a incurcat planurile, dar lasa, mai bine sa o duci cand e sigur vindecata ca altfel va fi vulnerabila si sigur va agata ceva. Sanatate multa! Se mai poate vota? Unde erati acum 16 ani cand nu gaseam de nici unele sa facem nunta? ![]()
Daniela va invidiez la partea cu sculatul tarziu dar aveti cea mai buna scuza, sunteti in refacere.
Eli cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
Cornelia spune:
Imi pare rau sa citesc ca e atat de multa lume bolnavioara. Multa sanatate va doresc
!
Elisor, tu gatesti aproape zilnic??? Eu nu as putea. Mama mai face cate ceva pentru copii (cu toate ca se presupune ca mananca la gradi) si cu ocazia asta mai mancam si noi o mancarica
. In rest doar uscaturi si mancaruri super usoare. Daca fac o data paste si o data cartofi piure pe sapt. cred ca am gatit mult. Cred ca sunt o cauza pierduta la gospodarie. Mi-am propus programe de "reeducare" dar pana acum nu am reusit nimic.
Plec la culcare, ca sunt, ca de obicei, extrem de obosita, plus ca as avea atatea motive sa ma vait pe aici si nu e joi ![]()
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
ramyteo spune:
Gabitzam
multumesc..sincer nu mai stiu...dar eu am netul doar de vreaun an ...acum e posibil sa fi scris...nu zic nu si nici da
ca nu mai stiu...nu mai tin minte ![]()
Elisor
multumesc si tie!!! Da...te termina copii astia ce le trec prin capusor... eu am tras tare o data si am indoit inchizatoarea cu totul
si binenteles ca sotul cand a venit si a vazut ala asa...a zis ca sunt putin dusa
Danelutza
mersi fain
da sa sti ca am avut ce cauta
ca nu stiam pe unde e plasat ![]()
Am intrat sa va zic noapte buna la toate!!! si
la pitici!!!
Teo
Perlute
www.onetruemedia.com/my_shared?z=25553f6a107c1027ce1db7&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Suntem mari
elisor spune:
Teddy am vazut o perdeluta, e la Aly in camera, tu ai "construit-o"?
Nelia da-le-ncolo de cursuri stati in pat ca sanatatea e mai importanta,
pentru comentarii!
Cornelia cand vedem si noi o burtica? Ai scapat de greturi?
In zilele insorite cand ne intoarcem de la gradi Dan se opreste cu Bianca in parc, dar azi au stat foarte putin, semn ca vine frigul, brrrr...in weekend au stat 2 ore jumate afara, ca-n vremurile bune...
Cand vin de la servici sa gasesc paginute scrise de manutele voastre, ca mare mi-a fost surpriza cand am gasit 3 pagini!!!
Bafta invataceilor!
Va pup si sa va faceti bine, auziti? ![]()
Andreas (17.08.1998)
elisor spune:
Cornelia mi-ar cadea polonicu-n cap daca as gati zilnic. Tocmai aici e buba ca gatesc rar, cam de doua ori pe saptamana, ciorba hai ca tine cateva zile dar felul doi cam la 2-3 zile trebuie sa fac. Si ma supar tare cand se strica mancarea ca nu se mananca si atunci intru in greva o saptamana ![]()
Daca iesim cu bine din criza si castig la loto primul lucru asta fac: imi angajez o bucatareasa, e visul meu sa pot spune cuiva "mai pune un tacam la masa c-avem musafiri" si sa nu fiu eu aia care sa-si bata capul cu ce sa faca de mancare. Na, ca m-am intins dar tineam mortis sa-ti stric parerea buna despre mine ![]()
Ramona da pe unde ne-ai cautat de ti-a luat atatia ani
?
Andreas (17.08.1998)
Tdi spune:
Elisor, la sereisti ar trebui sa lucrezi ca nu-ti scapa nimic! Apropo, succes in noul birou, nu te ingrijora ca asa e la inceput, ti se pare totul complicat dar te dezmeticesti repede si va fi ok!
Perdelutza e din bucatarie![]()
, de fapt la mine e "zona giorno" adica intrarea+bucataria+sufrageria impreuna, in sfarsit am pus perdele peste tot, spre disperarea sotzerului care le uraste si zice ca a trait bine-mersi 20 de ani fara in casa asta si nu intelege de ce ne trebuie asa ceva!
Ma distreaza ca sunt de culoare roz si gri (2 voaluri separate suprapuse) si cum bate lumina par mov
, culoare pe care el n-o suporta
.
Nelia, multa sanatate, sa va refaceti repede si sa nu mai datzi la altii virusii1
Ramyteo, si eu imi amintesc ca ai mai fost la noi in grup dar ai disparut rapid...bine ai revenit, nastrusnica fetita ta!
Vorbeati de gatit, eu prestez zilnic cam de 2 ori
, uneori mai scap ca mancam in oras sau aducem pizza acasa. Pregatesc doar cat mancam o data, rar ramane pe a 2-a zi. Mancarea de baza aici e macaroana
, nu merge decat proaspat preparat iar sosul il fac pe loc de cele mai multe ori, doar cand am ragu' il folosesc si zilele urmatoare. Ma distreaza ca italienii astia daca stau 2 zile fara macaroane intra in sevraj!
Mai fac gratar (la tigaie speciala pe aragaz) cu salata de cruditati sau salata de legume fierte la abur si condimentate (fenicul, broccoli, fasole verde, morcov, telina, dovlecel), supa de carne cu tortellini, ciorba de legume (minestrone), tocanitza de carne cu sos de rosii, orezuri cu diverse (am descoperit recent o reteta de orez indian, e suuuper!), verdeturi/legume pane', torturi sarate, apoi chestii romanesti: supa cu taitei, tocanita, ciorba, fasole, etc. Sper ca n-ati inteles ca le pregatesc pe toate odata!![]()
![]()

nelia spune:
Si eu gatesc in fiecare zi si tot asa, numai supa sau ciorba tine mai mult. Am o mincare de baza, din asta mai consistenta si din care mincam la nevoie (sarmale, tocanita, mincarica de ceva etc.), iar in rest fac felul doi de doua ori pe zi: o data pentru seara respectiva, mai mult pentru copii si un altul pentru a doua zi. Dar nu fac mult, e ceva usor si pe gustul copiilor.
Tdi, vezi ca nu am citit lucruri prea bune despre gratar, cica e bine sa pui carnea la macerat in iaurt cu condimente, ca atunci e mai putin nociv gratarul. Eu am inceput sa le dau copiilor numai carne de pui si peste, foarte rar vitel, dar carnea o fierb de ceva vreme, bine de tot si daca vreau friptura, o pun in tigaie sau la cuptor asa fiarta, cu un pic de ulei. Stiu ca nu e chiar friptura adevarata, dar daca spune ca numai fiarta nu stiu cit timp e buna, atunci nu risc. Noi nu prea mai mincam carne, dar mincam peste. Vreau si eu te rog, orezul ala indian, noi mincam mult orez.
Nu am facut pizza, nu m-am dus la curs... de fapt, nu am facut nimic, am zacut. Acum ma duc la lectii cu Agata si i-am promis ca daca merg repede si le face bine, facem cu totii o pizza. La cum o stiu, cred ca va termina lectiile in jumatate de ora. Ce mai am in plan astazi si miine, cit m-o tine puterile? Sarmalute in foi de vita, ciorba de legume si o supa crema de brocoli pentru copii, pus la spalat si ultima masina de rufe, impaturit si calcat tot ce am spalat, ce trebuie calcat adica. Plus aspirator peste tot miine dimineata... si, vreo 250 de pagini de citit.
Androix, bafta la examen! Eu am pe 2 si pe 26 si am citit atit de putin de cind a inceput sesiunea asta, tot timpul am altceva de facut, zici ca-s nebuna la cap. Si dupa examene, va incepe stresul cu temele... Eu ar trebui sa am un curs pe an, asa, sa vezi ce frumos si relaxat le-as face. Bine, ca exista si riscul, chiar la un curs pe an, sa fac tot in ultima noapte de dinainte de termenul limita...![]()
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
gabitzam spune:
Ramona, esti pe lista copilutilor ![]()
Nastrusnica tare fetita ta. Noi la usile interioare nu avem chei, tocmai din frica sa nu se inchida Andrei pe undeva. La varsta asta au idei multe ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla