dece romanii?
Raspunsuri - Pagina 16
Guestus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cristoiu
Mai, eu chiar cred ca ii educa sa minta si sa fure. Am un exemplu in familie. Verisoara-mea zicea "Eu sunt desteapta ca tata. El n-are facultate dar stie sa fure". Cam ce fel de exemple crezi ca ii dadea taica-su? Ei chiar gindeau ca asa e bine, sa stii sa furi, sa fii smecher si o invatau pe fata sa faca la fel. Iar cu exemplele pentru inspirat mindrie nationala ... eu mai degraba as apela la Ionescu, Enescu, Porumbescu, Brincusi, Noica, Cioran si altii din categoria asta. Simt ca ma reprezinta mai bine decit Mutu. |
si cum faci mai exact...le citesti copiilor seara din noica si cioran...le lasi o carte pe noptiera.. sub perna...sau ce metode ai?
si cum te reprezinta pe tine cioran...acum vorbesc serios..ca yo de ex nu pot sa spun asa ceva. la fel si porumbesco.
danangie spune:
Pai FLO daca pui intrebarea asta italoienilor iau foc nu alta. Nu e vorba de toleranta....e ca statul italian nu au legi aspre ptr infractori.Si-apai ei zic , ca le ajung infractorii lor nu le mai trebuie si din alte tari.Cand Ramona Badescu, a propus intr-o emisiune ca infractorii romani s anu fie lasati liberi....ci sa fie trimisi pachet in inchisorile din Ro, ei au zis ca de ce trebuie sa faca ei asa ceva cand statul roman ar trebui sa se gandeasca cu sa miscoreze criminalitatea asta. Cand li s-a spus de ce nu maresc pedepsele.....ei au zis ca nu au inchisori ptr a tine inchisa o asa maree de oameni si ca sa construiasca noi inchisori nici nu se pune problema! De ce statul italian sa cheltuie din banii italienilor ca sa construiasca inchisori ptr niste infractori romani?Statul roman trebuie sa gaseasca o solutie!! Asta zic incontinuu italienii. Cand Ramona a zis ca a mers in comunitatile de romani si toti iau zis ca le este frica sa mearga pe strazi....raspunsul unui politician a fost: ah....daca ati stii ce frica avem noi de romani! Sarcastic bineinteles. Din pacate, Ramona nu prea a stiut sa se apere si sa "lupte" ptr romani ptr ca astia din emisiune ii cam inchideau gura. Asta e.....italienii ne urasc! Cand aud cuvantul "roman" li se face pielea gaina si isi schimba culoarea la fata.......
.....Il sorriso innocente di un bimbo è l'espressione più viva dell'amore....
cristoiu spune:
Guestus, nu cred ca am sa le citesc seara din Cioran. Au sa faca alegerea singuri :) Bineinteles ca am sa fac tot ce pot sa le "manipulez" alegerile de la bune inceputuri. Una dintre ele va fi faptul ca ii voi forta sa invete si vorbeasca romaneste corect. La fel cum vor invata si germana (bine, la gradinita si scoala) si engleza si franceza acasa. Si a doua, voi incerca sa le deschid mintile - probabil ca voi incerca aceleasi lucruri care au functionat la mine si bineinteles centrate pe inclinatiile naturale ale fiecaruia din copii. Dar nu voi face un capitol special din cultura tarii noastre, insa n-am ce-i face, in biblioteca mea sunt citiva romani care intra la capitolul valori universale. Acum ... tot ce imi trebuie e un copil cu o capacitate mentala suficienta pentru toate astea ...
Cit despre cum ma simt eu reprezentata de Porumbesco sau Ionesco ... pai foarte simplu: iata alti romani pentru care alte lucruri au fost mai importante decit apartenenta nationala . E deja o alta discutie, dar daca tot tragi de mine sa iti spun, eu nu ma mai identific demult cu notiunea de "roman" sau "canadian". Nu mai am radacini adinc infipte in pamint, le port la ghiveci. In general ma reprezint singura pe mine si n-am nevoie de reprezentanti. Dar deja sarim rau din tema de aici cu discutia asta si e greu de purtat in 3 cuvinte.
Guestus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danangie De ce statul italian sa cheltuie din banii italienilor ca sa construiasca inchisori ptr niste infractori romani?Statul roman trebuie sa gaseasca o solutie!! Asta zic incontinuu italienii. |
pai italienii ii tin la munca pe romani cu 1 euro /h....apoi ei cistiga de 10 ori extra din constructii /agricultura/ingrijire batrini ....si apoi din banii strinsi trebuie sa faca si puscarii sa-i bage pe aia care nu-si vad de treaba.
nu poti sa ai numai profit nene......trebuie sa-ti asumi si partea gaunoasa.
daca italienii nu i-ar angaja la negru nu ar fi invazia care este..si ala 1 zi munceste..10 nu...si cind nu munceste fura..ca trebuie sa manince.
In finlanda/islanda de ex. nu-i gasesti cu milioanele ...ca acolo nu-i angajeaza nimeni la negru.
danangie spune:
Ca-i tin cu 1 euro pe ora...inc anu am auzit....dar asta e....suntem in tara lor si tre' " sa cantam" cum canta ei. Italia dintotdeauna a fost un popor de rasist. Rasisti intre ei. Italienii din nord nu-i suportau pe cei din sud...asta mai este si acum dar nu chiar asa de raspandit......deci daca intre ei sunt rasisti ce pretentii sa mai ai daca sunt rasisti impotriva strainilor. Si mai au ciuda pe straini ca zic , ca le fura munca. Dar daca e sa iei munca strainului si sa o dai italianului, cum ar fi: badant, cel care spala WC-urile.....munci umilitoare.....nu-ti accepta munca nici in ruptul capului....dar sunt primii in a condamna......ah...ar fi atatea de zis in privinta italienilorrrr!!! Sunt aici de 9 ani si am vazut si inca vad verzi si uscate.......dar nu avem ce face......tre' sa tinem gura inchisa ptr ca suntem in tara lor. eu datorita lor am devenit o iena.
blue eyes spune:
Ce-i ala badant? Ce-i aia iena? Vorbiti fratilor romaneste!
Nu mai stii ce aia ingrijotoare, sau ca in romana se zice hiena?
Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!
danangie spune:
citat din mesajul lui blue eyes Ce-i ala badant? Ce-i aia iena? Vorbiti fratilor romaneste! Nu mai stii ce aia ingrijotoare, sau ca in romana se zice hiena? Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea! Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea! Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria! |
Scuze, m-am lasat purtat de val cand scriam si nu mi-am dat seama ca am scris badant si iena. Mersi de traducere.
blue eyes spune:
Prego. Ma bucur ca ai luat-o constructiv, ca nu ai sarit hotarul cu bata.
Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!
Guestus spune:
La 2 domnisoare 21 ani maritate cu italieni > 65 anisori trebuie sa accepte si 100 hoti de buzunare...asta e tirgul oferit italienilor.
cristoiu spune:
citat din mesajul lui Guestus La 2 domnisoare 21 ani maritate cu italieni > 65 anisori trebuie sa accepte si 100 hoti de buzunare...asta e tirgul oferit italienilor. |
Meeei, daca nu i-a trecut la clauze in contract, degeaba ... s-a batut palma, s-a semnat contractul, acuma vin domnisoarele cu 50 de violatori fiecare? Tirziu nenica ...