Endometrioza ne-a unit in lupta pentru BEBE(43)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iliraluca spune:

Magdita draguta,

Exact la 65 de zile de la ultima injectie. In 64 am fost la domnul doctor si mi-a zis ca urmeaza sa imi vina. I-am spus ca e bun...Nu mai ai nici tu mult si scapi. Sper sa avem vesti repede.

Rala,

Felicitari pentru ultima injectie. Sa iti fie cu folos si sa iti vina repede sa te poti reapuca de treaba.

Eu luna aceasta trebuia sa fac o inseminare stimulata dar sotul meu este plecat din tara si se intoarce fix cand probabil ovulez eu si nu am vrut sa alergam. Am zis ca atunci cand o sa fac stimulare sa fie totul ok, nu pe fuga. Incercam natural,mai ales ca asa cum zicea Sarrah la alt subiect "se poarta natural" Cine stie? Eu sunt optimista si plina de incredere. Domnul doctor mi-a promis ca "ma rezolva" Am toata increderea in el.

Pup pe toata lumea cu mult drag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Fete dragi am si eu o mare nelamurire si nu gasesc pe net nimic care sa ma lamureasca. Am doua fivuri la trecut la ambele am avut ovocite de proasta calitate. ulterior am facut o laparoscopie moment in care s-a descoperit o enbdometrioza de gradul 3. Marea mea nelamurire si marele meu stres este: endometrioza aceasta afecteaza in vreun fel calitatea ovocitelor? Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Din pacate, da. Tine de raspunsul imun al organismului, de mecanismele de reglare biochimica, de o gramada de factori pentru care nu poti face mare lucru.
In ce masura sunt afectate in realitate ovocitele, Dumnezeu stie ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Multumesc Goldi. Insa oare acum la o luna dupa laparoscopie cand se presupune ca cel putin pt moment nu mai sunt focare de endometrioza, imi afecteaza cu ceva calitatea ovocitelor?am uitat sa intreb doctorul, am intrebat azi ecografista da habar n-avea si n-am mai insistat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fireyes spune:

Oana nici eu n-am gasit mare lucru pe net din care sa rezulte ca endometrioza afecteaza calitatea ovocitelor, insa se pare ca e un fapt bine cunoscut, desi inca f controversat: http://www.medscape.com/viewarticle/469217_3.
In plus, la pacientele cu endometrioza, nu stiu ce enzima (ori ceva ce suna asa) nu se proceseaza cum trebuie si impiedica implantarea (am un articol pe tema asta, nu ca te-ar lumina/ ajuta cu ceva..).

Un fel de explicatie am aici:
"Endometriosis is associated with marked subfertility and various causes for this subfertility have been previously studied. The poor quality of oocytes has been suggested as one possible cause. In this study, we evaluated the quality of oocytes by examining the status of granulosa cells surrounding the oocyte. For this purpose, we analysed the incidence of apoptosis, changes in cell cycle, and oxidative stress in the granulosa cells. Endometriosis patients had a higher apoptotic incidence, more alterations of the cell cycle, and a higher incidence of oxidative stress than patients with any of the other infertility causes (tube, male, and idiopathic factors). These changes might affect oocyte quality, and thus fertility in endometriosis patients."

Teoretic, daca s-a curatat endometrioza, e bine, insa am auzit si de situatii in care la cateva luni bune dupa laparo, organismul si-a revenit la un fel de normal... Liliana stie mai multe, daca intra pe aici, sa-ti explice.

still counting: 1,2,...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Hai ca ma var si eu in discutie.
Oana negru pe alb unde am gasit ca influenteaza calitatea outelor nu mai stiu unde am vazut.Probabil ca daca m-as pune la lins iar toooooate linkurile as gasiDar am citit sigur chestia asta.
In alta ordine de idei ref la ce intrebai cu faza dupa laparo,DA! Sansele sa fim fertile sunt mai mari pentru ca se curata tot(in principiu-mai putin celulele microscopice de endo pt care primim dipherelynul bonus si nu doar pt asta).Deci pt cine are aderente sau mai stiu eu ce pe trompite,se curata si daca dr spune ca sunt din nou permeabile,functionale ceva vreme,mai degraba...poate outul fertilizat sa treaca in uter,ovarinele care au avut nevoie de curatenie pot sa ovuleze in voie acum,nefiind impiedicate teoretic de chisturi,puncte sau de aderentele care l-au lipit pe eu stiu unde sau de eu stiu ce, nu ar mai avea motive sa fie inflamate,deci ar reveni ca marime la normal,samd.Astea asa exemplificativ sunt scrise.Trebuie sa retii mereu insa ca si laparo trateaza efectele nu cauza,deci cauza persista,adica ce a determinat efectiv aparitia endometriozei la fiecare initial.
Booon.A doua ar fi ca pe endo-resolved,mai exact aici: http://www.endo-resolved.com/infertility.html vei gasi la infertilitate despre "prietenele" noastre prostaglandinele,care nu dau doar dureri ci si interfereaza cu fertilitatea.Sunt eliberate de leziunile date de endomtrioza(pe langa mancare,sperma),care din nou teoretic la laparo sunt arse.Deci ar trebui sa nu prea mai avem prostaglandine cel putin produse de leziunile distruse.Plus mai sunt si alte secretii/enzime care la fel sunt cu semnul intrebarii in influenta lor asupra fertilitatii,deci probabile.
Sunt multe lucruri care pot influenta procesul de fertilizare si de implantare,de a obtine o sarcina viabila in cazul nostru. Ideea e ca acum in afara de laparo/+tratament care sa te puna in menopauza temporara nu prea sunt solutii medicale sieventual in cazul pierderilor tratament de sustinere cat mai variat in functie de analizele mai detaliate si de flerul medicilor.Cam astea plus un regim adecvat,terapii naturiste,tehnici de relaxare,plus niste vitaminute( Omega 3 se spune ca imbunatateste calitatea ovocitara de ex)sunt raspunsurile,cam in doi peri,dar bine ca sunt si dau totusi rezultate.Numai noi aici avem deja n exemple ca se poate.Si se poate chiar si acolo unde s-au dat verdicte mai severe.Uneori mai greu alteori mai usor depinde la fiecare de cum ii este dat sa-i vina randul,dar ne vine randul la fiecare.Sincer.Avem fete cu gr 4 care au ramas imediat dupa laparo.
Rala ma bucur ca ai scapat si de ultima injectie!Si ma bucur ca in genere ti-a mers bine cu ele.Iti tin pumnii sa vii cu vesti despre ochisori la burtica!
Magdi nu mai astepta tu asa sa vina nebunii.Daca vin-bine si daca nu vin-si mai bine,foarte bine!Maine poate elucidam ce culoare avem
Ciol nu stiu sa-ti raspund,decat ca din ce am citit ai un medic f. bun si daca spune ca e bine tot,inseamna ca asa este.Nici in cazul diphe nu e nimic batut in cuie,depinde de la organism la altul cand se elimina total si revin rusii.Si in cazul luci scrie clar ca oa sa fie pauza luuuunga-lunga dupa ultima injectie.Eu sper sa nu-ti mai vina inca 9 luni de-acu incolo!
Iliraluca gandit bine.Decat sa faci in graba si stres ceva, cu semne de intrebare,mai bine incerci naturel si e si cu drag mai mult.Si eu il cred pe dl dr
Beatrice,Aditza sus nasucul si zambiti.Va fi bine si pt noi si pt prietenele voastre.Asa e boala asta mai pacatoasa, dar Doamne multam'! pana la urma facem BBei si nu ne ameninta endo ca nu vom mai sta pe langa cei dragi.Sunt atatea altii care sufera inmiit si sunt copii multi din pacate.
Fire,Goldi eu va tin pumnii si va urmaresc cu drag pe unde mai scrieti.
Mada dar chiar asa? Numa'? Nu ne alergi cu o pofta,greata, ceva?
Ioana,Lilisor,Aerlilian,Boo,Ralu,Ana-Alexia,Alexia si toate iubitele
KISSES

my little sunshine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

vroiam sa va arat unul din motivele pentru care merita sa luptati !!

la toata lumea. nu pot sa stau prea mult acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

salutare dragele mele , sunt praf cu gandurile .......mi-a venit ciclul ieri vreau sa va reamintesc ca sun t inca sub tratament ,iar luni urmeaza sa fac ultima injectie, am vb la tel cu dr. si mi-a zis ca nu-i de bine ca a venit , dar sa continui tratamentul si ne vedem dupa prima menstra de la terminarea tratamentului.Voi ati patit asa ceva sunt derutata?
Draga CIOL salut, suntem intr-un fel surori de suferinta si eu am fost op tot de dr. Herghelegiu de endo in oct 2008, am raspuns fff bine si la op si la tratament, tot depo-provera dar 1 la 28 zile si 5 filole.....controlul la 3 luni dupa op a iesit fff bine nici o masa tumorala, am inceput tratamentul la 21 zile dupa operatie......totul roz pana ieri cand mi-a venit ciclul....nu stiu ce sa zic aflu mai multe dupa ce imi va veni iarasi , cand voi face analize si eco iarasi....insa eu sunt ok dupa operatie si mi-au dat sanse mari sa fac un bebe....oare se grabeste bebe?oricum poate astepta ca abia ce a inveput postul mare....va pup si astept ceva vesti daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva......
ps:mie mi-a mai zis doc ca daca nu raspundeam la depo bine urma sa-mi dea diphe,oare acum imi vor prelungi perioada si tratamentulmai am ceva de asteptat
oricum tot optimista sunt ,dar putin dezorientata va pup inca odata sa aveti parte de o primavara plina de zmeurici, eu astept vara sa-mi infloreasca ceva...

didi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciol spune:

buna fetelorrrr

multumesc mult pt raspuns

draga Xdidi, sincer ma bucur ca mai este cine va operat de dr Herghelegiu si ne mai consultam si noi una cu cealalta. Daca vrei poti sa-mi scrii pe nicamariana83@yahoo.com

eu am facut prima injectie in martie 2008 si ultima in iunie 2008 (am facut 1 la 45 zile) insa de cand am facut-o pe prima nu mi-a venit ciclul asa cum ti s-a intamplat tie.......intra-devar am avut ceva scurgeri la vreo 4-5 saptamani, dupa care la vreo 3 luni, dar cilcul propriu-zis nu mi-a aparut....si am fost in oct la sanador la herghe care mi-a zis ca sunt bine, nu mai am nimic inauntru, si ca sa astept venirea ciclului.....care nu a stiut sa-mi spuna exact cand imi vine....a zis ca depinde de organism.....dar eu tot astept....cat sa mai astept? vreau si eu sa-mi vina sa reintru in normal si poate peste 5-6 luni fac si eu un bebe.....

Tot la Euroclinic te-ai operat? din cate stiu eu el numai acolo vrea sa opereze
si eu am iesit ff bine cu operatia, nu am simtit nici o durere inauntru sau sa ma doara operatia, nimic....a fost ff bine.
insa chiar ma enerveaza chestia sta ca nu-mi vine mestruatia.

si stii din cand in cand, la vreo 1-2 luni, ma mai inteapa burta...si zic...gata, imi vine...si nimic, doar cateva picaturi maronii care imi curge vreo 3-4 zile....
asta este, incerc sa-mi fac programare la sanador, dar nu mai sunt locuri decat la inceputul lunii iulie....si mi se pare ff tarziu....

aveai dureri mari al ciclu?
eu muream de durere, ma lua durerea cam cu 1 saptamana inainte sa-mi vina si ma tavaleam pe jos, eram inebunit.....vomitam etc....pana m-am hot sa ma operez, pt ca herghe imi spusese ca nu scap cu nimic decat cu operatia

va pup pe toate si daca mai aflati ceva sa-mi impartasiti si mie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciol spune:

neata fetelor

vroiam sa va pun o intrebare care ma nelinisteste de mult timp si nu stiu daca tb sa-mi fac griji sau nu.

eu fiind operata de endometrioza, merg si la aerobic si parca simt ca la un tinterval de timp ma doare burta la fel ca si cum mi-ar aparea ciclul (sunt sub influenta Depo-provera)....si nu stiu daca mi se trage de la efortul de sala sau nu? credeti ca imi poate face rau sportul? nu ar tb sa mai merg la aerobic? din cauza asta ma poate durea burta? faza este ca ma doare dupa vreo 3 ile de cand nu mai merg la sala......si nu m-a durut intotdeauna. bineinteles ca atunci cand ma doare, la 1-2 zile imi si curg niste picaturii maronii, dar as vrea sa stiu daca este din cauza sporului?
eu stiua ca sportul chiar ajuta la durerile menstruale.....si la mine poate fi invers, mi le provoaca? offffff

va pup pe toate

Mergi la inceput