FIV 213

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

Fetelor, nimeni nu mi-a dat o parere in legatura cu petele maronii gasite ieri.Maine am si eu echo si vad ce productie pregatesc.Am niste emotii!!!Deocamdata simt doar niste intepaturi prin zona ovarelor dar nu e ceva suparator.Va pup pe toate!

Doamne,da-mi un pui sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Din ciclul Ce nu facem pentru a avea un copil (cu umor):

Widow claims human right to use dead husband's sperm

The UK's High Court has ruled that it may have been unlawful for a widow to have removed her dead husband's sperm. Despite UK law requiring valid written consent for the storage and use of sperm, the 42-year-old widow obtained emergency Court permission to have sperm collected from her 31-year-old husband's body hours after he unexpectedly died from complications with a routine operation to remove his appendix in June 2007. She now seeks authorisation to undergo IVF abroad using his sperm. Giving the judgment, Mr Justice Charles said: 'I am not satisfied it is possible to lawfully remove sperm from a dead person who has not given effective advanced consent'.

The mother-of-one pleaded that the couple had wanted another child, discussed their desire with family and friends and had sought information regarding IVF together. She explained that they had not thought to have him provide written permission because they had not feared that the minor surgery would be fatal. While the attempt to construct retrospective consent with evidence of his intentions holds little legal weight in light of the clear statutory provisions, her lawyer also argued that disposal of his sperm would contravene her human right to establish a family (protected under article 8 of the European Convention on Human Rights, enshrined in UK law by the Human Rights Act 1998). Because fresh sperm will lose viability over time, the Court authorised the emergency sample collection pending later legal resolution. Upon closer examination at the hearing, Mr Justice Charles questioned the decision.

Pe scurt, ideea e ca o vaduva a obtinut permisie legala din partea Curtii sa-i fie prelevata de catre doctori sperma de la sotul decedat de cateva ore in urma unei operatii de rutina. Consimtamantul i s-a dat pt prelevare, urmand ca ea sa obtina mai departe in instanbta dreptul de a utiliza sperma pt un FIV, problema fiind lipsa acordului scris al defunctului.
Se ia in considerare un alt caz castigat in 2007, cand sotul pe moarte a apucat sa-si dea consimtamantul, de asemenea sperma fiindu-i prelevata dupa moarte, vaduva avand acum doi baieti.

Shery si inimioara Alesia (30.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fragutza spune:

Bun gasit tuturor!

Ma bucur tare mult ca s-a animat forumul!
Sheri, Cata vi se simtea lipsa aici! Ioana, te astept si pe tine!

Ellanik, nu-ti face griji de pete, si eu am avut la primul fiv. Tu faci monitorizarile in Ct? In Bucuresti cand ajungi?

Eu sunt ok, saptamana asta o sa fac ceva analize si sigur o sa fie si o echo:). Mai astept sa-mi treaca fluturii din cap ( a se citi temerile) sa ma pot bucura de sarcina.

Va pup, numai bine tuturor!

Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Girls, am o rugaminte la voi, cele care sunteti zilele astea prin clinici. Nu stiu daca cititi topicul cu campania, lucrurile evolueaza. Tocmai datorita acestui fapt, avem nevoie de noi voluntare, si din afara forumului. Credeti ca puteti ajuta cu ceea ce e detaliat mai jos?

Avem nevoie sa fie lasat la Giulesti si prin alte clinici cu un text despre existenta campaniei, cu adresa blogului scrisa mare. Lasati fotocopiile in salile de asteptare de la Giulesti si de la alte clinici din Bucuresti si din tara.

Propunere de text (il puteti adapta minimal):

Te lupti cu infertilitatea ? Vrei sa ai un copil si singura ta sansa este reproducerea umana asistata medical?
Ai facut mari eforturi ca sa strangeti banii pentru aceasta procedura si pentru tratament. Sau poate nu iti permiti nici macar o tentativa de FIV, iar astfel sansele de a avea copilasul vostru mult dorit devin nule...
Platesti lunar din salariu contributii la asigurarile de sanatate, dar nici macar analizele medicale premergatoare inceperii tratamentului nu se deconteaza de catre Casa de Asigurari.
Infertilitatea este o boala, recunoscuta ca atare de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii. Scopul sistemului de asigurari de sanatate este de a ii ajuta pe cetatenii care se confrunta cu boala. Avem nevoie sa fim ajutati!
Cele mai multe tari europene finanteaza integral mai multe incercari de inseminare artificiala si fertilizare in vitro, ca sa nu mai vorbim de medicamentele pentru afectiuni mai usoare.
Am hotarat sa incercam sa facem ceva. Incercam sa construim o campanie pentru a responsabiliza autoritatile in problema finantarii procedurilor de reproducere asistata din Romania.
Impreuna putem sa ne facem auziti : www.infertilitateaesteoboala.wordpress.com - avem nevoie de idei si voluntari! A avea nu copil nu trebuie sa fie un lux!

Dariela a lasat data trecuta un text similar pe o masuta la Giulesti si, inainte sa plece ea, deja femeia de servicu le pusese la pubela, bombanind. Deci propun ca textul sa fie lipit la avizierele clinicilor (sper ca exista). Cine se ofera? Multumim. :)

---------------------------
New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Ralucapaun aici sunt!Multa bafta sa scapi de "fluturasi" si sa te bucuri de sarcina.
Iana_mari si mie mi-e dor de tine!
Cristinici multa bafta la FIV-ul ce se apropie!

P.S. Mi-a venit si mie primul CM dupa 36 zile de la nefericitul eveniment si ca niciodata ma bucur de z1.

"Unii se plang ca trandafirii au spini, eu multumesc cerului ca gasesc trandafiri pe spini." W. Shakespeare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Buna dimineata,
Eu azi am avut prima echo, citez din dr. ca "edomedru structura buna, dimensiuni 4 mm, micut insa a zis ca pana pe 18.02 mai are timp sa creasca, probabil ca dupa ce vede prof. rezultatul imi creste doza de estrofem."
Abia pe 17.02 o sa aflu cati embrioni rezista decongelarii, in rest nimic nou.
Ioana, Cata, Ellanik
Pupici la toate fetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Sherica, Cristinici,Maria08,Many_bany bafta maxima fetelor!Scuze daca am uitat pe cineva,va tin pumnii tuturor!

Eu pe 17 ajung pe la dr. Cocei la eco din zi 12 si sa stabilim schema cu progynova pentru endometru.Mai vine cineva pe 17 la Giuly?

Catank ce mai faci,cand incepi?Ganduri au fost,dar raman tot pe mana d-nei dr. Cocei pentru ca m-am lamurit ca pentru endometrul meu nu se pot face multe decat acest tratament cu progynova asa ca il incerc si pe asta.

O saptamana minunata tuturor!

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fireyes spune:

Ioana, in sfarsit vesti bune! cel putin pt situatia de fatza...

Ellanik, nu stiu ce sa iti soun de petele tale... si eu cand am inceput stimularea din z2 am avut cateva pete in urmatoarele zile, parca nu atatea insa. dar ma gandesc ca e oarecum normal, dat fiind ca e vorba totusi de un cm... s-au mai diminuat insa, de la zi la zi, nu?

Sherri, cum se prezinta situatia? esti ca popcornul?

Catalina, of, cum ne schimba experientele astea urate... cred ca daca o auzeam eu pe madam, o taxam pe loc... si am muuult mai putine motive sa fiu atat de radicala in comparatie cu tine...

Alsima, am citit mai demult ca pt un FIV simplu (fara ICSI) e nevoie de vreo 2-300.000 de gigei buni per ovocit, nu mai stiu exact numeraul, dar cam asa se punea problema. repetati insa spermograma (unde a fost facuta???), pt ca nr total e f bun, iar uneori motilitatea se poate imbunatati si numai cu naturiste...

Betty, stii cum e in timpul tratamentului, durerea e prietena ta... asa ca sunt semne bune

still counting: 1,2,...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Buna,

In martie sunt si eu programata la histeroscopie cu Marinescu, la Giulesti :) stiu ca toate care ati facut aveti o parere bune despre histero la Giulesti, dar asta este
Spuneti-mi si mie va rog mult, in a cata zi a ciclului ati facut histero si la cat timp dupa aceea ati inceput stimularea pt fiv?

Multumesc frumos.

Ingeras, mami de Maya
Campania noastra
www.petitieonline.ro/petitie/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html" target="_blank">Petitia noastra - semneaza si tu!!
Infertilitatea este o boala!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fireyes spune:

Ingeras, histero se face dupa ce se termina sangerarea, insa pana in ovulatie, ca sa se poata vedea cat mai bine pe acolo! teoretic, dupa histero, la urmatorul cm poti incepe stimularea!

still counting: 1,2,...

Mergi la inceput