adhd deficit de atentie

adhd deficit de atentie | Autor: m.e.

Link direct la acest mesaj

baiatul meu de 13 ani este obraznic si neatent la scoala. neurologul pediatru considera ca are adhd.
Mi-e frica sa-i administrez tratamentul pt ca am auzit ca "distruge" ficatul.
Daca s-a mai confruntat cineva cu o asfel de problema, va rog sa-mi spuneti care au fost rezultatele tratamentului, efecte nedorite...etc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

m.e., poate ar fi bine sa mai consultati un neurolog. De multe ori, acest diagnostic se da complet aiurea.
Sunt multe alte motive pentru care un copil devine neatent si obraznic la scoala.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

ADHD nu se manifesta doar prin obraznicii si neatentie. Medicii romani sunt cam iuti in a pune diagnosticul asta, ca urmare a campaniei masive facuta de grupul farmaceutic care produce medicatia respectiva.
Te sfatuiesc sa consulti un psiholog obisnuit sa lucreze cu copiii.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

m.e, intra pe site-ul asta: www.teachadhd.ca si urmareste video-ul despre adhd. Sunt multe alte simptome ale acestei asa zise boli, nu numai obraznicia si neatentia. Un copil trebuie urmarit timp de 6 luni si daca prezinta cel putin 6 simptome ale bolii, pe tot parcursul celor 6 luni se considera ca are adhd, si nici atunci nu se utilizeaza medicamente neaparat. Sunt multe efecte advserse ale medicamentelor. Eu zic sa mai consultati si alt medic.

Magda, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui m.e.

baiatul meu de 13 ani este obraznic si neatent la scoala. neurologul pediatru considera ca are adhd.
Daca s-a mai confruntat cineva cu o asfel de problema, va rog sa-mi spuneti care au fost rezultatele tratamentului, efecte nedorite...etc

buna, mai este un astfel de subiect, tot aici la psihologie, la pag 3, se numeste "Help, scolar cu ADHD?". citeste acolo, sunt multe pagini, dar vei gasi informatii care te vor ajuta.

Magdone are dreptate, un astfel de diagnostic nu se pune cu usurinta. necesita foarte mult timp de investigare.
ADHD, nu este o boala, ci un comportament deficitar, dobandit de-a lungul timpului. care se poate indrepta!

Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!

MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

De acord cu denizel si rrox3. ADHD e un diagnostic care in ziua de azi se pune mult prea usor si iresponsabil.

O sugestie: incearca tu pentru o saptamana "tratamentul" pe care ti l-a sugerat neurologul. Vorbim dupa aia si iti garantez ca nu i-l vei da copilului.

1. Louis Pasteur a fost un impostor. Teoria vaccinarii este produsul acestei imposturi, care a fost perfectionata in timp pentru obtinerea unor profituri tot mai mari.
2. Teoria falsa a "imunitatii turmei" este folosita pentru a ne santaja sa ne integram toti in turma fara sa cracnim.
3. www.thinktwice.com/" target="_blank">Vaccinarea si www.vogelgrippe-aufklaerung.de/t537f4-Superantibiotikum-gegen-Superbakterien.html" target="_blank">antibioticele sunt armele cu care cartelul farmaceutic ne "ajuta" de secole sa devenim tot mai bolnavi si tot mai dependenti. Realitatea ne-o dovedeste zi de zi.

Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii prin lege (vezi Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000). Informati-va cat mai bine, din toate punctele de vedere, si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna,
sunt initiatoarea subiectului: Help! - scolar cu ADHD?!?!, diagnostic in care nici eu nu cred 100% ...dar sigur te inteleg mai bine ca altii, care vorbesc pur teoretic, prin prisma copilului de acasa, normal de altfel si care nu se confrunta zilnic cu un copil mai "altfel" ...
Sincer, mi-ar place sa ne spui cate ceva despre copilul tau, ca evolutie si comportament, macar de la inceputul vietii de scolar. Daca ar fi un asemenea diagnostic, e clar ca "problemele" exista mai demult.
Despre medicatie: Strattera si mai nou Concerta, care actioneaza oarecum diferit. Evident ca sunt arme cu doua taisuri...copii reactioneaza diferit,din informatiile culese de mine, deci pana nu incerci ... Eu i-am dat lui Andrei strattera, acum vreo 2 ani ..dar am renuntat ( am scris la subiectul deschis anterior). Concerta a aparut la noi de anul trecut, dar am zis nu... Am incercat si ceva homeopatie dar e un tratament de durata si nu am gasit informatii concrete de copii astfel diagnosticati la care homeopatia a actionat benefic (ar fi singurul lucru care ma tenteaza sa-l incerc, desi am citit si de posibile regrese, ceea ce ma tinut pe loc)
De ceva timp ii administrez produsele naturiste de la Child Life Essentials, zic eu benefice ( in plus naturiste, mentat, hipercalm, relarexim, etc).
Uite un link:
http://materialeaba.wordpress.com/2008/07/31/medicament-produsul-pure-dha-childlife-essentials-in-cazul-copiilor-cu-adhd/
Daca vrei putem discuta pe privat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nix spune:

Buna,

Un diagnostic de ADHD se pune in urma unei serii de evaluari atente a copilului, unor rapoarte ale parintilor (profesorilor daca e cazul) si IN SPECIAL in urma indeplinirii unor criterii foarte clare pentru diagnosticul de ADHD din DSM-IV. DSM-IV ar trebui sa fie ca o biblie pentru psihiatrii si psihologii din Romania, inainte de a pune un diagnostic ochiometric sau dupa ureche, depinde de simtul preponderent al fiecaruia.

Intr-adevar, ADHD se "trateaza" cu medicatie dar mai ales cu o interventie comportamentala atat cu copilul cat si cu parintii (care trebuie sa invete tehnicile) care va fi condusa de un psiholog sau eventual un psihiatru care are astfel de cunostinte.
Deci, nu este niciodata suficient sa dam medicatia, de obicei, medicatia pentru ADHD, desi majoritatea consta in stimulente (gen Stratera) are un efect de "calmare" asupra copiilor cu ADHD. Adica, ii ajuta sa stea locului mai mult timp, sa se concentreze ceva mai mult timp.. dar astfel de abilitati trebuiesc antrenate si dezvoltate cu ajutorul terapiei/interventiei comportamentale.

Sugestia unei fete de a incerca tu medicatia prescrisa copilului tau mi se pare absolut ABSURDA. Evident ca va avea altfel de efecte asupra ta, presupun ca tu nu ai ADHD. Deci, care va fi relevanta pana la urma?!

Daca vrei sa accepti sfatul meu: incearca sa obtii o re-evaluare a copilului tau, cel putin o a doua parere. Cauta criteriile de diagnostic DSM pentru ADHD, le gasesti cu usurinta pe net, in pagini scrise in engleza. Si apoi, daca diagnosticul se confirma, pe langa medicatie neaparat o terapie.

Daca ai nevoie de alte informatii, contacteaza-ma.
Mult success!

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihatp spune:

m.e., trimite-mi te rog adresa ta de e-mail prin PM daca te intereseaza un studiu aplicativ in tematica (ce merge si ce nu merge).

Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008

Viata in 3 + La 2X9 luni
Luca creste
Miha scade

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Me,
sa inteleg ca diagnosticul a fost confirmat de medic? La un psiholog ai mers?
Ce medicatie va fost recomanadata?
Manifestarile nu au fost vizibile dinainte ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m.e. spune:

Mergi la inceput