Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (71)
Raspunsuri - Pagina 10
leeloo2004 spune:
Neata fetelor! A iesit soarele, s-a incalzit de zici ca-i primavara, in jardiniera mea de pe geamul de la bucatarie au rasarit deja primii lastari de lalele, narcise si zambile - as vrea sa fiu sigura ca s-a dus iarna ca tare nu-mi place, dar daca continua vremea asta, pot zice ca stau bine cu moralul!
Laura - nasol ca s-a imbolnavit David - voi abia v-ati recuperat, poate totusi nu e bine sa-l pui acum in contact cu vreo tulpina de raceala...zic si eu! Iar de dezvatat de dormit cu cineva..mai greu - s-ao obisnuit cu caldura corpului tau si cred eu ca e cam greu sa-l dezveti...asta apropos si de ce spunea Doloress - noi nu am reusit sa-l scoatem din patul nostru pe Stefan la un an - abia la 4,5 ani am resusit, dar tot doarme cu noi in camera - peste noapte ma cauta prin pat, imi ia mina si asa adoarme la loc...
si abia l-am extras pe el din patul nostru ca s-a mutat acolo, cu surle si trimbite, ariciul mic!
Dar poate voi aveti mai mult noroc decit am avut eu...
Miss - foarte nasol faza cu pediatra lui David - dar nu ai cum sa alegi pe altcineva??
Cleo, mi-ai facut o pofta de dulce cu rulada aia...poate prestez si eu ceva in weekendul asta, spre bucuria sotului ![]()
Eu iar trebuie sa ma sedintesc...asa ca fug si revin mai tirziu daca mai pot...daca nu, va urez de pe acum un weekend de vis!!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si
Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Lorich spune:
La multe lunite Raduc scump! Sa fii sanatos si la punga gros! 
La multe lunie Maria si Antonia!
Intrebare: exista ceva mai frumos pe lume decat un bebe care rade in hohote in somn?Ce-o visa? 
Elena dezvatatul de...orice e greu, dar cu hotarare si perseverenta se face. Incearca sa faci schimbarea putin cate putin, daca plange revii la brate, incet-incet poate se obisnuieste. Bafta!
mi bebelina asa e, toata casa o iei parca!
bratafel felicitari pt noaptea buna! S, apropo..Cleo ma roade o invidie... cu nopttile tale... ai parasit barca insomniacelor fortat. Astept si io happy day! Deci ce lapte dedusi?![]()

Laura la noi de cand cu dintii vrea sa doarma asa, cu sanul in gura... zic ca-l doare, ca-i o faza..ufff
Alysh distractie placuta la munte! Nu fii trista, Vlad, next time. Aaaa..un pupic maaaare pt socrii tai; ce oameni care te inspira!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
Micaela06 spune:
Buna dimi si de la noi (ca sa o citez pe dra Crudu ca tot o aud in fiecare dimineata)
La Multi Ani puilor nascuti intr-o data de 6,ANTONIA MELISA, MARIA si Raducu cel frumos!
Sa fiti cumintei, sa cresteti mari si sanatosi! 
Azinoapte am incercat sa las fata singura in patut sa o ia somnu, pai ce am putut? Urlete, tipete, milogeala cu mana intinsa cand la mine cand la tac-su sa o luam de acolo. Am ajuns la concluzia ca fii-mea nu asa adoarme ea ori la mine in brate ori in pat langa mine, sa ma simta aproape. Cand citesc ca unii copii adorm singurei, mi se pare asa o minunatie si ma gandesc daca nu cumva eu sunt de vina ca a mea e asa. Bine ca imi trece repede si realizez ca asa e copilu meu, asa sunt eu si noi doua suntem fericite impreuna si nu ma mai stresez.
Alysh ce baiat mare ai tu
. distractie placuta la munte, profita si tu de faptul ca esti fara pui sa te relaxezi.
laura, asa face si vecina voastra Daria
plange afara cand o apuca de se uita lumea ciudat la mine. Mai nou am fost afara si a tot cantat pe limba ei, a tipat dupa copii de la locul de joaca (care evident ca o ignora) si a ragusit.
MissParker adica doctorita aia a zis ca exista un tratament homeopat care ar fi bun in cazul lu Daviducu sau ii platesti consulatia si ajunge la concluzia ca nu stie ce sa-i dea?
Ea are o parte a creirului care stie tratamente si se activeaza numa in urma platii? Adica mi se parea ok sa iti spuna ce i-ar face bine si daca vrei reteta sa ii platesti.
stefany_p eu sunt cam stresata cu ce fac copilasii astia toata ziua la cresa deoareca ma gandesc ca o sa vina o zi (destul de curand) in care o duc si eu pe a mea. Eu una stau toata ziua dupa ea, se joaca cumintica 5 minute dar apoi tb sa ma joc si eu cu ea, sa vorbim, sa o tin de manute sa mearga, adica in permanenta are nevoie de un om dedicat ei.
aldaesme multumesc pt raspuns, sincer eu imi inchipuiam un copil cu o felie de paine intreaga in mana si nu intelegeam
ce o fi fost in capu meu
Legat de gradinita e foarte frumos ce povestesti tu sper ca si in romanica sa avem asa conditii.
Doloress
pt ca mi-ai insenitat ziua cand ai zis ca 'mamele care au ales sa aiba copii mai tarziu sunt mult mai alerte si se tin mult mai bine ca celelalte'
Si tati varsatori sunt cei mai buni tati, iti spun ca si al meu e nascut pe 8 februarie.
Va pupam
Mihaela
de Daria-Maria (23 iunie 2008)
O comoara, o comoara...
cleo78 spune:
am trecut pe Milumil. Dr ne-a zis sa incercam sa schimbam Nan-u, ca manca din ce in ce mai prost la san, la Nan 30-40ml, si s-a gandit ea ca sa incerc fie cu Milumil fie cu Alpamil (asta e mai aproape de gustul lapteului de mama). Am ales pe primul. Din cauza de pret.
A acceptat greu Milumil, desi am trecut treptat, am inlocuit cate o cupa 1 zi, a 2a zi 2 cupe, dar e greu sa treci treptat la ceva cand nu ai niciun start, ce sa inlocuiesc cand manca 30ml la bibe si ala pacalit??
(da, frica mea mai mare era ca nu consuma alte lichide). Intre timp a mai acceptat si cate un 10-20ml suc de mandarine diluat, in cana cu cioc. Deci am evoluat.
edit: AM PARASIT CLUBUL INSOMNIACELOR . For ever. DIn tot sufletul. Nu mai revin, inchideti usha dupa mine, suparati-va pe mine, dar nu ma mai primiti. Ca va primesc io pe voi la - cum se doarme legat o noapte.
De altfel, ar fi fo un coshmar pt mine sa ma trezesc de 3 ori pe noapte sa fac bibe prin bucatarie...impletucita de somn si de pisica intre picioare.
Despre oua, am luat din Cora. Carton cu ouale cele mai mari! Nu m-am uitat, prtobabil scria pe eticheta ca sunt oua duble. Si am mai facut omleta duminica, cu 1 de tsara si 1 din Cora. Ala din cora- dublu. Am zis: lucky me!!! dar aseara, la prajitura, a trebuit sa pun 4 oua mari. Cele mai mari...erau toate 4 duble. Cred ca toate din cartonu ala is asha.
Asta e.
despre prajitura, e DEMENTIAL de buna!! am fol. in loc de cirese, neshte gem de capsuni. Atat ca...trebuia sa fac sosurile inainte, si sa rulez imediat ce scot din cuptor, nu peste 2 ore, cand a adormit fifitsa... Nu va zic ce aspect avea cand o rulam la 10 noaptea, si imi venea sa plang...tati, mare amator de dulce, s-a speriat. Deci rulada se rupea, si curgea tot. Si am reintins-o, am reintins dressingurile pe ea, cu degetele, normal, si...am gustat. Si tati nu se mai oprea din gustat!!
partea buna e, ca la rulada asta - se mananca repede. ![]()
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
elena_g spune:
La mine e foarte dificil ca el vrea leganat pe mana ...si are vreo 10 kg adica ma cam rupe.In plus mama sta cu el cat sunt eu la lucru iar ea si mai greu face fata.
Lorich spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui elena_g La mine e foarte dificil ca el vrea leganat pe mana ...si are vreo 10 kg adica ma cam rupe.In plus mama sta cu el cat sunt eu la lucru iar ea si mai greu face fata. |
Dar daca inlocuiesti un "rau" cu altul?Adica leganat pe picioare, pe perna? Macar nu te rupe de spate, maini. La noi a mers tranzitia adormit pe umar -> pe picioare-> alaturi de mine. Din pacate ne-am blocat aici, iar ziua nu-i chip sa adoarma singur.
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
aldaesme spune:
Salutare,
Ma gandeam ca o sa va fac poze de la cresa, sper sa le fac totusi inainte de a cobora din salile de sus. treaba e ca nu se prinde aparatul ala de mana mea si tot ramane acasa pe masuta din hol iar cu asta de la servici nu as face poze in cres ca il folosesc la alt tip de poze in medii destul de pline de bacterii. V-am zis odata demult ca noi deja am avut sedinta cu parintii la cresa in care ne-au aratat primul filmulet cu copii, a doua sedinta se arata la orizont peste vreo doua saptamani
.
Laura eu m-as duce, mi-as tine copilul putin mai departe de David - sanatate multa!! - dar sigur m-as duce. Acu' probabil ca sunt mai curajoasa fiindca Lorelei e mai putin atacata dar defapt dinainte sa stiu cum si ce va fi nu am ferit-o prea tare de copii cu boli simple (nu ca as fi avut cum ami ales la cresa).
Hmmm rulada padurea neagra...noi am avut de revelion tort "padurea neagra" da' cred ca poze doveditoare doar Simonix ar putea avea, daca a facut ca noi ne-am ascuns aparatul in noaptea aia...de ce? nu stim nici noi, dar clar l-am ascuns, e al doilea revelion fara poze.
Mi-am amintit de o discutie despre zilele de nastere...Eu nu stiu, nu cred ca la un an as fi avut zi de nastere...nu exista nici o poza doveditoare. Stiu insa ca la sase ani mi-am organizat eu una bucata zi de nastere de suparare ca ai mei nici cum nu o faceau. Cum? La sase ani eram in clasa intai (da, da copil precoce, ce mai
). Scoala incepuse deja de o luna jumate si o mare parte din colegi mi-au fost colegi si in gradinita asa ca ne stiam deja bine. Le-am spus tuturor colegilor si invatatoarei ca pe data x este petrecere la mine acasa fiindca e ziua mea de nastere. Evident colegii au spus parintilor si cum stiti la varsta aia de regula parintii vin cu copii si inainte cu o zi de ziua stabilita au inceput sa curga telefoanele la ai mei cu intrebarea..."De la ce ora?" evident ai mei ultra socati iar eu cu o fata angelica declaram ca "le-am spus, ca e ziua mea si io vleau sa imi tin ziua de nastele"
. S-au bagat bietii ai mei in priza, au sunat, au facut rost de oua, salama, unt, smantana pentru frisca - era in '81 cand criza de alimente comunista incepuse sa atinga bine si maramuresul. Ma rog, pe a doua zi produsesera un tort cu frisca si visine si un tort din choix-uri cu crema de cacao si frisca deasupra
, niste paine cu pateu, oua fierte si castraveti murati, paine cu unt si salam, niste saratele, apa cu sirop si asta a fost...Nu stiu daca pentru adulti a fost alcool da' sigur la vremea aia nu era sampanie fara alcool pentur copii. Tin minte mare parte si din cadouri...primisesem un piticot de la o colega/vecina din scara alaturata de la 4 care era indragostita de al meu frate, o feriga in ghiveci de la o colega de la parter din scara noastra, o bluzita mov tricotata de la un coleg a carei mama era colega de servici cu mama mea, destul de multe carti de povesti, cel putin trei dubluri, toate cu "Iti dorim...bla bla" scris pe carte pe prima pagina
. Un bloc de desen mic si o cutie de acuarele...etc.
Urmatoarea data cand mi-au tinut benevol ziua de nastere a fost cand aveam 12 ani si urmatoarea data mi-am tinut-o eu in primul an de facultate fiindca atunci implineam 18 ani...in orice caz de la 18 ani mi-am tinut ziua anual, cu chef si tam-tam cu exceptia varstei 30 cand a fost mai intima cu niste buni prieteni la restaurant shic si anul trecut cand mi-am luat tzapa ca fusesem in romania si cei lasati aici sa organizeze nu au facut nimic. Dar anul asta nu mai stau eu dupa nimeni!!!
La ziua fetei - chit ca stiu ca ea nu isi va amintii nimic din intamplare - sunt deja pe lista 8 copii toti nascuti anul trecut intre februarie si august, plus ca trebuie invitati si aia mai maricei din grup ca altfel...vor zice parintii ca ei nu mai au cand sa ne vada si sa bea cu noi
. Pana atunci insa avem de mers noi la 6 zile de nastere (inlcuzand Robertzel si Gemenii daca ne invita
).
Mie imi place sa organizez si sarbatoresc zilele noastre de nastere...nu neaparat fiindca sunt zile de nastere ci mai ales fiindca in ziau de azi cand nimeni nu mai are timp de nimic alea sunt motive foaret bune de a aduce prietenii impreuna, de a mai sta de vorba, de a mai rade cu hohot la glume si intamplari de peste an. Altfel, presupun ca stiti si voi, e greu sa ii ai pe toti impreuna. Noi suntem un grup tare vesele, radem mai tot timpul cand ne vedem si e pacat ca ne vedem din ce in ce mai rar...nu doar din cauza jobului sau a copillor ci si pentru ca ne-am luat toti case, care pe unde am gasit si am pus niste km intre noi - inainte stateam toti in acelasi oras - suntem majoritatea veniti prin universitatea tehnica din cluj la universitatea din leuven. Am mai adaugat la grup pe unii altii veniti mai apoi din alte zone, insa nucleul de baza e ardelean
si daca inainte ne vedeam spatamanal si faceam chefuri lunar, acu' ne vedem cand se intalnesc copii
si facem chef de ziua mea
.
gata...tre' sa justific salar si imediat am sedinta...o zi buna si SANATATE MAXIMA!!!
Esme
leeloo2004 spune:
Am uitat sa urez la multe lunishoare bebelushilor nascuti intr-o zi de 6 

:
Antonia Melisa, Maria si Radu Alexandru
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si
Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Micaela06 spune:
Elena_g, legat de lapticul papat ai incercat sa-i schimbi tetina? la noi a functionat sa luam una cu mai multe gauri, nu imi mai manca decat 120, 150 max prin somn si am trecut la 3 picaturi si a inceput sa pape cam 180-210 ml.
Legat de somn, nu stiu ce functioneaza, ca si a mea pica de somn dar nu adoarme singura in patutul ei, tb sa o tin eu in brate sau daca nu in pat langa mine imbratisata cumva. Incearca cu o perna cum a zis si Gabitzam, cel mai bine ar fi cu perna ta sa iti simta mirosul.
Mihaela
de Daria-Maria (23 iunie 2008)
O comoara, o comoara...