Criza financiara...la serviciu

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

...a si am uitat! pe mine ma tin pana la sfarsitul lunii atat

Dupa voi fi o somera de lux caci ma costa gradinita copilei 1000 de lei noi pe luna

Mergi la inceput

Perioada pentru care se acorda indemnizatia de somaj si cuantumul acesteia
http://www.legislatiamuncii.ro/a/1649/perioada-pentru-care-se-acorda-indemnizatia-de-somaj-si-cuantumul-acesteia.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramoon spune:

anuscha, mersi de link numai k eu nu prea am rabdare la ora asta sa citesc, ne pregatim de baita...deci eu nu am drept la somaj, nu?
firma la care lucrez eu importa si distibuie echipamente profesionale de sunet si lumini...
si mie cand mi-au dat vestea au zis k o sa ma lase sa-mi caut de lucru si ma gandesc serios ca de sapt viitoare sa merg numai cateva ore + alea 3 zile de CO... am cam intrat in panica, cand mi-au zis ma gandeam k am timp suficient sa-mi caut dar cand vad ca nu e nik si mai am numai o sapt.

Ramona si Timeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zubeen spune:

buna seara tuturor,
eu lucrez intr-o firma de transporturi,vreau sa va spun ca lamine se profita maxim de criza, in ideea ca tre sa acceptam orice, pt ca nu avem unde sa ne mai ducem...si esti calcat in picioare, esti urmarit la fiecare pas,tre sa te furisezi la toaleta ca sa dai sau sa rasp la un telefon,dc nu vrei sa stai peste program se tipa de parca ai fi ultimul om, ti se controleaza calculatorul asa pe fata, sa vada ce faci de fapt..dar dc tu ai o prlb si tre s apleci o ra,tre sa iti iei o zi inteaga de concediu de odihna..si multe altele..ti se vb numai de sus,ti se ordona pe un ton ridicat abs orice....ti si pun in brate tot mai multe treburi,sa nu care cumva sa stai 5 min degeaba...nu stiu ce sa mai zic,inca nu se fac reduceri de personal,sau de salarii..insa partea cealalta,a demnitatii,a respectului este grava,eu plec cu dureri de cap si plansa aproape in fiecare zi...pt ca simt ca sunt calcata in picioare,ca un sclav,si ca nu am c eface oricum,acum am si bebe de 7 sapt in burtica,si toti de acasa ma protejeaza in toate felurile,iar la birou sefii isi bat joc pana plec in lacrimi..poate ar trebui sa ma consider fericita ca inca mai am un loc d emunca sau cum e cu cirza asta......

Zubeen

Mergi la inceput

Ramoon eu cred ca AI dreptul la somaj daca ai o cotizatie de 12 luni in 24 de luni. Adica daca in timp de doi ani ai 12 luni eu cred ca beneficiezi de somaj, chiar daca ai schimbat angajatorul.
Si eu sunt am intrat in panica pentru ca sotul meu nu lucreaza nici el deci o sa fie super super naspa pentru noi.

Cel mai mult ma doare ca probabil o sa sufere fetita mea ca nu stiu daca o sa-i mai pot plati gradinita.

Adevarat, cea mai buna modalitate de iesire din criza e depasirea ei si de aceea eu vreau sa lupt si sa nu ma las doborata caci esecul nu iti da nici de mancare si nici nu iti plateste datoriile.

Zubeen din pacate stiu ce spui pentru ca am lucrat si eu intun mediu abuziv. Mai grav e intr un astfel de loc de munca ca te trezesti fara job cand te astepti mai putin.

Au aflat cei de la serviciu ca esti insarcinata?? Sa nu incerce sa iti faca vant la aflarea vestii. Eu la ,,patronii,, astia iviti peste noapte ma astept la orice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

zubeen comunica in scris prin registratura ca esti insarcinata, eventual ataseaza si un certificat medical. este important sa ai dovada ca ai comunicat. codul muncii si OUG 96 din 2003 ofera protectie femeilor insarcinate, deci nu te pot concedia in aceasta perioada decat daca intra in reorganizare, faliment....
multa bafta
in rest pentru a avea dreptul la somaj in niciun caz nu semnati acte aditionale de incetare a CIM cu acordul partilor. daca vor sa va dea afara sa o faca prin concediere. asta e mai greu pt ei pt ca presupune modificarea organigramei, desfiintarea postului, etc...asa ca nu va lasati si nu semnati demisii sau acordul partilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramoon spune:

zubeen si eu te sfatuiesc sa dai in scris , asta daca nu ai facut-o deja, k asa nu te pot da afara daca esti gravi...
anuscha, hai k m-am zapacit de tot deci eu am nascut in august 2006 si de atunci nu am mai lucrat pana in octombrie 2008 - deci lamurita-ma si pe mine am drept sau nu la somaj?
irinabobe, explica-mi si mie mai pe larg care e faza cu acordul partilor, ce inseamna mai exact? eu tre sa-mi inchei socotelile sapt viitoare cu angajatorii mei si as vrea sa nu regret...

Ramona si Timeea

Mergi la inceput

imi cer scuze...cred ca eu nu am fost prea clara Ramoon, totusi uite ce am mai gasit in situatia ta:

Datorita faptului ca concediul de crestere copil,nu se constituie in perioada contributiva la fd.asigurarilor de somaj,stagiul de cotizare in acest caz,,se constituie prin cumularea perioadei cotizate inaintea intrarii in concediu,cu perioada dupa expirarea acestui concediu, in total 12 luni.

Pt.a nu exista dubii,cele mai competente informatii le obtii de la Agentia locala de ocup.a f-tei de munca de care apartii,mergi acolo si prezinta situatia ,ei sunt in masura sa-ti raspunda

Incetarea contractului de munca prin acordul partilor (art 55 litera b)din Codul Muncii

Incetarea contractului individual de munc#259; prin acordul p#259;r#355;ilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemniza#355;ia pentru #351;omaj, avānd īn vedere c#259; acordul estea liber exprimat de salariat.

In cazul nostru acordul partilor este cel mai periculos lucru deaorece in acordul partilor deobicei data se stabileste de pe o zi pe alta. Aceasta modalitate de a parasi un loc de munca se foloseste mai mult cand angajatorul vrea sa-ti faca vant fara sa il doara capul,sau cand salariatul si-a gasit un nou loc de munca si vrea sa ajunga cat mai repede la noul job.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

ramoon daca accepti incetarea cim cu acordul partilor nu vei beneficia de somaj.
asa ca solicita incetarea cim prin concediere. in cazul asta vei primi si un preaviz de minim 20 de zile lucratoare, un salariu compensator conform CCM la nivel national daca tu nu ai ccm la nivel de unitate cu prevederi mai bune...
deci atentie ce semnati daca pe actul aditional scrie acordul partilor sau demisie refuzati sa semnati...
in plus litigiile de munca sunt scutite de taxe de timbru asa ca daca vi se pare ca nu s-a facut totul ca la carte ii puteti da in judecata. in principiu angajatorii evita concedierile pentru ca la concedieri colective trebuie angajat agentia fortelor de munca, negocieri cu sindicatele etc, iar la cea individuala oricum trebuie hotarare AGA, modificarea organigramei, oferirea unui alt post daca exista, si nu au voie pe postul vostru sa angajeze pe altcineva timp de 9 luni...asa ca pt angajator concedierea individuala sau colectiva presupune o bataie mai mare de cap motiv pentru care se incearca incetarea cim cu acordul partilor.
vedeti articolele din codul muncii cu care vi se desface cim-ul (pt concediere pt motive care nu tin de persoana salariatului o sa va apara art. 65, 66, 68 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Zubeen - vezi ca poti sa lucrezi si numai 6h pe zi, fara reducerea salariului, daca obtii adeverinta de la medic.
Si pentru cele 16h pe luna pentru analizele medicale nu trebuie sa ceri voie nimanui, sunt dreptul tau.
Incearca sa te detasezi, nu-ti face bine sa te consumi atat.

Mergi la inceput