Criza financiara...la serviciu

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anuscha2009

[
[quote]citat din mesajul lui Androix

somaj, din cate stiu eu nu este treaba ta ca nu s-a cotizat ci a lor! La mine la job se practica incetarea cu acordul partilor, in mai termin cic-ul si cred ca voi fi prima somera a institutiei

Este ingrijorarea mea si trebuie sa ma interesez cu ce articol mi se va desface contractul de munca, pentru ca daca ar fi dupa ei mi l ar desface cu acordul ambelor parti.

Problema e ca eu as vrea somaj o perioada dar ei nu au platit taxele la bugetul de stat.

A trecut o zi aproape de la comunicarea vestii ca voi fi concediata si tot nu pot sa mi revin din soc.

Anushca, imi pare rau pentru tine..si pentru toti cei care trec prin experiente similare... incearca sa fii tare si optimista... se pare ca nu va dura mult aceasta criza.

Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jesia spune:

SuperMami_1 sper sa ai dreptate si sa nu tina prea mult criza asta...ca deja m-am saturat

Pozele mele
Ce nu te doboara te face mai puternic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jesia spune:

Azi au mai dat afara 5 oameni...

Pozele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

[quote]citat din mesajul lui jesia

Azi au mai dat afara 5 oameni...

Pozele mele
[/quo

Aud din ce in ce mai des aceasta fraza si la noi au mai dat afara X oameni.
Cel mai grav este ca intr-o atare situatie nu poti sa mai auzi si nu poti sa mai vezi nimic in jurul tau.
Eu de marti de cand am auzit vestea ca voi fi concediata nu pot sa-mi revin. Sunt in soc si acest soc ma paralizeaza total nu pot sa gandesc logic, nu pot sa muncesc, nu pot sa mananc. Intr-un cuvant nu pot sa-mi vad de viata mea ca inainte.

Mintea mea este ocupata cu un singur gand: de ce eu? Si ce o sa ma fac? Cel mai tare ma doare ca probabil va trebui sa retrag copilul de la gradinita.
Site-urile specializate in oferte de munca sunt goale la fel si ziarele. Ce ma fac?? Ce ne facem??
De la jale trec la furie. Trebuie sa fac/facem ceva! trebuie sa existe o forma de protectie care sa ne ajute sa ne traim viata cu bune si cu rele asa cum era inainte.

Propun sa ne unim cele care suntem intr-o atare situatie si sa facem ceva pentru a ne proteja.
Sa ne protejam pe noi care am ajuns intr-o astfel de situatie limita si pe cei care din nefericire ne vor urma.

Ce e de facut? Nu stiu. Poate sa postam legislatie care vine in sprijinul celor care raman fara job, firme de recrutare, posibile joburi, nu stiu - orice care sa ne ajute sa depasim aceasta criza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

in primul rand as sfatui persoanele afectate sa nu semneze nici un act de incetare a contractului de munca. firma o sa vrea sa faca incetare cu acordul partilor, ca sa scape mai usor. sa nu semnati.
daca incetarea este din initiativa angajatorului, trebuie sa motiveze de ce te da afara. daca e din cauza restrangerii de activitate, am impresia ca cel putin 6 luni nu mai pot angaja pe nimeni pe postul respectiv.
eventual puteti apela la justitie daca credeti ca ceva e in neregula si ati fost concediati degeaba. daca mai aveti bani si de tribunale...
daca intr-adevar mergeai la servici fara sa ai cine stie ce de lucru, atunci e oarecum indreptatita firma sa vrea sa scape de tine. nu e vina lor, nu e vina voastra, e vina timpurilor in care traim.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramoon spune:

Da, sunt si eu intr-o asemenea situatie. M-au anuntat acum vreo sapt ca ma mai tin numai pana la 01 martie. pe mine ma dau afara (secretara sunt) ca vor sa angajeze pe una care sa fie si consilier juridic, exact asa au si dat anuntul secretara - consilier juridic...pt k pe mine cand m-au angajat asa au zis k mai aduc pe una sa faca contracte si bla bla, nu am vazut pe nimeni pe aici de 5 luni de cand snt la ei si nici sa vina la interviu..si acum k tot e criza ce s-au gandit ei: sa angajeze pe una sa le faca pe amandoua...si cum e sunt ultima venita va dati seama k sunt si prima care pleaca.
Si mi se pare ca nu se agita f tare, au venit la interviu chiar numai cele care a sunat in leg cu anuntul, nu au chemat ei...nush ce vor sa demonstreze...
Sunt un pachet de draci k acum tocmai m-a sunat de la banca sa ma intrebe cand merg sa platesc restanta pe care o am la credit...
In fine cel mai tare ma sperie ca nu am gasit nimic, am tot aplicat pe site-urile de recrutare si nimic de luni bune de zile , ma gandeam ca as face orice pt moment, vanzatoare la un magazin nic nu stiu, faza e k am si un progr la serv tare nasol si nu prea pot sa-mi caut cine stie ce (de la 9 la 18)

Ramona si Timeea

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui Ramoon
n fine cel mai tare ma sperie ca nu am gasit nimic, am tot aplicat pe site-urile de recrutare si nimic de luni bune de zile , ma gandeam ca as face orice pt moment, vanzatoare la un magazin nic nu stiu, faza e k am si un progr la serv tare nasol si nu prea pot sa-mi caut cine stie ce (de la 9 la 18)

Ramoon situatiile noastre se aseamana un pic, pentru ca si pe mine ma sperie foarte tare faptul ca nu am gasit nimic de luni de zile si eu m-am gandit la faza cu vanzatoare la magazin,

Referitor la programul de lucru si al meu este/era incarcat adica de la 8.30 la 18.30 si sambata de la 9.30 la 15.00.
Dar eu am negociat cu conducerea firmei sa stau la birou numai cateva ore pe zi. In timpul cand sunt la serviciu am voie sa folosesc calculatorul si telefonul in interes personal , pentru Cv pentru cautare de job etc. cu acordul conducerii.

La noi firma are profil imobiliar si chiar au mari probleme financiare. In cazul meu nu se pune problema de acordul partilor (asa cum din pacate a fost la muncitori) dar prea multe nu au ce sa-mi ofere.

O sa caut eu in codul muncii care este articolul cu care concedierea se face din motiv de reorganizare a firmei.

Ramoon mult curaj si incearca sa tii capul limpede ( asta imi spun si mie din minut in minut) nervii nu ajuta, din contra pot sa incurce si sa nu mai fii in stare sa negociezi in in avantajul tau.
La banca am fost si eu odata in imposibilitatea de a achita o rata si le-am zis la aia ca sunt plecata din tara o saptamana si nu are cine sa mi plateasca rata, achit cand ma intorc.

Nu trebuie sa te sperii de amenintarile lor, pentru ca asta e jobul lor si in perioada asta tulbure si l-or face si cu mai mult zel. Eu le mai si repezeam pe alea daca ma agresau prea tare, pentru ca tot eu suportam consecintele. Mai nasol este daca depasesti 29 de zile de neachitare, te baga in biroul de credite si nu mai poti sa faci altadata alt credit.

Mergi la inceput

In cazul nostru, cel mai corect lucru ar fi ca si concedierea sa fie facuta de catre conducere pe motiv de reorganizare judiciara sau faliment. Codul Muncii: Art 65 paragrafele (1) si (2) si articolul 67 - Concedierea pe motiveb ce nu tin de persoana salariatului.
ART 67 prevede: - Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii în conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil

Stie cineva ce inseamna in fapt masuri active de combatere a somajuluji???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramoon spune:

Anuscha, pe tine pana la ce data te mai tin? i in perioada asta lucrezi cateva ore k sa-ti poti gasi altceva? k nu prea am inteles...scuze
oricum desteapta miscare, k uite eu sta ca proasta toata ziua ajung acasa la 18 nu mai pot face nik nici macar de copil sa ma ocup.
Faza naspa e ca e nu beneficiez nici de somaj pt k nu am 12 luni lucrate...am fost in CIC pana in august 2008 si abia in oct'08 m-am angajat la astia deci am avut intrerupere...
Ma tot gandesc la treaba asta cu statul numai cateva ore la birou k sa-mi pot gasi, oricum eu mai am 3 zile de Co legal si vreau sa mi le iau tocmai k sa-mi mai caut...

Ramona si Timeea

Mergi la inceput

Da Ramoon eu vin cateva ore pe zi la serviciu strict in interes personal ca sa ma pot folosi de calculator, fax, imprimanta. Nu ca acasa nu as vea calculator, dar ma simt mai bine sa vin aici, parca nu ma simt asa de exclusa din randul oamenilor muncii.

Daca nu poti beneficia de somaj e cam naspa. Am impresia ca totusi legea somajului zice ca tre sa ai un stagiu de cotizare de 12 luni intr-un interval de 24 de luni.
Ca asa si eu am o intrerupere de o luna.

Ce domeniu de activitate are firma ta??

Mergi la inceput