de ce fug barbatii de casatorie?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Pisigri, eu cred ca Dianas nu trebuie sa dea nicio explicatie nimanui despre ceea ce simte ca doreste de la viata ei. Si nici de acordul nimanui nu are nevoie pt a indrazni sa spere la mai mult din partea partenerului. Pur si simplu asta simte si atat. Ia hotarari, e trista, va lua apoi alte hotarari ... asa merge viata inainte.

Si ce tot veniti cu exemple personale ? cu ce o ajuta pe Diana daca stie ca tu ti-ai intalnit la 21 de ani sotul si 2 ani ati stat separat? In filmul asta este vorba de viata ei, tu ai jucat in alt film.

Daca Diana ar fi fata mea si ar avea 20 - 25 de ani i-as spune sa sa stea cuminte ca nu e nici o graba. Dar daca ar avea 30 de ani si ar fi de 1 an cu unul care nu da nici un semn ca ar dori sa se implice mai mult i-as spune sa-si clarifice relatia cu el si apoi sa ia o hotarare. Nu-ti mai traiesti viata daca tot stai dupa unul si altul.

Sibylle

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Dar de ce a trebuit neaparat sa dispara ca sa se poata gandi? Sa nu mai dea nici un semn de viata in timpul asta? Un simplu telefon sa te intrebe ce mai faci, sau un e-mail? Nu neaparat ca sa dea un raspuns. E aiurea sa se poarte acum de parca nici nu v-ati cunoaste. Macar un lucru bun tot poate sa iasa din asta - i se face dor de tine si isi da seama ca nu vrea sa te piarda. Si nu exclud sa ai surpriza sa se intoarca si sa-ti propuna sa faceti urmatorul pas. Dar, e posibil si sa nu te mai caute niciodata, sa considere relatia incheiata A treia varianta ar fi sa vina si sa-ti spuna ca raspunsul este "nu", ca nu vrea sa schimbe deocamdata nimic in relatia voastra, chiar cu pretul despartirii. Normal este sa dea un semn, orice fel de semn.
Eu iti urez mult noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:
citat din mesajul lui dianas
1. Pe de o parte il intelegeam ca nu vrea sa plateasca undeva chirie pentru un apartament ca sa stam singuri, cand as fi putut eu sa ma mut la el, cu familia lui (perspectiva pe care eu am scos-o din start din discutie).

2. Cat despre casatorie si copii... nici nu poate fi vorba pentru ca nu e momentul, vrea sa mai copilareasca.

3. In ciuda faptului ca a fost cea mai frumoasa relatie a mea si ca a fost singurul om langa care chiar ma visam pana la adanci batraneti, i-am trasat clar: ori are un gand, ori ne despartim.

4. Ei bine, el a cerut un timp de gandire (nu-mi vine sa cred nici in ziua de azi: parca eu as fi fost vreun curtezan care s-a dus sa ceara mana unei printese, iar aceasta a cerut un ragaz de gandire!). Nu a mai dat nici un semn de viata de o saptamana, desi imi spunea mereu ca ma iubeste, ca nu a iubit pe nimeni ca pe mine, ca nu s-a simtit cu nimeni asa de bine ca cu mine etc. (textele tipice). Mie mi s-a parut mereu a fi un om deosebit, serios, minunat, cu care m-am inteles perfect.

5. Ce nu inteleg eu acum este urmatorul lucru: cat de groaznica poate fi perspectiva traiului cu femeia pe care o iubesti? E chiar asa de odios sa renunti la marea ta libertate (cu care nici macar nu faci prea multe) si sa te asezi la casa ta, mai ales ca varsta de 30 de ani e la o aruncatura de bat?

6. El a spus ca se gandeste si ca atunci cand a luat o decizie ma anunta. Nu mi se pare drept ca eu acum sa atarn de el, sa astept decizia lui ca si cand as fi o disperata. Din punctul meu de vedere relatia noastra s-a terminat definitiv. Din pacate, inca il iubesc si in inima mea sper ca poate da totusi un semn.

7. Chiar asa de usor se pot detasa barbatii de o relatie in care au investit mult timp, suflet si de ce nu bani (ca doar nu trebuie sa mai mentionez cat de importanti sunt banii pentru un barbat, mai ales aia pe care-i da la o cina la restaurant sau pe un bilet la film)?

Sunt confuza si dezamagita pentru ca am impresia ca nu mai e el, nu-l mai cunosc, nu stiu daca vreau sa il mai iubesc, daca sa mai sper ca poate totusi...

Stai s-o luam pe rand.

1. Un om modern, bine infipt pe propriile picioare, indiferent ca e barbat sau femeie, se muta din casa parinteasca cel tarziu la 25 de ani. Conceptia asta sa nu dea bani pe chirie, este depasita si caraghioasa.

Voi unde va intalniti ?

2. Sa mai copilareasca ?? Are cumva 5 ani sau e barbat ?

3. Chiar este casatoria pe primul plan pt. tine acum ? Sau, altfel spus, este casatoria un scop in sine pt. tine ?

4. Iubirea nu este singurul motiv pt. casatorie. Daca el nu este hotarat, nu poti sa-l obligi.

5. Nu e nevoie sa fie groaznica, e doar suficient sa fie nepotrivita cu aceasta etapa din viata lui.

6. Tu i-ai propus si tot tu te superi ?

7. 1 an nu inseamna mult timp, stai sa vezi ce inseamna 20 de ani de casnicie. Iar daca banii de bilet la film sau o cina la restaurant ti se par o cheltuiala, ce parere ai de salariul pe urmatorii 20 de ani ?

Parerea mea: nici tu nu esti pregatita pt. o relatie de lunga durata si pt. compromisurile si dificultatile pe care le implica ea.

Sfatul meu: respecta-i hotararea, oricare ar fi ea. S-ar putea ca un refuz din partea lui sa te salveze de la un mariaj nefericit si sa-ti dea ocazia sa-ti intalnesti perechea.

Maria

Maria , hai sa-ti raspund si eu

1.Eu cred ca e un argument foarte bun faptul ca NU AI BANI sa-ti platesti chiria.Prietenul meu sta cu parintii intr-o casa mare, desi e trecut de 25 de ani .Cand mi-a spus ca vrea sa se mute singur am zis ca e nebun, pentru ca nu ar avea destui bani sa se intretina desi are un loc de munca la o firma particulara si lucreaza si de unul singur.Ca sa nu mai spun ca parintii ar trebui sa-i mai dea si lui bani daca ar sta singur.

2.Sa mai copilareasca, da. Eu vreau sa mai coopilaresc , si am 24 de ani nu 5. Inseamna ca eu nu ma vad in stare sa am un copil , cand eu ma comport de multe ori ca un copil.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Eu nu am inteles niciodata un lucru "daca stia ca nu vrea sa se casatoreasca de ce m-a amagit si am pierdut timpul"?

Pai ce faci , stai cu un com pt. ca-l iubesti , sau ca sa te ia de nevasta?
Eu cred ca daca ceva sau cineva te-a facut sa zambesti ala nu a fost timp pierdut.
Timp pierdut poate spune cineva obsedat de o idee.
N-ai cum sa te casatoresti cu cineva daca nu stai inainte cu acel om .

Tu esti ca si Charlotte din "Sex and the city" , spunea la un moment dat "i've been dating since i was 15 , i'm tired , where is heeeeeee?".

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Eu nu am inteles niciodata un lucru "daca stia ca nu vrea sa se casatoreasca de ce m-a amagit si am pierdut timpul"?

Pai ce faci , stai cu un com pt. ca-l iubesti , sau ca sa te ia de nevasta?
Eu cred ca daca ceva sau cineva te-a facut sa zambesti ala nu a fost timp pierdut.
Timp pierdut poate spune cineva obsedat de o idee.
N-ai cum sa te casatoresti cu cineva daca nu stai inainte cu acel om .

Tu esti ca si Charlotte din "Sex and the city" , spunea la un moment dat "i've been dating since i was 15 , i'm tired , where is heeeeeee?".

***Fur is for petting**

Ok, si asa sa fie cum zici tu nu vad nimic rau in a exista pe lumea asta si femei ca Charlotte.
Nu avem cu totii aceleasi principii de viata, poate unii chiar nu vor sa stea 10 ani cu cineva ca dupa sa descopere ca nu aveau acelasi "target", ma repet, suntem diferiti, cu ce este ea mai vinovata decat el...si de ce trebuie sa se incadreze in tiparul asta...ba mai mult am vazut opinii ca nu-l iubeste destul...dar el o iubeste destul pe ea?
Sa ne intelegem nici el nu este vinovat, dar nici ca putem acuma sa o acuzam pe ea ca are alte conceptii referitoare la viata sentimentala, nu putem da verdicte d-astea batute in cuie.
Cat despre "compromisul" pe care sa zicem l-ar face Diana in sensul dorit de el, pai daca ea n-ar fi fericita cu decizia asta luata fortat numai sa ramana cu el, nu credeti ca i-ar umbri orice urma de dragoste pana la urma?
Si la urma urmei nu i-a pus pistolul la tampla i doar a vrut sa stie cum "sta" in aceasta relatie...cum ar veni tot raul inspre bine...decat sa acumuleze resentimente, mai bine sa clarifice acum cat de tare sunt "indragostiti".

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

1.Eu cred ca e un argument foarte bun faptul ca NU AI BANI sa-ti platesti chiria.Prietenul meu sta cu parintii intr-o casa mare, desi e trecut de 25 de ani .Cand mi-a spus ca vrea sa se mute singur am zis ca e nebun, pentru ca nu ar avea destui bani sa se intretina desi are un loc de munca la o firma particulara si lucreaza si de unul singur.Ca sa nu mai spun ca parintii ar trebui sa-i mai dea si lui bani daca ar sta singur.

2.Sa mai copilareasca, da. Eu vreau sa mai coopilaresc , si am 24 de ani nu 5. Inseamna ca eu nu ma vad in stare sa am un copil , cand eu ma comport de multe ori ca un copil.

1. Si ce facea daca parintii erau in Tm si el in Bucuresti ? Ce fac cei care locuiesc la distanta de parinti, in alt oras sau alta tara ?

2. Tu nu copilaresti, ci iti traiesti tineretea, ceea ce e altceva.
Cel putin asa banuiesc ca faci. Copilaritul asta il vad ca pe un comportament de copil: mama calca, spala, pune masa, eu sunt doar un copil.

Cine spune ca trebuie sa faci copii, acum sau mai tarziu ? Nu trebuie niciodata sa faci copii si nici sa te casatoresti daca nu vrei asta.

Maria

Mergi la inceput

maria , toti colegii mei care stau aici in camin sau in chirie primesc banii de acasa de la parinti, de la mine din serie doar vreo 3 lucreaza.
Intrebarea nu este ce ar fi facut daca , ci ce este mai bine sa faca in situatia data.

Ilse , normal ca exista fete ca si Charlotte , ar fi plictistitoare lumea cu noi toti la fel, eu doar o incadram pe Dianas intr-o categorie din cele 4 descrise in serial.
Uite , cum ea nu s-ar simti fericita acceptand compromisul acela , nici el probabil nu s-ar simti fericit acceptand casatoria.
Nu sunt vinovati aici, doar dezbatem o situatie intr-o maniera cat se poate de subiectivacum e si normal

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Eu cred ca ceasul biologic ,daca ticaie, e bine sa il faci clepsidra,in situatia aceasta.

Nu inteleg ce aveti cu prietenul Dianei.A mintit-o? A promis ca se rupe de mama si tata si e gata sa i-a viata in piept cu ea si mama soacra?Inteleg ca asta ar fi solutia Dianei.

Eu in veci nu as sta magar...sau magarita inchiriata.Si dupa divort,pina nu am avut casa mea (in care nu am locuit o secunda),nu m-am relansat in alta relatie.M-a ingrijit mama,mi-am lins ranile si eram pregatita pt.singuratate.Am lasat tot in urma,bunuri materiale si mult suflet.Vindecat cu greu dar vindecat.Si tot la mama m-as intoarce .Daca inca mai copilaresc,asta e.

Desigur,de ce ar trebui sa ne scriem experientele aici.Din pura aducere aminte sau altruism.Cind se pune o intrebare de genul acesteia eu cred ca se astepta si raspunsuri.Nu numai de genul "toti barbatii trebuie somati sa se casatoreasca".Eh,nu e chiar asa.

Tashi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

...toata lumea are dreptate privind prin prisma gandirii individuale...dar totusi...unde e iubirea, unde e dragostea?
Se termina la o comanda anume?
...nu de alta, dar ea capata alte valente in acest subiect...altele in alte subiecte...altele...altele...iubirea pana la urma e ceva pragmatic care tine de planurile noastre de viitor?
...iubirea aia de care nu suporti sa te desparti...fara de care te simti gol...iubirea aia vesnica?

...poate unii isi pot duce viata dupa niste calcule anume...poate sunt o romantica incurabila...am trecut pe langa viata facand planuri si avand "teluri,idealuri,scopuri" spuneti cum vreti...si? Viata la un moment dat trece ea pe langa noi...si ramanem cu calculele...cu inimi frante ca am cunoscut "marea iubire" abia dupa "marea potrivire".

...sunt atatea posturi pe aici in care "ei, ele" descopera ca " am crezut ca ne potrivim, ca mergem pe acelasi drum...hm am crezut...am sperat...m-am inselat" si...continuarea vine : " in unul sau in doi...mergem mai departe!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyella spune:

Pentru mine iubirea aceea de care zici tu e in mine.Iubesc omul de linga mine, simt fluturii cind trebuie sa vina acasa,dar am devenit si pragmatica.Nu imi pot inchipui viata fara el,nici nu as avea motive,dar la un moment dat se schimba prioritatile.

Si decit o pasiune nebuna,am avut in prima casnicie,mai bine o iubire cerebrala,constienta si de lunga durata.Din prima experienta am invatat cum trebuie procedat...indiferenta multa.Si eu am avut perioada mea de tatonare,de ignorare,de neraspuns la telefon si usa.O faceam cu tactica .

Asta total off-topic.

Tashi

Mergi la inceput