Topic ingrijirea copilului - CIC - (3)
Raspunsuri - Pagina 3
Eseea spune:
mercic, m-ai facut sa zambesc , chiar e frumos, abia am venit de afara cu fetita mea.
Mami de fetita si de baietel 33+ ( real 34 + )
Eseea spune:
IMPORTANT!! uitati aici :
http://www.mmuncii.ro/ro/257-view.html
cititi primul ordin cu cele 2 anexe.
Mami de fetita si de baietel 33+ ( real 34 + )
ViviT spune:
Va rog sa-mi raspundeti si mie la o interbare. Pe parcurul ultimilor 12 luni anterioare datei de nastere a copilului exista o luna in care nu am fost angajata. Pot beneficia de CIC, sau exista vreo solutie pentru a beneficia?
Multumesc!
AngeliquedeS spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ViviT Va rog sa-mi raspundeti si mie la o interbare. Pe parcurul ultimilor 12 luni anterioare datei de nastere a copilului exista o luna in care nu am fost angajata. Pot beneficia de CIC, sau exista vreo solutie pentru a beneficia? Multumesc! |
Daca in luna aceea cat nu ai fost angajata nu ai realizat deloc venituri supuse impozitului pe venit, din pacate nu poti beneficia de indemnizatie. Este obligatoriu sa ai contiuitate 12 luni in realizarea de venituri impozabile, fie ca agajat, fie ca prestator de servicii independente.
Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
Povestea nasterii lui Pupi
zicolorata
www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!
roxy29 spune:
Buna tuturor,
nu stiu daca postez la topicul potrivit.Stiti cumva daca
dupa marirea indemnizatiei la 85% din net mai primim si cei 200 Ron alocatie bebe??
(sincer mi s-ar parea corect sa nu-i mai primesc daca tot beneficiez de racalculare).
Cand am fost sa depun actele "m-am luat" cu treaba si am uitat sa intreb cam pe cand oare primim sumele marite.Aveti idee..?
O zi buna tuturor!
mamiseli_11 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxy29 Buna tuturor, nu stiu daca postez la topicul potrivit.Stiti cumva daca dupa marirea indemnizatiei la 85% din net mai primim si cei 200 Ron alocatie bebe?? (sincer mi s-ar parea corect sa nu-i mai primesc daca tot beneficiez de racalculare). Cand am fost sa depun actele "m-am luat" cu treaba si am uitat sa intreb cam pe cand oare primim sumele marite.Aveti idee..? O zi buna tuturor! Roxana siMaria(25.04.2008) |
85% din venitul net reprezinta indemnizatia mamei, tine loc de salariu timp de2 ani cat este concediul de ingrijire a copilului (sau 3 ani pt copilul cu dizabilitati), nu are nici o legatura cu alocatia copilului. Alocatia este un drept banesc separat si merge plata pana la implinirea a 2 ani apoi se trece la alocatia de 40 lei sau ct mai este acum. Cat despre momentul platii celor 85%, s-au vehiculat ba 2 luni, ba 3-4. Ideea e ca nici functionarii nu stiu. Nu ramane decat sa asteptam. Pupici
PS Ca idee, nu mi se pare deloc corect sa se scoata cei 200 lei pt alocatia copilului, e dreptul copilului nu al mamei. In plus, cred ca pierzi din vedere mamele cu venituri mici care probabil vor ramane la 600 lei indemnizatie iar cei 200 lei reprezinta si ei un ajutor.
Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)
Pozele mele
Mirunica
monjum06 spune:
buna,
intervin si eu cu niste informatii pentru cele interesate.
Eu mi-am depus dosarul pe la inceputul lunii, cu adeverinte de la locul de munca d baza, dar si adeverinte pentru drepturi de autor si contracte de colaborare din perioada de 12 luni inainte de nasterea lui bb.
Pentru acele alte adeverinte am incercat sa obtin de la administratia financiara o dovada, adeverinta, ceva ca am depus fisele fiscale in perioada respectiva..... dar mi s-a spus ca nu imi pot da asa ceva ca numai pentru cei care au venituri anticipate ca notarii si altii.
Nici juristii de la Directia de protectie sociala din Hambarului nu m-au luminat mai mult ce dovezi as putea aduce ca am declarat acele venituri la calculul impozitului pe venitul global di anii 2006 si 2007. Mai ales ca fiind numai anumite luni si nu un an intreg nu se regasesc aceleasi sume.
Nu va faceti griji!
"Dovada " o obtin tot ei trimitand adresa la administratia financiara de sector de unde cer confirmarea ca ai depus fise fiscale si declaratie de venit in perioadele respective.
Asta m-a bucurat in sensul ca inseamna ca cineva se ocupa si de dosarul meu. Am aflat intamplator, facand o vizita la administratie pentru nu stiu ce compensari au mai facut. Si intamplator dosarul meu era primul pt ca inspectoarea dela litera mea tocmai imi facuse "raport catre directia de asistenta sociala" .
Sper ca v-am luminat cum e cu dovezile astea pt alt tip de venituri.
Monica mama lu' Gabi (2003) si Mary (2007)
rea22ro spune:
Buna Monica, sunt intr-o situatie similara; ce adeverinta ai dus pentru drepturile de autor? eliberata de cine?
merci frumos,
Raluca
roxy29 spune:
Mamiseli,
multumesc pt raspuns!Asa e,alocatia e un drept al copilului.
Nu stiu de ce mi-am imaginat eu ca noi,cele care beneficiem de marire n-o sa mai primim alocatia.
Am intrebat si eu o tampenie,sper sa nu creez inutil valuri pe aici.
Asa am auzit si eu ba ca 2-3 luni ba ca 4-5 pana intra indemnizatiile marite...sper sa fie cat mai repede,ca nu mai pot