B la purtare........

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Miki, mie mi se pare ca ai un copil f ok. Daca i-a dat B doar in carnet, cred ca ar fi trebuit sa te anunte invatatoarea pe tine ca va face asa ca sa-l "atentioneze" ca a facut un lucru urat (nu sa te lase sa te perpelesti atat).

Pentru fetele care nu mai sunt in tara, de obicei B la purtare sa da cand sunt facute lucruri grave! (Si eu am avut odata 7 la purtare. Niste baieti au tuns o colega si nimeni din clasa nu a vrut sa-i "toarne". Asa ca toti am avut 7 si diriga schimbata ) Cat despre pungi cu apa...noi te tranteam in cap securistilor care pazeau traseul pt Ceausescu....asta pana ne-au batut in cuie geamurile.

Miki, mi-a atras atentia ceva dintr-o postare a ta. Zici ca invatatoarea e "foarte rigida si rece". Crezi ca e o atitudine ok pentru dezvoltarea puiului tau in urmatorii 3 ani? Mai ales ca vad ca nu colaboreaza din proprie initiativa nici cu parintii. Eu personal as incerca sa mut copilul la alta invatatoare cu care sa poata relationa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miki8 spune:

Miki, mi-a atras atentia ceva dintr-o postare a ta. Zici ca invatatoarea e "foarte rigida si rece". Crezi ca e o atitudine ok pentru dezvoltarea puiului tau in urmatorii 3 ani? Mai ales ca vad ca nu colaboreaza din proprie initiativa nici cu parintii. Eu personal as incerca sa mut copilul la alta invatatoare cu care sa poata relationa.

Eu asa o percep. Radu zice ca in clasa este putin altfel. Este un aspect la care ma gindesc din clasa I, si la care sint foarte atenta. In Romania cred ca prea putine cadre didactice colaboreaza cu parintii din prorpie initiativa.Iar cind te duci sa intrebi ce e cu copilul tau la scoala, iti spune despre el numai chestiile rele.Cred ca asta e mentaliatea generala in rindul lor.Din acest motiv eu o provoc, cind discut cu ea, si ii zic ca o rog sa-mi spuna ce a mai facut bun si cea mai facut rau copilul meu. Ea incepe cu cele rele, de genul ca se grabeste, ca nu e prea atent, chestii din astea.... Eu nu o las pina nu-mi spune si chestii bune. Am incercat sa vad partea buna a lucrurilor.Incerc sa aflu si parerea altor parinti.Pe a unora am aflat-o. Ma mai gindesc....
Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya
Pentru fetele care nu mai sunt in tara, de obicei B la purtare sa da cand sunt facute lucruri grave!

Nu-i asa. Pentru lucruri grave nota este Suficient sau Insuficient (echivalentul notei 6, sau mai mici).
Abea atunci e groasa.
Orice om "serios" (mai ales baiat) are in scoala macar o data nota scazuta la purtare, nu?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Draga Miki,ca mama iti spun ca ma bucur ca baietelul tau are B doar in carnet,nu si in catalog.Este un avertisment pe care el ar trebui sa il ia in serios,mie nu mi se pare OK sa scrie biletele obscene si toata lumea sa ii gaseasca scuze ca are doar 8 ani.Nu ma refer aici la tine,ci la cateva mamici foarte revoltate ca invatatoarea a indraznit pentru atat lucru sa ii puna B la purtare.Indiferent de varsta elevului(6,7,8 ani...),exista o rubrica numita Purtare,si acolo se stabileste nota la purtare pe acel semestru(nu pe o zi doar!).
Ca profesor insa,merg mai departe si o blamez si pe invatatoare.Daca voia sa fie totul clar,trebuia sa ia legatura cu tine ,sa te anunte ce a facut copilul si sa te anunte ce are de gand sa faca.Mereu se anunta parintele in aceste cazuri(corigente,note scazute la purtare...)Daca parintele nu vine singur sa intrebe,il chemi tu la scoala,si daca vine afla tot ce trebuie sa afle...si bune si rele.Acum,ce sa zic,cred ca invatatoarea nu a dat dovada de tact,eu as fi facut o mustrare de fata cu ceilalti copii,si i-ar fi fost rusine si probabil ar fi incetat sa scrie asa ceva.Iar cu tine as fi avut o discutie amicala,in care sa lamurim situatia.Ideea e ca orice copil mai si greseste,nu e nimeni sfant...Si mai gresesc si invatatoarele,si parintii...Sa ne gandim si cand gresim noi ,parintii,fata de ele,nu doar ele fata de noi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

criteriile de notare in sistemul romanesc de invatamant nu sunt obiective!

si in Ro, din pacate copii sunt categorisiti "prosti" si "buni" la invatatura. profesorii fac diferente intre copii, ii catalogheaza dupa bunul lor plac. o mica gresala faptuita o data, il "inghesuie" in grupa railor. multi invatatori nu stiu sa diferentieze greselile, de sfidare sau obraznicie voita.

un invatator care nu stie sa zambeasca si sa transmita caldura copiilor, nu are ce cauta intr-o clasa cu elevi!

Eu nu stiu de unde le tot scoti, Kariguld...
Este pentru a nu stiu cata oara cand ma vad nevoita sa concluzionez ca, fie nu ai copii, fie nu te implici in activitatea lor scolara, deci, imposibil sa stii cu ce se mananca sistemele de invatamant din Romania/Germania/pe unde mai sustii ca ai fost.

Hai sa-ti zic eu cum e in Germania.

In Germania, exista si cadre didactice care umilesc sau nedreptatesc copiii, inghesuindu-i in grupa "railor"!!!

In Germania se poate ca un copil sa fie tratat prost, foarte prost doar pentru ca este strain.

In Germania, daca un copil nu respecta strict anumite reguli, este retinut dupa ore, la un fel de ora de reeducare.
Bine, ora este de fapt pentru meditatii la lectiile pe care copilul nu le-a inteles, dar poate fi folosita si pentru "reeducare" .

In Germania, daca un copil se joaca pe banca cu niste obiecte aduse de acasa pentru ora de indeletniciri practice (hai sa o numim asa), are toate sansele ca invatatoarea sa i le confiste si sa nu i le mai inapoieze niciodata...

In Germania, daca un copil iese putin din tipare, tu-parinte esti trimis de cadrul didactic la primarie si acolo stai de vorba cu un pediatru-psiholog care iti testeaza copilul .

In Germania, daca un copil de gradinita de varsta v, nu executa corect chestiile c1, c2, c3 si c4, nu poate trece la grupa urmatoare, deci, e cumva umilit si facut sa se simta ca naiba, ca sa zic asa, nu?

etc

etc

etc

Miki, imi pare foarte rau pentru incidentul de la scoala al baietelului tau.
Eu cred ca daca invatatoarea nu i l-a trecut in catalog si il are doar in carnet, e un lucru bun, sa stii.
Baietelul tau e destul de mare pt. a invata ca orice actiune are o consecinta si se va opri sa foloseasca cuvinte urate, de ex.

Sincer, prefer ca baietelului meu sa i mai dea cate un B la purtare, decat sa stea invatatoarea tot timpul cu gura pe el, sa-l ameninte ca ii va da B la purtare (si sa nu se tina de cuvant) si sa mi-l dea de exemplu negativ la sedinta cu parintii pentru toate prostioarele (ca a calcat pe ghiozdanul unui coleg, ca a mers la toaleta si s-a stropit cu apa, ca a alergat pe hol, ca a vorbit si a alergat la ora de educatie fizica s.a.m.d. ).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

criteriile de notare in sistemul romanesc de invatamant nu sunt obiective!

si in Ro, din pacate copii sunt categorisiti "prosti" si "buni" la invatatura. profesorii fac diferente intre copii, ii catalogheaza dupa bunul lor plac. o mica gresala faptuita o data, il "inghesuie" in grupa railor. multi invatatori nu stiu sa diferentieze greselile, de sfidare sau obraznicie voita.

un invatator care nu stie sa zambeasca si sa transmita caldura copiilor, nu are ce cauta intr-o clasa cu elevi!

Eu nu stiu de unde le tot scoti, Kariguld...

Banuiesc ca a urmat scoala in Romania. Ce, n-ai intalnit cazuri din astea ? Eu - da si nu sunt singura.

Anul trecut imi povestea mama (profesoara) de o invatatoare suplinitoare de 75 de ani (sic !) care injura copiii si-i bate cand o apuca nervii. Nu-i face nimeni nimic pt. ca e ruda directorului. Probabil ca va mai suplini pana la 85 de ani .

Mergi la inceput

Citat:
Anul trecut imi povestea mama (profesoara) de o invatatoare suplinitoare de 75 de ani (sic !) care injura copiii si-i bate cand o apuca nervii. Nu-i face nimeni nimic pt. ca e ruda directorului. Probabil ca va mai suplini pana la 85 de ani .

Da? Interesant!
Eu stiu o invatatoare in Germania, care, stii ce i-a spus unui baietel de 7 ani care a anuntat-o ca se va muta din oras? "Ah, ce bine ca pleci. Scap sa te mai vad zilnic".
Nu, invatoarea nu a fost inca zburata din scoala .
Se asteapta probabil sa ajunga sa injure copiii si sa-i pocneasca (sau sa faca 75 de ani) si dupa aia o trimit la primarie, ca sa fie evaluata de un psiholog .

Maamiii, îmi place pielea ta! E a de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Da? Interesant!
Eu stiu o invatatoare in Germania, care, stii ce i-a spus unui baietel de 7 ani care a anuntat-o ca se va muta din oras? "Ah, ce bine ca pleci. Scap sa te mai vad zilnic".
Nu, invatoarea nu a fost inca zburata din scoala .

Nu e interesant, e trist si revoltator.

Ok, ai aratat ca se petrec lucruri reprobabile si in scolile din Germania. Cu ce o ajuta asta pe Miki8 care ridica intrebari in legatura cu baietelul ei care studiaza in Romania ?

Maria

Mergi la inceput

Lui Miki i-am spus parerea mea, dar nu am putut sa nu o ajut si pe kariguld. Mi-e mila de ea saracuta sa o stiu atat de revoltata degeaba si in asemenea necunostinta de cauza.
hai, mariamunteanu, cred ca e de ajuns. Azi n-am chef sa bat apa-n piua cu tine si nici nu am de gand sa aiuresc subiectul lui Miki. Sorry!

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:

Lui Miki i-am spus parerea mea, dar nu am putut sa nu o ajut si pe kariguld. Mi-e mila de ea saracuta sa o stiu atat de revoltata degeaba si in asemenea necunostinta de cauza.

Nu-ti mai fie asa mila de Kariguld. Nu e in necunostinta de cauza daca a studiat in Romania. Copiii ei studiaza in Elvetia, daca tin bine minte, asa ca n-ai ajutat-o cu nimic deocamdata.

Mergi la inceput