Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (69)
Raspunsuri - Pagina 16
Luminel spune:
de o saptaamna ma chinui sa scriu...
multumim asemenea celor ce ne-au urat pe 26.
iata cum "sta" Cristiana la 8 luni:
-4 dinti (2 sus-2 jos)
-merge de-a busilea
-se ridica singura in picioare sprijinita de orice
-face ocolul patutului in picioare
-stie sa dea "na, na" adica palme, cand ii zic
-stie sa pupe cand ii cer, adica isi pune gurita pe obrazul meu
-danseaza pe muzica
-e innebunita dupa tastatura (cand o iau pe genunchi la calculator chiuie de bucurie)
-striga "mama"
-mananca 3 mese solide / zi (10-piure fructe / 14-piure legume / 18 cereale cu iaurt) + cca 700 ml lapte
-are cate 3 reprize de somn pe zi (dar numai pe picioare, asta-i offul meu); seara in schimb adoarme singura.
cam atat....
noi suntem tot aici, nu s-a vandut inca apartamentul...si sper sa nu se vanda curand. Iar cand o fi sa fie, ne gandim serios sa ma mut pentru 1 an cu copii la Caracal, de unde sunt eu, ca sa facem economie de bani....sotul ar urma sa ramana singur aici sa munceasca...dar sa vedem, nu e batut in cuie.
am vazut ca vorbeati de pampersi la capitolele trecute...eu cred ca sunt in opozitie in privinta asta. sa va spun de ce: am luat "Huggies" din Aucahn ca nu mai aveau Pampers...si nu mi s-au parut cu nimic mai buni decat Pampers, ba chiar dimpotriva. De Happy ce sa mai vorbesc...Eu ma inteleg foarte bine cu Pampers...sunt mai subtiri si se aseaza mai bine pe corp. Sincer, mie elesticul ala la spate de la Huggies mi se pare inutil, n-are nici o valoare...cred ca de-aia au renuntat astia de la Pampers la el...asta e parerea mea, nu dati cu pietre.
azi am observat ceva cand i-am dat piureul de mar: i-am pus si suc de portocala si nu s-a mai innegrit asa de repede...poate ca stiati deja de reactia asta, dar eu acum am vazut.
legat de mancare, voi dati cartof in fiecare zi la bebei? ca am citit ca nu s-ar da decat de maxim 2 ori pe saptamana.
LMA celor ce s-au sarbatorit pana azi. Sa fie sanatosi si cuminti!
Felicitari Simonix pentru primii pasi ai lui Robercik! Si Cristiana s-a ridicat azi pe premergator, se tinea cu o mana si dadea sa faca pasi. cred ca nu mai trece mult si o ia copacel...
Multa sanatate bebelusilor bolnaviori, sa se faca bine cat mai repede!
Noapte buna!
Lumi, mami de Printesa Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj
Magnetism79 spune:
Fetelorrrrrrrr scuze dar am fost in petreceri de ieri o tin intr-una a fost ZIUA SOTULUI A IMPLINIT 28 DE ANI!!!!!!!!! CE prospatura mamaaaaaaaaaaa!!!Am petrecut fain cu nasii &co adica mai toti prietenii la retstaurant, apoi acasa si iar petrecereeeeeeeeeeee, de primit cadouri a primit asta al meu numai ce si-a dorit : accesorii pt vanatoare: costume&co astea luate de mine si de la ai lui a primit cadou un teren sa-si faca o cabana pe el, aaaaaaaaa si de la mine si asta micu a mai primit ceva O STEA IN CONSTELATIA VARSATORULUI , asta recunosc a fost ideea mea.Mai avem o stea primita de ziua casatoriei pe 1 Septembrie 2007, deci am cumparat 2 stele.
Acum dupa o baie relaxanta ma bag in pat ca sunt lesinata , probabil si maine o vom lua de la capat ca asa se petrece la noi , sapt viitoare cred ca imi iau 2 zile la incep sapt liber sa ma mai odihnesc si probabil miercuri incep munca.
Cred ca petrecerea asta m-a pus pe picioare , am renuntat si la tratament si la tot.
Asta micu doarme cred ca si el e terminat ca s-a tot jucat toata lumea cu el.
Va pup si va doresc noapte buna!!!!
Alysh spune:
Va ofer o
savuroasa si va doresc o zi frumoasa!
Suntem singurei ca doi porumbei. Aseara am fost la o aniversare, azi mergem la un botez. Vlad e la mama si simt ca mor de dorul lui. Si aseara inainte sa ma culc, i-am mirosit pijamalutzele si ma apucase asa o tristete ciudata. Parca nimic nu mai are rost fara el. Week-endul viitor mergem la munte 3 zile, tot fara el si parca n-am nici un chef, dar chiar nici un chef
. Ce-o fi cu mine? POate sufar eu de acea "separation anxiety", ca Vlad n-are nici o treaba. Pe unde il las el se simte f bine.
De obicei la ora asta incepe sa se foiasca si la 6 isi ia masa de dimineata, iar eu am devenit robot ma trezesc automat. DAr ma bag imediat langa sotior la loc.
Vroaim sa spun ce m-am bucuraaaaaaaaaaaat Laurita de vestile bune, off, bine mai e cand incep toate lucrurile sa se indrepte, rasufli usurat. Si noi trebuie sa ajungem in Ikea in 1 rand sa iau un cos de jucarii pt Vlad ca deja incep sa stea intinse prin casa si ma enerveaza.
Miss, atunci va tin pumnii sa ajungeti unde va doriti voi si eu cu siguranta o sa dansez pt tine!
Spune-mi si mie te rog ce remediu folosesti tu exact impotriva sforaitului? Cum se numesc chestiile de care spuneai? Am nevoie si eu pt Stef ca sunt nopti cand pur si simplu nu pot dormi cu el. Ahhh, asta e o mare pb pt mine si nu stiu cum s-o rezolvam, nu-mi dau seama daca la el sunt polipii sau ca e gras, ideea ca face urat de tot uneori si acasa am unde sa ma ascund dar cand mergem in concediu vin uneroi zombi acasa din cauza sforaiturilor alea infioratoare.
Inais, bronsiolita, off, hai ca scapati voi repede, sanatate multa si pup Iasminutzei scumpite!
Gata, fug sa mai bag cornu'n perna.
Vlady
simonacip spune:
special pt Miss, dar important pemtru noi toate
Simona, mami de baieti 
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=73230cba168c08670e90d4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
gabitzam spune:
Lavinia, la multi ani sotului tau! Ce funny ideea cu stelele
Au si nume? Sau doar cate un cod?
La multi ani puiutilor de 1: Sabina si Codrin Stefan 
Iulia , inca n-au iesit toti 4 dintre dintii de sus, ci doar unul singur, ceilalti de vad prin gingie foarte aproape. Singura chestie diferita e ca doarme foarte agitat noaptea, sta mai mult cu tzitzi in gurita.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Danicris spune:
Buna dimineata.
Am cumparat oua de prepelita si as vrea sa-i dau lui Ducu insa n-am intrebat pediatra. Ea ne-a recomandat galbenus de 2 ori pe saptamana (prima saptamana un sfert, a doua saptamana jumate si din a treia cate un galbenus intreg).
A dat cineva ou de prepelita ? Daca da, cat si de la cate luni ?
Multumesc.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
cleo78 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Danicris Buna dimineata. Am cumparat oua de prepelita si as vrea sa-i dau lui Ducu insa n-am intrebat pediatra. Ea ne-a recomandat galbenus de 2 ori pe saptamana (prima saptamana un sfert, a doua saptamana jumate si din a treia cate un galbenus intreg). A dat cineva ou de prepelita ? Daca da, cat si de la cate luni ? Multumesc. Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008 |
niatsa. sarutmana de cxafea, Alysh!
dani, am intrebat noi de cupil+ oua de prepelita,pt ca noi suntem consumatori de oua de prepelitsa, mancam constant, convinsi de calitatea lor. Pediatra ne-a zis ca ea personal nu a experimentat varianta asta, si ca nu ne recomanda pana la 1an, din motive de fond alergic - asha ca sa incepem cu oua de gaina.
A, si nici nu m-am agitat, pt ca imi aduce verisoara mea de la tulcea periodic, oua de tsara, de la o colega de munca. Deci sursa de incredere. Si am dat numai din ouale alea, cand aveam, dadeam 1-2 sapt, 1 sapt pauza, cand nu aveam...
despre ficatei. Io am fiert neshte ficatei, si i-am congelat. Pai io pun juma de ficatsel ascuns in legume, ca altfel fiica mea face PHFIUUUU. Si asha nu e f. incantata, zic io, ca daca legumele manananca cam 200ml -o masa, cu carnitsa/ficatsel ascuns, scade cantitatea la 150ml. Sau e mai satsioasa proteina si se satura ea mai repede?
despre pampersi, Luminel, cred ca depinde de cupil. De ex. la fiica mea mai iese nea Nelu KKnelu pe la spate, pe sus, asha ca elasticu de la spate de sus e vital. Toate accidentele le-am avut numai cu Pampers, cand am trecut la Huggies/Libero, nu am mai avut, la un moment dat nu a gasit tati,si a luat iar Pampers, si iar accident... Iar ca Bella is prea grosi, am vazut-o ca un avantaj, pt ca din maternitate mi-a dat fata cu 2 pampersi pusi. Sa o tina mai cracanici (suspecta de displazie...). Si io ii puneam numai 1, dar de la Bella, care la nr 1 era de 2 ori mai gros ca Pampers.
Oricum, la nr 4, deja Bella sunt mult mia putin grosi. Iar Pampers nu mai imprashtie pipilica noaptea peste tot, adica mai curge pe langa elasticu interior. Dar asta se intampla la noi, poa ca avem alta forma de fundulets...
A, ca veni vorba, io nu schimb fata noaptea. Adica doar cand o aud ca se lupta cu nea Nelu KKnelu.
o
soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008povestea nashterii
Danicris spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cleo78 dani, am intrebat noi de cupil+ oua de prepelita,pt ca noi suntem consumatori de oua de prepelitsa, mancam constant, convinsi de calitatea lor. Pediatra ne-a zis ca ea personal nu a experimentat varianta asta, si ca nu ne recomanda pana la 1an, din motive de fond alergic - asha ca sa incepem cu oua de gaina. A, si nici nu m-am agitat, pt ca imi aduce verisoara mea de la tulcea periodic, oua de tsara, de la o colega de munca. Deci sursa de incredere. Si am dat numai din ouale alea, cand aveam, dadeam 1-2 sapt, 1 sapt pauza, cand nu aveam... o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008povestea nashterii |
Multumesc frumos, Cleo.
Am mari retineri de aceea am si intrebat. Nu cred ca-i dau, cel putin deocamdata. Sper sa nu uit la urmatoarea consultatie sa intreb pediatra, vreau sa aflu si parerea ei.
Eu oua de tzara n-am de unde sa iau, iar din piata nu ma incumet pentru ca mama a patit-o rau de tot cu mine cand eram mica, s-a lasat cu internare. Asa ca ii cumpar de la supermarket, asta e.
Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008
bratafel spune:
Sabina Adriana, Codrin Stefan si mamica Yannia - nu am vazut postarile tale.
7 luni
POZE 5-6 luni !!
http://b1.lilypie.com/6wARp2.png
MissParker spune:
Neata, sa se mai ridice ceata! Dau si eu o
azi, asa, ca am chef.
Nu, n-am dormit mai bine ca de obicei, dar ma simt mai bine, ca ieri la terapie am avut o sedinta tare interesanta. Am avut multe revelatii, dar e prea mult de povestit si nu intru in detalii. Cea mai importanta este revelatia pe care am avut-o referitoare la cursul PEKiP, unde am ratat din motive de boala etc. ultimele 6 sedinte. Intre timp au avut si cateva saptamani vacanta. M-a sunat marti tipa care tine cursul, sa ma intrebe de ce nu am mai venit si daca mai vin (pe ton prietenos, evident, si-a luat femeia o jumatate de ora ca sa discute cu mine). I-am zis ca am tot fost bolnavi, apoi i-am zis si ca mi-e efectiv peste mana sa ma trambalez prin tot orasul cu autobuzul, mai ales ca si cursul incepe la o ora proasta pentru noi, la 10:30, cand eu ii dau a doua masa a zilei, iar el nu mananca bine in public, ca i se distrage atentia, i-am zis si ca am o problema sa-l dezbrac in pielea goala acolo... la inceput imi facusem eu reprosuri, ca am o problema cu nuditatea lui, dar dupa aia am stat si m-am tot gandit ca mai e ceva acolo care ma deranjeaza, fiindca altfel as fi facut tot posibilul sa mai mergem.
Ei bine, ieri la terapie, in timp ce povesteam, am constientizat singura ce nu-mi place: faptul ca e vorba de un program, adica e ceva programat, ceva fortat, ceva nenatural: ne strangem acolo cu bebeii, tipa decide cu ce ne jucam, ce se canta (si mai sunt si cantecele in germana, cu care eu nu am absolut nimic in comun), cand si cum ii punem pe bebei pe „rampa de pipi“, am realizat ca toata povestea este ca o dresura inutila, care pentru copii nu aduce absolut nici un beneficiu. Copiii, mai ales bebelusii, se simt cel mai bine in cuibul lor, langa mami a lor, nu le trebuie socializare fortata de la 7 luni! Abia de la 3 ani incep ei sa fie capabili sa socializeze cum trebuie, iar pana atunci nu trebuie fortati. Ah, daca ar avea frati, verisori, amici de familie, cu care sa se vada regulat in acelasi cadru natural, e altceva. Dar ca sa mergi in grup la un fel de animatie programata, mi se pare acum ceva total artificial si nu-mi mai place ideea. Recunosc ca m-a influentat si Osho, cu punctele lui de vedere de rebel, dar mi-au placut mai mult. Asa ca nu mai mergem la PEKiP.
andreap, iti recomand sa citesti ce-a scris Osho despre copii, am senzatia ca tu – ca si mine pana nu demult – faci pur si simplu prea mult pentru si cu Sara, de aceea ea acum s-a obisnuit si nu mai vrea sa se dezlipeasca de tine. Asa era si David pana acum 2 luni, cand am fost la terapie si terapeuta mi-a atras atentia ca-l bombardez pe bietul copil cu vorbarie, cu activitati, cu prezenta mea constanta, ca el mai mult din cauza mea e agitat si asta se rasfrange si asupra somnului lui etc. Mi-a fost greu sa accept „reprosurile“, dar am stat stramb si m-am gandit drept si am ajuns la concluzia ca femeia avea dreptate. Si am inceput sa-l mai las singur, cate 5 minute, apoi cate 10 minute, acum sta dimineata de pilda si o ora singurel pe paturica de activitati, ma duc doar sa-i mai schimb jucariile sau sa-i dau cate ceva nou de explorat, iar el ori ma vede prin usa, ori ma aude la tastatura si astfel stie ca sunt in apropiere... Incearca si tu. La inceput va plange Sara, nu-i va conveni, dar esentialul in actiunea asta este ca TU sa te simti linistita cand o aplici, adica sa nu te lasi consumata de sentimente de vinovatie (cum faceam si eu la inceput), fiindca un copil te simte si atunci nu se va linisti nici el, ca nu poate. Eu m-am simtit toata copilaria mea singura, de aceea fetita din mine statea lipita de David, ca sa nu cumva sa se simta si el singur. Dar stii ce scrie Osho? Copiii se dezvolta cel mai bine atunci cand sunt lasati singuri. Am meditat la chestia asta si are mare dreptate. Acum sunt atat de detasata incat nu m-a afectat nici cand rusoaica (femeia care vine la curatenie) l-a vazut pe David in dormitor si pe mine in sufragerie la PC si a comentat, sanchi catre David (!): „Da, uite mama se joaca la computer“ – pur si simplu nici nu m-am ridicat de pe scaun, i-am trantit-o ca nu ma joc, ci scriu o carte (
) si ca Daviducul a invatat sa se mai joace si singur, nu trebuie sa stau eu permanent lipita de el. Atunci mi-a marturisit si rusoaica despre nepoata ei, Lisa, ca urla si se inroseste la fata cand ma-sa se indeparteaza fie si la un metru de ea. Ei, exact ce spuneam mai sus.
bratafel, felicitari pentru iepurita mica!!
La primii dinti e mai nasol, David de exemplu s-a dat peste cap complet cu mancarea, nu mai mananca decat jumatate din cat manca pana sa-i dea dintii, dupa aceea va fi mai usor fiindca vor sti si ei ce se intampla, vor cunoaste durerile, le vor gestiona mai bine, corpul se va fi obisnuit... Putere! Of, ce tanara esti, eu am terminat facultatea acum 19 ani ... Giiisas! Wilbur Smith, zici? Bineee...
esme, vai, m-a cutremurat ce ai povestit despre bunicul tau. Cum, ma, au ajuns copiii de 10-12 ani sa bata si sa atace batranii pe strada in Bucuresti? Si una la nu stiu ce subiect se indigna cand altcineva spunea ca romanii devin pe zi ce trece tot mai animale... Uite-asa un exemplu trebuia pus... Of, ce rau imi pare pentru bunicul tau... sper sa-si revina repede, nu numai fizic, ci si sufleteste, dupa o astfel de experienta urata. Si vinovatii sunt in orice caz parintii acelor copii, plus societatea mizerabila din Romania. Si aici mai dau astia stiri despre oameni atacati, dar macar atacatorii sunt la 17-18 ani, nu de 10-12 ani, Doamne, in ce directie merge tara asta si lumea asta?
Doloress,
zau ca la voi nu mai stiu ce sa cred, ce sa zic, Patrick al tau e argint viu efectiv! Nu stiu cum te descurci. David macar doarme mai mult, chiar daca se intrerupe, mai plange, mai caraie, il mai mut de pe o parte pe alta, ii mai dau san, dar cat de cat doarme per total 12 ore lejer noaptea... John Irving am citit, iti recomand si eu „Until I find you“, una din cartile lui tare bune. O sa ma uit de Paul Auster si Haruki Murakami, saru’mana!
Simonix, nici nu ma mira ca Robertzelul inaugureaza seria bebeilor umblatori, felicitari 
inais, sanatate multa la amandoua!!
Laurita,
bravo ca se simte mai bine Mirci!! Deci Orhan Pamuk, am notat!
gabitzam, felicitari si voua pentru dintsocii care ies ca ciupercile dupa ploaie
Bine macar ca nu va chinuie!
Virginia, m-ai lasat masca! Chiar e Sf. Felicitas azi? Habar nu aveam... Sanatate multa voua, sa treaca viroza pacatoasa cat mai repede!
Alina, cred ca si noi o sa-i luam lui David un laptop de jucarie, ca si lui ii vine pofta cand o vede pe mami cat sta pe tastatura! Despre cat de dulce e Scortisoara nu mai trebuie sa zic nimic, se subintelege, da?
socrate, of, Doamne, dar la voi e mai catastrofal decat la noi, nenica!
Sa rabdam si sa speram la mai bine!
Luminel, vad ca toti copiii nostri sunt topiti dupa tastaturi 
Lavinia, LMA si toate cele bune pentru ziua sotului 
Alysh, sunt niste plasturi de lipit pe nas, care-ti deschid mai mult narile. Le-a incercat Bogdan si a fost putin mai bine, eu am renuntat ca nu se lipea bine la mine si ma deranja... Intreaba la farmacie. Mai exista si un spray-spuma pe care ti-l bagi in gat, cica si ala are efect cam dupa 2-3 zile, noi l-am luat dar nu l-am incercat, ca e scarbos rau de tot la gust...
simonacip, bun linkul, mersi mult
Citisem deja interviul, tipul asta a fost deja foarte atacat pe site-urile de propaganda pro-vaccin (logic, nu?). Culmea, in loc sa contrazica informatiile evidente din interviu, s-a sustinut ca interviul ar fi fost inventat. Pai da, ca altfel cine mai doarme noaptea stiind ca in corpul copilului lui se afla germeni din rinichi de maimuta, virusi de pasari, fragmente de tesuturi de foetus, amoebe, mercur, aluminiu, aldehida formica, substante despre care nu se stie ce efecte pot avea si peste 10-20 de ani? Ei, nu insist, voi stiti parerea mea, linkuri se gasesc destule, fiecare poate sa citeasca, sa se gandeasca bine si sa decida ce crede el ca e mai bine pentru copilul lui. 
1. Louis Pasteur a fost un impostor. Teoria vaccinarii este produsul acestei imposturi, care a fost perfectionata in timp pentru obtinerea unor profituri tot mai mari.
2. Teoria falsa a "imunitatii turmei" este folosita pentru a ne santaja sa ne integram toti in turma fara sa cracnim.
3. www.thinktwice.com/" target="_blank">Vaccinarea si www.vogelgrippe-aufklaerung.de/t537f4-Superantibiotikum-gegen-Superbakterien.html" target="_blank">antibioticele sunt armele cu care cartelul farmaceutic ne "ajuta" de secole sa devenim tot mai bolnavi si tot mai dependenti. Realitatea ne-o dovedeste zi de zi.
Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii prin lege (vezi Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000). Informati-va cat mai bine, din toate punctele de vedere, si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.