Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (107)
Raspunsuri - Pagina 17
diana_jors spune:
Imunizare - eu i-am facut in ultimul an 2 seturi cu Immunobaby si un set cu Immunoroyal.
Prevenar - nu ii fac, mi se par prea multe rapeluri, prea scump, si nu neaparat indispensabil - merge la gradi de aproape jumatate de an, si problemele cele mai grave le-a avut din afara gradinitei. Si exceptand varicela care potea fi alergie, n-am stat cu el acasa decat acum cu bronsita.
Kitty, tratamentul cu antibiotic scade imunitatea, deci chiar daca nu ai fi dus-o la cresa era o idee de luat in seama, cu atat mai mult acum cand o bagi in colectivitate.
Pupam bolnaviorii, haideti ca aproape a trecut, capul sus ![]()
Alex e bine, si ca sa va distrati si voi de gesturile pe care le face cand se concentreaza, aveti un filmulet impartit in 3:
Alex, cubul si scarpinatul la ceafa: I II III
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
biky spune:
oh...si era sa uit...
Cineva a facut choux a la creme?????
Nu cred pana nu vad si dovada! Tulai, Doamne si cand ma gandesc ca pe mine ma punea sa ung biscuiti cu crema!!!!! Valeu ce patesti daca te prind!!!!!
Si apoi, chiar daca am sa-ti vad shourile, am sa-ti indic cu cea mai mare discretie ce sa faca cu ele!
vrea cineva reteta de placinta cu varza? poze, ceva? mai am 2-3 sulisoare pe platou! Nu...normal ca nu.... 
fitzoasele mamei Caterina 22.03.2007 si Andra 20.11.1995
roxanici spune:
Loradin cum a fost la dr?
Absoluto ce impresii ai adunat dupa prima zi de cresa?
Biky, e mai bun nurofen in cazul tau pt ca e si antiinflamator, reduce simptomele raceliil; panadol e mai bun ca antipiretic. Scrie pe sticluta/cutie cat sa ii dai in fct de greutate.
diana_jors spune:
Asa, sa va fac si eu sa salivati: chec cu fructe confiate, la masina de paine ![]()
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
gabi78 spune:
Am mai scris odata si habar nu am ce am facut de l-am pierdut ...
Ziceam cam asa ...
Sanataet cumnat de Laura si ma bucur ca Edy e mai bine.
Felicitari Laina pentru sesiune ...sa mergi la fel de bine si la vara!
Mihaelaaaa de unde oare ti-a venit ideea sa imbraci piticul in bondarel? ![]()
Bicky eu la astfel de simptome nu dau nimic. I-am scos mucii ... Humex inainte ca sa inmoaie si Pvalone sau Vibrocil dupa. si atat
Dacaa face si un pic de febra 5 ml de Nurofen dimi si seara . Sanatate!
Auzi tu draga mea ..cum e aia placinta cu varza?
Prevenar o sa i-l fac dupa 2 ani ... o singura doza.
Fac baie la Tudor pui inca mancacios si apoi ma pun pe vizionat Alex si revin.
Gabi mama lui Tudor (1.03.07) si
biky spune:
Roxaniciu - pai, normal ca am cetit pe cutie, si scrie ca pt. copii intre 1-3 ani se administraza 5 ml, problema e ca ii dau dimineata si seara sau de 3 ori pe zi? Is toanta rau...nu le am cu medicamentoasele!
Diana - eeeeeeiiii, asa da...
Mah, dar cata rabdare a avut ca sa puna toate piesele!!!!!
Pupam cretulinul istet si indemanatic!
Pentru mami...
caci a avut rabdare sa-l invete tehnica de manuire si potrivire a pieselor, precum si pentru maiestria dovedita in arta prajitureasca!
(fructe proaspete sau confiate?)
biky spune:
oh, scuze...confiate...io m-am uitat mai mult la poze si nu la explicatiuni...![]()
diana_jors spune:
Placinta cu varza se face si pe la mine in Mures, dar pe aici prin sud nu s-a auzit de ea. Eu o stiu cu varza calita, dar pe net majoritatea retetelor sunt cu varza murata. Practic se face un aluat de paine, se face separat niste varza calita, si se fac placinte din aluatul respectiv, umplute cu varza calita. Si se dau la cuptor. Dar n-am o reteta concreta si n-am incercat sa fac.
Edit - acum am citit si eu cum trebuie
DAAA, eu vreau reteta.
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)
gabi78 spune:
Ca de obicei Alex nu se dezminte! Felicitari!
Tudor nu ar fi stat decat sa traga de cubul ala si sa il faca bucati, in nici un caz sa aiba aproape 10 minute rabdare sa bage fiecare piesa la locul ei ...dar poate ca intr-o zi ... cu soare ... va avea si el rabdare sa faca asa ceva ...
Diana spune-mi te rog ce fel de drojdie ai folosit pentru prajituri? Aceeasi ca pentru paine? Cozonacul cu ce reteta l-ai facut?
Gabi mama lui Tudor (1.03.07) si
biky spune:
Gabi - multumesc pt urare si explicatii! Eu i-am dat cu Sterimar in nas si l-am curatat, pt ca de asta aveam in casa....alea pe care mi le-ai zis tu nici nu stiu exact ce sunt ![]()
Placinta cu varza se poate face in 2 variante....dulce si sarat-picanta. Aluatul il fac ca la pizza ( mea, of course
) cu umplutura de varza murata calita cu o ceapa si o tzara de piper. La aia dulce (de asta am facut acum) merge cu varza cruda sau cu varza murata calita (dar nu foarte acra - cazul verzei mele care a inghetat in magazie inainte de a se mura bine) la care ii pun zahar...seamana cu placinta cu mere!
La noi in moldova, placintele se fac deseori in varianta sarat-picanta: cu varza, cu cartofi sau cu carne tocata, sub forma de rulouri sau poale-in-brau
-stiti cum arata, nu?