De ce retin oamenii in primul rand ce-i rau?

De ce retin oamenii in primul rand ce-i rau? | Autor: Delia21

Link direct la acest mesaj

Am primit azi un mesaj,..pe mail,...si am ramas cam...socata.Inca incerc sa-mi revin.Si nu ca vreau neaparat sa generalizez,...dar ma intreb si va intreb si pe voi "de ce oare oamenii in general isi amintesc mai repede de cele rele decat de cele bune?" cred ca am gresit,...angajandu-mi o prietena sa vina la mine pentru 6 luni sa aiba grija de copil,...a fost multumita de bani,munca nu era multa,eu nu sunt un om cu care se traieste greu in casa.Nu sunt pretentioasa,in sensul ca daca ceva nu-mi convenea cum era facut faceam eu,nu o corectam si nu-i aratam ce anume trebuia facut din nou.Fiindu-mi prietena,...am cheltuit mult,sincer,pe cadouri pentru intreaga-i familie,...peste banii promisi,...si in 6 luni am avut doar 2 discutii mai aprinse.Nu cu voci ridicate,ci doar i-am spus ce ma deranja in privinta timpului ei petrecut cu puiul meu.Si anume faptul ca ea nu-l lasa sa se dea jos din patutul lui,...cand ea il supraveghea in timp ce eu invatam pentru examene,copilul avand atunci un an si jumatate..Mi se parea normal sa-l lase pe jos si sa fie ea atenta dupa el ca sa nu se loveasca cel mic.I-am spus ca apreciez faptul ca ea nu vrea ca puiul sa se loveasca,...dar copilul avea dreptul la miscare,nu era un catel sau un soricel de tinut intr-o cutie.Eu am tratat acele mici discutii cu usurinta,nu s-au zis cuvinte grele,...dar ea imi reproseaza ca nu i-am apreciat prietenia in mesajul primit azi dupa mai bine de un an decand a plecat de la noi.Ma simt dezamagita ,...de faptul ca da atata importanta unor niste fleacuri,eu asa le-am tratat,...si indraznesc sa ma intreb de ce nu a zis o data nu multumesc,...ci macar sa-mi spuna cat s-au bucurat ai ei de cele primite,parfumuri,haine,etc.Oare unde am gresit,daca am gresit?Imi bat capul cu asta pentru ca ea a insemnat ceva pentru mine,....dar asta e.Oare sa o intreb anume ce si cum a deranjat-o anume,....sau sa o las in pace si sa-mi vad de viata mea?Si imi staruie in cap intrebarea: de ce ne amintim mai repede de cele rele,...iar cele bune nici macar nu se mentioneaza?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Delia, iarta-ma ca-ti spun dar prietena ta este o ...(ok sa fiu mai blanda)..este genul acela de om care cu cat primeste mai mult cu atat vrea mai mult.Asa pare cel putin,din ceea ce am inteles eu.

Stii, de multe ori , cand intinzi cuiva un deget vrea sa-ti ia toata mana.Cand ajunge la degetul nr 4 si tu spui stop,iti reproseaza ca nu i-ai intins ultimul deget, NU O INTERESEAZA CA I-AI INTINS ALTE PATRU.

Sigur ca ar trebui sa vorbesti cu ea si sa o intrebi ce anume o face sa spuna ceea ce spune.Macar asa stii si tu si vei observa de unde pana unde s-a ajuns.

Mai, dar sincer, a macinat-o un an chestia si abia acum ti-a zis?De ce asa tarziu, nu ati mai vorbit? si in ce context ti-a spus asta?Oameni si oameni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

LadyJ,ne-am trimis mesaje tot anul asta pe mail,eu catre ea cam 1-2 pe luna,...ea mie cam unul la 2 luni.Ea ma rugase sa-i trimit poze lunar cu copilul,....m-am conformat pentru ca si eu stiu cum e sa te atasezi de copii altora si sa le duci dorul,....Si ai dreptate la felul cum ai perceput-o,...doar ca sincer imi pare tare rau ca ea se simte ranita de fleacurile astea,....dar ma intreb de ce le da mai multa importanta decat e nevoie?Cum de nu a zis nimic de asta atata timp?In vara cand am fost acasa pentru o saptamana ne-am vazut de 2 ori din care o data am iesit la o terasa doar eu si ea pentru cateva ore,...si nu a zis nimic.Cred ca o sa o intreb,...mai peste cateva zile sa-mi spuna de ce crede ea ca nu i-am pretuit prietenia,...asa ca sa fiu sigura ca nu avem in minte lucruri diferite.A,...a mai mentionat ea in treacat ca,...ar fi dorit un imprumut de o suma mare,40 de mii,...caci era imprumutata la banca,...dar eu sincer nici nu-mi permit sa-i spun alui meu de asa ceva,....caci nu-i darnic din fire,...plus ca nu am vrut dureri de cap,...fara rost.Uite cum imi torc eu creierii aiurea,....dar totusi ma gandesc ca nu se astepta ca sa sar repede cu banii cand e vorba de o suma imensa totusi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Am patit-o si eu, tot cu bonele copiilor(2/3)..
Se cheama nerecunostinta.. e clasica deja..
Cred ca cele care fac treaba asta(bonele), nu se simt impacate cu munca pe care o fac(nu-s nici mame, dar nici slujnice, undeva la mijloc.. au problema cu situarea lor langa copil) si rabufnesc la un moment dat..
Si mai au impresia ca daca esti in/din America, ar trebui sa inoti in bani.. In general romanii au alt simt al banilor decat cei din America.. (nu blamez romanii)..
Doar ca e vorba de o anumita categorie care CHIAR cred ca in USA umbla cainii cu covrigi in coada...

Eu zic sa fii linistita..(adica daca constiinta iti permite, problema e la ea)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Cred ca cele mai bune bone ar fi barbatii.:)
Ei nu dramatizeaza asa totul, nu interpreteaza orice mic gest 'oare ce a vrut sa zica', sau 'simt mama copilului nu e multumita de mine', etc

Delia, pe viitor e bine sa angajezi o persoana neutra, nu o prietena.
Pana acum nu am auzit o mama perfect multumita de bona ei sau o bona care sa nu comenteze ceva din comportamentul mamei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mondor spune:

Scuze, ma bag si eu ca musca in lapte, dar nu ma pot abtine sa nu-mi spun parerea, iertat sa-mi fie...... daca tot trageam cu ochiul la discutia voastra...... Parerea mea e ca acea prietena, chiar de o cunosti de foarte mult timp, nu-ti era prietena, la ea a fost mai presus " interesul " si cadourile...cu care ai obisnuit-o rau !
In zilele de azi nu prea mai exista prieteni cu adevarat, fiecare isi vede interesul, cum poate sa jecmaneasca mai mult pe celalalt...
Stiu ca doare, ai vrea ca toata lumea sa gandeasca asa cum faci si tu, dar esti dezamagit de cata meschinarie ti se tranteste in fata.
Asa e omul, daca ii dai un deget iti ia toata mana , mare dreptate aici !
Bonele sunt bone si atat, nu prietene, iar barbatii chiar nu-i vad in postura asta ?! Poate mai tac ei, dar si cand explodeaza, nu cred ca vrei sa auzi ce gandesc
Degeaba o mai intreebi ce a deranjat-o ca tot la fel v-a gandi, chiar nu o poti schimba, cel mai bine e sa ramana aceasta discutie neterminata, daca e prietena cu adevarat, ea ar trebui sa fie cea care sa lamureasca nemultumirile, din proprie initiativa.......
Mai bine am face sa nu ne mai intrebam de ce sunt unii oameni asa ?!
Scuze, ca am intrat asa.... si sper sa nu fi suparat pe nimeni..

Multa sanatate si numai bine !!!

mondor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Delia, uite cum vad eu problema ta:
-exista, teoretic, o anumita invidie a romanului vis a vis de voi, cele plecate pentru a trai in alta tara; chiar daca munciti amarnic pentru bunastarea voastra, si chiar daca noi nu suntem dispusi sa muncim la fel, desi am vrea sa traim ca voi. Asa ca trebuie sa iei in calcul acest lucru (chiar daca exista si exceptii de la regula asta) cand un roman iti trece pragul; prin urmare, nu trebuie sa pui in discutie o prietenie veche, sa o raportezi la un anume comportament, adica trebuie sa fii ingaduitoare, fireste, daca persoana in cauza nu sare calul.
-in acelasi context stau si cadourile: daca in mod normal unele femei si-ar da cativa ani din viata pentru un parfum bun sau o haina ca lumea, faptul ca le obtine de la tine nu e la fel de valoros, pentru ca exista impresia ca pentru tine e un fleac, o nimica toata...fereasca Dumnezeu sa-i dai un lucru imbracat o data de tine...e jale mare.
-nu am intalnit o femeie care sa fie multumita suta la suta de bona sau menajera. Chiar daca unele spun ca nu sunt pretentioase, de fapt sunt. Si au si dreptate, pentru ca nimeni nu are grija mai bine de un copil decat mama sa si nimeni nu tine casa mai curata ca stapana casei. De aceea, cand angajezi un astfel de personaj, stii sigur ca nu te va egala nici in pricepere si (ce-i mai important!) nici in devotament. Asa ca ori angajezi si vezi partea buna a acestui gest, ori te lipsesti si te inhami la treaba. Sa angajezi si sa fii nemultumita, e crima curata.

Pana la urma conteaza ca tu sa-ti faci treaba si, in cugetul tau, sa stii ca ai fost corecta. Indiferent de ce zice cealalta. Nu-ti mai bate capul, poate ai si altele de facut...

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

Si la mine una dintre bona a incercat sa ceara un imprumut de 20.000 (!!!!!) Euro
Cred ca e un obicei al lor, sa-si inchipuie ca daca lucreaza o perioada la o familie, ii poate folosi drept banca de credit.
iN concluzie, trebuie indepartate astfel de persoane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Nimic nu poate fi mai dezamagitor decat o fiinta umana
Sau bunul-simt e o raritate ...
Sau facerea de bine ...
Sau alte cateva sute de fraze spuse din strafundul gandirii .

Imi pare rau ca (si) tu ai avut asemenea "prietene".
Nu-ti mai face ganduri din cauza ei, nu merita.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Delia21

LadyJ,ne-am trimis mesaje tot anul asta pe mail,eu catre ea cam 1-2 pe luna,...ea mie cam unul la 2 luni.Ea ma rugase sa-i trimit poze lunar cu copilul,....m-am conformat pentru ca si eu stiu cum e sa te atasezi de copii altora si sa le duci dorul,....Si ai dreptate la felul cum ai perceput-o,...doar ca sincer imi pare tare rau ca ea se simte ranita de fleacurile astea,....dar ma intreb de ce le da mai multa importanta decat e nevoie?Cum de nu a zis nimic de asta atata timp?In vara cand am fost acasa pentru o saptamana ne-am vazut de 2 ori din care o data am iesit la o terasa doar eu si ea pentru cateva ore,...si nu a zis nimic.Cred ca o sa o intreb,...mai peste cateva zile sa-mi spuna de ce crede ea ca nu i-am pretuit prietenia,...asa ca sa fiu sigura ca nu avem in minte lucruri diferite.A,...a mai mentionat ea in treacat ca,...ar fi dorit un imprumut de o suma mare,40 de mii,...caci era imprumutata la banca,...dar eu sincer nici nu-mi permit sa-i spun alui meu de asa ceva,....caci nu-i darnic din fire,...plus ca nu am vrut dureri de cap,...fara rost.Uite cum imi torc eu creierii aiurea,....dar totusi ma gandesc ca nu se astepta ca sa sar repede cu banii cand e vorba de o suma imensa totusi...

noi aici http://community.webshots.com/user/lela3321

A, deci e despre bani....ea crede ca tu ar trebui sa te simti datoare fata de prietenia voastra si sa sari cu 40 de mii ca are fata nevoie...

Acum recurge la teroare emotionala , stiind ca tii la ea, vrea sa te faca sa te simti vinovata..bleacs..cunosc genul asta de oameni.
Nu te mai stresa, nu te mai nelinisti,tu nu ai gresit cu nimic! Ea e cea care vrea sa traga pielea de pe tine in numele unei prietenii care e doar de o parte, NU RECIPROCA asa cum ar trebui!

relax..nu merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Multumesc tare mult pentru raspunsuri.Fiecare aveti dreptate,...si da,trebuie sa trec peste asta si sa-mi vad de ale mele cum zice Rufus.Si,...sa fiu atenta si sa nu mai angajezprietene...ca sa nu le pierd asa.Femeia asta ma stie de cand aveam 11ani,fiind colega de scola cu fiica ei cea mare,...deci ani de istorie impreuna,apoi in liceu,...Asa a fost sa fie,....atata timp cat stiu ca imi permite constiinta caci nu am gresit.Traim si ....invatam

Mergi la inceput