Copiluti de mai-iunie 2005 (96)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

In dupa masa asta s-a simtit sa se joace cu Patrick, a rugat-o asta mic sa se duca jos, ba ca sa-I faca de mancare, la care am zis lasa ca-I fac eu, du-te si imprietenete-te cu el.Ca tot asta zice ca nu stie de ce nu o place … pai daca nu-I acorda atentia necesara… si prefera sa stea la TV.
Deci, sa revin de pe unde-mi mai aduc aminte.

Oxione, si a mea se vopseste si vrea sa para traznita si in top cu toate … dar e numai si numai ptr. ea, restul totul e pe locul doi…
Cu parerea nu se baga ca stie ca n-are castig de cauza ...
Casele din America sunt mari, si intr-adevar se aude bine, dar dormitorul oaspetilor l-am plasat la polul opsus de al nostru, ca sa mai putem vorbi si noi ca oamenii . Cred ca si sotului i-a cam ajuns de ea . Incerc sa inghit mai mult, ca ea pleaca si nu vreau sa creez discutii inutile. A zis ca l-a auzit azi noaptre doar a crezut ca are nightmares ! Ca de o luna de cand e la noi, nu s-a trezit Patrick niciodata. Bunica fiind si mai ales ca stia ca sunt sigura, putea sa urce sa se documenteze macar. De luat in brate, oricum nu ar fi stat la ea, ca nu o are la inima nici cand e treaz de-a binelea .

Noi de multe ori vorbim cu Patrick in engleza, in weekend mai mult romaneste, sau seara. Dar il iau de la daycare, el e set-at pe Engleza, eu la fel, si nici macar nu mai realizez ce limba comunicam. Asta este, teoria suna bine … ar trebui numai romana. El vorbeste si romana f. bine, iar scris si citit n-am sincer nici o pretentie … in romana, poate alte limbi da.

Clara, si micuta ta are talent la desen si multa imaginatie. IAr la teatru / recital m-a dat gata . Ar trebui sa le cultivi. Vrei cantecele in Engleza de copii. Da-mi adresa si-ti trimit prin posta cate vrei. Am cateva CD-uri le ascultam in masina f. instructive dar musicale, de la care Patrick a invatat nu numai alphabetul, dar lunile anului, zilele saptamanii, ce mananca animalele, anotimpurile, etc. Fac copi daca esti interesata.

Danelutza, ma bagi in boala cu bunatatile tale si nici n-am cui plasa retetele … ca e paralela cu prajiturile, tartele si alte specialitati.
Daca era mama aici … esti figura mare cu pachetul, daca ar fi asa de usor .

Cornelia, Copii tai sunt deosebiti, fiecare in felul sau, dar sunt delicati, frumosi si mult fun. Stefan chiar daca la suprafata e un nazdravan, eu cred ca o data ce va creste mare in el iti va fi baza. Exact cum il descrii tu pe Stefan e un verisor de-al meu, care acum e insurat la casa lui. Poluri opuse de cand era mic si mare - spaima tuturor neamurilor cand veneau in vizita , o inteligenta sclipitoare folosita in directii gresite opusa dupa ce s-a maturizat. Nu-l recunosteai – sfios si model.

Florentina, Maya intotdeauna mi s-a parut o fetita tare matura, iar faptul cum il trateaza pe Patrick, ceea ce face, cum pune problemele imi intareste si mai mult parerea. E micuta dar a crescut in interior mult mai repede.Of course Patrcik cel mic (pot sa-l rasfat asa sa facem deosebirea de al meu- nu ca ar fi mult mai mare ) e rasfatat dar in plus e baiatel. Maya e fetita, mult mai matura ptr. varsta ei iar baietii se coc mult, mult mai tarziu – alte preocupari. Nu crede ca al meu sare mai departe … tot in oala de gen masculine il poti incadra .
Am vizonat cu placer micutii tai , frumosi , se vede ca au fost cuminti iar Mosul a avut grija de fiecare. Cine a fost Mosul cel darnic?
Patrick spune cand vede ceva ce a primit de la Santa, asta a cumparat-o Santa. Tot ce a adus e cumparat de Santa. Cred ca se trage de la faptul ca mergeam prin magazine si spuneam, daca esti cuminte poate ti-o adduce Santa, iar el a asociat faptul cu Santa e fun shopping

La capitolul mancare Patrick sigur merge pe modelul mancare gatita. Nu mananca doua feluri la o masa, dar des si putin. La daycare de cele mai multe ori nici nu se atinge de stilul de mancare American. Dar ii plac fructele la nebunie, cotoare de telina cruda, morcovei din aceia mici. Nu e fun cartofi pai , carnita dar are si el un salam favorit. Lili, promit ca daca lasi copilul umplu frigiderul de salam si lapte

Androix, Filip e mai mofturos poate ptr. Ca a fost primul, ai avut timp sa stai de curuletul lui, Georgia ca crescut “din fuga”, fiind a doua venita. Bravo ptr. Examen inca putin si esti licentiate.

Florentina, si aici masinile de paine sunt nelipsite din majoritatea bucatariilor. La noi nu merita caci mancam poate 1 paine /saptmana – exceptie fiind lunile cu musafiri din RO. Dar ce imi place de exemplu prietenele mele fac aluat de pizza, cozonat de sarbatori – o durere. Daca as avea mai ptuine kg, ca si tine … m-ar interesa s pe mine una.

Elisor, chiar ca a facut ceva timp pe drum, cred ca din cauza diferentei de fus orar si sarbatori Nu conteaza, e bine ca a ajuns si ne-a facut mare bucurie. Patrick o cara cu el, si-a pus-o la colectia din cutia lui si o scoate, se uita, “citeste” ce i-a scris Bianca si ma intreaba cand vin Santa din nou
In legatura cu kk – imi pun si eu baza ca ma va ajuta , avea Laura o vorba despre doctorita Deliei … renumita, nu altfel ii zicea , am un lapsus acum … dar astept si eu miracolul ca ma depaseste. Il intreb pe Patrick cand renunta .. si raspunsul lui : cand voi fi patru (am observant ca formuleaza propozitiile in RO dupoa modelul American).
Din fericire Pastele suntem liberi si vrem sa plecam, sa ne reaxam sa ne regasim cu alte cuvinte scapam de “pachet” vorba Danelutzei .

Ehe, si eu cand lucram la Parchet tot cu FoxPro ma luptam – he, he bag seama ca au primit si ei fonduri si au trecut pe SQL. Daca mai eram acolo poate primeau si mai multe fonduri la Brasov, caci procurorul general (cred ca mai e Codruta) mi-a fost colega de liceu .
BRAVO pentru noul job , ma bucur mult de tot ptr. tine, stiu ca iti doreai professional o schimbare, eu zic ca e numai bine – schimbarea nu e prea mare – adica in cadrul aceleiasi companii, iar in plus scapi si de scorpia ta de sefa. Succese nemasurate cu pasi mici si repezi.
Geci Columbia, daca as sti ce marimi va trebuie , te-as rezolva. Avem un Outlet Mall de unde cumpar, acum o luna i-am luat socrului o geaca de iarna misto doua intr-una, de la $199 cu … $69. Iar la magazinul asta sunt tot timpul deal-uri. Sotul si-a cumparat-o acum doia ani, a purtat-o o gramada si arata super. Si la fel deal-ul a fost super.A mea anul trecut am luat-o numai la 50% off, undeva pe la $89. Deja e scumpa. Dar gasesti mult mai ieftine si frumoase si la femei. Mie asta-mi cazu-se cu tronc.

Gabitzam, musai sa ti acasa ranitul. Si al meu fuge si nu se uite in fata, privirea e mai lenesa decat pioarele – rezultatul of course lacrimi si semen de buna purtare.

Mercedez, m-a induiosat mult gestul Biancai … cred ca a spus totul in momentul ala. Sunt ei mici, dar inteleg mai mult decat ne inchipuim noi .

Elisor, stai linistita ca si aici systemul scolar lasa de dorit … daca nu faci cu ei acasa o putem cataloga scoala de balet si bune maniere … Asta pana ajung la liceu, de unde dintr-o data se ingroasa gluma. Ca sa nu mai spun la Universitate e durere. In Ro cand eram stundeti era lejer pana la examn, sesiune. Ei aici tot anul inveti si o tragic pe branci. Durere!
Eu glumesc cu sotul, aici toti copii cand termina gardinita, stiu alphabetul, sa-si scrie numele, cifrele – waw si cam cu atata raman pana la 18 ani daca te duci numai pe systemul lor fara extra de acasa. La fel ca peste tot conteaza mult de tot scoala, clasa in care nimereste, familia din care provine, gradul de cultura al parintilot, expectatiile care le au de la copii lor.

Patrick nu prea are rabdare cu coloratul, desenatul, dar in schimb e fun activity books (gen gaseste drumul de la A la B, match the items, jocuri logice. N-are rabdare sa bibileasca – tipic masculine.

Florentina, ne luam de mana concuram capitolul asta la premiul cine scrie mai mult Dar pot sa spun ca am apucat sa citesct si eu si sa scriu.
Am reusit sa mut programarea lui Patrick la allergist pe February 4th, mi-a fost frica ca iar va dura cateva saptamani. Sper sa fie bine cu celelalte probleme pana atunci.
Nu stiu c e fac cu el pe maine … eu trebuie sa merg la serviciu. Astept sa vina sotul sa vedem daca nu poate veni pe la 12 acasa, sa stea cu soacra numai 4 ore. Caci daca e sa ramana cu ea mai mult va fi jalete….
Gata ma retrag, pana nu acaparez tot spatial. Va pup si noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Ce-mi place de Anca, ca mi-a lasat de citit o multime la cafea Mama draga, dar ce "pachet" ai tu acolo!! Chiar ma gandeam, ii spui sotului tau ceva, sau vede si el singur? Cred ca dai petrecere dupa ce pleaca. Cat mai stau? Sanatate multa lui Patrick.

Elisor, sa fie de bun augur mutarea la celalalt serviciu. Sa te duci si tu cu placere la birou.

Lili, ai inceput cu mancarea la galuscuta mica?

Aseara a venit Andrei cu o creatie de la modelaj. Asta este singurul optional pe care i l-am platit la gradinita. Nu mi-a zis niciodata ce face acolo. Si a venit cu un fel de padurice foarte stilizata Un smoc de gogoloaie infipte in niste betisoare de lemn, facute din ceva gen lut cred, ca erau tari, desi se vedea ca le-au modelat cu degetele. Si pictate cu verde. Era foarte mandru de creatia lui, a pus-o pe biblioteca. Pina azi dimneata o daduse din viteza jos de cateva ori, s-a spart pe alocuri. Ia sa ma duc sa-i fac o poza.

Edit: iaca si creatia. Aseara era mai stufoasa chestia decat in www.postimage.org/aVNtFei-181989192a062d73404ff3170e9ea6f3.jpg" target="_blank">poza

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

newmami-cat mai ramane socrela ta pe capul vostru? sanatate lui patrick!

elisor- inca nu m-am linistit 100%, ideea e ca e o diferenta de la cer la pamant daca inca nu e suficient, poate targetul meu e prea sus nu stiu.

newmami-da, asa simt si eu parca intuieste f repede ce vreau dar asa sunt si eu ea, sotul se tot minuneaza de unde pana unde stiu ce vrea fiica sa.

elisor- bafta cu noul servici. Cred ca si la mine e aceeasi problema nu ma mai satisface ceea ce fac vreau ceva nou( se vede ca sunt geamana observati, nu?), numa ca acel nou in aceste momente nu se poate intreprinde. Nu dau detalii ca de regula nu se adevereste daca vorbesc.... Acum vreo 2 sapt. se punea problema sa ne desfiinteze acum au lasat o mai moale vad.... om vedea cum va fi.

Ah si sa nu uit - azi dimi bia ma apostrofat ca de ce nu mi iau fustita si ma imbrac in pantaloni... nu m am conformat .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

gabitza- faina creatie, sa i tii poza pe mai incolo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Neata

Gabi, astept sa faca 4 luni si o sa incep cu suc de morcov, si dupa aia supa (vezi, am studiat cartea ). Cu sucul ar fi trebuit sa incep deja, dar lenea, bat-o vina ... Vad ca sunt diferente fata de cum era Sergiu. Desi la aceeasi varsta au cam aceleasi kilograme, Iulia e mai 'pufoasa', zici ca are celulita. Dar la Sergiu laptele meu a fost baza pana la 6 luni, la Iulia e folosit doar ca desert, noaptea.
Lutul acela e pasta de modelaj, am zis ca o sa cumpar si eu pentru Sergiu. Daca vrei am cateva site-uri unde gasesti multe produse de art&crafts, doar timp si nervi sa ai, ca daca le folosesc copiii se face o mizerieee..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

A, Lili, nu, merci Ca de aia dau bani in plus, sa faca acolo la gradinita creatii artistice

Aveam senzatia ca e mai mare Iulia, pe la 5 luni, de aia te intrebam de mancare. Eu am inceput cu suc pe la 5 luni jumatate, dar destul de repede am trecut la pireutz. Sa nu faci si tu ca mine, i-am dat suc de mere cam mult din prima. Cred ca ar fi trebuit diluat cu apa. Si am oparit saracul copil la fund, nici acum nu e in totalitate vindecat, mai are cateva puncte in pliuri care se vindeva mai greu.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Hello

Oh, Anca cu ce trebuie sa te lupti tu acasa, trebuie sa ai nervii tari zau asa. Din pacate nu o poti ignora ca tare bine ar fi fost, dar poti macar sa o iei in bascalie subtil cu durerile ei:)
Sanatatemulta lui Patrick, doamne ce mai trage el mereu cu urechiusele. daca nu as fi vazut ca e vb despre infectie as fi zis ca de la nasucul infundat il dor. Bine ca ati reusit sa faceti programarea pt analizele alea si sper sa se faca el bine pana atunci. Multumesc pentru oferta cu cd-urile, sa stiica mi-ar placea
Gabitza, e grozaaav modelajul, ce faine cursuri aveti la optionale. La noi engleza si dans,la angleza pot sa spun ca prinde repedesi vine mereu cu 10++ scris cupixul pe manuta dar la dans e jale. Nu ma asteptsa faca piruete, am zis sa faca miscare si coordonare daca tot a stat maipros la partea motrica dar tipaaia e complet abulica, f multi parinti se plang de ea. Doar ca nu imi vine sa o retrag, la noi optionalele astea te cam obliga, daca esti singurul parinte care nu vrea sufera copilul, adica in timp ce fac ceilalti ceva al tau sa stea singurel in clasa parca nu prea e ok.
Lucas, noi la Grecia ne-am gandit dar nu putem sa facem traseele pe care le-am fi dorit, vreau sa mergem cu si pentru pitica intr-un loc decent si daca s-ar putea, nu f aglomerat
Elisor, sa fie de bine cu slujba, lasa ca uite asa se schimba norocul

Gagix, cica vine iarna, o da sigur din ploaie in ninsoare pana maine.

“If you want to feel rich, just count the things you have that money can’t buy”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

LA MULTI ANI MONICA Sa fii sanatoasa si tot binele din lume. Anul asta sa fie un an excelent, asa cum ti l-ai dorit.
te pupam

Beatrice, mamic de Alex pifos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

La multi ani, Monu !
Sa fii sanatoasa mamico, fericita si iubita, sa ai o viata plina de impliniri, alaturi de comorile tale si de sot !
Sa ai o zi minunata si o petrecere pe cinste !

La multi ani, Mstroie !
Sanatate, bucurii, fericire si impliniri !

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, Isabella, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Curiozitatea poate dauna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

'neata si o cafeluta calda si mai las o portie de cafele si pentru fetele care intra mai tirziu

Gabitza interesanta creatia lui Andrei. Lasa ca o sa-ti faca niste opere, de sa stai sa le admiri toata ziua.

NewMami eu zic sa expediezi bine pachetul in aprilie, iar tura viitoare sa mergeti voi in vizita, macar nu trebuie sa suportati trei luni de "teroare" si nervi . Cum se simte Patrick, cum ati trecut peste noapte ?

Mercedes si a mea ma cearta ca de ce nu-mi pun fusta, iar daca vreau sa-i dau ei fustita, imi spune automat "dar tu de ce nu-ti pui fusta ?", iar eu incep cu... pai sa vezi ca mami trebuie sa-si cumpere ca nu are frumoasa ca a ta

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, Isabella, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Curiozitatea poate dauna

Mergi la inceput