Copiluti de mai-iunie 2005 (96)
Raspunsuri - Pagina 10
nelia spune:
La multi ani, Monu!
La multi ani, Mstroie!
La multi ani, sot de Lucas!
Mewmami, sanatate multa lui Patrick!
Andutzy, nici eu nu m-as fi dus la spital in conditiile astea. Dar nu-mi place chestia cu varguta, e asa, ca o amenintare tot timpul la adresa copilului si nu cred ca e o solutie. Nu te superi pe mine
, stiu ca din disperare incerci orice (eu am plins de nervi astazi), dar voiam doar sa te trag de minecuta, ca unui copil nu are cum sa-i faca bine o varguta pe dulap, mai ales daca il si atingi cu ea.
Noi ocupati, dar bine, cu sanatatea si cu restul... mai putin partea cu ascultatul, incerc sa ma abtin, sa tratez totul ferm, calm, cu zimbetul pe buze...
, dar ei sint trei si fiecare e neascultator in alta directie... tati e foarte ocupat, iar eu am atit de mult de citit, plus casa (acum trebuie sa fie totul pus la punct martea si joia, ca nu o pot lasa pe vecina sa le gateasca sau sa umble dupa haine pentru fiecare sau sa se fereasca sa nu calce pe vreo jucarie sau firimituri
, plus mincare... si eu sint una
, ei sint mai multi.
Am citit, sper sa revin la noapte cu raspunsuri, daca nu adorm.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
NewMami spune:
Ehe, he, Ioana pe unde te ascunzi, vrei sa scapi de dat de baut ...
"La MUlti Ani!" , sanatate, fericire, bucurii si tot ce e mai bun pe lume. Sa te bucuri de printesa ta mica, si de toti cei dragi tie.
Sper ca nu esti la birou ... sau ... shopping
Eu te tine te-as angaja shopper profesionist ![]()
Elisor, hai s ane
online, ca vad ca suntem amandou cu "vapori" in cap, eu m-am delectat cu un gin & tonic si la fel se simte. Lucas se chefuieste, Oxione e ocupata cu "rasplata" , dar restul fetelor pe unde s-au evaporat ???
si mie imi sunt dragi tare comentariile, ma inveselesc si ma amuz copios.
Ai niste copilasi tare frumosi, isteti, sugubeti, sunt sigura ca n-ai timp sa te plictisesti, dar merita tot efortul.Bianca m-a innebuneste cu ochisorii ei albastri - sunt atat de albastri 
Nu cred ca e medicatia devina la Patrick si asta din mai multe motive:
- problemele au inceput cand nu era pe medicatie
- de cand au inceput am schimbat medicatia de 5 ori, chiar si celoe mai puternice pe baza de steroizi au avut efect atat timp cat le-a luat, dupa ce am intrerupt in 24 de ore am fost de unde am plecat.
- e ceva care-i provoaca, desi in mancare i-am scos tot ce ar putea fi daunator, cred eu ca am scos, ca e dificil de spus - poate fi cel mai banal lucru.
Sper sa-i dea de capat, caci de multe ori ramane neindentificata sursa si dispare odata cu cresterea ca din senin ... parerea mea cand ? si cat putem continua sa tot pompam medicamente in el ???
Calatoriile ... ha, ce n-as da sa castig la Loto, sa am timp suficient si vre-o cativa ani numai sa ma plimb. Cred ca cel mai potrivit job ptr. mine ar fi fost de ambasador, dintr-o tara in alta. Mama ce mi-ar fi placut. Am pe lista America Latina (Argentina, Brazil, Peru, Panama), tare mi-ar place sa le vad pe toate, eventual un circuit de un an de zile ... vise ... poate ca si tine cu harta in fata, sau cand om fi la pensie si sa pedalam
daca ne-or mai tine picioarele.
Nelia, mama eu obosesc numai cand citesc cum decurge la voi o zi din viata voastra, eu una n-as face fata la 3 copii. unul singur si sunt stoarsa ca o lamaie uneori.
Gata ma intorc la socoteli ... cica m-am retras sa-mi gat banca ![]()
Danelutza spune:
La multi ani, Ioana !
Sanatate, fericire, bucurii, impliniri, de ce nu o pereche Anei si tot ce-ti doresti !
Aaa, te asteptam sa ne servesti si cu un paharut virtual 
Va las cafeluta calda 

, vorba lui Elisor, asa v-am invatat
. Va doresc o duminica minunata, dispar in bucatarie ca am musafiri la prinz ![]()
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, Isabella, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Curiozitatea poate dauna

andutzy spune:
nelia, te rog frumos sa ma crezi ca am incercat partea cu calmul si zambetul pe buze de mi-a iesit pe nas...dar cand totul se reduce la ambitie(ca deh, e baiatul lui ta-su') si incepe sa urle la mine cu "NU VREEEEAAAAAAAAAUUUUU", DA DIN PICIOARE SI STRIGA: "TE BAAAAT" degeaba ii vorbesc cu calm si frumos ca e f posibil sa scap si batuta si fara treaba cu el rezolvata. Vreau sa incerc una din metodele lui Super Nanny cu tabelul de pedepse si recompense, sa vad, poate cu aia reusesc mai multe. Pana una alta insa cand deja ma doare gatul tot spunandu-i DEGEABA aceeasi chestie (ca exemplu, dimineata sarea in patul lui Horia pe asternuturile curate cu pantalonii cu care se tavalise pe hol la gradinita) pana nu iau batul degeaba ii zic sa se potoleasca. Nu il bat niciodata tare dar trebuie sa am si o metoda de control a situatiei ca altfel se instaureaza haosul si in acest casoi in care oricum totul e mereu vraiste haosul adus de ei e cireasa de pe tort...Nu am de ce sa ma supar pe tine, te admir si mereu mi-au placut sfaturile tale si nici nu incerc sa ma disculp acum (cine se scuza se acuza...stim prea bine
)
Eli, saru mana de grija
!
Multumesc oricum, fetele pt sfaturile vorbele bune!
Andra, mami de Horia si Dragos
CELE MAI RECENTE POZE CU DRAGOS, HORIA SI NOI...
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
TRICOTAJELE MELE
Tdi spune:
Ciao fetele!
La multi ani, Ioana!
Aici ninge, am ramas acasa week-endul asta si sper sa ne mai odihnim si sa linistim spiritele
. Problema e sanatatea mea personala...in cadere libera
, din cauza asta sunt stresata si nervoasa si ma cert cu toata lumea, copilul e agitat si face numai prostii iar hazbandul s-a saturat de critici si nu intelege ce am cu el si cu toata lumea![]()
.
Referitor la serviciu, le inteleg perfect pe Andra si Androix ca am si eu bubele mele asemanatoare, poate chiar mai urate avand in vedere ca-s in alta tzara unde n-am mai avut nici un job si stau acasa de aproape 5 ani, nu am cetatenie (inca), suntem in plina criza si zilnic auzi de sute de persoane in somaj. Din fericire sotul castiga binisor si la firma lor inca se respira, mai pot sta linistita cateva luni acasa sa ma ocup de copil, pana apare ceva fatibil. Daca as fi in Romania si n-as gasi job convenabil m-as face babysitter, am vazut ca bonele sunt la mare cautare si au salarii bune.
Voiam s-o felicit pe Elisor pentru schimbarea departamentului, sper sa fie ceea ce-ti doresti!
NewMami, multa sanatate lui Patrick si sper sa rezolvati problema cat mai repede. Nu vreau sa te sperii, daca inca n-ai facut-o, iti recomand calduros sa citesti despre shocul anafilactic (anaphylaxis), este un fapt rar care se poate manifesta la alergici si e bine sa fii informata, stii ca "paza buna trece primejdia rea"!
Va pupam, duminica placuta tuturor!
gabitzam spune:
La multi ani si din partea mea Ioanei!
Precis sarbatoreste ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
nelia spune:
La multi ani, Ioana!
Serviiiici???
Ce e ala? Luati-ma si pe mine in grupul vostru, da' ca sef, pe motiv ca stau cel mai rau dintre toate. Voi incepe dupa integrarea lui Lisandru la gradinita, care nu stiu exact cind va fi si il voi lasa cu inima usoara acolo, va scapa de viroze si de stat acasa cu el bolnavior... dar la un moment dat va veni si asta, si ma voi intoarce la servici in conditiile urmatoare: dupa 8-9 ani de stat acasa, intr-o alta tara, cu alte limbi, in alt domeniu, fara experienta de munca in domeniul nou si in tara respectiva.. in plus si la 40 si ceva de ani!
Credeti ca e posibil asa ceva!?!
Oare ce sanse sint sa reusesc...
Nu mai scriu, ca mai am putin si intru in depresie.
Andutzy, doamne fereste sa te superi, ca vin si te bat eu pe tine, dar vin cu un bat din Canada, nu o varguta din aia romaneasca. Nu trebuie sa te scuzi, te inteleg mai mult decit perfect, ieri m-am repezit din bucatarie pina in camera Agatei... am zis ca o calc in picioare, dar pina am ajuns, mi-am imaginat ca Agata nu are 7 ani jumatate, ci asa, vreo 25... ce faceam, ma repezeam la ea sa o pocnesc!?! Sau incercam sa gasesc o solutie ca intre doi adulti, si mama si fiica pe deasupra, ca sa rezolvam conflictul? Eu cred ca a doua varianta, nu? Si Agata acum e copilul care va fi in adultul de miine... si nu-mi da voie sa dau in ea tocmai acest fapt. Oricit de greu imi este acum, nu vreau ca in copilul meu, adultul de miine, sa traisca un copil traumatizat de nervii maica-sii. Daca nu m-ar opri asta, la cit de neascultatori sint copiii astia ai mei, la cit de revoltati, pai cred ca i-as bate o data pe ora!![]()
Te rog eu, din tot sufletul meu, arunca varguta, mai ales ca l-ai si atins cu ea, nu conteaza cit de tare, gestul e gest si e umilitor pentru copil, iar frica e frica, faptul ca lipseste durerea fizica, pentru ca nu i-ai dat tare e un detaliu... Spune-i ca ai incercat sa-l faci sa te asculte cu varguta pentru ca altfel nu merge, desi aveai pretentia de la el sa va intelegeti asa, de cuvint, ca e mare si credeai ca se poate, dar ca nici varguta nu e o solutie... Uite, o arunc, dar eu cred ca ma vei asculta si fara sa fiu nevoita sa aduc alta sau sa tip sau sa te pedepsesc. Vrei sa incercam asa? Bineinteles ca va zice da si nu va fi asa, dar tu ii explici inca o data regulile, citeva, putine si bune, si ii ceri sa le respectati macar pe acelea. Stiu ca pare teorie cind ai in fata ta un razvratit si un copilas pus pe sotii, dar sa stii ca orice lucru care vine de la tine impotriva lui (cearta, pedeapsa, varguta - amenintare sau atins) nu face decit sa-l inversuneze si mai tare in incapatinarea lui. Si asta pentru ca nu are alte arme de a se apara, desi pare ca e puternic, ca are personalitate puternica, atita timp cit se pune la modul asta cu tine, dar e un copil si personalitatea lui e in formare si fff fragila. Si despre pedepse si recompense am putea discuta, pina la un punct sin benefice, daca nu se exagereaza si nu se baseaza educatia copilului numai pe acest sistem. Nu sint sfaturi, pentru ca nu sint in masura sa dau sfaturi, fac fata cu greu eu insami la provocari de acest gen... dar am luat-o ca pe o intrecere: sa vedem cine rezista cel mai mult - ei cu incapatinarea, eu cu calmul si cu zimbetul pe buze (chiar daca de cele mai multe ori, acest zimbet pe dedesupt e un
). Si sint aspecte unde copiii mei, chiar si cel mic, au inteles ca orice ar face nu vor reusi sa ma induplece, au inteles ca nu pierd nimic daca ma asculta, ba poate fi chair bine daca fac acest lucru fara sa mai pierdem timp pentru a ne certa si incapatina... si acolo e liniste si pace. Mai avem de lucrat insa, muuuult!!!
Solutia cu calmul, blindetea si zimbetul pe buze, dar in schimb pe fond de consecventa si perseverenta din partea mea, a dat roade intr-un timp mai indelungat, dar mult mai solide si reale, decit orice alta incercare de a ma face ascultata si unde nici una din metode nu s-a demonstrat a fi viabila.
Un lucru care ma ajuta, asa cum am spus si mai sus, este de a-mi privi copiii ca niste adulti, mici ce-i drept. Daca vecina isi parcheaza masina de fiecare data strimb, incit trebuie sa piarda sotul timp sa o cheme si sa o parcheze drept ca sa poata si el intra in masina... si asta dupa ce i-am spus de o suta de ori si atunci cind plecam sintem tot timpul contracronometru sau vecinul care isi lasa ciinii sa se aia pe iarba unde se joaca si copiii mei, fara sa iasa odata sa stringa sau fara sa-i mai bage si in casa, ca sa ne lase si noua curtea pentru joaca... asta inseamna ca singura solutie existenta este sa le arda sotul un pumn in barba sau sa ma duc sa tip la ei!?! Intelegi ce vreau sa spun, adica noi, adultii parinti, cu un adult care ne face asa ceva, nu schimbam nici tonul, pentru ca sintem civilizati si intotdeauna sint metode civilizate de a vorbi si de a rezolva problema. Atunci de ce as fi altfel cu copiii mei? De ce i-as repsecta mai putin, cind ei conteaza infinit mai mult pentru mine decit orice alt om de pe aceasta planeta? Si iti raspund eu de ce, pentru ca stiu foarte bine cum e sa-ti pierzi cumpatul in fata copiilor (Tudora are si acum semn la buzita de la sticla de plastic goala aruncata spre ea, cind a aruncat la rindul ei, inainte de a face eu gestul cu pricina, o sticla cu apa de 2 litri pe burta unde crestea frate-sau). Din slabiciune! Din lipsa de control! Din incapacitate de a rezolva altfel problema, din lipsa de timp de a cauta si gasi altfel de solotii. Si asta nu o spun pentru tine, mi-o spun tot mie, pentru a mia si a suta oara, ca sa nu se mai intimple sa-mi mai pierd controlul si stapinirea de sine in fata copiilor mei. Nu am reusit sa ma controlez, dar macar am reusit sa nu ma mai vada ei ca pierd controlul, ma duc in baie, musc prosoape, ies afara, trag o gura de ger... Atunci cind copiii te vad ca-ti pierzi controlul, se simt si ei nesiguri, il pierd si ei pe al lor. Si, ce e mult mai grav, in timp, isi pierd respectul si increderea in parintii lor... lucru ffff grav, care poate genera multe lucruri negative in viata mor si in relatiile pe care le vor avea.
Vezi, cit de framintata sint de acest aspect al statului de mama, de parinte? Ca la inceput a fost o varguta si la sfirsit va fi un capitol scris numai de mine si numai pe aceasta tema.
Pur si simplu este cea mai mare problema a mea de vreo doi ani incoace, am schimbat multe, am gasit solutii la multe, sint multumita, dar mai sint atitea de facut, de schimbat, la noi in primul rind, ca parinti. Si copiii acestia cresc: copii mici - probleme mici, copii mari - probleme mari, aproape ca ma obsedeaza aceasta expresie. Te
si arunca varguta, da-o incolo, ca e tentant sa o folosesti cind vezi ca plodul te asculta si se cuminteste... dar nu rezolva nimic, chiar daca pe moment asa pare, dimpotriva, poate face mult-mult rau, desi nu il vezi acum cu ochiul liber, nici tu si nici copilul! Rezultatele apar in timp sau ramin acolo in sufletelul copilului, si nu numai, si al tau ca mama.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
Danelutza spune:
Haideti sa va spun si eu de bataita
- Daca pina nu demult mai scapam cite una la fundulet sau peste minuta Isabellei, acum s-au inversat lucrurile, ma croieste de cite ori nu-i convine ceva si mai si urla pe deasupra. Recunosc
cu rusinica ca m-a mostenit, ca sa nu spun ca m-a copiat. Asa ca, acum ori ma supar pe ea si-i spun ca nu mai vorbesc, ori ii spun ca o pedepsesc in camera ei, in general incerc sa fiu calma si asta nu-i usor
. De cele mai multe ori functioneaza. Acum vreo citeva zile facuse numai frunze uscate pe covor, asta dupa ce i-am atras de citeva ori atentia ca abia dadusem cu aspiratorul si ca are voie sa se joace cu frunzele afara, asta cind va veni caldura. M-am aplecat sa culeg toate frunzele si sa le dau in foc. A inceput sa tipe si mi-a tras vreo patru pumni in spate
, i-am dat una peste minuta si ea a venit, ca trebuie sa-mi dea si ea peste minuta. Mai fetelor, imi daduse asa tare cu pumnul ca efectiv am plins ca ma durea spatele. Si.-a cerut scuze pina la urma, dar seara sau chiar si acum, de cite ori imi spune sa o iau in spate, ii aduc aminte ca ma doare spatele ca m-a lovit. La care ea"aaa, atunci ma iei in brate?
, ii spun ca nu pot, ca mi-a dat peste minuta , spune doar un aaaaa si gata.
Iote ce m-am lungit si eu cu vorba, ca sa nu mai amintesc, ca am lucrat 15 ani in romanica si probabil aici nu voi lucra niciodata cu carte de munca, ca vreo doi ani am facut-o pe fizioterapeuta pentru un medic, deh, mai mult munca patriotica, ca bani doar o data am vazut
.
Asa ca, intru in bucatarie, gatesc, maninc si ma ingras ![]()
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, Isabella, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Curiozitatea poate dauna

elisor spune:
Am pierdut de doua ori mesajul, nu stiu de ce ma mai obosesc 

O sa fiu foarte scurta ca inca o data nu mai reiau.
Teddy multumesc
! Se impunea o schimbare ca stresul devenise o stare normala la servici si a ajuns sa ma afecteze, de un an jumate de cand m-am intors m-am saturat cu aceleasi mutre acre care se simt bine numai daca sunt taciturni, critici, suparati. La noi in birou nimeni nu intra de placere
, s-a terminat cu asta in sfarsit! anyway, cum adica "sanatatea in cadere libera?" si nu iei nici o masura? Despre ce e vorba, daca se poate spune? E chiar asa de grav, ma sperii! Sanatate multa e tot ce-ti doresc dar sper ca orice ar fi are rezolvare
!
Ai dreptate cu babysitterul, m-am crucit prin toamna cand am citit ce salariu oferea un cuplu, ma tenta sa-mi dau demisia si sa fug la ei.
OlgaT te-ai suparat pe mine de nu-mi raspunzi?
Nelia am citit cu mare atentie ce-ai scris si-ti dau dreptate in totalitate. Furia si dorinta de a aplica imediat pedeapsa sunt cea mai mare capcana in care putem cadea. Si eu ma lupt cu aceeasi demoni si ma educ in permanenta sa fiu calma ca numai cu atitudinea asta pot avea rezultate, dar e atat de greu! La noi Andreas e piatra de gat sa spun asa, ne testeaza in fiecare zi, clipa limitele, uneori obosesc sa-i tot repet aceleasi si mereu aceleasi lucruri care nu vor sa-i mai intre odata in cap. Sper ca pana in adolescenta sa se dea pe brazda, la cum se comporta uneori ma gandesc ca parca e un copil de 5 ani in corpul unuia de 1o. Lupta e grea dar, mereu imi spun, nu imposibila. Poate sa ma contrazica cine doreste dar a fi parinte si a-ti educa copilul e cea mai grea meserie.
Daniela nu trebuie sa-i permiti nici macar gestul de a ridica mana la tine, evident ca si reciproca trebuie sa fie valabila. Eu ma intreb la fel ne purtam si noi cu parintii nostri, copiii astia parca s-au nascut sa ne extermine nervos, nu stiu de unde atata furie pe ei?!
Mi-am permis sa ma relaxez putin cu voi (numai putin n-a fost tinand cont ca ma lupt sa-mi mentin mesajul sa-l pot expedia in siguranta) dupa o zi de munca, cu rezultate ce-i drept, ma dor picioarele de nu mai pot sta in picioare dar macar am terminatce mi-am propus. Fac un dus, daca nu mai revin va doresc o saptamana usoara, placuta si linistita! va pup!
Eli cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"