America (144)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

fetele, am gasit numai un serial despre attachment parenting, mai era unul deschis de gazzella, dar nu-l gasesc...

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114580&SearchTerms=attachment,parenting

legat de wok, ca era sa-mi iau si eu, mi-a zis mama soacra ca e bun numai daca ai aragaz cu flacara, altfel, la astea cu placa ceramica au efect de tigaie. :-)

va invidiez ca sunteti asa pricepute la bucatarie, eu ma inspir majoritar din retele de pe cutii, ca in cartile de bucate nu-s poze si suna complicat. numa ca le uit repede, retetele. :-) am facut odata pui cu orez si cream of mushroom dupa o reteta de pe cutie si acum o caut pe tot netul ca nu o gasesc...si tot de pe cutie am facut zilele trecute niste piure de cartof super delicios si simplu: amestecati piureul cu doua oua si doua linguri de unt, il bagati la microunde acoperit pentru 10 minute la 100% si dupa aia presarati deasupra french onion rings si mai lasati un minut la microunde neacoperit.

n-am asa multe oale, exact strictul necesar. multe ustensile nici nu stiu la ce folosesc. :-))

ca tot am ajuns la mancare, ce mai gatiti pentru copii, ca sunt in pana de idei. nu stiu cum sa ascund mai bine carnea printre legume, ca sa manance si sonia, care s-a nascut vegetariana, cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Ramona daaaa bine ca nu ti-o trimit cu valetul sa dai si tip
Mey da cica plec maine la 18 s-un pic, daca o decola ceva... ca-i anuntata zapada si ploaie inghetata si polei.
Primele sustineri le am vineri, deci timp mai e. Ma tot gandesc ce aiurea e sa calatoresti iarna... n-as vrea sa ajung si eu pescuita prin Hudson... ca-s friguroasa

Oana vezi daca faci ardei umpluti eu n-am mai facut cred de cand plecai de acasa de la mama In plus cu restaurantele romanesti de aici, daca ma arde sufletul... merge al meu si aduce la pachet
Eh plus ca eu la copiii aplic teorii frantuzesti adica legumele le fac simplu fierte sau usor la cuptor si pe masura ce cresc le fac sosuri peste. Dar nu fierb ceva in sos. Asa ca scap usor si repede. Carnea o fac separat. Si gata. Imi trebuiesc vase putine
In plus cel mic mesteca cu o incetineala criminala, asa ca deobicei are carnita separat si un piure.
Sau couscous sau ma rog chestii rapideeeee.
Admir bucataresele si mananc cu multa pofta . Saraca ocebine care-i experta... la mine face si pe seful bucatar cand vine

Amami brava cu puiul cel mic Sa doarma lin in patut.
Nu-s din Sibiu, sunt din Lipova, langa Arad. Mutata in liceu la Bucuresti. Ai mei faceau turul statiunilor de ski, de aceea am ramas cu amintirile de la trei ani cu haul , pana le-am adaptat niste ani mai tarziu...razand in hohote

St-Anton e altceva. E langa drumul mare. Are arhitectura mixta...terenul nu-i complet natural e ca sa zic asa landscaped, discoteci, baruri.... Noi mergeam imediat dupa facultate.
Adica Bonneval e clasata sit istoric ceea ce inseamna in legislatia franceza ca nimic nu se mai construieste si ca reparatiile se fac incadrate. E pitoreasca si linistita. In creierul muntilor. Statia de tren cea ma apropiata e departe rau. Cu doua -trei statiuni mai jos.
Mancarea e traditionala, mai vezi sateni, mai vezi vaci, mai vezi staul mirosind a staul. Local poti cumpara branza facuta ca acum 200 de ani...
Nu stiu daca-i neaparat o vacanta de ski foarte confortabila. E o vacanta de francezi, nu de straini in Franta. Pentru mediu cosmopolit i functionalitati si acces rapid sunt altele. Mie imi aduce aminte de propria copilarie si-mi pare faina in familie.
Nah... nu va stiu asa ca mi-e greu sa-mi dau cu parerea

Sanzi daca cred pe gustul tau ar fi Bonneval. Dar de ce sunteti mei legati glie? Sunteti in pana de concediu au va uitati dupa casa? La noi casa suge banuti...

Ligeea asa-i lucrurile de copii sunt foarte dragutze si comode. Dar zau ca nu stiu cum le poti trimite. Dintr-un oras mai mare niste movers ar putea prelua pachete. Sau UPS-ul direct.

Mergi la inceput

Conchi e un subiect "Americancele gatesc" la bucatarie...
Eu pe copii i-am pacalit punand putina carnita separat si restul in piureu cu legumele pana au acceptat-o. Cel mic si acum imi scoate sufletul... o mananca, dar o mesteca si o mesteca....oiiii
Felicitari cu ceapa.. a mea fuge de ea ca dracsorul de tamaie...In schimb e addicted la muraturi romanesti.Mananca si pietre cu ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Asa-i si Ana mea. Mesteca la nesfirsit mincarea. De fapt de la un moment dat nu mai mesteca, le depoziteaza in diverse colturi prin gura. La fel facea si Alexandru, dar parca ea e mai rau. Dupa primele 2-3 guri incepe cu chestia asta.

Ligeea, thank you ca ajuti economia. Ai si nimerit bine, cu recesiunea asta toata lumea are reduceri. Dar nu stiu cum e cu trimisul. Poate au idee fetele din Florida, ca vad ca intr-acolo va indreptati.

Am auzit ca vremea nasoala o ia spre nord. La noi cad din cer direct icicles. Ma tot uit la stiri si nu zice nimic de closing la scoala noastra sau la jobul sotului. Cu el chiar am emotii, ca pleaca de dimineata - pe plina gheata (pina la 1/2" grosime). Noroc ca dupa-masa se incalzeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Conchita eu amestec carnita cu piureuri, in supa, in general in chestii unde pot pune un sos ceva si legume care sa mascheze. E un subiect aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=131153&whichpage=4 - unde fetele vorbesc si despre alimentatia la copii mici.

Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008

Mergi la inceput

Ramona daaa eu ii zic hamster mititel..
Ah si cand e ca acum cu doua prune in loc de amigdale... e in greva foamei Asa ca se trezii ca vrea lapte...

Brrr la noi au zis sa ne uitam sa vedem de va inchis au ba pe net. Si noi stam pe colina. Fain pentru ca nu suntem departe de apa, dar iarna mereu ma-ntreb daca-i derdelus sau drum .

Mergi la inceput

Cami, multumesc mult, exact asta cautam acum!

AB, ce ceapa, puiu? :-))

Sonia mananca normal, mesteca, e ok. dar e numa cu legume, fructe, orezuri, paste, etc. shrimps da, peste da, carne nu. si nu mai stiu cum sa ii asigur si proteinele...AB, ce zici tu faceam si eu cand n-avea dinti, i-o bagam in piureul de legume, dar simte imediat si scuipa carnea. acum unde s-o mai ascund, ca are dinti si nu-i mai impiurez nika. :-)

Ramona, e o faza care trece asta cu visatul si mestecatul la nesfarsit. observ ca si sonia se indreapta cu pasi mici spre...anormal. :-)) din ce-am citit, la faza asta se recomanda eliminarea motivelor de distragere a atentiei, gen televizor, etc...cand e sonia mai jucausa in timpul mesei si vrea sa se agate de lustra in loc sa manance, ii mai zic povesti cu puii de mazare si morcov care, uite, vin la mami in vizita, hap, acum deschide si tu gurita ca vor sa te viziteze si pe tine. dar nu tine mereu.

Mergi la inceput

Ah, tot amarit e? Nici eu n-am dus-o pe Ana la gradi pina acum. Inca e mucoasa si transparenta. Ea care nu prea mai dormea la prinz acum doarme zilnic si seara o apuca somnul devreme, desi a fost vremea urita si nici pe afara n-am mai putut iesi. Chiar a fost o chestie urita cu virusul asta. Alexandru mi-a spus ca ieri au lipsit opt copii la el in clasa, presupun ca de la chestia asta li se trage. Numai sa nu fie ceva nou!
La noi e ghetus. M-am uitat pe fereastra si e gheata peste tot. Se si aude cum cade. De speriat!
Toate school districts incep de la zece sau sint inchise, vad ca numai al nostru nu zice nimic. Sa fie ei sanatosi, eu nu duc copilul pe ghetusul asta.

Mergi la inceput

ouch, nu asta cautam, Cami. :-)) e pentru infanti mai mult...chiar, o fi pe DC un subiect cu alimentatia pentru copii, retete, reguli, etc? ati vazut pe undeva?

Mergi la inceput

Conchita, nu-i dau la televizor. Se intimpla sa aiba vreo jucarie la indemina, dar nu-i dependenta de ele.
Deschide gura, nu asta-i problema. Chestia e ca depoziteaza totul acolo si nu inghite. Am incercat s-o tin sa astepte pina inghite (am putea sta asa toata ziua!), am incercat si sa-i dau mai mult (in speranta ca daca are gura plina trebuie sa si inghita!). Nimic nu functioneaza, poate sa adune in gurita cantitati uriase, jumate din toata portia.
De acum cred ca s-a obisnuit asa. Nu-mi ramine decit sa astept sa creasca, Alexandru s-a "vindecat" de chestia asta pe masura ce a mai crescut. Orice alta incercare de a mea n-a dat rezultate.

Mergi la inceput