Pepenasi de iulie-august 2008 (78)
Raspunsuri - Pagina 5
ooka spune:
Ileanna,
da cit maninca mai Vlad exact?
ca purci a avut mai multe serii de fasoane la mancare.
Prima, aproape de trei luni a tinut vreo doua saptamani, nu voia si pace sa pape lapte. Intr/o zi a mancat vreo 300 ml, mai putin decit cit manca la o luna. Dupa cind si cind a mai avut cite o zi cind nu voia sa pape deloc.
Am chemat doctorul, am expus problema si concluziile:
purcelul avea o digestie mai lenta, facea kk cam la 3 zile si cu urlete, drept care dr a concluzionat ca nu ii e foame.
sfaturi: masa sa dureze maxim un sfert de ora, ce mananca bine ce nu nu, ii mai dau peste minim 3 ore. Mi-a mai spus sa ii dau suc de portocale sa ii faca un pic de pofta de mancare. Sa nu o fortez ca se scarbeste si poate sa nu mai manance deloc. Au mai fost niste sfaturi referitoare la digestie si kk, nu stiu daca la tine e cazul.
Acum face figuri la diverse alimente, la piureul prea uscat. Se ridica in fund si sta cu dovleacul in jos si nu-i vad gura ca sa ii pot vari lingurita. Imi vine sa ma spinzur da aia e, o zi e mai bine, o zi e mai rea. Plus ca a crscut cu aproximativ 60% din cit mananca un bebe de virsta ei. Ma refer la lapte. Da si tu mai multe detalii, sau daca le-ai dat, copy paste sa ne punem imaginatia si experienta la contribuite.
mami de Sofi
ladymina77 spune:
Anka,nu-i foarte diferita reteta insa eu calesc o ceapa,doua si adaug si usturoi.Deci cam tot treaba aia e dar cu aromele putin modificate plus ca eu fierb spanacul intr-o cantitate mai mare de lapte.Incerc si reteta ta pt noi poate asa se indura si Bogdan sa manance ca-si face o greata numai cand aude de spanac si alte ierburi.Ma termina cu mancarea,el in afara de cartof,fasole uscata,vinete,rosi,castraveti si morcovi alta leguma nu vrea.
Gata ,va las!
Mami de Andreea Maria 07.08.08
Mami de Bogdan 28.05.99
http://community.webshots.com/user/ladymina77
povestea mamarutei cu cifra 7, ziua joi
ileanna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ooka seamana cu ta-su tare bine, numa purci nu stii a cui e ![]() |

Aide maaaa, are shi ea fatza de bebel. Normal ca nu seamana cu nimeni ca e prea micutza. Mie mi se pare normal. Vladutzu a avut de la 1 zi trasaturi asha ... f f bine definite, si expresii de om mare. La un moment dat io si tac'su ne simteam amadoi asha putin jenati si ne numaram gaurile din cameshe ca se uita cu o fatza la noi ....
Ceva de ex "bine mah, am intzeles io ca nu itzi alegi parintii. Da' astiaaaaa Doamne??? Ashtia???!!". Si noi oricum ne simteam cu creierele inodate ca erau primele saptamani si habar n-aveam de creieru nostru. Noi tampiti, asta plangea mereu ... clar, nu suntem capabili satisfacem clientul.

Banu2268 spune:
ce de raspunsuri va multumesc mult de tot
anilansa mail-ul este
loredana2268@hotmail.com
acum ies trebuie sa-l adorm pe Salih care cred ca are si o foaaame
va pup
Banu
foaaaarte fericita cu
Salih cel mai cuminte baietel din lume!!
pica1 spune:
Ce fac fetele?
Ile pup Vladu frumos si mama a fel. Am vazut si citeva poze cu apartamentul. Apropos de el ar trebui sa ii pui pe contractori sa iti faca proba la semineu. Am intalnit cazuri in care se incingea placajul dejur imprejurul semineului din cauza ca placajul fusese facut pe structura de rigips si ala se incingea si mirosea urat.
Intalnire vin si eu daca e. Si eu as prefera in timpul saptamiinii ca probabil o sa plecam la munte in w-e, dar nu este neaparat necesar. Deci notati ca vin si eu.
Ieri am fost si am cumparat si eu niste recipiente din alea sa pun mincarea la congelator si de la astea am divagat la alte timpenii si iar am cheltuit o circa de bani. M-am pregatit si pentru introducere legumelor: mi-am luat o carte cu retete pt copii
.
Mai devreme l-am vazut pe Sebi cum a inceput sa se rasuceasca pe pe spate pe burta de unul singur si cum reuseste sa stea in fund cam 5 minute cu oaresce dezechilibrari de rigoare.
Apropos de cit maninca fiecare... Eu una nu stiu dac trebuie sa puneti mare accent pe cit maninca. Fiecare are zile mai bune si zile mai rele. Principalul este ca per total copilul trebuie sa arate sanoatos si sa fie vioi. Intradevar eu nu am probleme pina acum cu Sebi si poate imi este mai usor sa vorbesc, dar cu Cristina (nepoata mea, 12 ani) a fost alta mincare de peste, dar am mers pe ideea ca maninca cit ii trebuie si a functionat. Stiu si caz de copil de aceiasi virsta cu Cristina, care la 1 an nu manca decit 2 biscuiti toata ziua si ii zicea mamei ei la 2:00 AM ca vrea supica si mama se conforma...dar nu cred ca voi sunteti in situatia asta. RELAX
maitreyi spune:
iaca ce i-am luat io lu baby
mdea...cica reclama...dati un google/imagini - dispozitiv pentru mancare solida ![]()
-------
Ana-Maria
de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
pica1 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui maitreyi iaca ce i-am luat io lu baby ------- Ana-Maria de iepuras coconas------- Cine-ti saruta genele-n somn ? Si cine-i acolo cand ingerii dorm ? Toate zanele bune sa te ocroteasca... Toate florile campului sa te infloreasca... ![]() Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008 |
Este chestia asta? Si are cumva plasuta din aia de schimb?
ileanna spune:
Wowww ooka dar cred ca te-au trecut ceva transpiratii ... 300 ml si zile cand nu manca deloc ... 
Mai de ieri m-am apucat sa notez. Si abia acuma am avut tupeul sa adun. Deci pe ieri are 560ml lapte + 100 banana cu mar + 100 morcov cu pui. Iar azi, pana la ora asta are 590 lapte + 80ml banana cu mar + 40 ml pui cu morcov si cartof. Parca nu suna CHIAR asa de rau, nu???
Insa toate astea is mancate cu circ, cu copil miorlaind, cu mine latrand si mieunand si cantand. Intotdeauna m-au ingrozit fazele cu masa copilului care urla si fuge si face ca toate alea si mama care umbla in 4 labe cu lingurita si castronul prin toata casa. Deci am zis ca EU nu am sa patzesc asa. Si cred ca aseara am avut asa o viziune scurta a mea ... fix in situatia asta. Si m-a apucat depresiunea. Bine probabil ca e prea devreme ca sa aberez pe tema asta da' ... cand m-am vazut cu 30j de ml mancati ...
Sunt disperata sa nu gresesc cu ceva, comportamental vorbind si sa am un copil care se isterizeaza numa cand vede lingurita. Si aseara am simtit ca intr-acolo ma indrept.
Azi mi-am bagat picioarele si i-am pus din prima numa 40j de ml cu pui, ca sa nu fiu tentata sa in indop peste ce vrea el. Si cu laptele la fel. Am facut cum a zis dr tau. I-am pus niste muzica ... i-am aratat calm o jucarie (si cu ocazia asta am vazut ca ii place mai mult daca i-o arat pe toate partile calm, decat daca i-o zornai in cap) si cat a mancat, aia a fost. La al doilea refuz am zis "fine". Sa fie cum vrea el.
Si nu mi-as bate capul sa-l fortez cu diversificarea daca ar manca calumea lapte. Dar dupa primii 60ml (DACA am noroc) incepe sa se suceasca si nu mai vrea. Ii mai bag 60 cu diverse scalambaieli, jucarii si miorlaieli din partea lui.
Fetelor indiferent ce o fi pe aici ... maine si poimaine nu ma dati disparuta. Ca probabil o sa intru putin sau deloc. Vine we / barbat / apt.
mcoca spune:
Maitreyi, din cauza nitritilor ti-a zis sa-i dai numai de la 8 luni spanac. Hipp nu are, eu iau de la Nestlé, NaturNess, o gama noua si foarte buna.
Vicky si
Maya (27.06.2008)