Bobocei de septembrie-octombrie 2008(41)
Raspunsuri - Pagina 22
andy.p spune:
feli cred ca va distrati de mine toti 3![]()
dya
ma bucur ca sunteti mai bine
babymom sper sa va reveniti cat de curand
sabinel e groaznic sa ai asa vecini,stiu ca am avut si eu parte de asa ceva..mi se rupea sufletul de mila copilului,pna la urma l-au si dat la casa copilului.
ramo acuma am vazut ca ai scris si tu de CD
irina cum te simti de la sedatif??MA bate si pe mine gandul sa iau![]()
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei
babymom75 spune:
Aassa! claudinna m-ai intrebat de fontanela, cum se masoara. Are forma de romb si se masoara cele doua diagonale antero-posterior si latero-lateral, punind varfurile degetelor in unghiurile rombului pt. fiecare din cele doua diagonale. Nu stiu daca ma-m facut inteleasa, e foarte simplu, dar ar trebui sa-ti arat ca de explicat e mai greu. Fontanela posterioara trebuie sa fie inchisa la nastere sau se inchide in primele zile, iar cea anterioara se inchide pana la 1 an 1/2. exista cazuri cand se inchide mai devreme, chiar la 3 luni, si atunci ar trebui redusa doz zilnica de vit. D la 1 pic.
Despre diversificare nu m-ai intrebat, dar sper sa nu te superi daca iti spun parerea mea. Trecand de la lapte la piureuri date asa simple e ca si cand ai pune sugarul la cura de slabire, de aceea n-a prea crescut copilasul tau. Si de aceea eu nu sunt adepta diversificarii precoce, laptele asiguradu-i copilului aproape toate principiili alimentare de care are nevoie. Cu restul alimentelor are timp sa se obisnuiasca apoi toata viata.
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
claudinna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui babymom75 Aassa! claudinna m-ai intrebat de fontanela, cum se masoara. Are forma de romb si se masoara cele doua diagonale antero-posterior si latero-lateral, punind varfurile degetelor in unghiurile rombului pt. fiecare din cele doua diagonale. Nu stiu daca ma-m facut inteleasa, e foarte simplu, dar ar trebui sa-ti arat ca de explicat e mai greu. Fontanela posterioara trebuie sa fie inchisa la nastere sau se inchide in primele zile, iar cea anterioara se inchide pana la 1 an 1/2. exista cazuri cand se inchide mai devreme, chiar la 3 luni, si atunci ar trebui redusa doz zilnica de vit. D la 1 pic. Despre diversificare nu m-ai intrebat, dar sper sa nu te superi daca iti spun parerea mea. Trecand de la lapte la piureuri date asa simple e ca si cand ai pune sugarul la cura de slabire, de aceea n-a prea crescut copilasul tau. Si de aceea eu nu sunt adepta diversificarii precoce, laptele asiguradu-i copilului aproape toate principiili alimentare de care are nevoie. Cu restul alimentelor are timp sa se obisnuiasca apoi toata viata. Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003) |
multumesc frumos!
nu ma supar! o parere avizata chiar ma intereseaza si ai dreptate, asta cred si eu ca e cauza!

am inteles cum e cu fontanela, ca eram in ceata rau:) nu pricepeam eu de ce sunt 2 dimensiuni, ca mie mi se parea ca e triungi:)
poze noi cu bebelushul
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)