Bucurii de sept-oct 2006 (156)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

Mexxa, drum bun sa aveti si numai bine pe toate planurile va doresc sa va aduca aceasta schimbare!

Lexi, Xandrutza, merci! oricum o sa intreb pediatra daca e ok metoda asta! de asta vroiam sa stiu daca a incercat-o careva si cum este ca sa stiu ce sa-i explic femeii! deocamdata imi zisa sa alternez paracetamol cu nurofen si daca nu trece pana maine ne vedem!
azi-noapte ne-am depasit vechiul record, am ajuns la 40.4! azipana acum vad ca ne invartim intre 38.5-39.7, nu manca decat laptele dimineatza si baut o cutiutza de suc la pranz! acum doarme! incercai sa dorm si eu dar bineinteles ca nu pot!

roxana, zi-mi cum e mai usor pt tine , sa scanezi reteta sua s atrimiti fax! acum ma gandi ca pot sa-ti dau si fax-ul de la mine de la secretariat! de bani, nu-ti fa probleme! pe urma ti-l trimit cu posta sua intreb poate pleaca careva dintre romanii de aici in ro!

si no, ca-mi facurati pofta cu retetele voastre, fusai la cumparaturi! acum savurez un tiramisu'! sac!

pe toate

Roxana
Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Lilina, sper ca nu te-ai suparat ca te-am intrebat de fructe. M-am gandit ca mananci putine fie pentru ca au zaharuri (asa imi tot spune o colega dar eu ma incurajez zicand ca oricum ingrasa mai putin decat un pachet de biscuiti de ex.) fie pentru ca ai probleme cu stomacul. Nu te-am intrebat cu rautate. Uite o de la mine si multa bafta in continuare. Eu chiar nu inteleg ce mai vrei tu sa dai jos, ca arati super, nu ca mine...

de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare

Mergi la inceput

hai ca reusii s ao prind pe mama ca de azi-noapte ma chinui!

cica cu impachetarile sta treaba cam asa! sunt un fel de echivalent al bagatului in cada la 37 de grade! numai ca pe vremea lui ceausescu cum nu era apa calda trebuia sa se orienteze!
se incalzeste apa,37 de grade, se pune in lighean, se adauga otet si se baga cearceaful! cu acest ceraceaf, stors in prealabil evident se impacheta copilul din cap pana in picioare! pana faci operatiunea de stors, desfaci cerceaful tempertaura lui mai scade un pic! trebuie miscat repede sa nu devina cerceaful foarte rece!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

lexi, heeei, cum sa ma supar io ???? pai de ce ?
eu nu am o problema cu kg, pt.ca sunt cat de cat ok, am sunci pe burta si talie si ma termina problema asta, stiu ca am zis ca merg la impachetari, dar nu ma simt inca in stare

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

Citat:
citat din mesajul lui xandrutza_76
Lilina, Lexi, succes cu dieta! Lilico, parca totusi sunt putine caloriile tale, ma faci sa-mi caut cartea de Igiena, sa-ti caut formula de calcul a numarului de calorii...

Xandrinne si ale ei Raluca (03.08.1997), Narcisa (21.09.2006) si Diana (24.09.2008)[/b]

poze cu noi

pleeease caut-o si baga aici formula, ca moare stomacul meu de foame

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Roxana - incearca pe cat poti sa te descurci fara impachetari cu cearsaf, este o metoda destul de periculoasa si daca e sa fie facuta, mai bine sub supravegherea medicului. Atunci cīnd creste temperatura corpului trebuie facut tot posibilul ca organismul sa poata; pierde caldura. Caldura se pierde īn 2 moduri – evaporarea transpiratiei si īncalzirea aerului inspirat.
Cele 2 actiuni obligatorii:
1. Multe lichide – ca sa aiba ce transpira.
2. Aer racoros (temperatura optima 16-18 grade) – ca sa aiba ce īncalzi.
Daca sunt īndeplinite aceste conditii exista o foarte mica probabilitate ca organismul sa nu se descurce singur cu temperatura corpului.
Atentie!
Īn momentul contactului pielii cu ceva rece se produce o contractare/spasm a capilarelor epidermei, se īncetineste fluxul sangvin, se reduce producerea transpiratiei si pierderea caldurii. Temperatura pielii va scadea, dar temperatura organelor interne va creste. Iar acest lucru este periculos!
Nu este recomandat aplicarea metodelor fizice de racire acasa: gheata, cearsafuri umede reci, clisme reci, etc.! Īn spitale sau dupa vizita medicului se poate, pentru ca īnainte de aplicarea acestor metode doctorii prescriu medicamente speciale, care previn contractarea capilarelor de pe epiderma. Acasa īnsa trebuie evitat orice ar putea provoca aceasta contractare. Aerul trebuie sa fie racoros, dar īmbracamintea suficient de calduroasa.

Particulele de caldura sunt eliminate din organism odata cu evaporarea transpiratiei, iar īn felul asta scade temperatura corpului. Au fost gasite cīteva metode care permit o accelerare a evaporarii, frectiile cu alcool sau otet. Nici nu va puteti imagina carui pericol supuneti copilul utilizīnd aceste metode! Cīnd copilul transpira deja temperatura scade de la sine. Frectia pe o piele uscata este interzisa categoric, pentru ca pielea copilului este atīt de firava si subtire, īncīt toate acele substante folosite pentru frectie sunt absorbite īn sīnge. Īn cazul frectiilor cu alcool se poate ajunge la intoxicare cu alcool, cu otet – intoxicare cu acid.
Concluzia este evidenta – niciodata sa nu faceti frectie. Daca a transpirat copilul schimbati-i hainele si linistiti-va.
Cu cīt e mai mare temperatura corpului, cu cīt mai mult a transpirat, cu cīt e mai cald īn casa, cu atīt mai mule lichide trebuie administrat.. Cea mai buna bautura pentru copiii din primul an de viata e compotul de stafide. Pentru copiii mai mari – compotul din fructe uscate. Ceaiul de zmeura creste brusc transpiratia, dar pentru asta trebuie sa fiti sigur ca exista resurse pentru transpiratie, adica īnainte de ceaiul de zmeura copilul trebuie sa mai bea si altceva (de exemplu compot). Daca īnsa copilul refuza anumite lichide, lasati-l sa bea orice vrea el (apa plata, lapte, alte tipuri de ceaiuri, de macese, de coacaza etc.) decīt sa nu bea deloc. El are nevoie de lichide pentru a preveni o crestere a densitatii sīngelui, care poate aparea īn contextul cresterii temperaturii corpului. Orice lichid īnsa ajunge din stomac īn sīnge doar dupa ce temperatura lichidului ajunge la temperatura stomacului: daca e prea rece, va fi absorbit doar dupa īncalzire, va fi prea cald, se va absorbi doar dupa ce se mai raceste.
Concluzia: temperatura lichidului administrat trebuie sa fie aceeasi cu temperatura corpului (plus/minus 5 grade).

Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria

"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."

Author unknown

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

Buna fetelor!

mexxa, mult succes cu muatatul si va doresc sa avetzi numai bucurii in acest nou inceput.

beatrix, si eu cand am fost cu Alex in spital, nu ii scadea febra sub 40, le-am zis alora sa-mi dea ca stiu ele, daca nu eu imi scufund copilul in cada cu apa rece!! S-ai uitat la mine ca la urs, si mi-au zis ca mai bine ii ud putzin inceheiturile si tibia cu o carpa uda, si mi-au infashurat si un cartush de la frigider intr-un prosop si l-am legat in jurul burtzii - dar sincer nu mi se pare ca ajuta prea mult.
Maica-mea m-a invatzat sa le pun un cartof ras in ciorapi , la talpi(daca suporta), asta ajuta la noi. Sanatate va doresc!

lilina te intzeleg, nici eu nu am extrem de multe kg, dar problema e ca apar grasimi acolo unde nu erau inainte, cand imi iau bluzitzele mele mulate, se vad colacei si-mi vine sa ma dau cu capul de peretzi. Azi mi-am luat de la Selgros chilotzi dintr-aceia cu manecutza din lycra, sunt tare la moda acum, te mai "strang" putzin,, mai ales cand vrei sa iesi undeva si vrei sa imbraci ceva mai sexy, n-o sa-i port in fiecare zi.

beatrix, potzi sa mananci si 5 tiramisu, is sigura ca mai mult de 5 grame nu iei .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

Cristina, ce facushi, e greu de "descifrat " mesajul, dar pana la urma am reusit. Si io stiam faza asta cu frectziile, si am avut o tura de certuri cu maica-mea , cand am vazut-o ca apuca sticla de spirt ! Foarte frumos si logic explicat, singura problema e ca unii copii reufza categoric lichidele in astfel de situatzii (ai mei de exemplu numai apa beau, de compoturi sa nu auda).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

Gata, rezolvat Adina! Decat deloc, e bine orice lichid vor ei. Ce mai zic nazdravanii?

Betrix - tin pumnii sa ai vesti mai bune maine!

Eu azi am umblat si tot umblat. Am gasit, cred, gradinita pentru Vladut. Sper sa fie o decizie buna cea pe care am luat-o, deocamdata nu spun inca despre ce e vorba, va povestesc mai spre toamna.

Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria

"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."

Author unknown

Mergi la inceput

Cristina, merci mult de info! asa stiam si eu referitor la frectiile cu alcool sau otet! ca si Adina, evident ca m-am constrazis cu maica-mea pe faza asta! ca si pe chestia cu transpirantul! maica-mea sa fie imbrcat bine copilul si cald in camera, pediatra zice cat mai dezbracat si 18 grade cand are febra!
nu stiu daca o sa fac vreodata impachetari! oriucm, vor fi cu apa 37-38 de grade ca si la baie, fara otet! nici nu se pune problema de apa rece! probabil as incerca doar pe faza ca e mai usor sa pun un cearceaf pe el decat sa-l bag in cada!
si la cada apa 37-38, cu 2 grade mai putin decat temperatura lui! de cand era bebelus mi-a zis asta pediatra is pana aseara a functionat intotdeaua, de eram foarte relaxata pana am vauzt ca nu merge si nu stiam ce sa mai fac!
cu hidratarea deocamdata functioneaza faza cu datul in somn! de la el putere bau 2 cutiutze de suc si un bibe de lapte! ii mai dadui eu inca unul cand dormea! acum astept sa vad cand merge la somn ca dormi de la 14 la 20! momentan are un 38.3, rezonabil zic eu! sa vedem cum trecem noaptea!
Adina, hai ca m-ai facut sa rad! as vrea eu sa mai pot manca fara sa se cunoasca! am scapat de etapa aia, ca am 4 kg in plus fatza de asta-vara! as vrea sa dau 2 jos! colacei am si eu iar dupa ce mananc am o burta de gravida in luna 5! ma dispera! credeam ca numai eu am piticii astia pe creier ca al meu imi zice ca nu intelege ce ma stresez, ca "arati si tu a femeie nu adolescenta"!
cam asta fiind spuse, va spun noapte buna si un week-end fain!

Roxana

Mergi la inceput