*LMA*Puiuti de Randunici 2008!! (195)
Raspunsuri - Pagina 17
natynic spune:

Vazut! Meseriasa masinuta celor doi Luca si ei niste scumpi blonzi amandoi; e cu telecomanda?
Ariel, regina noptii...sorry, sorry, sorry! Si cum s-a dat Aricelu' mic cu fundu de pamant?
Naty
mamica
Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
clauclau spune:
Neata, ma cafelesc si eu cu voi! Tare frichinita noapte am avut si eu, ce-o fi fost oare? Cum ma lua somnul cum incepea fata sa maraie, mangai-o iar pe spinare, zi nani pui si tot asa...Offfff! Cand o dormi frate si ea noaptea? La ce varsta?
Ariel, imi pare rau ce si Teo asa frichinicios si ca nu mai doarme bine. sper sa fie doar o faza trecatoare si sa revina la nopti linistite si dormite integral.
Mimo, e foarte bine 1 kg !!! Este un inceput!
Felicitari si succes in continuare.

Miha, oauuuuu, super, 5 saptamani de stat acasa cu puiul! 
mami de 2 minuni, Razvan si Rebecca.
Sufletica si Gurita!
cami33 spune:
naty, nu e cu telecomanda
. Are tot felul de functii: canta, claxoneaza, face tot felul de zgomote
. Vai de capu' meu
Cami, mami de Maria Alexandra(02.05.2002) si de Luca Razvan(28.03.2008)
pozici
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7276c5de26b00cac7f8895&skin" target="_blank">distractie cu bubu
clauclau spune:
Super masinutele celor doi Luca! Si noi avem la fel doar ca varianta cu avionul lui Winnie the Pooh, oricum sunt aproape identice, dar noi avem elice! Uite asa.
mami de 2 minuni, Razvan si Rebecca.
Sufletica si Gurita!
cami33 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui clauclau Super masinutele celor doi Luca! Si noi avem la fel doar ca varianta cu avionul lui Winnie the Pooh, oricum sunt aproape identice, dar noi avem elice! Uite asa. mami de 2 minuni, Razvan si Rebecca. Sufletica si Gurita! |
Sunteti mai smechere
.Cami, mami de Maria Alexandra(02.05.2002) si de Luca Razvan(28.03.2008)
pozici
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=7276c5de26b00cac7f8895&skin" target="_blank">distractie cu bubu
ariel_7000 spune:
naty, pur si simplu sta in fund si daca nu-i place ceva incepe sa topaie pe el, sa dea din picioare, sa urle si sa ma pocneasca:)) sau se arcuieste si-si ridica burta si apoi sa tranteste cu fundul ...o s-al filmez si o sa-l fac de ras la nunta lui!!!!![]()
acum sta si se hlizeste la mine si tot scoate sunetul ala pe car enu stiu cum sa vi-l reproduc in scris:))) sunetul scos de limba, ca un pacanit. i-am facut eu d ecateva ori asa si acum, cum ma vede, incepe sa "pacane" si sa se hlizeasca.
aaaaa, ieri mi-a aratat ca-l doare "dintisorul". plangea si l-am intrebat ce are...si a pus degetelul pe gingie si smiorcaia. i-am dat cu gel si s-a calmat. tare scumpic a fost. sau daca ii este foame se duce la bucatarie si pleoscaie din buze :))![]()
alta "trasnaie"...il prinde pe tat'su de mana si ii smulge parul de pe maini cu dintzii:))) si se distreaza copios ca urla.
a invatat sa si pupe baiatul, dar inca nu stie sa inchida gura cand o face, asa ca ma trezesc cu un pupic cu dinti, de-mi merg fulgii :))
azi noapte a stat in picioare! fara sa se sustina....a stat cam 10 secunde, dar cand si-a dat seama s-a speriat si a cazut in fund:))
in rest, e pasionat de cabluri!!! de ale noastre, caci ale lui, alea spalate si aranjate, nu-i plac!
are 6 dinti, 9.300 gr si tupeu cat cuprinde
de mancat mananca super bine, multumesc Doamne, ca stiu ce inseamna sa ai copil mofturos. el mananca orice ii dau, la ore fixe, clipeste fericit ca isi primeste portia ![]()
alex e topita dupa el, mai ales cand o striga si o cauta prin casa, ii zice "ALA", mama e "baba" (saraca:))), eu sunt "mama" si pe al meu il striga rar "tata", dar pe un ton tare imperativ.
alex s-a implicat si ea in proiectul "bebearicel", de cateva zile invarte hartii prin casa de care zice ca sunt contracte si facturi 
send ca vad ca se lupta cu sticla de cola...si daca reuseste sa o deschida, nu-i a buna!!! sa vad atunci duracellizare.
mami de alexutza (10.04.2003)
si
Teodor Mihai (10.04.2008)
Oamenii maturi nu pricep singuri nimic, niciodata si e obositor pentru copii sa le tot dea intr-una, lamuriri.
elara spune:
Salutare! ![]()
In mod special pentru Ramo si in general pt toate randunicile 

Zoze, iata ce spuen legea:
„Art. 19 indice 1. — (1) La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei
pentru cresterea copilului se iau în considerare toate veniturile
realizate de persoana îndreptatita, obtinute în conditiile art. 5,
precum si veniturile aferente perioadelor asimilate prevazute la
art. 4 alin. (7).
(2) Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului
stabilita potrivit alin. (1), se determina ca suma totala a
veniturilor realizate în ultimele 12 luni anterior datei nasterii
copilului si împartita la 12.
(3) Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se
calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul
stabilite potrivit alin. (2).
(4) Pentru luna în care s-a nascut copilul se ia în calcul
venitul realizat în luna anterioara celei în care s-a nascut copilul.
(5) În situatia în care cele 12 luni anterioare datei nasterii
copilului se constituie numai din perioadele asimilate prevazute
la art. 4 alin. (7) în care nu sunt realizate venituri, cuantumul
indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 600 lei. Daca
persoana realizeaza venituri o perioada de câteva luni în
interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea
cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului este
reprezentata de suma totala a veniturilor realizate în aceste luni,
împartita la 12.
(6) În cazul veniturilor din activitati independente sau
agricole, la stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea
copilului se iau în calcul veniturile înscrise în actele doveditoare
prevazute la art. 6 alin. (5) lit. b).
(7) În situatia persoanelor prevazute la art. 4 alin. (7) lit. m),
pentru conversia în moneda nationala a veniturilor realizate de
acestea, se ia în calcul cursul de schimb valutar stabilit de
Banca Nationala a României din ziua anterioara stabilirii
dreptului.
(8) Daca din calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului
potrivit prevederilor alin. (1)—(7) rezulta un cuantum mai mic de
600 lei, se acorda 600 lei.
Art. 19 indice 2. — (1) În situatia persoanelor care realizeaza venituri
din activitati independente sau agricole, cuantumul indemnizatiei
pentru cresterea copilului se recalculeaza în baza dovezilor
eliberate de autoritatile competente privind veniturile efectiv
realizate în perioada pentru care s-a luat în calcul venitul estimat
în vederea platii anticipate a impozitului sau, dupa caz, pentru
care s-a completat declaratia pe propria raspundere prevazuta
la art. 6 alin. (5) lit. b).
(2) Dovada prevazuta la alin. (1) se transmite de catre
persoana beneficiara la agentia teritoriala, cu respectarea
termenului general de prescriptie prevazut de lege.
(3) Daca din recalculare rezulta un cuantum mai mare al
indemnizatiei pentru cresterea copilului fata de cel stabilit initial,
diferenta de cuantum se acorda pentru toata perioada de la data
stabilirii dreptului.
(4) Daca din recalculare rezulta un cuantum mai mic al
indemnizatiei pentru cresterea copilului fata de cel stabilit initial,
diferenta de cuantum se recupereaza de la beneficiar, în
conditiile art. 21 alin. (1) din ordonanta de urgenta.”
Daca aveti intrebari legate de lege am sa incerc sa va ajut, atat cat ma pricep si am inteles eu, ca nu-s experta, dar am studiatr f mult OUG 148/2005 cu normele de aplicare actualizate (HG 1025/2006 dar si HG 1682/2008). O sa le trimit si pe mailul comun. ok?
Pe mien ma avantajeaza f tare art 19 indice 1, alin 4. fiindca in luna februarie eu am luat al 13-lea si asta in seamna ca acest venit se ia in calcul de 2 ori (o data pt luna februarie, firesc, si inca o data pt martie, cand am nascut). Stiu ca exista multe opinii potrivit carora interpretarea mea nu e corecta dar eu sunt sigura de ea si sunt decisa sa fac si contestatie si sa merg si in instanta dac nu s ecalculeaza asa. In plus exista si cateva agentii in tara care interpreteaza la fel, insa inca nu s-au dezmeticit bine... Am citit despre ce se intampla pe la agentii in postarile mamicilor din diferite orase, la subiectul de la legislative, unde ai scris si tu Stela; nu stiu daca ai observat, ca eu te-am salutat pe tine dar tu probabil ca nu m-ai vazut, dar la una din intrebari ti-am raspuns chiar eu
..
Vio, am ras in hohote la faza cu Dracula...

Teo2rina spune:
m-am adunat si eu de pe drumuri si am zburat, si-am citit si pana la urma va ajunsei din urma si pana sa ajung... am uitat tot
blankar, karvolul s-a retras de pe piata tocmai ca au omis sa treaca pe prospect ce ai spus tu. si eu cumparam frcevent karvol, cand am auzit am vrut sa ma impusc
Zoze, imi face o pofta de mancare ficioru' matale, pozele alea sunt dusmanul siluetei, nu ca as fi supla, am slabit doar 5 kile de la nastere, acu' bag tigari fest, mai rau ca inainte de sarcina, fi-r-ar mama lor de tigari. nu si cand sunt cu cupilu'![]()
ce masini frumoase am vazuuuut!!! cupilu' meu are doar cal, nu ne-am emancipat deloc
trasura ii lipseste.
de asemenea, am vazut pozici cu copilasi mortal de frumosi si... incaltati. al meu NU suporta incaltamintea, o trage din picioare instantaneu. problema, cred eu, este ca sunt prea colorate, prea fistichii, o sa-i iau unele gri si atat.
saptamana aceasta am facut cel mai mare sacrificiu din vita mea, eram napadita de acte si examene si... l-am dus pe Mihnea in vacanta la parintii mei la Ploiesti, m-a durut groaznic cand am plecat si nici nu l-am pupat sa nu ma vada plecand. si daca pana acum, marti ma trezeam deja ca e vineri, acum abia e joi, sper sa pot maine sa ma duc sa-l iau, trebe sa plec la o ora rezonabila, altfel n-am facut nicio smecherie cu dn1... imi spunea mama ca se simte atat de bine acolo, parca sunt putin invidioasa. si cu siguranta imi e un dor de el de mor.nu stiu daca o sa-l mai las atat de mult vreodata undeva, nu conteaza unde, noaptea dorm ca naiba, nu ma trezeste nimeni sa-i dau lapte, suzeta... si cand e acasa pic de somn. sunt cu capu' rau.
va pup
Marina, mamica in
de bebe Mihnea-Adrian
Poze noi cu bebe
www.flickr.com/photos/24464658@N08/?saved=1" target="_blank">Minunatie de bebe(adik POZE)
[b]Bebe,mami si alti copii (adik POZE)
[blue][b]CUNUNIA CIVILA
mimonix spune:
Elara am si eu o rugaminte
N-ai putea sa te interesezi tu si sa ne spui daca e adevarat ca a fost scos ROR-ul din schema de vaccinare obligatorie? Ca ma cam arde, acusi vine vaccinarea de 1 an !
OpleaseOpleaseOpleaseOplease

Simona,mamica de Teo
(15 ani) si
Vlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze
Nu trebuie mai ales sa intelegem,/trebuie mai ales sa fim;/dar mai ales trebuie sa fi fost/intr-adevar mai ales sa fi fost.
ariel_7000 spune:
fetelor e de rau daca i-am dat lui teo 5 pic de vigantol???
....din aiureala i-am dat 5 de vigantol si 2 de vit c!!! am incurcat numaratorile! helppppp!
mami de alexutza (10.04.2003)
si
Teodor Mihai (10.04.2008)
Oamenii maturi nu pricep singuri nimic, niciodata si e obositor pentru copii sa le tot dea intr-una, lamuriri.