Sunt exagerata?
Raspunsuri - Pagina 49
Gabrielama spune:
Miss,
pai cateva pagini mai sus, ai catalogat ca autosuficiente parerile care nu sustineau/ nu erau de acord cu punctul tau de vedere. Pareri care, la randul lor erau si ele "pledate" cu argumente si explicatii.
Cand tu nu esti de acord cu parerea altora nu se cheama tot autosuficienta?
Sau reciproca nu e adevarata?
Eu nu fac decat niste rationamente... nu-l combat pe Osho sau teoria copilului supus ![]()
Gabi
There is no taste like the taste of being thin!
Ingrid S spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui rrox3
Ce scrii tu aici este extrem de depreciativ la adresa copiilor. Adica nu merita o conversatie decat dupa ce indeasa scoala ceva cunostiinte in ei? Sincer, ma inspaimanti... Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005) |
Nu stiam ca am ajuns bau-bau. Ma mai explic odata, desi se vede clar ca n-ai citit toate raspunsurile mele. Spuneam ca nu trebuie sa-i idealizam pe copii, ei merita crescuti normal, fara exagerari. Un parinte ce-si aseaza copilul mai sus decat el (noul trend) poate suferi o deceptie daca se intampla sa nu-i iasa puiul cum il viseaza. Dupa ce ani de-a randul a fost marginalizata psihologia copilului mic, acum apar tot mai multe excese.
Daca pe tine copilul te invata sa-ti legi sireturile si sa-ti inchizi nasturii, treaba ta. Pe mine n-are cum. Normal ca am conversatii cu copilul meu. Spuneam doar ca ma poate invata cand ajunge la un grad de maturitate intelectuala, de cunoastere, in asa fel incat sa apara cu idei si lucruri noi pe care nu le stiu.
De nins stiu cum ninge....
Si inca o chestiune: daca ati fi undeva unde n-ati avea acces la net si la o biblioteca, oare ce ati face? Cum l-ati creste? Suntem asa de disperate incat avem nevoie de indrumari?
Aruncati peste tot cu cuvinte preluate ad-hoc din cartile pe care le studiati mereu si mereu: rebel, libertate..stiti macar ce inseamna sa fie copilul rebel? Poate non-conformist, da. Poate inovator, asemenea. Dar rebel, nesupus...nu cred ca v-ar conveni.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
avmaria spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui rrox3 Ce vreau sa spun e ca nu ne-am schimbat discursul, pur si simplu incercam sa explicam cu alte cuvinte ce am spus deja. |
Cum putem vorbi de gandire libera (care in mod indiscutabil e individuala) atunci cand voluntar sau involuntar (constientul sau subconstientul
Ciudat de intamplator, aliante in tabara invisibila adversa nu prea s-au facut. Mai mult interventii punctuale canalizate pe anumite aspecte.
Unde e gandirea libera? Mie mult mai pronuntat mi s-a parut instinctul de turma, cu tot ce tine de el. Acceptarea cu ochii inchisi a societatii anti-societate. Nici o parere contra vreunui "coechipier". Doar solidaritate. Indoctrinare cu alte cuvinte.
| citat din mesajul lui MissParker Pentru mine a fi 100% sincer incepe cu sinceritatea fata de sine insusi, cu autenticitatea |
Cum putem vorbi de autenticitate cand nu respectam niste valori de baza in viata? Ca de exemplu consecventa in principii. Caci daca ea nu exista, principiile sant doar de forma, puse doar ca sa dea bine. Cum poti sa te bati cu pumnii in piept ca vei creste un rebel pur sange, atunci cand definitia unui rebel - dupa mine - e ca merge pana in panzele albe pt principiile lui si nu se lasa ingenuncheat, si atunci cand tu ca parinte ingenunchezi si te lepezi de principii la cea mai mica adiere de vant ? Exemplu : intr-un context urasc impostorii si pe cei care manipuleaza masele pt a-si umple buzunarele si in alt context ce conteaza ca-i un impostor si ca si-a umplut buzunarele daca-i inteligent, spune drept si pe mine ma linisteste?
Cum putem acuza de autosuficienta aceeasi tabara adversa invizibila
| citat din mesajul lui MissParker si voi oricum ati facut totul perfect pana acum, daca asta considerati si daca nu doriti sa acceptati si alte puncte de vedere. |
cand una din esentele retinute de mine au fost tocmai ca acest topic ne-a permis sa ne simtim mai relaxati, caci orice parinte mai face greseli, nimeni nu e perfect (Simali cred ca face matanii la ora asta).
Cum putem acuza de autosuficienta atunci cand noi insine ne credem infaibili, unul la mana -
| citat din mesajul lui MissParker Iar copilul meu, va asigur, va fi un rebel inteligent |
iar doi la mana nu punem niciun pret pe potentialul - sau lipsa lui, si presupunem ca vom controla absolut tot in evolutia copilului, care va deveni exact ceea ce ne-am propus ?
Vechea poveste, veche cat lumea si oricum mai veche decat cartile scrise, de la teorie pana la practica mai e cale lunga... SAu pe romaneste, teoria ca teoria, da' practica ne omoara
denizel spune:
Ingrid, eu te inteleg si, nu, nu esti bau-bau
.
gandesti doar putin mai practic sa zicem, si esti mai putin siropoasa
decat restul mamicilor, atunci cand vine vorba despre copii (dragi mamici siropoase, nu spun ca nu e ok sa fii siropoasa. Eu insami sunt siropoasa :)).
Si-apoi atata timp cat consideri copilul egalul tau (adica, nu il consideri un subaltern, asa cum se mai obisnuieste...), chiar nu vad vreo problema sau vreun bau-bau-ism
.
Noe, baietelul meu are 9 ani jumate (adica, a luat abia 3 lectii de pian
).
La cafea, cand vrei tu
.
A, cine e domle Irina Petrea asta, pe care o tot pomeniti? 
anca_a spune:
Denizel, e supernanny...
Ingrid
| Si inca o chestiune: daca ati fi undeva unde n-ati avea acces la net si la o biblioteca, oare ce ati face? Cum l-ati creste |
I-am tine aproape de noi (a se citi purtati in brate) inca de la nastere, i-am alapta la cerere si nu la 2-3 ore "dupa program", nu i-am invata sa doarma singuri in patuturile lor folosindu-ne de plansul controlat, nu le-am impune scheme de diversificare sofisticate samd. Si astfel ei ar descoperi lumea de mici, ar creste fericiti in armonie cu natura si cu ei insisi, ar vedea si altceva in afara de caruselul de la capul patului sau tavanul.
Asta in ipoteza ca ne-am fi nascut pe insula. Ca daca am ajuns acolo adulti, cu bagajul de acasa, probabil primul lucru pe care ni l-ar dicta instinctul nostru sanatos ar fi sa confectionam o curea dintr-o liana.
Anca
mariamunteanu spune:
| citat din mesajul lui rrox3 Multumesc Maria. ![]() Nu ma indoiesc ca si tu vei face acelasi lucru. |
Ma straduiesc
Apropos, am observat ca ai mei copii (in primavara 4 ani) - nu folosesc niciodata cuvantul "urat" si m-am intrebat cum asa ? E clar -noi, adultii din casa, nu vorbim asa. E drept ca le plac blondele cat mai tinere si cu parul lung, dar daca un barbos de 150 kg le zambeste si le intinde mana (caz real), ei ii raspund la fel.
Maria
andusha spune:
Intervin in discutia voastra doar ca sa spun un adevar simplu, pentru mamicile cu copii mai mici: daca va lasati copiii mai liberi, fara multe "nu"-uri, fara pedepse, fara mani****re fina, nu o sa fie obligatoriu peste cativa ani rasfatati, razgaiati, domnu' Goe. Comportamentele inadecvate (bataus, blazat, etern plictisit) nu vin din lipsa de interdictii, ci dintr-o copiere a adultilor din jur. Si nu spun asta din carti, ci din experienta personala. Aveti mai multa incredere in copii si vor avea si ei mai multa incredere in capacitatea lor de a-si gasi singuri solutii.
Simali a gasit aici si in ea suficiente raspunsuri, din cate am citit. In plus, episodul pe care l-a povestit a fost izolat, Vlad s-a descurcat bine la urmatoarea vizita. Simali, multe
, poate mai intri aici.
A_Iulia spune:
| citat din mesajul lui anca_a Ca daca am ajuns acolo adulti, cu bagajul de acasa, probabil primul lucru pe care ni l-ar dicta instinctul nostru sanatos ar fi sa confectionam o curea dintr-o liana. Anca |
Ca sa va dati huta prin copaci, da?
Ingrid S spune:
Anca, n-ai nimerit-o. Trec peste rautatea din final, dat fiind ca eu sunt una din mamele ce nu si-au altoit niciodata copilul si n-o spun cu mandrie, ca doara e firesc. Singura data cand i-am carpit doua palme a fost cand a lesinat dupa ce i-a luat sange si cum eram in prag de preinfarct, n-am avut alta solutie decat s-o trezesc asa. Deci, nu merge cu cureaua, pe mine nu m-au batut ai mei, de ce s-o fac eu?
Denizel
a spus bine: nu sunt siropoasa, urasc exagerarile. Am noroc de un copil destul de inteligent cu care pot negocia si caruia pot sa-i explic ce doresc de la el. Copiii au nevoie de limite, ei vor sa stie ca se pot baza pe noi, parintii, nu le poti spune: hai, descurca-te, te las liber, asta ii deruteaza. Ei n-au capacitatea sa ia decizii cat sunt mici.
Pentru ultima data voi spune de Supernanny, stiu ca e nesuferita unor mamici, Osho e mai interesant. Ea foloseste conditionarea, asa cum zicea o forumista si nu-i rau. Pe mine m-a ajutat in momentele cand fiica-mea lovea alti copii, i-am explicat cu frumosul, n-a mers, am trecut la interzicerea tv-ului si a functionat. E o metoda barbara, stiu, dar asa sunt eu mai rea de felul meu. N-am vrut sa fac din ea o rebela, vai mie...
Avmaria
.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
anca_a spune:
| citat din mesajul lui Ingrid S Pe mine m-a ajutat in momentele cand fiica-mea lovea alti copii, i-am explicat cu frumosul, n-a mers, am trecut la interzicerea tv-ului si a functionat. Ingrid S si Diana |
Ingrid, stai linistita ca daca te-a ajutat PE TINE inseamna ca ai procedat corect. Doar ca noi vorbeam aici despre cum ii putem ajuta pe EI.
Anca