Sunt exagerata?
Raspunsuri - Pagina 48
rrox3 spune:
denizel afirmatiile pot parea exagerate, daca le citesti pur si simplu, daca te gandesti putin ce a vrut respectivul sa spuna, nu mai sunt asa exagerate.
Una e ce am eu de spus si cred ca am exprimat clar intr-un mesaj si alta e ce pricepi tu cand citesti mesajul ala. De aici vin diferentele. (eu si tu, generalizat vorbind).
Nu incearca nimeni sa indulceasca nimic, oamenii liberi sunt de multe ori rebeli, fara sa le faca rau persoanelor din jur. Anca i-a descris foarte bine ceva mai sus. Nu sunt salvatorii lumii, dar se vor opune oricarei incercari de mani****re indreptata asupra lor.
Un copil supus e un copil in care se aduna resentimente, frustrari si blocaje emotionale, e un copil cu stima de sine scazuta, si, cu siguranta, interiorul lui nu e in echilibru. Asta e legatura dintre "copil supus" si "echilibru interior". Si nu era vorba de copilul cooperant, ci de cel supus. Iar si iar s-a discutat mult si bine, doar pentru ca unii inteleg ceva prin "copil supus" si altii "altceva".
Ce vreau sa spun e ca nu ne-am schimbat discursul, pur si simplu incercam sa explicam cu alte cuvinte ce am spus deja. ![]()
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
MissParker spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui rrox3 Un copil supus e un copil in care se aduna resentimente, frustrari si blocaje emotionale, e un copil cu stima de sine scazuta, si, cu siguranta, interiorul lui nu e in echilibru. Asta e legatura dintre "copil supus" si "echilibru interior". Si nu era vorba de copilul cooperant, ci de cel supus. Iar si iar s-a discutat mult si bine, doar pentru ca unii inteleg ceva prin "copil supus" si altii "altceva". Ce vreau sa spun e ca nu ne-am schimbat discursul, pur si simplu incercam sa explicam cu alte cuvinte ce am spus deja. |
Iti multumesc ca mi-ai salvat energia de a repeta mereu, cu alte cuvinte, aceleasi idei. Oricum, eu am spus ce aveam de spus pe topicul asta. Va doresc o zi buna

1. Louis Pasteur a fost un impostor. Teoria vaccinarii este produsul acestei imposturi, care a fost perfectionata in timp pentru obtinerea unor profituri tot mai mari.
2. Teoria falsa a "imunitatii turmei" este folosita pentru a ne santaja sa ne integram toti in turma fara sa cracnim.
3. www.thinktwice.com/" target="_blank">Vaccinarea si www.vogelgrippe-aufklaerung.de/t537f4-Superantibiotikum-gegen-Superbakterien.html" target="_blank">antibioticele sunt armele cu care cartelul farmaceutic ne "ajuta" de secole sa devenim tot mai bolnavi si tot mai dependenti. Realitatea ne-o dovedeste zi de zi.
Vaccinurile in Romania NU sunt obligatorii prin lege (vezi Legea nr. 649 din 20 noiembrie 2001 pentru aprobarea ordonantei guvernului nr. 53/2000). Informati-va cat mai bine, din toate punctele de vedere, si luati decizii in cunostinta deplina de cauza.
mariamunteanu spune:
Rrox, Anca, MissParker, mie mi se pare foarte clar pentru ce pledati si ce ati vrut sa spuneti pe acest topic. Nu am nici o indoiala ca veti creste oameni adaptati, civilizati si buni, dar totodata cu self-esteem, cooperanti si cu respect pt. oameni si pt. diversitate.
Maria
denizel spune:
Hai ca te-am inteles si pe tine, Roxana, si am inteles-o si pe MissParker! :)
Pai, mai, de ce folositi voi cuvinte cu inteles criptat
, intr-o discutie scrisa
, discutie pe marginea unei carti din care s-au citat doar cateva randuri, carte pe care nu au citit-o decat cateva persoane?
In noua lumina
(daca voi nu ma pacaliti si Osho e chiar un tip fain - nu voi verifica :)), nu e nici o deosebire intre aceasta carte si orice alta carte de calitate despre cresterea copiilor.
In toate cartile citite de mine se repeta la nesfarsit ideile ca un copil trebuie respectat, ca ritmul copilului trebuie respectat, ca un copil trebuie incurajat sa spuna ce il nemultumeste, ca un copil trebuie incurajat sa ajunga la un echilibru cu el insusi si, pe cat e posibil, cu cei din jur.
Ca sa o multumesc si pe Anusha :), dau exemplul copilului personal.
Nu il bat, il respect, il incurajez sa gandeasca, il incurajez sa cantareasca, il incurajez sa fie original (asta nu imi prea reuseste :)), il incurajez sa spuna ce are de spus (fara a fi neaparat sincer suta la suta
) si, coronita la toate
, ca nu cumva sa-l oblig sa faca ceva ce nu-si doreste mult, l-am dat la pian la 9 ani jumate
(varsta la care alti copii canta deja de vreo 5 ani :-))).
anca_a spune:
Aoleu Denizel, pai dupa ce mai sus cu niste randuri afirmai
| Eu, mama de copil obraznicut si cam neascultator |
vii acum cu exemplul copilului personal
| citat din mesajul lui denizel Nu il bat, il respect, il incurajez sa gandeasca, il incurajez sa cantareasca, il incurajez sa fie original (asta nu imi prea reuseste :)), il incurajez sa spuna ce are de spus (fara a fi neaparat sincer suta la suta |
Va zice cetitorul ca uite, vezi unde duce atata teorie?
Ca daca iti urmai si tu ca tot omul instinctul si il pocneai la timp in loc sa ti-l doresti original, nu ajungea obraznicut si neascultator.
Dupa ce ca oricum ramasesem o mana de oameni...
Anca
denizel spune:
![]()
Anca, ce faci, mai? Vrei chiar sa nu se mai inteleaga nimica din toata discutia asta? :))
Qamar spune:
wow, denizelule, e mare puiul tau
cat are acum? si cand ne vedem la coffee?
endofftopic
www.bebelissimo.com/" target="_blank">Bebelissimo
rrox3 spune:
| citat din mesajul lui denizel Ca sa o multumesc si pe Anusha :), dau exemplul copilului personal. Nu il bat, il respect, il incurajez sa gandeasca, il incurajez sa cantareasca, il incurajez sa fie original (asta nu imi prea reuseste :)), il incurajez sa spuna ce are de spus (fara a fi neaparat sincer suta la suta |
Stiam eu
Da' nu zice chiar in toate cartile asa, sa stii. Mai e si Irina Petrea si altii ca ea care promoveaza un soi de "dresaj civilizat" ...
rrox3 spune:
Multumesc Maria. 
Nu ma indoiesc ca si tu vei face acelasi lucru. ![]()
Andrada spune:
Eu cred ca exista si un abuz de lipsa. De lipsa de vaccinuri, de lipsa de reguli, de lipsa de autoritate, de lipsa de atitudine constanta, de lipsa de informatie.
Fata de palmele la fund ale generatiei noastre, AP-ul generatiei de azi mi se pare abuziv si intruziv ptr copil.