Pepenasi de iulie-august 2008 (75)
Raspunsuri - Pagina 6
ana_a spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui iriss27 ana_a tot tineam sa te inreb daca esti radio-amator, am si eu un unchi care e infocat radioamator, de cand eram eu mica, avea statii antene, se uitat toti dupa strada crucis, ziceau ca are legaturra cu securitatea ![]() Iriss mami de www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007) www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008) Aventurile strengaritei Yvonne |
ce indicativ are?
da, sunt radioamator, dar pus pe butuci de plozi de ceva vreme, insa in curand unul activ
asta apropo de 73'iu ca m-am apucat sa reiau un pic telegrafia desi recunosc ca nu sunt decat o umila incepatoare
Ana - mami de
Stefan si
Matei Ne jucam

irolf1 spune:
Din capitolul diversificare:
dimineta-branzica cu mar
pranz-incercari, piure legume, sa vedem ca i-am facut acum pt maine si am bagat si cartof sa vedem daca-i place asa
seara-cereale
papa destul de bine zic eu, la inceput era un pic mai greu sa o fac sa deschida gurita, dar acum vad ca merge. Papa parca mai cu spor daca ii dau si ei o lingurita in mana. se joaca cu ea, o roade si cand apuc pac si eu cu una cu mancare![]()
Eu branzica o fac din lapte fulga 3,5 si iaurt. Pana acum am folosit fulga si napolact de 3%.
Acum Intrebari
-am evitat portocala, para pt ca avea multe scaune pe zi, ce alte fructe as putea sa-i dau? Acum s-a mai reglat, mi se pare ca face cam tare si doar o data pe zi
, dar nu stiu, sa-i bag porto si para sau sa mai astept si sa incerc altceva? Ce ma sfatuiti?
-am o problema (din nou cu mama
) care imi zice sa-i pun sare la legume ca daia nu manaca. Eu nu vreau, cel putin nu acum, asa am procedat si la Alex, dar cum fac ca acum e motiv de cearta
, stiu as putea sa ma mut
, serios, voi punrti "praful ala de sare" care la mine e trecut inclusiv pe reteta de preparare a supei de legume primita de la dr.
A, si am luat un mango de proba. e jumate rosu jumate verde. e bine? o fi copt? ca e destul de tare.
ma intorc la cursurile mele,ne mai auzim maine
toti pepenasii si mamicile, sper sa am mai mult timp sa mai citesc din urma.
Noapte buna!
Piciulicii Alex Gabriel
(22.08.05) si Andreea Maria
(23.07.08)
ariadnabr spune:
Irolf cu portocala nu stiu, eu am evitat-o, ii dau ff putina mandarina (e mai dulce) si asta asa, amestecat intre combinatii banana/mar etc.
La faza cu sarea, insa eu te-as sfatui sa nu pui sare deloc pana la 1 an, pentru ca rinichii lor nu sunt in stare acum sa proceseze sarea. 
Io asa din proprie experienta, am invatat ca mamei, la faze de astea la care insista, ii spun "da, mama" si fac ca mine. De altfel cred ca s-a obisnuit deja...stie ca zic ca ea si fac ca mine ![]()
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
iriss27 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui ana_a
ce indicativ are? da, sunt radioamator, dar pus pe butuci de plozi de ceva vreme, insa in curand unul activ asta apropo de 73'iu ca m-am apucat sa reiau un pic telegrafia desi recunosc ca nu sunt decat o umila incepatoare Ana - mami de Stefan si Matei Ne jucam ![]() ![]() ![]() |
YO3CCB - mah io si acum ma uit cu fascinatie la chestiile pe care nu le inteleg, lumineaza-ma si pe mine pe ce site sa ma uit sa citesc nazbatiile voastre de prescurtari
aaa ... ai si autorizatie sau cum naiba se cheama aia si vorbesti cu gasca voastra de radioamatori?
jesusss, chiar ma uimesti cand ai timp de astea

Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008)
Aventurile strengaritei Yvonne
irolf1 spune:
Mada saru'mana mult de tot.
Chestia e ca eu stiam ca nu e buna sarea, dar nu stiam de ce
, ideea e ca Andreea oricum are o problema la rinichi (hidronefroza, deocamdata nu-i stiu cauza). Multumesc, acum sigur nu voi ceda insitentelor mamei si sper sa o fac si pe sa inteleaga ca nu-i de joaca. Nu de alta dar s-ar putea ca vreo data sa-i faca ea papa si sa-i puna ea asa "un praf de sare"
Piciulicii Alex Gabriel
(23.07.08)
ana_a spune:
Salut cu buna dimineatza de la Bistrita! -5 gradeC si admosfera incarcata de precipitatii ![]()
irolf1 eu la Stefan am inceput usor pe la 10 luni sa-l trec pe mancarea noastra, facuta cam pentru el, noi mai puneam completare cu sare in farfurie. Dar puneam "ploaia" de sare de care zici tu. Deocamdata nu sa intamplat nimic
Eu zic sa faci cum iti urmeaza instinctul si pe cat posibil sa eviti cearta cu mama ta. Poti face cum a zis ariadna, sa zici ca da si sa faci ca nu
.
eu aminceput sa-i storc clementine la Matei si sa-i pun un pic de cereale in suc cat sa poata fi servit cu lingurita.
Parerea mea proprie si personala este ca nu se intampla nika daca pui "ploaia" de sare. Dar na...acum nici eu nu pun
insa prevad ca Matei va trece la oala comuna ceva mai repejor ca Stefan
dar poate ma razgandesc intre timp.Si doctorita mea mi-a dat retetele de diversificare cu "ploaia de sare", unt, ulei, cate putin ofcurse, de la 4-5 luni insa nu le-am respectat pe nici una.
Acum ma bate gandul sa intreb :putin ulei de cand sa incerc?![]()
Iriss, indicativul meu este trecut sub nick
, cum am zis...acum am fff rar timp de legaturi radio, uneori duminica
insa aseara povesteam cu sotul ca as vrea sa "revin" in forta. Anul trecut am pierdut si campionatul national de Unde ultra scurte...pe motiv de bebe mic...insa anul acesta nu-l mai ratez.si da, si eu am curtea plina de antene
, sotul le face ofcourse, eu doar le folosesc.
Acm, vad aici copii care servesc deja 3 mese, fructe dimineatza, legume la pranz si cereale seara...eu inca nu am reusit decat o masa de legume sa-i introduc, ma lupt cu fructele siuneori sfarsim prin a mai servi inca o masa de legume
. Iar cerealele nu le vrea, nu mai stiu cum sa le pun...azi o sa ncerc cu lapte de la mine sa vedem daca laptele este problema...insa nu as vrea sa-l invat asa pentru ca nu cred ca am rabdare sa mult in fiecare seara lapte pt cereale. Mai sunt ca noi????
O zi buna va doresc!
Ana - mami de
Stefan si
Matei
Ne jucam

maitreyi spune:
neata 
la multi ani maria,nicholas cristian, filipmara si gabriel ionut! sa cresteti mari si sanatosi
!
carmenela chiar ma intrebam ce mai face oare regina in devenire. chiar daca exista aceasta gasca pe mess mai zi-ne si noua ce face pitica 
boti si mie imi place sa gatesc
acu imi ia barbatu cuptor electric...sa videm cum or iesi treburile la asta ![]()
ile si eu am inteles ce ai zis acolo cu carbaohidratii, calorii & stuff. am avut anul trecut un optional de nutritie si dietetica 
la noi masa de fructe e la 3. am inversat-o cu cea de legume care e la 12 acum pt ca mi se parea prea tarziu sa ii umplu burtica si cu carnita, ou, etc. asa ii dau la 12 si are energie pt mai mult timp.
aseara v-am zis ca s-a culcat la 5 fara un sfert...s-a trezit la 6 dimineata
. m-am prins ca daca o scot din sac si ii dau jucarii mai sta si 1 ora singurica numa sa nu fie in sac. asa ca ne-am ridicat din pat si numa bine a ajuns si bona sa o hraneasca prin somn.
eu azi ma apuc iar de umblat nitel...sper sa imi gasesc perdele la dormitor. am vazut unele faine
bine ca in rest am rezolvat-o cu perdelele 
fetele branza se poate da zilnic? ![]()
o zi faina 
-------
Ana-Maria
de iepuras coconas
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
irolf1 spune:
buna dimineata! mi-a plecat baiatul la gradi asa ca sunt pe jumatate mai libera![]()
Ana_a
eu ii pun un pic de ulei, adica pun intr-o lingurita ca sa nu scap mai mult, asa cam 5 picaturi se formeaza in supa.
Noi papam cereale de o luna si pana acum nu papa mai mult de 2 linguri(de praf), nu vrea. La inceput nicio lingura nu ttermina. Apoi incet am terminat o lingura si acum 2.
Branzica la inceput ii faceam din 250ml si papa 2 zile, bine nu chiar tot. Cand am vazut ca papa toata portia am mai pus 125ml de lapte.
Piciulicii Alex Gabriel
(23.07.08)
ooka spune:
Neata
Boti, gutuia eu am facut-o la cuptor, curatata de coaja si invelita in hartie de copt, acum nu as mai face-o asa
. As lasa gutuia cu coaja, taiata in jumatate, tot in hartie de copt sau in vas de yena cu putina apa, cum spunea Sun de mar.
Termometru de gateala am ca fur de la sormea
, ea oricum masoara gradele din apa la bebe cind ii face baie
.
Maitreyeu cind am inversat mesele bebelusului ca se trezea ca purcica la 10, s-a constipat. De cind am revenit la normal se poate spune ca a fost o revenire pe toate planurile.
Boti cu ce ai dat capiatu copt la Garga? ca Purci a spus pas cind i-am dat, amestecat cu dovlecel ca era incuiata.
mami de Sofi
ooka spune:
Irolf1, sare nu pun, iar ca fructe eu i-am dat pruna, gutuie, mar,para, mango, portocala, mandarina. Portocala si mandarina doar suc ii dau, dar in carticica de la robotul meu am vazut o reteta de compot de mar cu portocala facute la abur. Marul crud nu il prea mananca, il fac la aburi si il amestec cu suc. Dar bebe meu e constipacios.
Despre mango, cred ca e copt, Boti parca scrisese intr-un post care e treaba cu mango. Uita-te aici pentru informatii suplimentare.
Papaya a dat cineva, daca da cum? si cum stiu ca e copt/coapta?
mami de Sofi