De ce "razboi"?
Raspunsuri - Pagina 29
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro Bine Conchita, cum vrei tu.Te-ai suit pe piedestal si de acolo te uiti in jos si raspunzi corespunzator celorlalti(intoleranta?? , superficialitate, ignoranta?? , whatever lady!) .Chestia asta e complet neatragatoare intr-o discutie.Mi-ai da intr-adevar clasa daca ai avea putin respect ca vad ca desteapta esti, altfel...degeaba esti desteapta. Imi pare doar rau ca nu stii asta si trebuie sa ti se atraga atentia. |
in primul rand ca nu-s desteapta.
in al doilea, tonul discutiei l-ai dat tu cand mi-ai zis ca viata ta e de o mie de ori mai roz decat a mea. a mea fiind anosta, mai nou sunt si comunista, criminala (religia ucide), ca eu am de sef un mos cu barba. si n-a fost singura ireverenta si bataie de joc. am fost destul de toleranta pana acum, ti-am raspuns dupa puteri, dar mi-a ajuns si mie, no. deci, lectia despre respect nu e unidirectionala.
oricum, multumesc pentru conversatie, a fost intructiva.
denizel spune:
citat din mesajul lui blackpanterro Bine Conchita, cum vrei tu.Te-ai suit pe piedestal si de acolo te uiti in jos si raspunzi corespunzator celorlalti(intoleranta?? , superficialitate, ignoranta?? , whatever lady!) .Chestia asta e complet neatragatoare intr-o discutie.Mi-ai da intr-adevar clasa daca ai avea putin respect ca vad ca desteapta esti, altfel...degeaba esti desteapta. Imi pare doar rau ca nu stii asta si trebuie sa ti se atraga atentia. |
Blackpanterro, exagerezi si, pe langa faptul ca ridiculizezi de cate ori ai ocazia convingerile celor care gandesc altfel decat tine, nu-ti asumi spusele.
Uite, consider ca trebuie sa ti se atraga atentia :).
Atunci cand spui ca:
Acolo nu vrei nimic, nu iti trebuie nimic, existenta-ti anosta e oferita de sefu' ala cu barba alba (si nu ma refer la Mos Craciun) :). Un singur om are puterea si restul sunt sub el :) |
arati lipsa de respect fata de cei care isi doresc sa fie candva "Acolo"* si, care ti-au raspuns cu bunacredinta si cat au putut de sincer.
Acolo = un loc pe care ti-l imaginezi folosindu-te doar de superficialitate si ignoranta. NU pentru ca ai fi superficiala si ignoranta, ci pentru ca nu te intereseaza (atat Locul, cat si persoanele care viseaza la acel Loc).
blackpanterro spune:
Denizel, aici ai dreptate locul ala nu ma intereseaza pt ca nu exista!
Si parca stiam eu ca aici vine lumea si isi da cu parerea, am facut eu pe cineva ignorant pe aici? Imi place insa ca va aliati de parca ati avea ceva de castigat de aici LOL
Conchita faza cu viata mai buna de 1000 de ori...ce sa zic, asa cum spui tu" unde nu e nici eu nu cer" :).
Nu stiu de ce e greu de inteles ca daca eu am spus ca viata mea e mai buna fara religie,asta inseamna ca a ta e mai proasta...
Numa bine, eu nu sunt genul care sa stau in mijlocul conflictului...planuiesc sa traiesc 100 de ani si stresul dauneaza :)
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
denizel spune:
citat din mesajul lui blackpanterro Denizel, aici ai dreptate locul ala nu ma intereseaza pt ca nu exista! |
Pai nu, Pante, nu asa se pune problema, ca nu de aia ti-am atras io atentia ;)).
Problema se pune asa: daca nu exista, de ce sa ma pronunt asupra proprietatilor sale fizico-chimice?
Si, daca tot ma pronunt, de ce sa ii ating pe altii, aratandu-le ca eu cred despre ei ca sunt niste limitati si niste tampi care isi doresc o existenta anosta? (in cazul fericit, anosta . Cazul nefericit a fost de asemenea expus de tine: nu-si doresc nimic :)).
blackpanterro spune:
Pai stai asa Denizel ca tot pe aici citii ca raiul e locul ala unde nu simti foame, sete, frig, cald, nu doresti nimic, nu vrei nimic, ai totul si nimic, pai nu e anost in cel mai bun caz?
Si unde am spus eu ca cei care vor sa mearga in acel presupus loc sunt tampiti?!?
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
ham spune:
Si, revenind la titlul topicului, ORICE religie indeamna RAZBOI si lichidarea celor diferiti; nu doar in Biblie suntem motivati sa luptam prin orice mijloace impotriva necredinciosilor!
Dumnezeu trebuie sa aiba mult umor negru, altfel ne extermina de mult, mai ales ca ne folosim de existenta Lui si-I distorsionam imaginea, de nu si-o mai recunoaste nici El!
gaba-rema spune:
[quote]citat din mesajul lui blackpanterro
Pai duminicile sunt mult mai fun .Mersul la biserica e de 1000 de ori mai plictisitor decat plimbatul in parc, mersul la un film, la shopping
Imi traiesc viata ca si pana acum doar ca fara frica in fiinta invizibila.Si e atat de bine, atat de calm.Am observat ca si fara rugaciune mi se indeplinesc dorintele cam 50-50 deci nu ma mai obosesc si cu asta. Nu merg la spovedanie la un popa care probabil bea sau/si e un curvar ca sa nu mai spun cati dintre ei sunt pedofili. Nu mai cred chestiile absolut ridicole prezentate in biblie, care au fost scrise si rascrise de o mana de oameni fara nimic divin in ele.
Imi place viata pe care o duc, sunt, zic eu, un om bun, ii respect pe ceilalti si legea si de asta nu am nevoie de un popa care sa imi spuna cum sa traiesc.Am puterea de a decide singura ce e bine si ce e rau.
De acord Blackpanterro!
Incercam sa respect cat mai mult toate regulile si mereu simteam ca nu reusesc nici pe departe (caci regulile alea, ori le respecti pe toate, ori nu mai ridici nasu', nu?...) si traiam intr-o permanenta stare de vinovatie! De cand ma stiu (iar credincioasa eram, sau ma credeam, din copilarie / adolescenta). Mereu mi se parea ca esuez. Mereu simteam ca nu mai am timp de altceva.
Recunosc ca e si ceva din structura lmea personala de vina. De fapt, nici nu cred ca am fost vreodata o credincioasa reala: m-am temut adesea pt. viata mea si a celor din jur. Adevaratii credinciosi nu cred ca au motive sa se teama asa, aiurea-n tramvai, ca mine! Nu-i asa? Ceea ce practicam era mai mult un set maaaaaare de superstitii decat adevarata credinta.
Oricum, din rugaciuni unele s-au implinit, aletele nu, cum e si logic si explicabil...
Cea mai fierbinte ruga nu mi-a implinit-o D-zeu, desi se implineste fara pb. la coplesitoarea majoritate a oamenilor...
Acum, cand ... oscilez, sa zicem, ... ma simt mai calma, mai putin incorsetata de chestii pe care ratiunea se chinuia in permanenta sa le inteleaga, in timp ce sufletul se chinuia in permanenta sa dea "shut down" ratiunii ... uffff! "Dur, dur, d'ętre croyant" :)
G.
gaba-rema spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cortexia
Cunoastem cazuri in care biserica ortodoxa s-a indeletnicit cu astfel de practici? |
Am o intrebare (e o intrebare pe bune, atentie! nu ma luati ca fac retorica pe-aci)
Oare in Rusia crestinismul (ortodox, in cazul lor, poate nu e relevant acest aspect) s-a imprastiat frumos si calm, exclusiv prin calugari intelepti, blanzi si plini de har? Sau au existat si momente mai "in forta", cand o multime de mujici care nu pricepeau ce si cum au fost crestinati in masa, si cam la inghionteala, ca sa nu zic mai mult, mult mai mult?... Am auzit si de varianta asta candva, dar nu m-am documentat si de aceea intreb
Contez pe Xeno
G.
PS: Imi place superioritatea usor condescendenta a multora care spun ca ortodocsii si catolicii nu fac prozeliti, si considera ca asta e de bine (de ce??). Asta in contrast cu ignorantii, sacaitori ca mustele, din cultele neo-crestine de prin State, care tot ne bat la usi... Uita cum faceau ei, catolicii spre ex., pe vremuri prozeliti - acu' vreo mie de ani, groso modo - (cel putin catolicii, sigur) ... cu sabia si satarul, mamma-mamma!... si-acum se scandalizeaza cand vin copchiii aia cu camasi albe pe ei, total neviloenti, care vin si ne fac pe toti sa chicotim, aducandu-ne Vestea cea Buna, cum ca Iisus a inviat acum vreo 2000 de ani, ca pe un breakink news :D