De ce "razboi"?

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Creatorul este omnipotent => orice este posibil pentru EL => nimic nu este imposibil pentru EL => El nu poate crea Imposibilul => nu este omnipotent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

conchita, eu as pune problema pe dos.
Nu omul a jucat la loteria asta cu sansa infinitezimala de castig (dar atentie, nenula) ci loteria l-a extras pe om dintr-o aproape infinitate de extrageri. Extrageri care au loc pe Pamant si, de 15 miliarde de ani (si vor continua inca zeci de miliarde de-acu inainte), pe alte miliarde de miliarde de planete capabile sa sustina viata, imprastiate prin tot universul (numarul de stele in universul vizibil este mai mare decat numarul grauntelor de nisip de pe toate plajele lumii!)
Daca extragerea asta n-ar fi reusit pe pamant acum cateva sute de mii de ani, nu ne-am fi putut pune intrebarea aici. In schimb extragerea ar fi reusit, dupa miliardisime alte incercari, in alta parte a Universului. Iar acolo ne-am fi pus aceeasi intrebare de ce aici?.
Odata cu noi isi mai pun intrebarea cine stie inca cate alte civilizatii extraterestre ...

ok, sa continuam sa presupunem ca darwin a fost de fapt un profet si l-a iluminat Dumnezeu in legatura cu planul sau, ba mai mult, se mai milostiveste Dumnezeu inca o data de marginirea noastra si ni-l trimite pe nea gheorghe la pascut vacute si-l lasa sa gaseasca veriga lipsa. in limbajul tau, sa presupunem ca loteria si-a mai facut o data hatarul cu noi si, din pura intamplare, gasim ce ne lipsea. toate bune si frumoase, xeno se simte razbunat, stalin invie din morti, musulmanu se pupa cu crestinul, denizelu cu b.nica, ce mai, sarbatoare globala. eu imi rezerv de pe-acum dreptul, insa, la un coltisor de scepticism. pentru ca veriga lipsa nu demonstreaza nimic. nici daca intr-o suta de ani am putea reconstitui in intregime evolutia, din oase, n-am putea demonstra esentialul, si anume scopul evolutiei.

ca poate imi vei raspunde tu, Capcaunul, la intrebarea initiala, ca panteruta n-a avut vreme. intr-o relatie a materiei cauza-efect, de ce vi se pare ciudat ca noi numim cauza prima=Dumnezeu, iar efectul final=mantuire? faptul ca aduci "intamplarea" din teoria probabilitatii in discutie elimina din start importanta efectului. caci nici cauza nu mai are importanta, sens, legitimitate. are doar realitate si-atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:

Creatorul este omnipotent => orice este posibil pentru EL => nimic nu este imposibil pentru EL => El nu poate crea Imposibilul => nu este omnipotent.

in cazul asta, tocmai ti s-a complicat problema, acum trebuie sa demonstrezi ca Imposibilul exista, in timp ce Dumnezeu nu. daca nimeni nu poate crea imposibilul=> Imposibilul nu exista. :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Conchita ,l-ai pus in incurcatura pe Capcaun;sunt curioasa cum cuantifica "Imposibilul"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Citat:

hehe, vorba conchitei, esti simpatic...numa ca Dumnezeu nu incape in logica

lady de pilda zice ca Dumnezeu a creat si raul...logic, asa e, dar duhovniceste...Parintii zic ca raul nici nu exista, e doar o minciuna, o falsificare a binelui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

Citat:

lady de pilda zice ca Dumnezeu a creat si raul...logic, asa e, dar duhovniceste...Parintii zic ca raul nici nu exista, e doar o minciuna, o falsificare a binelui

Nu stiam asta. Te referi la preoti cand spui ´´parintii´´?
Si cine a falsificat binele, si mai ales DE CE?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Nu stiam asta. Te referi la preoti cand spui ´´parintii´´?
Si cine a falsificat binele, si mai ales DE CE?

lady, nu multi preoti au fost si Parinti si nu toti Parintii au fost preoti

omul are menirea asta de taina sa se faca Fiu, si pentru asta a venit Hristos, sa restabileasca chipul de Fiu al omului...iar ca sa te faci fiu, ai nevoie de un Parinte

Parintii zic ca raul nu exista decat raportat la bine, nu are existenta in sine...cine a falsificat binele ? pai de la Lucifer incoace, s-au gasit destui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Si pe Lucifer cine l-a creat? Intreb asa de curiozitate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Loteria fiind...?

Aparitia constiintei de sine.

Ok, dar constiinta asta de sine nu este ceva material.Asa cum ar fi sa spunem orice forma de viata terestra.
Cum explici tu dpdv stiintific constiinta de sine sau sentimentele?
Apoi te intreb de premonitii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Stanescu

Si pe Lucifer cine l-a creat? Intreb asa de curiozitate...

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

El insusi s-a creat

Mergi la inceput