De ce "razboi"?

De ce "razboi"? | Autor: Deianira

Link direct la acest mesaj

Eu sunt agnostica si de fiecare data cand ma contrazic cu o cunostinta in privinta religiei ma trimite sa ma "destept" pe razboiintrucuvant.ro
Am intrat, am citit cat de mult am putut, nu m-am lamurit, la fel de prostuta am ramas .

In schimb am o mare nelamurire. De ce "razboi"? La ortodocsi (si eu sunt ordodocsa, nu am avut prea multe de spus in privinta asta cand am fost botezata ) cuvantul asta are vreun inteles frumos? Din punctul meu de vedere, mai exista putine lucruri atat de urate precum razboiul. Eu pe Dumnezeu nu mi-l pot inchipui decat plin de dragoste, daca ar fi plin de ura nu mi-ar place de el, asta e!

Vreau si eu sa fiu lamurita, dar fara sa fie circ pe subiect ortodocsi vs. protestanti vs. alte religii , va rog. Vreau macar sa incerc sa ma lamuresc, nu sa fiu nevoita sa cer inchiderea subiectului dupa 3 posturi.

Am incredere ca se poate discuta civilizat pe acest forum .

Good things happen to good people.

edit: scuze pentru evetualele greseli gramaticale, nu sunt foarte lamurita cum e cu X si CS in aceasta familie de cuvinte.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deianira

In schimb am o mare nelamurire. De ce "razboi"?

termenul de "razboi" desemneaza in general lupta cu patimile (mandrie, lacomie, manie samd), iar cel de "vrajmas" - diavolul

insa nu cred ca razboiintrucuvant e sursa cea mai potrivita pentru un agnostic, zicea cineva deunazi "pentru cei care-L cauta pe Hristos, nu internetul e calea"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Fdoina, nu vreau sa ma conving de nimic, din cate m-am informat pana acum din diverse surse (lasand la o parte internetul), is destul de convinsa ce si cum. Nu vreau sa incerce nimeni sa ma convinga de "calea ce buna", cum nu incerc nici eu sa conving pe nimeni cu nimic.

Vreau doar sa inteleg anumite elemente ale religiei in care sunt botezata .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:

Fdoina, nu vreau sa ma conving de nimic, din cate m-am informat pana acum din diverse surse (lasand la o parte internetul), is destul de convinsa ce si cum. Nu vreau sa incerce nimeni sa ma convinga de "calea ce buna", cum nu incerc nici eu sa conving pe nimeni cu nimic. Vreau doar sa inteleg anumite elemente ale religiei in care sunt botezata .

daca vrei sa intelegi cel mai bine e sa pui la proba, adica sa practicidegeaba pricepem intelectual, daca nu punem si in practica, parerea meareferitor la intrebarea ta gasesti raspunsul pe site, la "despre noi"am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Irina, inteleg oarecum scopul lor, dar folosirea cuvantului "razboi" intr-un context in care se vorbeste (sau cel putin asa ar trebui) despre pace si iubire e cel putin nepotrivita.
Multumesc pentru raspuns .

Mergi la inceput

Citat:

Irina, inteleg oarecum scopul lor, dar folosirea cuvantului "razboi" intr-un context in care se vorbeste (sau cel putin asa ar trebui) despre pace si iubire e cel putin nepotrivita.
Multumesc pentru raspuns .

in domeniul duhovnicesc nu poti ajunge la pace si la iubire (care e una din cele mai inalte virtuti)fara sa duci un razboi cu patimile am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BeLucci spune:

De ce prostuta? Nu esti. Fiecare ne punem intrebari despre existenta lui Dumnezeu, fiecare ne intrebam de unde venim si...unde mergem(dupa moarte).
Chiar si eu, crescuta in fammilie crestina, intr-o anumita perioada din viata mea, mi-am pus intrebarea: "exista Dumnezeu"?
Nu pot sa-ti spun ca este o formula, sau este ceva ce faci si gata sti ca exista Dumnezeu...
Nu stiu unde sa-ti spun du-te si cauta-l pe Dumnezeu...poate este prea aproape detine sa-l vezi:)

Sunt sincera si-ti spun ca nu am apucat sa citesc pe razboiintrucuvant. Am citit din 2 in 2 randuri.
Poate nici nu trebuia sa-ti raspund...;)
De ce razboi? Razboiul este si va fi intre bine si rau.
Dumnezeu asa de mult ne iubeste ca l-a trimis pe Fiul sau sa moara pt noi, ca sa avem viata vesnica. Satan in rautatea lui lupta pt sufletele noastre ca sa ne desparta de Dumnezeu.
Lupta aceasta a inceput cand Dumnezeu la izgonit pe Lucifer din cer.

Nu te poate convinge nimeni de existenta a ceva supranatural. Asta o poti face tu singura. Cum? Cand? Nu stiu.
In Biblie scrie:" Cine bate i se va deschide, cine cauta va gasi si cine cere va primii."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Deianira,poate ca acest cuvint,razboi e putin neinspirat!Poate am putea sa-i zicem "lupta".
Asa cum au zis fetele,este vorba in primul rind de lupta ta ca om impotriva ta(a tentatiilor,a raului...a tot ce te ispiteste)
Aceasta este de fapt si intelesul cuvintului jihad,pe care toata lumea il stie "vedeti ba ca ne omoara aia cu jihadul lor!"
Este vorba de aceasi lupta ,lupta fiecarui om impotriva ispitelor, patimilor cum zic celelalte fete...abia in ultima instanta referindu-se la lupta de pe "teren".

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Daca lupta asta de care vorbiti voi nu ar lasa nici un mort ar fi bine...din pacate milioane mor din cauza razboiului pe care voi in puneti in ghilimele facandu-l sa para ceva abstract.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

E cam ca la Radio Erevan:
-Alooo e adevarat ca in Comunism nu va mai fi razboi?
-Da e adevarat! In schimb va fi o lupta pentru pace de nu mai ramane caramida peste caramida.

Asa si cu religiile astea. Se lupta pe viata si pe moarte ca sa vada care dintre ele e cea mai pasnica.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui xenocid

E cam ca la Radio Erevan:
-Alooo e adevarat ca in Comunism nu va mai fi razboi?
-Da e adevarat! In schimb va fi o lupta pentru pace de nu mai ramane caramida peste caramida.

Asa si cu religiile astea. Se lupta pe viata si pe moarte ca sa vada care dintre ele e cea mai pasnica.
Come to The Dark Side ... we have cookies!

religiile nu se lupta intre ele, ci doar unii oamenioricum, aici e vorba de razboiul cu patimile, nu despre razboaiele din lume, care nu sunt provocate de religii, ci de unii oameni carora nu le mai ajunge pamantulam blog

Mergi la inceput