Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (37)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

babymom eu am observat ca nu se diminueaza laptele daca eu mananc mai putin si cu cap...adica sigur nu se face mai mult lapte daca bag in mine foetaje, prajituri, ciocolata, paine, paste, cartofi etc...(asa cum am bagat de Sarbatori si nu am simtit sa fi avut mai mult lapte decat acum). Am grija sa mananc in fiecare zi carne, ceva salata, iaurt (laptele chiar ii face rau la burtica lui bebe daca beau eu- si mie imi face rau), branza de vaci degresata...Continui la greu cu ceaiuri de lactatie si galactogil, galafor si merge...la mine e prost ca mi-a venit ciclul la 3 luni dupa nastere (desi alaptam exclusiv) deci lactatia e cam influentata de hormoni (dupa ovulatie si inainte de ciclu mi se diminueaza mult, apoi revine cat de cat la normal...acum alaptez cam 75%, restul de 25% ii dau lapte praf, completare, dupa ce suge si cand plange ca mai vrea un pic, cam de doua ori pe zi, cate 90 de ml).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Ah da, si exercitii, asa este...nu stiu cat face electrostimularea...la mine nu prea functioneaza, ma doare rau la intensitati mari si la intensitati mici nu se vad rezultatele...dar abdomenele, 200 pe zi (cu pauza, normal) fac diferenta...se vede imediat cum se tonifica burtica. Si masaj, da, masaj fac saptamanal, am o tanti care vine si ma framanta de imi ies ochii din cap...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Citat:
citat din mesajul lui babymom75

In sfarsit se discuta si despre silueta! De cand astept subiectul asta! Cum faceti voi sa mai dati jos kilele acumulate in sarcina? (ma intereseaza mai ales pareri de la cele care alapteaza ). Spune-ti daca stiti vreo reteta miraculoasa n-o tineti secreta.

Tot din ce am citit si din experienta altor mamici, pentru alaptat merge tot un soi de Montignac dar cu atentie sa nu slabesti prea mult dintr-o data.
Plus renuntat la dulciuri si paine - pt mine alimente de mare baza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Se tot discuta despre branzica calcica. F. bine daca o sa vrea sa o manince, dar primul meu bebe nu a acceptat-o deloc ( am incercat varianta Nan-branzica si LaDorna 3,5%-branzica ). Am fost nevoita sa trec pe brinza grasa de la Milli, care a acceptat-o. Asta + fruct i-a fost meniul in fiecare dimineata pina la 3 ani cind amers la gradi. Schimbam doar fructul, in fiecare zi altul, iar dupa 1 an i-am adaugat si o lingurita de miere. La inceput ca sa fie mai fluida pasta o lungeam cu lapte ( praf ) sau cu iaurt.
Dar nu-i prea repede pt. branzica la 6 luni? Eu siam ca se poate da de la 8.

anamona ma recunosc in dorinta ta de socializare. E tare greu cind stai toata ziua cu un bebe mic, imitind sunetele lui si maimutarindu-te la el ( oricat ar fi ei de draguti ). Simti ca se atrofiaza si putinul creier care a mai ramas dupa gravidenie. Cind cel mare era mic aveam in parc un grup de 5-6 mamici curajoase cu care ma intilneam zilnic indiferent de vreme - ploaie, vint, inghet (era tot ca acum, iarna ), dar acum ma tot plimb prin parc/cartier si nu vad nici un carucior. Parca as fi sigura mama din zona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Vergeturi nu am facut nici macar una in timpul sarcinii si am avut o buuurtaaa. Ma intreba lumea pe la 6-7 luni cate zile mai am pana nasc... Si pe perioada verii nu mi-am dat cu crema ca ma enervam ca transpiram si ma simteam tare naspa. Am dat insa cu crema de la Musttela de la inceputul sarcinii adica din decembrie pana prin mai cand s-a facut cald. (eu suport muult mai bine frigul decat caldura..)
Reversul medaliei: am acum vergeturi in jurul sfarcurilor ca razele de soare... Sunt plini amandoi de vergeturi. Eu am sanii mici..in sarcina nu mi s-au modificat aproape deloc...dar au recuperat cu alaptatul...Nu a functionat nici o crema. DAu acum de vreo saptamana cu creama de galbenele si parca s-au mai estompat.

Matei Gabriel 24.08.08 foto
Matei Gabriel povestea nasterii
www.youtube.com/watch?v=YE6ZcHeDxJM" target="_blank"> primul mama

Mergi la inceput

kid2003 si anamona Toate cele sugerate de voi le aplic deja, adica nu mai maninc paine decat o feliuta transparenta dimineata si nici dulciuri. Cred ca aici am gresit: dupa ce am iesit din maternitate am micat zilnic pina in urma cu 2 sapt. ( deci timp de 3 luni ) cate o tableta de cioco alba! Cum naiba sa nu ma fi ingrasat si mai tare! Acum de 2 sapt. sunt pe un fel de dieta, ca nu pot sa-i spun cura de slabire, si am dat jos aproape 2 kg. Mie frica sa-mi restrictionez si mai mult alim. pe care le maninc, sa nu slabesc prea mult ( oare s-ar putea ) si sa treaca toxinele in lapte. Si mi- si o foame patologica in permanenta! Sport... recunosc nu fac, in afara de plimbarile zilnice si eventual alergat cu/dupa cel mare, pt. ca m-am ales cu un astm bronsic dupa prim sarcina si nu prea mai pot face eforturi sustinute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui 300
Anda vrea in fund sta rezemata de tati si cred ca asa o las deocamdata ca face urat. Ziceti-mi si mie de cand e safe sa fie lasat la 45 de grade, rezemati? De la 4 luni jumate? Mai devreme sunt riscuri mari? Am citit atatea chestii, am "crescut" vreo 3 bebei, insa tot nu stiu mare lucru

Mie mi-e groaza ca incepe sa vrea sus, mi se pare ca ii solicit coloana si cand o tin pe umar. Nu prea am de ales, pentru devine grea si trebuie sa ii schimb des pozitia in brate. Pe mine ma doare spatele si cand stau in picioare si toc o ceapa.

A, si altceva, am observat ca uneori cand sta ridicata, desi o sustin eu, tremura ca si cum s-ar forta. Ati observat ceva asemanator cu copilasii vostri? Nu este de la frig tremuratul.

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

si ai mei vor in fund, se imping in picioare... nici mie nu prea imi vine sa ii las, parca e prea devreme.... faza cu tremuratul nu am experimentat-o....

Luminita
de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26 septembrie 2008

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
Ce nu te darama te face mai puternic!

CLIP DE CLIP

CRACIUNEII
poze cu gemenei dulci
povestea noastra

GHIDUL MAMEI
Blog personal

Mergi la inceput

Si ai dreptate kid nu am mai putin lapte acum ca manainc mai putin decat atunci cand ma indopam. Cu ciclul si eu patesc la fel, doar ca la mine a aparut si mai repede la 6 sapt., chiar in ziua in care am facut botezul. Eu ti-as sugera sa incerci sa renunti la laptele praf, chiar daca o vreme ti-o vei petrece non-stop alaptand. Stii doar regula: suge bebe mult se face lapte mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

300 si Andrei tremura asa dupa ce sta mai mult timp in sus eu cred ca e de la efort.Nu stiu de la cat timp e voie sa stea in fundulet nici eu nu il pun deocamdata ca mi se pare prea devreme cu toate ca ar vrea el.Plange ca disperatu , azi a fost o zi urlatoare il doare in gurita credca nu stiu sigur poate se pregatesc alti dinti, super nasol cu dintii astia....
Voi la ce ora faceti baita si la ce ora dorm bebeii????

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

noi avem masa de seara la 20.30. le fac baie cam pe la 21.45-22.00. nu se poate sa le fac baie cu burtica goala, nu ma mai inteleg neam cu ei altfel, nu pot nici scutecul sa il mai pun daca se razvratesc hunii.... dupa baie, avem o semi-masa, papam mai putin si urlam mai mult. apoi somnic, cam pe la 23.00 e gata totul....

Luminita
de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26 septembrie 2008

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
Ce nu te darama te face mai puternic!

CLIP DE CLIP

CRACIUNEII
poze cu gemenei dulci
povestea noastra

GHIDUL MAMEI
Blog personal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Am ramas cu 10 kg dupa sarcina plus inca vreo 4 puse de sarbatori ca avut soata liber de la serviciu si s-a apucat sa faca o gramada de placinte...tare bune. Acum nu mai are timp asa ca am dat jos cele 4 kg.
Incerc si eu un Montignac in curand...sa-mi fac curaj. Cu 2 ani in urma am slabit 12 kg de la exact greutatea pe care o am acum...asa ca mai pot eu inca o data. Nu prea ma lasa sotul sa tin regim de orice fel.,...nu cumva sa ramana odrasla fara lapte...si nici eu nu insist.
Pillates functioneaza f bine doar ca tre sa ai liniste...E bine ca nu depui un efort sustinut ca la bicicleta sau banda (am incercat si cu aia) ca sa afecteze lactatia...dar nu prea e timp.

Eu ma duc si la munca...ce-i drept nu program normal dar lipsesc de acasa si cand vin nu ma mai dezlipesc de copil... poate daca as fi putut sa stau acasa as fi dorit sa mai plec si eu pe undeva...dar asa parca numai cu el as sta.

ma mai uit sa vad ce s-a mai discutat si revin.

Matei Gabriel 24.08.08 foto
Matei Gabriel povestea nasterii
www.youtube.com/watch?v=YE6ZcHeDxJM" target="_blank"> primul mama

Mergi la inceput