Copiluti de mai-iunie 2005 (95)
Raspunsuri - Pagina 20
lucas spune:
mai ce mabucur ca ati inceput sa scrieti.
Elisor, Cloreta eu nu am navigat site-urile agentiilor romanesti, m-am plimbat pe site-urile directe de la pensiuni, case,hoteluri. noi cautam tot Grecia, si vrem la bungalowuri, anul trecut ne-a placut teribil, am stat tot timpul afara, plaja si marea tare aproape, seara aveau un program pentru copii gen discoteca, haios. am fost in Sithonia la Gerakina Beach. de asemenea vrem sf. lui august inceput de septembrie pentru ca temperaturile mai scad si e tare placut. si am platit anul trecut o sapt. 3 persoane, demipensiune 450-500 de euro. daca imi spuneti ce va intereseaza prin cautari gasesc ceva.
Nelia multumesc pentru informatii, preturile sunt cam la fel si aici, dar ce pot sa-ti spun este ca un curs 500 nu e mult! mai ales ca este o universitate buna.
Ada ce bine ca maninca lapte cu taitei, Matei nu vrea nimic cu lapte, cu exceptia fulgilor, am incercat si gris, si orez, la taitei nu am incercat ca el nu maninca paste deloc, e o mare tragedie, prefera sa stea nemincat. tare mofturos si de mic i-am dat sa guste din toate dar nu s-a lipit de nimic.
aurasa e grozav daca iti place ce faci! serviciul in general muta putin atentia dinspre copii spre altceva.
newmami imi pare tare rau ca treceti prin nebunia asta cu alergiile, daca nici la voi acolo nu poate descoperi ce are, aici ...nici atit. din ce am inteles eu din iarna de acum s-a acutizat problema nu?, de aceea inclin sa cred ca nu este de la mincare, doar daca a fost introdus ceva nou, are vre-o legatura cu schimbatul gradinitei? poate ca mincarea de aici ar putea sa de-a reactiile, ma dau si eu cu parerea de nestiutor. daca crezi ca te putem ajuta cu ceva cu mare drag.
elisor cu exercitiile seara e mai greu am testat pe propria piele, eu de 3 saptamini fac dimineata 10-15 minute nu mai mult, dupa ceas. atita pot atita fac.
gabitzam cam are dreptate Andrei, adica eu acolo si el aici. "poate a avut si el o zi mai proasta!" asta este explicatia pe care o primesc eu daca ma pling la tatic ca imi face creierii prastie. ce iubesc eu fraza asta

Ada_74 spune:
Andreea, bafta la examen.
Bine ca Filip se multumeste doar cu ideea, si nu se apuca sa va caute. Iti dai seama ce isterie generala s-ar starni daca i-ar convinge si pe ceilalti copii sa-si caute parintii prin dulapuri?
Gabitza, asa-mi vine si mie sa-mi iau campii cand incepe Sergiu cu faze de genul vreau aia, ba nu, vreau cealalta... La noi dimineata functioneaza amenintarea 'pleaca tati fara tine', ca nu-i convine sa ramana acasa, dar pentru Andrei cred ca ar fi o bucurie.
Lucas, nu e bine spus ca mananca, de fapt infuleca. Abia ii ajung 5 litri de lapte pe saptamana. Zilnic bea doua cani de lapte dimineata (una cu miere si cacao, una numai cu miere, si neaparat in ordinea asta), una seara, iar daca sta acasa mai vrea una si inainte de somnul de pranz. Da' de la o vreme am cam inceput sa-l fur la gramaj, ca mi se pare ca bea prea mult.
Danelutza, unde e cafeaua noastra?
Danelutza spune:

trimit cafeaua, dar e de proba, ca nu stiu daca imi ia mesajul 
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, Isabella, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Curiozitatea poate dauna
![]()
Cornelia spune:
Ma enerveaza cum merge forumul... Am si uitat ce vroiam sa va spun.
Daca vorbiti de mancat. Cu Stefan ejale. Nu mai mananca nimic. Pardon, doar dulciuri, cartofi prajiti si salam
. Nu mananca fructe, legume, lactate, supe, nimic
. Nu mananca la gradi si nici acasa. Ieri l-am alergat prin casa sa imi dea salamul furat din frigider
.
Sa incerc sa merg la un homeopat? Nu mai stiu cum sa il iau. Ora de masa e un chin.
Si nici nu doarme. E zombi si eu la fel.
Si daca tot e aproape joi
: urla la spalat pe cap de zici ca il tai. Eu mi-am pierdut speranta ca va sta vreodata de bunavoie la spalat pe cap.
Cam atat pentru ziua de azi. Mai las si pe maine ![]()
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
Tdi spune:
Ciao! Dau un cappucino la cine doreste!
(cu asta incerc acuma sa ma las de redbull
, cu care ma lasasem de coca-cola...vad ca pic din lac in putz
).
V-am citit pe fuga ca sunt tot pe drumuri si n-am retinut mare lucru, vreau sa-i raspund lui Newmami cu alergiile, am avut probleme toata viatza cu ele... cauzele pot fi foarte variate, de la alimente la produse ptr. igiena gen sapun, sampon; textile, mucegaiuri, praf, polen, soare etc. Problema e ca in faza acuta devii hipersensibil, si - de exemplu - chiar daca esti alergic doar la praf (acarieni), faci reactii alergice aproape la orice substanta cu potential alergen. Concret cazul meu: sunt alergica la acarieni si polen [astea au iesit pozitive la test] dar in fazele acute ale bolii fac imediat reactii (=mancarime la ochi, nas, piele; eruptii de bube, umflaturi) si la multe altele: mucegai, fum, frig - obiecte reci (daca pun mana pe o suprafata rece incepe sa mi se inroseasca locul de contact si apar bubitze), fructe (in mod normal le mananc fara probleme dar in criza apar imediat reactii la capsuni, zmeura, banane, etc), plante, sapunuri, creme de fatza, farduri, trebuie sa-mi tzin parul legat ca imi ies bube pe fatza si gat imediat daca imi ajunge la piele
. De obicei alergiile alimentare se manifesta cu eruptii pe piele (celebra "orticarie" din copilarie), balonari, digestie ingreunata; celelalte prin edeme (umflaturi) ale fetzei si mainilor, bubitze marunte, dese si rosiatice care apar si dispar foarte repede si pe suprafete extinse, dificultati de respiratie, senzatie de ochi uscati, nas infundat (parca e umflat pe dinauntru). Desigur, fiecare persoana in parte reactioneaza diferit, poate sa aiba sau nu aceste simtome, sau in plus altele. Boala asta e destul de parsiva insa poti trai la fel de bine si cu ea ca si fara ea, nu e sfarsitul lumii. Eu am avut probleme inca din copilarie dar punctul culminant a fost in jur de 20 de ani cand am facut niste crize foarte urate, m-am umflat si apoi am dat in astm alergic, nu mai puteam respira decat cu injectii intravenoase de cortizon (+ alte medicamente), apoi a trecut si asta si vreau sa-ti spun ca traiesc normal, folosesc orice substante de curatzat, mananc orice, golesc singura sacul de la aspiratorul de praf...mai apar mici probleme, bube sau mancarimi si chiar 1-2 crize de astm pe an dar in mare e totul ok. Cred ca salvarea mea a fost un medic de la Bucuresti (Dr.Filip, alergolog), el mi-a prescris un tratament (injectabil si de lunga durata, din pacate) de la Institultul Cantacuzino, si m-am vindecat. In mod sigur mai sunt si ale solutzii, cu calm si rabdare trebuie sa gasiti, mecanismele alergiei sunt foarte "misterioase" si poate sa dispara din senin asa cum a venit. Ce as face eu in locul vostru...l-as tine acasa, cu orice pretz, in perioada asta cu cat intra mai putin in contact cu alte medii/persoane/substante/alimente care sa-l stimuleze, cu atat e mai bine pentru el. Trebuie ferit si de persoane care fumeaza, chiar daca nu o fac in prezenta lui, fumul intra in haine si piele si tot inhaleaza o oarecare cantitate, apoi sunt multe alimente (poate la gradi) cu coloranti sau conservanti sau aditivi. Inca ceva, fondul alergic se mosteneste, voi ati avut probleme de genul asta? Va doresc multa, multa sanatate!
Hai ca m-am intins ca o placinta...ma duc sa culc kupilu'.
lucas spune:
ADA m-ai dat pe spate!!!! cu laptele am citit si doctorii mi-au spus ca in medie la virsta asta ar fi de dorit sa bea 500 pe zi mai mult cica ii poate inlocui alta mincare, ceea ce nu este cazul la voi. auzi, ca sa ma duc acasa sa bat copilu bine, dimineata bea 2 cani de lapte si maninca si altceva?? o felie de ceva sau altceva?
am vaga impresie ca al meu traieste cu oxigenul din aer si atit.
Tdi spune:
Alyssa nu mai bea deloc lapte din aprilie 2007, am incercat cu tot feluri de smecherii si degeaba. Mancarea principala (si una din foarte putinele chestii pe care le accepta): macaroanele! Asta da traieste cu aer!
Nu stiu daca sa ma impusc sau sa mai sper...
gabitzam spune:
Fete cucuiete, haideti la capitolul urmator ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Florentina G spune:
Newmami, vai de mine, ai mei copii numai potoliti si cuminti nu sunt
! In comparatie cu Patrick al tau cred ca suntem spre polul opus cu siguranta! Adevarul e ca fiind doi e altceva. Maya se joaca singura foarte frumos, are imaginatie si isi face de joaca cu orice, vorbeste pe doua voci, se poate juca singura fara probleme - insa cand apare Patrick in peisaj se schimba socoteala, ii trage jucariile din mana, daca se uita la TV i-l opreste ... e nazdravan tare. Tot timpul trebuie sa faca ceva sa atraga atentia, desi de atentie nu duce deloc lipsa.
Ce imi place la Maya este ca e foarte receptiva si invata incet-incet sa rezolve singura conflictele copiind din reactiile noastre. Azi de exemplu se juca la laptop si Patrick a dat navala peste ea, aproape ca a dat-o jos de pe scaun. Ea cu o voce blajina il intreaba pe Patrick: "Patrick, ia sa vedem cine era primul aici la laptop cand ai venit? Eu eram! Trebuie sa astepti sa termin eu jocul asta si dupa aia te las si pe tine!" Sau aseara, vroia sa se uite la desene si eu ma uitam la un film: "mami, uite cum facem, tu te uiti la filmul asta si cand se termina imi dai si mie la desene!"
Imi pare tare rau ca aveti de tras de pe urma alergiilor astora carora nu aveti cum sa le dati de cap... Nu imi aduc aminte sa fi avut probleme in trecut, s-a mai intamplat? Sper sa gasiti o solutie pana la urma. Felicitari pentru cunoasterea literelor! Eu nu m-am ocupat de Maya in sensul asta... i-am aratat de cateva ori dar nu s-a aratat interesata.
Elisor, dimineata inainte sa plec am apucat doar sa arunc un ochi peste mesajul tau si in graba mea am citit ca "preselectia a fost un mare succes" - abia asteptam sa ajung la birou sa citesc pe indelete ce si cum. Pacat ca nu a fost cum ma asteptam, ce sa-i faci, inca o data ajungem la vorba lui Badea cu traitul in Romania... Referitor la tupeu... inainte credeam ca lipsa lui este un minus pentru mine (fostul imi insuflase chestia asta) insa acum sunt convinsa ca am obtinut mai multe in viata prin felul meu de a fi...asa, mai docila, chiar daca asta a insemnat a fi luata de fraiera de multe ori....
Felicitari lui Andreas pentru curaj, ar trebui sa-i urmezi exemplul
!
Lili, super tare Sergiu! Si Maya are expresia "cum ramane cu..." in vocabular si o foloseste ori de cate ori incercam sa o distragem de la ceva, chiar cand credeam ca am pacalit-o! Cred ca avem acelasi talent artistic, la mine mai grav e ca Patrick adora sa i se deseneze si ma pune sa-i fac tot felul de chestii si ma pune in incurcatura intotdeauna! Si Maya bea lapte mult, cam 750ml pe zi, ii place cu cereale sau cu nesquick.
Clara, unde se gasesc cariocile cu oite? Cum se numesc?
Vreau sa o vad si eu pe Teodora recitand, ma duc acum sa caut presupunand ca parola e pe contul comun. Pupam si noi pe gargarita talentata si isteata!
Androix, tare faza cu dulapul! Te-am admirat in poze, arati super, ai slabit mult... mi-am adus aminte de poza cand erai mireasa, mi se parea ca nu esti departe de cum aratai atunci, cel putin la fata!
Felicitari pentru examen, esti tare!
Tina, mami de
Patrick si
Maya 
"Nu te uita niciodata de sus la cineva, decat daca vrei sa-l ajuti sa urce" Jesse Jackson