Copiluti de mai-iunie 2005 (95)
Raspunsuri - Pagina 18
Danelutza spune:
Mai fetelor, eu sint mica de statura am 1,62 si nu-mi permit sa fiu prea grasa, ca va dati seama cum as arata. ![]()
![]()
Androix poti sa ma fugaresti si pe mine ca sa stii ca nu ma impiedic. Eu nu maninc piine decit vreo 2-3 feliute pe saptamina.
Teddy medicamente homeopatice i-am dat si eu, ca ultima oara mi-a dat pediatru niste antibiotice, de se simtea mai rau decit inainte de a le lua. Asa ca, ne-a adus un prieten pediatru din Italia, medicamente homeopatice. Dar probabil raceala a fost ascunsa, iar acum cu medicamentele a iesit tusea la suprafata. Sotii nostri sint rude de nationalitate ![]()

Ne laudam si noi cu spalatul pe cap, adica cu urlete care parca au inceput sa mai dispara. Face baita, sta in cada, se balaceste cit vrea, dar cind e vorba sa o spal pe cap incepe sa miriie sau urle si pune minutele pe ochi, dar urla fetelor cite cinci minute, inainte de a apuca eu sa-i ud parul 

Elvetia in miniatura
Ada_74 spune:
Multumesc pt comentarii, m-am distrat copios.
Elisor, Iulia, ca si Sergiu dealtfel, nu a acceptat suzeta. I-am tot indesat-o in gura, dar o scuipa imediat. Pe de o parte ma bucur, ca nu trebuie sa o dezvat mai tarziu, dar pe de alta parte mi-ar fi fost mai usor daca avea ocupatie
.
Nelia, felicitari lui Octav si Agatei!
Noi am scapat de cosmarul dusului. Pana acum o luna, urla ca din gura de sarpe cand il spalam pe cap sau daca puneam dusul pe el. S-a lecuit ca prin farmec, iar acum imi povesteste cum se speria el de dus cand era mic, pentru ca il gadila. Iar la spalatul pe cap problema era apa care ii intra in ochi, dar pe asta am rezolvat-o cu un prosop pe care si-l tine singur pe fata si pe urechi.
Ada_74 spune:
Mercedes, am auzit ca aveti in oras aer proaspat imbogatit cu fum de cauciuc. Asa e?
Astept si eu desenele Biancai.
Olgutele de peste ocean, nu mai ziceti nimic?
Florentina G spune:
Salutare!
Si eu pe aici...ma tot chinui sa ajung la zi cu cititul!
Am vazut ca era in discutie varicela.... va aduceti aminte ca si noi am facut-o in vara - brrrr. Patrick a ramas cu un semn sub ochi care sper sa se mai estompeze cu timpul iar Maya din fericire nu are deloc.
Atunci a fost greu, acum am uitat si ma bucur ca am scapat de cea mai grea dintre bolile copilariei...care din nefericire nu sunt numai ale copilariei ca si eu am facut-o ca si Androix...la 21 de ani
!
Legat de spalatul pe cap eu numai cu Patrick am show-uri. S-ar juca ore in sir in apa, dar cand e vorba de spalat pe cap ii vine sa sara efectiv din cada - ca si Andrei
- si, Gabitza, cred ca il mai copiem la ceva pe Andrei cand e vorba de tuns, e tragedie nu altceva!
Cu Maya am adoptat tactica cu prosopelul la ochi si lasatul capului pe spate, nu are nicio problema, atata ca nu se da scoasa din cada, se crede sirena iar eu trebuie sa intru in jocul ei si sa ma minunez de ce coada frumoasa are!!![]()
OlgaT, imi pare rau ca treci printr-o perioada asa de agitata. Incearca sa fi calma si sa nu pui la suflet toate greutatile ca sa nu il agiti pe bebe mic. Gandeste-te ce frumos va fi cand veti fi toti patru acasa si va veti bucura de minunea mica!
Elisor, cum a fost la preselectie, la Iantu? Apropos de asta, ma intreaba intr-o zi Maya daca ma mandresc cu ea si nu stiam de unde i-a venit.... am vazut apoi reclama la suc cu Iantu, o sti?!
M-am uitat si eu la pozicile voastre, mi-au placut mult, sunteti toti niste frumosi, tu arati super bine iar de Bianca ce sa mai zic ca tot timpul ma uimeste cu buclele, ochisorii si mai ales boticul ei frumos!Pozele de la revelion sunt facute cumva in casa parintilor tai? O frumusete!!!
Cornelia, felicitari pentru baietel! Le-ai spus lui Stefan si Mariei ca vor avea un fratior? Cum au reactionat? Vad un tablou foarte frumos cand mi va imaginez pe toti, impreuna, cu un bebe mic in peisaj!
Mercedes, sper sa ne arati si noua desenul Biancai! Micuta de ea, auzi, sa lucreze la capodopera in timp ce ceilalti copii dorm!
Nelia, te-am tot citit si am tras o multime de invataminte din ce ai scris! Sper sa pot spune ca le-am si aplicat cu succes. Mai greu e cu Patrick la noi pentru ca este foarte incapatanat si mai ales rasfatat.
Cred ca a fost mare veselie la voi in casa cu atatea victorii de sarbatorit! Ma bucur mult pentru voi si alaturi de voi, meritati din plin toate lucrurile bune care vi se intampla, mai ales ca depuneti si efort ca ele sa se intample!
Chrisdun, esti o norocoasa ca il ai pe varul tau in Franta si mai poti face comenzi pe redoute! Deschisesem zilele trecute site-ul dar l-am si inchis gandindu-ma ca n-are rost sa imi pierd timpul si sa ma mai si oftic pe deasupra! Eu inca mai sper sa se faca ceva... poate cu criza asta, sa se gandeasca si ei ca le-ar creste vanzarile- dar nu cred ca sunt sanse.....
Newmami, de cate ori ma uit la pozele voastre nu pot sa nu remarc ordinea din jur... Pana si cand sunt jucarii imprastiate pe jos par ca sunt imprastiate...ordonat
! Cum e cu "pachetele" voastre, le-ati expediat?!![]()
Andra, care e urmatorul proiect, vad ca din ce in ce faci lucruri tot mai complicate!
OanaC,
! Esti o dulce, ne auzim maine sigur!
Tina, mami de
Patrick si
Maya 
"Nu te uita niciodata de sus la cineva, decat daca vrei sa-l ajuti sa urce" Jesse Jackson
Florentina G spune:
Cine are masina de facut paine?
O astept si eu pe cumnata-mea sa vina sa ma duca in carrefour sa iau una... aveti sugestii?
Pana vine ... va mai tin de vorba
!
Nelia, te rog mult trimite-mi si mie pe mess sau mai pune o data lista cu site-urile pentru copii pe care nu am reusit sa o mai gasesc in urma! Le-am accesat cand nu eram acasa si apoi nu am mai gasit postarea aia!
Patrick este fascinat de poisson rouge. Daca il vedeti cum ii umbla degetele pe mousepad .. zici ca nu e adevarat! Cunoaste toate jocurile, face puzzle, coloreaza, a invatat multe de acolo. Il aud cum numara in engleza, franceza, spaniola... Bine, nu ii iese tot timpul corect dar ma uimeste ca nu le amesteca dintr-o limba in alta.
TDY si nu stiu cine mai vorbea de biberon... Fran parca! Si Maya isi bea laptele la culcare tot din biberon. Daca o intrebi, neaga cu desavarsire, insa si-au creeat un ritual pentru ca se culca amandoi odata, isi beau laptele si adorm imediat. Mie imi este usor asa si nu am fost foarte ferma in a-i dezvata de acest obicei dar curand o voi face si va trebui sa le-o tai la amandoi deodata!
Chiar, Fran, in vara am organizat o nunta a unei tipe foarte de treaba care lucra la Petrom... Ioana Matei, o cunosti din intamplare? Mi-a placut foarte mult de ea, le-au dat nunta la stiri la Antena pentru ca sotul ei este producator la stiri.
Am plecat... gata..sper sa ajung pana inchide!
Tina, mami de
Patrick si
Maya 
"Nu te uita niciodata de sus la cineva, decat daca vrei sa-l ajuti sa urce" Jesse Jackson
onixone spune:
Florentina: a avut matusa mea si facea o paine extraordinara numai ca ii lua cam mult, ca puneai ingredintele acolo gramada, si pana o amesteca, pana o facea etc...lua vreo 3 ore.Bine eu zic de una de acum vreo 4 ani, sunt sigura ca tehnologia a avansat si ii mai putin.Singurul inconvenient e ca trebuie sa ai timp.
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
NewMami spune:
Iaca putin timp sa mai bag nasul pe la voi, fete dragi, avea Eli o vorba buna, daca nu te ti regulat de treaba pierzi sirul, pai mare dreptate avea
.
Am avut o perioada deosebit de incarcata, am schimbat baza de date si la cel de-al doilea breanch cu success, dar am lucrat pe branci cate 10 -12 ore /zi. Mai am ultimul site in March la sfarsit.
Socrii sunt tot la noi pana pe 2 aprilie, m-am saturat de ei, dar asta este. Nu ma mai plang, exista in lume necazuri mult mai mari, decat o soacra cu data de intoarcere
.
Patrick n-a scapat pe alergii, cum il scoatem de pe medicatie e inapoi de unde am plecat. Vineri avem programare la allergist si ii vor face niste teste mai detaliate. Sper sa aflam ce-I provoaca toata problema si sa evitam. Cu kk suntem in aceiasi stadiu, ii e frica sa faca – de parca pierde tot ce e mai pretios pe lumea asta. Am incercat toate metodele, explicatii savante sau mai putin – degeaba
. Asa ca aceasta problema ne depaseste si am reusit sa iau legatura cu o pediatra specializata in problema aceasta si care lucreaza la University of Michigan. Singura problema e ca lista de asteptare e lunga, si nu avem nici o sansa sa o vedem decat peste vre-o 4 saptamani.
Altfel piciul mic e bine, a revenit dupa boala din nou la comportament decent, e mare figura, dar nu ma pot plange e destul de cumintel in ultima perioada. Ma uimeste zi de zi ca nu-I tace gurita si cat poate sa acumuleze. A devenit tot mai fun jocuri pe computer, timp pe care-l limitam. De Christmas a primit un joc cu litere din care construieste cuvinte de 3 litere si dintr-o data a devenit interesat de litere iar acum le cunoaste binisor, plus ca e absorbit de faptul ca daca le imbina iasa ceva concret.
Vorbeste la fel de bine in ambele limbi, si ma bucur ca tot mai putin foloseste fraze combinate cu cuvinte dintr-o limba sau alta. A inceput sa faca diferenta si incearca sa foloseasca cuvantul potrivit in limba corespunzatoare.
Si-a facut prietene la daycare si mai nou avem play date cu gagici…
cica pe baieti nu vrea sa-I invite nici la ziua lui. E ocos mare, si l-am intrebat de ce numai pe Jadyn si Kelley iar raspunsul lui serios a venit … ca si ele sunt ca mine, the only child ! 
Cam asta e bilantul de la noi, asa in doua trei cuvinte.
Am mai citit cate putin din urma, dar la neuronii mei super folositi nu-mi mai aduc aminte mare lucru.
Isa si Alysia au fost bolnavioare, dar ma bucur ca si-au revenit destul de rapid.
Toata lumea face cura de slabire, na ca m-am apucat si eu de azi
sa nu radeti, vreau sa ma tin si mi-am propus sa dau jos in decurs de 1 an de zile 15 kg. apoi oi vedea cand oi trage linie cat am dat – atata mi-am propus.
Elisor, sarut’mana pentru felicitarea deosebit de frumoasa si gandurile bune
. M-am bucurat mult de tot, a ajuns weekend-ul asta. Patrick a fost tare incantat de ea , a chiar luat-o la nani cu el.
Am vazut poze frumoase cu Bianca, Sergiu de care sunt indragostita lulea , cu Iulia mica, Alysia la mare, cu printesa mica a Clarei – care m-a lasat cu gura cascata cat de minunata e cum recita si ce joc de scena are.A si cu Alba ca Zapada - Ana cea frumoasa a Ioanei - piu dar vei avea de furca cand va creste mare, daca de acum iti fura ochii
.
Lili, Sergiu ar face echipa pe cinste cu piticul meu – micii mesteri faurari, caruia ii place sa surubeasca si sa repare de la masina la mobile, orice.
OlgaM, a sosit socrela ta
? Cum va este? Ce vacanta misto ati avut, peisajul de vis. Sotul a fost pe acolo in spring time, am spus ca revenim… cine stie poate de Easter.
Caci veni vorba mi s-a pus rau pata sa plecam undeva de Easter. Inca nu m-am decis, dar Utah l-am trecut pe lista
.
Spalatul pe cap, de cand merge la innot unde sare cu capul in apa, face pluta pe spate, n-avem nici o problema nici cu spalatul pe cap. Chiar mai nou se spala singur si ma cheama numai sa verific daca s-a clatit bine
.
Florentina, nu pot sa cred ca blondinul tau frumos iti da batai de cap
. Eu ii vad pe amandoi copii ai tai deosebit de cuminti si potoliti- cel putin din poze. Cu ordinea, nu-ti recomand – eu sunt iesita din comun, si nu e bine. Am lasat-o mai incet, dar tot nu ma pot potoli. Sunt obsedata de ordine si curatenie – asta e si unul din motivele ptr. care soacra – o neatenta /nepasatoare si jumatate ma scoate din sarite
.
Plus ca avand spatiu mult, jucariile nu ti se mai par ca-ti stau in cale tot timpul.
Oxione, cum merge Alex cu gradinita, s-a adaptat? Am citit ca nu erai impacata cu clasa, ca nu e asa primitoare. Lasa, important e sa fie metoda de teaching mai buna si alte calificative. Vei vedea imediat progrese. Multe gradinite si aici sunt f.f.f simple. A lui Patrick chiar daca e pe regim gen Montesorii, are si jucarii si e mai colorata. Dar in general am vazut multe care erau f. simple.
Nelia, felicitari lui Octav, si Agatei – tot asa si la mai bine
. Octav trebuie sa plateasca Master-ul? Cu ce se mananca specialitatea asta “stiinta informatiei” – unde ar trebui sa o incadrez? Eu m-am uitat de un MBA aici si sub $30,000 n-am gasit nimic.
Lucas, parca tu vrei sa-l pui pe Matei pe ski-uri- la noi a avut un success enorm. Am ratat duminica sa mergem din nou, caci era prea frig, dar sper sa ajungem iar duminica asta. Eu am skiat, am invatat tarziu – nu sunt o profesionista, dar e o senzatie extraordinara.
Robotzica_cucului, costume de iarna noi avem tot familionul Columbia. Suntem super multumiti de ele, sunt scumpe daca le cumperi la inceputul sezonului. Sau din magazine obisnuite. In schimb daca ajungi la Outlet Malls, sunt jumatate prêt.Si ce-mi plac la pantaloni ca permit copilului sa se simta bine si cand se apleaca, au blanita in partea de sus (vezi aici: http://www.columbia.com/Product/3/Kids/310/Boys/9215/Wildcat-Ridge-Set.aspx?viewAll=False) anul trecut i-am luat pe portocaliu acelasi model. Nici nu se vede ca l-a purtat o iarna intreaga. Anul asta are pe verde si déjà i-am luat ptr. anul viitor albastru cu rosu.
Sunt si usoare, dar tin cald. Eu i-am luat ptr. anul viitor cu $65 tot setul.
Mercedez, multa bafta micutei Picasso. Bravo ei, e bine ca o pasioneaza si ca poate sa-si dezvolte talentul.
No cam atat ptr. seara asta, intru o data la luna – dar ocup un capitol intreg. Asa ca ma retrag ca iar e 11 noaptea.
Va pup si numai bine.
Mercedes spune:
ada74- nu, nu era vorba de orasul meu dar e in zona(in judet).
Multumesc pentru cuvintele adresate biei dar sincer chiar nu stiu ce face pe acolo , atata am scos de la ea ca a desenat un om de zapada(colorat sau desenat nu stiu).
Data trecuta in decembrie cred a primit o diploma de participare dar si asa era tare mandra a pus diploma in acelasi biblioraft cu ale lui cristi si se certau pe ele.
newmami-felicitari pentru Patrick! si bia cunoaste literele dar nu face cuvinte iar la cifre stie care e 1,2....12 dar nu asociaza ca 5 de ex. inseamna 5 masini dar are vreme.
I am luat o carte de ,,mate,, de la teora de la 4-6 ani sunt cateva exercitii care le poate face dar marea majoritate doar cu ajutor, sunt bune in zilele ploioase atunci cand suntem acasa.
Danelutza spune:

chiar daca_i tirziu, va servesc cu o cafea rece dar buna ![]()
Am incercat toata ziua sa intru pe forum, dar mergea ca melcul sau deloc, asa ca am renuntat. Vad ca nu numai la mine nu functiona...
Gata, dispar ca ma striga odrasla, ufff, cind merge asta nu-mi merge sa o pacalesc..
Aaa, iar mi-a tras o minciuna asta, cica n-a mincat nimic la gradinita ca nu i-au dat 
Si am mai vorbit, tot astazi, vreo jumate de ora singura, cind am auzit ca tipa aia din America a nascut 8 copii, mama, oare cum s-o descurca cind o creste ca mie imi ajunge una
sau un copil ca sa vorbesc romaneste ![]()

Preparam si mincam
nelia spune:
Newmami, programul se numeste Master of Library and Information Studies, deci domeniul este biblioteconomie, care are mai multe specializari (biblioteconomie, arhivistica si aceasta din urma la care a fost acceptat Octav - nu prea stiu exact cu ce se ocupa, dar din cite am inteles posturile sint la firme mari, guvern etc. si va lucra cu stocare de informatii... sau asa ceva). Uite aici programul: http://www.mcgill.ca/sis/programs/mlis/ Bineinteles ca trebuie sa-l plateasca si la McGill e mai scump decit la mine la universitate, e cea mai scumpa facultate de fapt. Dar el s-a inscris la timp partial, deci va lucra in timpul asta. Are de facut 15 cursuri si cred ca ii va trebui cam 500 pentru unul cu tot cu taxele universitatii, carti etc. (prin comparatie cu programul si universitatea mea unde platesc cam 300-350 pe curs cu carti cu tot). Nu stiu cum e la voi, stiu ca e mai scump, dar $30,000 par cam mult... Pe de alta parte, MBA e recunoscut international si s-ar putea si aici sa fie la fel de scump, la nivelul QC. Am o prietena care l-a terminat, as putea sa o intreb, asa din curiozitate. El mai este inscris la un certificat universitar de ciclu unu, la care are de facut 10 cursuri (platite tot de noi, de fapt orice se plateste), din care a facut unul si e inscris acum la inca unul in Gestion industrielle - specializat pe tipografii... daca incepe in toamna masterul, cred ca va trebui sa-l inghete pe asta, pentru ca nu stiu daca va putea lua trei cursuri pe saptamina, e cam mult, la situatia noastra, cu trei copii si fara ajutor.
Lucas, sper ca ti-am raspuns si tie, daca nu, intreaba-ma... Am citit rapid, ca si ieri si astazi (si miine si poimiine
) am zile grele... Revin eu cind am timp si dau detalii despre ce am mai facut... Ne-au trecut bolile, un pic de tuse a mai ramas, dar vad ca cei trei mari am scapat... sper!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU