Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (36)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iriss_04 spune:

nausica,,,imi face pofta numai cand ma gandesc la miros
de multt,,,de cand zicea musseta si cocutica ca fac painici la greu si mai ales cozonaci,,,visez numai cozonac cu mult rahattttt
asa ca mai strici de cateva ori faina si apoi ies minunile,,,succes mamico,,,
despresterilizarebravo ca ai curaj,,,eu inca steriliz constiincios,,,nasa mea zicea ca tocmai din nesterilizare se fac anticorpiii,,eu am zis ca dupa 6 luni nu o sa mai sterilizez,,,,dar parca parca ma convingi ca chiar nu as vrea sa devina un sensibilicos
ici

''bimbirica'' mic si frumos
andu

mami de andrei (15/09/2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidestefan spune:

Fetelor ...multumesc mult ..de raspunsuri..
trebuie sa spun ca am scotocit zilele trecute pe net ..si ce-am gasit acolo m-a cam speriat ...Izabella a doarmit noaptile astea ...dar eu nu prea m-am odihnit...din cauza stresului ca i se intimpla ceva ...
de aia v-am cerut si voua ajutorul...
mai cunosc si alte mamici care au copii ce dorm pe burta din maternitate..si sunt OK ...dar m-am gindit ca sunt exceptii

azi am vazut si o perna Chicco antisufocare..si ma tot gindeam sa o iau ..dar se foloseste de la 5 luni ..asa ca mai am de asteptat ..

Cit priveste luatul in greutate (nikolici) ..aici chiar avem experienta din plin...
am citeva ponturi care au functionat si la Stefan si la Izabella
- meniu usor mai proteic ..adica piept de pui ...sau ceva carnita ...sa fie zilnic
- daca nu esti "carnivora" ...spirulina..are proteina "la greu"
- elevit..sau macar supliment de calciu (nu stiu cum ...dar chiar ajuta pe bebe sa creasca bine..asta in conditiile in care eu am avut carente de calciu ..dintotdeauna)
- mai putine acrituri in alimentatie ...gen portocala...muraturi..etc (de obicei fac scaune mai verzulii si apoase la bebe)
- somn (o mamica stresata ..va avea un bebe stresat ..si agitat..)

Sper sa te ajute ...si un botez cit mai reusit

Pupici ..si noapte buna

LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2badf071b77356f846bd48" target="_blank">Voinicelul meu de la nastere pina la 1 an
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6ca8c6ea1e4392fcb4bee7&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Aniversare Stefan - 2 anisori!
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157607916419749/" target="_blank">Pozici cu printzesa mea -Izabella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nausica

Citat:
citat din mesajul lui babymom75

Despre diversificarea bebeilor alaptati exclusiv am gasit date foarte faine si ...relaxate pe site-ul pe care l-am mai mentionat eu www.lalecheleague.com. Se zice acolo ca alimentele de diversificare trebuie date dupa supt, pe post de desert la inceput, mentinindu-se o atitudine de joc - copilul exploreaza gustul , textura, mirosul, toate noi, cu lingurita, mina lui sau de pe degetul mamei. Diversificarea poate fi aminata fara nici o problema si dupa 6 luni, incepindu-se chiar si pe la 9 luni, mai exact cind copilul da semne ca e pregatit. Mie mi-au fost de un real folos informatiile de acolo, ca mi-au schimbat ideile rigide despre diversificare pe care mi le-au bagat aia in cap,in facultate si care de obicei nu se potrivesc decit unui nr. f. redus de copii - vorbesc din experienta.
Deci, mamicilor nu va speriati daca puiutii vostrii nu reactioneaza la diversificare dupa cum spune nenea/tanti doctor!

Subscriu la aceasta parere.
Eu o sa ma ghidez, pentru diversificare, dupa cartea "The Baby Book" a doctorului William Sears, care mi se pare, si pe acest subiect, foarte pertinenta, cu explicatii clare.
In cartea aceasta, printre altele, am citit ca, la 6 luni, aportul cognitiv al diversificarii este net superior celui nutritional. Bebelusul isi ia, in continuare, tot ce trebuie din laptele matern si/sau formula (imbogatita cu fier, zice el). E important, insa, ca bebelusul sa experimenteze gusturi noi, texturi, culori etc.

Uitati www.askdrsears.com/html/3/T030500.asp" target="_blank">aici schema de diversificare propusa de el. Nu trebuie decit sa va logati, sa introduceti un nume si o adresa de mail, ca sa o vedeti.

Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference

nausica, am facut cum ai spus, dar tot nu pot vedea schema... de ce?

Luminita
de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26 septembrie 2008

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
Ce nu te darama te face mai puternic!

CLIP DE CLIP

CRACIUNEII
poze cu gemenei dulci
povestea noastra

GHIDUL MAMEI
Blog personal

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

Citat:
citat din mesajul lui dyanira

Sa inteleg ca dupa ce se insoara o sa fie ok, nu???

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

nu, pentru ca probabil n-o sa-ti placa nora, dar o sa te pricopsesti cu nepotzii si o sa o iei de la capat.

Glumesc, la ora asta tarzie...
Imediat ce isi fac un program de somn, e mai simplu. Cand sunt treji, cererile sunt fara oprire... rasfatul, bazaitul pentru diverse, dar sunt simpatici si te distezi de minune. Important e sa doarma toata lumea suficient, mai ales tu, ca sa suporti distractia.

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!

hm, si eu ce o sa fac cu doua nurori??

Luminita

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…

CLIP DE CLIP

CRACIUNEII
poze cu gemenei dulci
povestea noastra

GHIDUL MAMEI
Blog personal

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamidestefan

Fetelor ...multumesc mult ..de raspunsuri..
trebuie sa spun ca am scotocit zilele trecute pe net ..si ce-am gasit acolo m-a cam speriat ...Izabella a doarmit noaptile astea ...dar eu nu prea m-am odihnit...din cauza stresului ca i se intimpla ceva ...
de aia v-am cerut si voua ajutorul...
mai cunosc si alte mamici care au copii ce dorm pe burta din maternitate..si sunt OK ...dar m-am gindit ca sunt exceptii

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2badf071b77356f846bd48" target="_blank">Voinicelul meu de la nastere pina la 1 an
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6ca8c6ea1e4392fcb4bee7&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Aniversare Stefan - 2 anisori!
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157607916419749/" target="_blank">Pozici cu printzesa mea -Izabella

mie in spital mi l-au pus pe burta:zice il lasi asa pana dimineata,,,eu sa sar pe ea nuuuuuuuuu,,,paranoia nu gluma
am avut o obsesie cu asata,,,si nici nu l-am pus prea des pe burtica cand era mic iar acum cand a crescut nu ii place pe burtica,,,
eu cred ca este ok sa doarma pe burtica,,oricum am observat ca bebelusii chiar au un sistem de autoaparare senzational,,,sa-l vezi pe piticul meu cand se ineaca cum isi intoarce caputul intro parte

andu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Leah

Maaama, ce-a crescut odiseea intr-o zi cat n-am avut eu net, de o ora stau sa va citesc. Si tocmai m-a strigat tati sa vad ca mandra noastra is ia avant sa se rostogoleasca, dcci gata, de azi ridicam bara de protectie la patut. Ma uitam azi la ea si mi se pare cam grasuta, are 6500 g la 3 luni si o saptamana, si falcute cam umflatele. Doctorita mi-a recomandat sa ii inlocuiesc masa de noapte cu ceai, a facut vreuna din voi asa ceva? Parca nu ma lasa inima...cand o vad cum plange de foame.

Printesa Eliza

Blogul meu pentru mamici si copii

nu sunt de acord cu ideea, mi-ar parea rau sa-mi las copiii sa faca foamea. prefer sa ma trezesc din ora in ora.

Luminita

CLIP DE CLIP

CRACIUNEII
poze cu gemenei dulci
povestea noastra

GHIDUL MAMEI
Blog personal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamidestefan

Revin si eu ..chiar daca ..cam insistent cu intrebari din final de capitol trecut ....

COPILASII VOSTRI NU DORM PE BURTA ?

E CHIAR ATIT DE PERICULOS SOMNUL PE BURTA LA BEBELUSII CARE ISI POT MISCA CAPUL STINGA-DREAPTA ?

Astept cu mare interes parerea voastra!

Marturisesc ca la Stefan nu mi-am pus problema pentru ca nu ii placea sa doarma pe burtica ...la Izabella ..se pare ca e pozitia favorita.

Pupici

Matei doarme pe burta de la 8 zile. Ii place chiar daca acum nu prea mai practica sa des...se intoarce.

Unii spun ca e periculos..eu zic ca e mai putin periculos decat dormitul pe spate...cu singura conditie sa nu fie tot felul de chestii prin patut...sa fie doar cearceaful intins bine (cu elastic bagat sub saltea). Fara chestii pufoase in care poate baga nasul...

Matei Gabriel 24.08.08 foto
Matei Gabriel povestea nasterii
www.youtube.com/watch?v=YE6ZcHeDxJM" target="_blank"> primul mama

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui luminita2008

Citat:

Maaama, ce-a crescut odiseea intr-o zi cat n-am avut eu net, de o ora stau sa va citesc. Si tocmai m-a strigat tati sa vad ca mandra noastra is ia avant sa se rostogoleasca, dcci gata, de azi ridicam bara de protectie la patut. Ma uitam azi la ea si mi se pare cam grasuta, are 6500 g la 3 luni si o saptamana, si falcute cam umflatele. Doctorita mi-a recomandat sa ii inlocuiesc masa de noapte cu ceai, a facut vreuna din voi asa ceva? Parca nu ma lasa inima...cand o vad cum plange de foame.

Printesa Eliza

nu sunt de acord cu ideea, mi-ar parea rau sa-mi las copiii sa faca foamea. prefer sa ma trezesc din ora in ora.

Luminita

CLIP DE CLIP

CRACIUNEII
poze cu gemenei dulci
povestea noastra

GHIDUL MAMEI
Blog personal

bine punctat,,,bravo mamicuto,,,
optimismul tau tare imi mai place

andu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iriss_04

Citat:
citat din mesajul lui luminita2008

Citat:

Printesa Eliza

Luminita

CLIP DE CLIP

CRACIUNEII
poze cu gemenei dulci
povestea noastra

GHIDUL MAMEI
Blog personal

bine punctat,,,bravo mamicuto,,,
optimismul tau tare imi mai place

andu

multumesc mult... desi in seara asta simt ca ma cam paraseste.... poate maine va fi mai bine, totusi....

Luminita

CLIP DE CLIP

CRACIUNEII
poze cu gemenei dulci
povestea noastra

GHIDUL MAMEI
Blog personal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Nu vreau sa scriu un pomelnic aici , dar va spun din proprie experienta ca se poate ca laptele de mama sa nu mai fie satios si sa nu ii satisfaca nevoile bebelusului. Si nu spun asta pentru ca nu lua in greutate ci pentru ca era rupt de foame dupa san. Stiti povestea....Si luam la greu si vitamine si suplimente si beam si ceai de lactatie. De mancare nu mai vorbesc , mancam ca sparta .

Nici eu nu mai sterilizez mereu biberoanele. Suzetele da , ca tzocaie la ele non stop si uneori mai cad pe jos iar eu am catei in casa. Dar biberoanele mai rar. Adica nu dupa fiecare masa. Si alternez sterilizatul la aburi cu cel la rece in solutie. In rest doar le spal cu buretelul lui personal, nu mai spal si alte vase cu el si le clatesc foarte bine. dar asa cum ati spus si voi , le sterilizez intotdeauna inainte de prima folosire, atunci cand sunt noi.

Ma intorc cateva pagini sa mai citesc....ca tare mult ati scris azi

Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit

Mergi la inceput