Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (36)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

[b]gaia.nevia[/b Pina la 6 luni nimic in afara de Vigantol.
Apropos de Vigantol, zicea cineva aici ( scuze dar nu mai stiu cine ) ca i-a recomandat pediatra 4pic./zi + Ca pt. ca are fontanela prea mare. Cam cit de mare e fontanela ca mie mi se pare o doza prea mare? Iar Ca sub ce forma? E alaptat bebe?, ca daca da, Ca suplimentar nu-i trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

Citat:
citat din mesajul lui 300

Azi am leganat un carut 2h jumate,d e ma tenteaza un swing ceva. Any idea, un modl ieftin care se leagana singur? sau scump da care face toti banii? Pna acum n-a trebuit sa prestez munca voluntara dar daca se schimba treaba??

Noi avem un "bouncer" cu vibrator. Nu se leagana, ci vibraza cadrul, si nu se misca in niciun fel, dar la baietii mei a mers vibratia asta, le-a placut si ii adoarme...
Arata asa, de la Mothercare l-am luat cand era Teo mic. Are si bara cu jucarii da nu-i in poza...
Leagane exista, dar sunt scumpe rau, ocupa muuult spatiu si nu e nicio garantie ca vor fi eficiente la copilul tau...

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!

mersi frumos. Nici eu nu vreau ceva care sa ocupe mult spatiu pt ca... nu mai am. O sa tin cont de idee. Poate totusi isi revine. Monitorizam munca voluntara.

Hm, si cand te gandesti ca nici macar nu ne-am botezat ca sa ne dereglam asha.

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

nikolici subscriu 100% la ce a zis babymom . Lasa dr in pace si alapteaza fata, important e ca a crescut, nu a stagnat. Cresc si ei in salturi, poti sa ai surpriza ca luna aceasta sa ia mai mult, sau luna viitoare. Atata timp cat nu stagneaza sau nu scade in greutate, nu e nimic. Cand mai aud mamici care au oprit alaptatul pentru ca "laptele lor este apa chioara" mor...si cum au aflat ele asta? Au muls un pic de lapte si au vazut ca e transparent, nu mai e gras ca in primele zile, au tras concluzia ca nu mai e laptele bun si au trecut pe formula. De "laptele de inceput" cel cu compozitie apropiata de apa, ca sa astampere setea sugarului nu au auzit niciodata si nici nu au avut curiozitatea sa mulga mai mult sa vada ca se schimba culoarea la o cantitate mai mare... pffff.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

cand am fost la Kidex in 2007, de avea Teo vreo 5 luni, mi s-a pus pata si am cumparat un tzopaitor cu arc care se prinde de tocul usii. A fost delicios o vreme,

dar a venit iarna si nu imi mai venea sa tin cupilu in tocu usii sa sara pe gresie... apoi in vara era cam greu Teo si se intindea panglica prea tare in suportul ei, nu mai zic cum arata peretele deasupra usii... asa ca obectul de 2 mil si a cazut in desuetudine...
pana cand tati a avut o idee geniala si l-a fixat de tavan... acu ne dam de vreo 5 ori pe zi, cate juma de ora utaaaaaa - utaaaaaa, utaaaa!!!!!

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si
Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii
my blog
Topic: mama... de mai multe ori!
Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Aaaa si am uitat sa va spun ( nikolici sper ca mai esti pe aici ) ca medicii primesc un bonus din paretea firmelor de lapte praf la fiecare mama pe care o conving sa-l treaca pe bebe pe formula. stiu asta deoarece si eu am fost "ispitita" cu o asfel de oferta, sa promovez un anume lapte ( nu spui care ) in maternitate. Poate va mai ginditi la usurinta cu care va spun doctorii sa renuntati la alaptare. Si inca ceva: in faculatea de medicina nu se prea invata despre alaptare. Gata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikolici

Hello fete,

Noi suntem cu botezul maine...si nu am nici un chef de party si dat peste cap fetitza cu toata nebunia asta.Cred ca o sa mi se stranga inima cand o sa trebuiasca sa o bage in cristelnitza.Sper sa ne descurcam vitejeste si la resto.

In alta ordine de idei am fost si noi la doctor la controlul de 3 luni si nu am luat bine in greutate.Adika am luat apx 500gr intr-o luna.Ne a zis sa ne punem pe supliment, insa nu vreau ...si i am zis...si a zis in felul urmator ..ok, facem in felul urmator, daca in 2 sapt nu ia cel putin 350gr, neaparat supliment.Imi e frica de bibe ca de draqu.
Pe urma la un consult "yoghin" i-as spune eu, a zis ca nu se "craceste" bine si ne a dat eco de sold, sa vada daca nu cumva osul nucal de la sold nu este bine calcifiat.Ma rog...
Fontanela foarte mare, ne-a pus pe 4 pic de vigantol si in continuare calciu 2.5/10 zile pe luna.
Am luat 4cm intr-o luna, cica e mai mult decat norma, insa pe mine nu ma incalzeste daca nu a luat in greutate si chiar nu inteleg de ce.
Unde as putea sa fac un test al laptelui oare?Eu cred ca nu e de vina laptele meu, dar na.

Poop

Mami de Karina iubita mult mult de tot

Nikolici pediatra noastra spune 2 lucruri:

1) media e 750 gr pe luna dar exista si un minim acceptat ( psite-urile din afara e in jur de 400 gr in primele 3 luni ) tot timpul trebuie facuta medie aritmetica si nu luata neaparat o singura luna in calcul.

2) copilul care are intr-o luna o crestere mai puternica in lungime poate sa creasca mai putin in greutate.

Eu as astepta si luna urmatoare dar atentie ca media e acum 500 gr si nu 750 deci asta cu 350...Nu m-as grabi sa-i bag formula decat daca ia sub 250 in 2 sapt si copilul da semne ca nu-i ajunge laptele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Noi am crescut 330 gr intr-o luna, adica din 19 dec si pana azi .. eu ce sa mai zic ?? M-am resemnat. Pur si simplu nu vrea sa manance mai mult si parca nici nu-mi vine sa inlocuiesc o masa de san cu praf doar ca sa se pufoseasca .. nu stiu ce sa zic !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Eu sunt mai ramasa in urma si raspund asa pe masura ce mai citesc.
Pro alaptat in public: am alaptat in restaurant, la banca, la notariat, in parc, la cabinetul medical. A marait o tipa la mine la banca cum ca ceva loc public, rusine dar ea manca un mar si am zis senina: eu nu il mai alaptez aici daca nici tu nu mai molfai la mar ca amandoi mancati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Nikolici, nu te mai stresa cu lapticul! Iti spune o mama care a trecut prin asta luna trecuta, Gruia a luat numai 485gr in luna a 3-a si a crescut putin si in greutate. Doctorita ne-a luat o proba de lapte pentru analiza (s-a facut la laboratorul spitalului Gomoiu), s-a testat nustiucum cu albastru de Nil, concluzia a fost ca laptele e ok, doar o concentratie putin mai mare de acizi grasi, dar care nu influenteaza cresterea in greutate a lui bebe. Proba de lapte a fost din primul lapte din san, cel mai apos. Am mers in continuare pe alaptat exlusiv, nici ea nu ne-a zic nici macar in treacat de completare, iar in luna a 4-a am revenit in grafic, am luat 500gr, asa cum e normal pentru aceasta luna. Sfatul meu este nici sa nu te gandesti la completare atata vreme cat Karinutza nu plange de foame, metabolismul ei a fost orientat spre cresterea foarte buna in inaltime, nu se puteau amandoua o data. In plus, toate cifrele reprezinta statistici, medii, formate din niste valori mai mult sau mai putin departate de aceasta medie. Tot doctorita imi spunea ca are in evidenta un copilas care 2 luni nu ia in greutate aproape deloc, apoi urmatoarea luna ia cat pentru 3 luni la un loc .. fiecare copil e unic, eu zic sa nu te abati de la principiile de baza si lasa copilul in echilibrul lui natural. Laptele de san e cel mai bun, multe mamici ar vrea sa-l aiba, nu-l pierde cu completarea, e pacat! Karinuta voiosica!
Ada, imi place foarte mult leaganul vostru, imi poti arata/explica cum se prinde in tavan? Si de la ce varsta poate sta copilul in el?

Noi am vorbit cu pediatra si ne-a spus ca ea n-a remarcat ieri, la control, candida in guritza lui Gruia si, cum pe mine nu ma mananca sanii si nu-s rosii mameloanele, nu crede ca e vorba de candida ..

Multumim tuturor pentru urarile de ziua noastra!

Si, la randul nostru, salutam si uram sanatate, numai chiraieli de veselie si progrese uimitoare pentru:

Amalia de Sabinel
Edwin de Denisa
Sasha de Ratonelu

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit 16.09.2008

... once upon a time ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Anca81 morcovul fiert este recomandat in dieta copiilor cu diaree pentru ca intareste scaunul. Daca mandra ta are probleme de genul asta ( parca asa imi amintesc ) eu zic sa-l amesteci cu suc de morcov crud de exemplu pentru ca morcoul crud are proprietati opuse si ar trebui sa contracareze efectul respectiv...

Boo daca nu da semne ca i-ar fi foame nu vad de ce i-ai da supliment, mai ai putina rabdare. Aaa si mai este ceva nu stiu cat e coincidenta sau nu dar Mara mea cand am scos-o la inceput din mediul ei ( la munte si la tara ) a avut cresteri in grutate de max 100 g in saptamana respectiva, apoi a recuperat acasa. Ultima data n-a mai fost cazul dar era deja a 5a iesire...

Mergi la inceput