Puiuti de Randunici 2008!! (191)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lianam spune:

ooofff simo... sa se repare degetutu cat mai repede si mai bine...
tuchi spatele tau cum mai e?

Liana, mami de Teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchita spune:

Of, mai , Simo, eu inteleg ca iti place de mine, dar nu trebe sa faci tot ce fac eu!
sa treaca degetelul si sa ai baieti nemiscaciosi pana te faci bine!

Liana, am pus-o de-o amandina ca nu mai pot de pofta! spatele e vai mama lui, bag Movalis si paracetamol! Am niste vanatai pe fund si ma dor coastele....nu stiu cum or suporta unele sa le bata barbatii!

Iar ai musafiri?!!! Esti de groaza! Macar soacra te ajuta la treaba? sau e musafir cu drepturi depline cum e a mea?

Miradi si Floriio, zau ca nu stiu ce sa va zic despre lapte! Bagati mese solide si asta e!
Din cate imi amintesc si Delphin a renuntat de multisor la lapte in biberon si copilul creste si e frumos!
Fug la zaharul care se caramelizeaza singur!

Catalina, mami de Ilinca (5.07.2005) si Sebastian(30.01.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Simo, ce nasol, offff, bantuie ghinioanele printre randunici, ce-o fi oare? sa treaca repede si ai grija de degetel.

Tuchi, tu cum te mai simti dupa cazatura de ieri? Suru ce face? si Ili si Suru si mamica frumoasa si inimoasa. Sunt de acord cu tine cu bona, ar trebui fara patima de net, ca uite noi cum facem!

Pucca, ultima oara Rebe avea 7,900, sper sa fi ajuns si noi la 8 kg, o cantaresc diseara si iti spun. Dar eu din cauza greutatii nu ma ingrijorez...fata face de toate si e sanatoasa... Biencutza.

Miradi, imi pare rau ca va chinuiti asa...

mami de 2 minuni, Razvan si Rebecca.

Sufletica si Gurita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floriio spune:

Naty, cand astepti sa vezi ce e cu copilul tau, si 1 minut e mult. Si tu cred ca stii cel mai bine. Nu vreau sa il caut in spital, ca sigur nu o sa aiba timp de mine, sigur o sa astept mult la usi. La Clinica mi se pare mult mai convenabil.
Exercitii fac cu Andrei de genul: sa imi prinda mainile si sa se ridice in fundulet (si se ridica fff usor, nu il ajut deloc, doar se sprijina de mainile mele), apoi din fundulet la fel, il ajut sa se ridica in picioare. Il pun in fundulet in fata canapelei, ii indoi genunchii si il invat cum sa se catare sa se ridice. Dar nu a invatat inca tehnica. Il pun in patut in genunchi sa se tina de zabrele. Ii place mult, se tine bine, dar nu da semne ca incearca sa se ridice. La fel. il pun in picioare la marginea canapelei sau in patut, se tine foarte bine, insa sta NUMAi pe varfuri. Nu calca pe toata talpa. In restul timpului ne jucam numai pe jos. Ii pun jucarii in diverse colturi ale camerei si il stimulez sa ajunga la ele.
Alte exercitii nu stiu ce as mai putea incerca pentru ca nestiind exact cum se fac sau ce ar trebui sa fac, mi-e frica sa nu provoc mai mult rau decat bine.

Cu laptele, o sa incerc o perioada sa nu ii mai dau deloc. Nici in somn. Pentru ca daca pana acum il accepta asa, acum i-l dau mai mult fortat. Avem cred ca 20 incercari nereusite pana incepe sa traga din el. Si aceste incercari nereusite inseamna asteptat copilul sa adoarma profund, asteptat sa ii cada degetelul din gurita (pentru ca asa adoarme). Daca incerc sa ii scot eu degetelul simte si plange. Strecurat usor biberonul printre buze, tinut in gurita pana incepe sa traga. Cum simt gustul se trezeste si se pune pe plans. Adoarme la loc si tot asa. Toate astea se petrec in bratele mele si dureaza chiar si 2 ore. Mi se pare chinuitor pentru mine, dar mai ales pentru el.

La controlul de 9 luni o sa intreb si eu pediatra de Vigantolleten. Noi acum luam 4 picaturi de vigantol.

Luny mersi pentru vorbele frumoase. Sa stii ca apreciez foarte mult ca tu de fiecare data ai o vorba pntru fiecare.

Mirandi bine ai venit in Clubul nebautorilor de lapte. Imi pare rau ca si voi experimentati acelasi lucru si crede-ma ca stiu cat de greu poate sa fie.
Imi pare rau de asemenea ca ti-am strecurat indoiala in suflet. Nu stiu ce sa zic, dar eu sunt ingijorata de Andrei si vreau si imi doresc sa aud din gura unui medic ca e bine, decat sa stau si sa astept.
Si Andrei sta fff bine in funduletz. El se ridica si in 4 labe si sta asa timp indelungat, se mai taraste, mai afce salturi, dar nu stie sau nu poate sa mearga de-a busilea.

Offf mai Simo, imi pare tare rau de patania ta. Chiar nu are cine sa te ajute? MAma, soacra, o prietena ceva?

Tuchita, off si tu cu spatele. sa treaca si Surubelul pe urechiuse. Apropo, noi ii zicem lui Andrei Sfredelus, pentru ca se misca mult cand e tinut in brate, are o viteza incredibila cand se intoarce sa vada de unde se aude cate un zgomot. De asemenea are o viteza extraordinara cand se taraste prin pat sa ajunga la marginea lui si sa se uite in jos. Ii place la nebunie sa faca lucrul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miradi spune:

Floriio ,si noi tot asa facem la fel exercitii cand putem,la fel se ridica ajutatata de mine ca sa o invat miscarile, exercitii cu picioarele.Sotul meu zice sa nu-mi fac probleme,de vorbit cu pediatra inca nu am vorbit pana acum imi parea normal.Am zis ca fiecare copil cu ritmul lui.Fetita cea mare s-a ridicat in picioruse la 8 luni ,in 4 labute statea la 9 luni si mersul in 4 labute la 9 luni jumate si pasit mers tinut de manute si de 10 luni a inceput sa stea cateva secunde in picioare fara sprijin ,din ce ce in ce mai mult iar la 11 luni a facut primii pasi singura.

http://community.webshots.com/user/mira_geo

Mira mamica de Andreea-Maria (19.08.2004) si Medeea-Elena (19.04.2008 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miradi spune:

Tuchita ,imi pare rau de cazatura iar cu otitele ,Doamne sa scapati odata ,imi pare rau ! sa treaca !

Simo ,imi pare rau de cazatura si de ce ai patit ,trebuie sa fie greu sa te misti ,offf !

Mstela ,ce o fi facut la neurolog ? Abia astept sa vad ce zice sper sa fie vesti bune

Floriio ,din cate zici tu de Andrei mie imi pare normal ,se misca mai mult ca Medeea,nu stiu ce sa zic.

http://community.webshots.com/user/mira_geo

Mira mamica de Andreea-Maria (19.08.2004) si Medeea-Elena (19.04.2008 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchita spune:

Clau, Suru doarme, a mancat binisor azi...si-a cam dat peste cap programul de somn!

Razvan e bine?

Floriio, ia uite unde statea fratele lui Surubel-Sfredelus!

Si acum zic una din putul gandirii...apropos de probleme pe care le aveti cu dezvoltarea motorie a copiior!
Pe vremuri copilul trebuia vazut lunar de peiatru! El este primul care ar trebui sa sesizeze ca e ceva in neregula, el stie varsta limita pana la care un copil trebuie sa faca un anumikt lucru!

evident ca scrie si in Capraru, dar noi am retinut mai usor decat orice altceva faptul ca fiecare copil are ritmul lui!( ceea ce e perfect adevarat, dar...cu anumite limite!)

Recunosc ca pe Ilinca am dus-o in fiecare luna la dr, nu numai in lunile cu vaccin! Cu Seb am fost mai delasatoare, am avut noroc ca nu s-a intamplat nimic!

Catalina, mami de Ilinca (5.07.2005) si Sebastian(30.01.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floriio spune:

Tuchi, copilul meu chiar a fost dus lunar la pediatru. In prima luna l-am dus saptamanal.
Dar nu am incredere in ea. Da, este ok sa facem vaccinurile, sa il cantareasca, sa il masoare, chestii din astea. De sesizat ceva in neregula ea nu a sesizat, dar...mi s-au parut stupide raspunsurile pe care mi le-a dat la nelinistile mele (am mai spus faza cu pusul intre perne, cu premergatorul, nu mai repet). Sunt de acord ca fiecare copil are ritmul lui propriu, dar chiar in Capraru scrie ce ar trebui sa faca copilul la 9 luni. Andrei face multe din ce scrie acolo, dar nu tot.
Nu stiu, poate sunt exagerata, poate cer sa faca integrale la varsta asta, dar totusi, unele lucruri sunt evident in neregula. Ma uitam zilele trecute ce facea Biencuta de Pucca la 8 luni. Wawwwwwww, extraordinar.
In momentul asta numai un medic care il studiaza pe andrei pe toate partile ma poate convinge ca e ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui tuchita

Si acum zic una din putul gandirii...apropos de probleme pe care le aveti cu dezvoltarea motorie a copiior!
Pe vremuri copilul trebuia vazut lunar de peiatru! El este primul care ar trebui sa sesizeze ca e ceva in neregula, el stie varsta limita pana la care un copil trebuie sa faca un anumikt lucru!

evident ca scrie si in Capraru, dar noi am retinut mai usor decat orice altceva faptul ca fiecare copil are ritmul lui!( ceea ce e perfect adevarat, dar...cu anumite limite!)

Bun...acuma lasand la o parte faptul ca eu il abandonasem pe Capraru si cand l-am citit, inainte de explozia de progrese a Iuliei, m-am mai linistit pt ca intr-adevar gama de "achizitii" motorii la 8-10 luni era destul de larga si mereu, mereu se sublinia ca e o mare greseala ca parintii sa-si compare copiii cu cei mai mari sau cu ai altora.
Pe de alta parte, eu m-am autosesizat devreme cu Iulia poate si datorita temerilor mele legate de prematuritate...iar aici pe forum, una dintre figurile cele mai calde si mai deosebite, Sheannamp (si ea mamica de gemeni nascuti ff prematur) m-a sfatuit sa nu ma tem niciodata ca exagerez; daca instinctul meu de mama imi va zice cat de putin ca exista o problema, sa-l urmez si niciodata nu ma voi insela. Si asa a fost. Deci, nu atata cartile conteaza...Aaa, insa faptul ca pediatrul ar trebui sa urmareasca lunar pana la 1 an evolutia, asta da, sunt de acord. Vina ca nu se intampla asa e insa bilaterala.
Conform lui Capraru, nici Tea, nici Andrei si nici Medeea nu sunt catusi de putin un dezastru! Cititi mamici si va veti convinge. Dar, cum ziceam, daca aveti o temere in suflet cautati sa va lamuriti, e mai bine asa!

Simooo...mai, mai, ieri fuse ziua cazaturilor. Ai grija de tine si ia antiinflamatoare.

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

plecam pe la socrii...ca insista!
pup stolul!

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput