Nu mai suport intrebarile despre bb

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Din experienta mea: sora-mea la 27 de ani avea deja 2 copilasi, eu la 28 ani inca nu ma simteam pregatita (pe bune!). Sotul nici atat! Cand eram intrebati de urmasi raspundeam ca mai asteptam, ca stam in chirie, ca nu ne vom descurca, ca habar n-avem cum se creste un copil. Treptat-treptat, fiind permanent in contact cu nepoteii, am inceput sa-mi doresc propriul copil. Sotul, mai putin (cred ca numai de gura mea a fost de-acord cu sexul neprotejat). Si am ramas gravi. Pnetru o luna. Insa abia atunci ne-am dat seama cat de mult ne dorim un bebelache al nostru. Oricat de mult ne iubim nepotii, parca simti ca vrei ceva din tine. Si parca am turbat amandoi. Nu ma mai gandeam decat la sarcina, aveam cosmaruri, uram efectiv orice femeie din jur care anunta bucuroasa ca-i cu burtica. Pana la urma... s-a intamplat si minunea.

Insa ce am invatat: numai intreb pe niciuna din prietenele mele maritate de ce nu are bebel (stiu sigur ca doua dintre ele fac tratament si le-ar pica greu faza asta), nici nu ma mai intalnesc cu ele (in mod constient le evit, nu vreau cumva sa le ranesc cu bucuria mea). Nu am ce face, parca imi vine permanent sa zambesc de cand am aflat ca voi fi mamica, nu am cum sa ascund aceste emotii. Una dintre ele chiar s-a suparat pe mine, nu a inteles de ce nu am anuntat-o din prima ca sunt insarcinata, ci abia pe la 5 luni, ca de altfel si restul familiei. Sa va mai spun ca toate subiectele din capul meu incep si se termina cu bebe, ca altceva parca nu stiu sa vb toata ziua? Poate asta se intampla si cu prietenii vostri care au deja copii... Nu cred ca toate cuvintele sunt spuse cu rautate, chiar nu cred!

Ramonika, pana nu trece anul de "efort" nu poti spune ca nu poti avea bebei. Mult succes tuturor fetelor, pe multe dintre ele le citesc cu drag, si tot ce va doresc este o perioada linistita, fara stress! Abia cand va veti gandi mai mult la voi, cand veti sti sa va relaxati, sa va eliberati mintea de lucruri si persoane toxice, va veni si ! Cel putin, la mine a mers...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

Buna!
Si eu trec prin situatia asta..sunt casatorita de patru ani si mereu se trezeste careva sa ne intrebe cand facem copil...sotul meu are 48 si se simte foarte enervat si obosit de astfel de intrebari,eu am doar 30 simt ca am destul timp sa fac copilul,asta si le raspund celor care insista,mai exact"de aia si-a luat barbatul meu nevasta tinerica sa mai copilarim si noi"asa raspund in general celor care se cred f destepti ca ei au 1-2copii,iar noi niciunul...prietenele fff apropiate stiu ca incerc sa fac si eu copil,dar nici lor nu le zic exact cum si ce,in cazul meu incerc sa raman gravida cu donator,am 2 IAD nereusite...Cu alte cuvinte gura lumii doar pamantul o va astupa...pana una alta noi sa fim sanatoase si sa reusim sa avem copii,daca nu ,asta e ,vedem noi ce facem!
Bafta tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sicuta13 spune:

Cel mai rau este sa raspunzi la aceasta intrebare daca ai pierdut sarcina. Toti te intreba "Cand incercati din nou...ca sunteti tineri...bla, bla. Imi vine sa le zic ca doctorita mi-a interzis sa am copii ca e in pericol viata mea si asa stiu ca voi scapa.
Multi dintre cei care intreaba nu stiu ca un copil e un dar de la D-zeu, nu e ceva care iti vine pur si simplu

Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Eu una nici nu mai pun la inima astfel de intrebari care sunt la ordinea zilei(eu avand 32 de ani si fiind casatorita de 9). Cea mai tare faza : Vb cu un coleg de serviciu care are 54 de ani despre faptul ca nu mai cresc salariile si eu ii zic in gluma "ce va trebuie bani ca si asa sunteti ffff bogat avand 2 copii superbi"(si omul are doi copii super un baiat care a terminat anul trecut facultatea si o fata studenta in anul I care a terminat la un liceu de prestigiu sefa de promotie). Omul imi da dreptate si vine si replica" Las' ca o sa iti para tie rau ca nu vrei copii" si jur ca a fost ce mai tare replica primita. Si-i raspund "Eu nu vreau? El nu vrea"(si omul deduce ca dotul nu vrea si incepe a ma iscodi. Il las sa se agite si dupa 5 minute ii zic NU sotul domnule Bebe nu vrea sa vina si ies din birou. Si cam asa am inceput sa le raspund la toti BB va veni cand va vrea el. O fi infertilitatea o boala dar nu am de ce sa imi fie rusine cu ea. Nu e vina mea. Iar dc BB va veni va fi primit cu MULT drag.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinanico79 spune:

oooo noi asteptam bebe din 2005...vezi semnatura...si deja m-am facut a' dracului. Cand ma intreba cineva de bebe eu spun foarte sincer ca NU PUTEM sa facem un copil, fara detalii, scurt. Deobicei nimeni nu se asteapta la un raspuns atat de sincer desi probabil persoana in cauza banuia ceva si doar dorea ceva detalii, sau pur si simplu sa rasuceasca cutitul in rana. La asa un raspuns deobicei nimeni nu mai dezvolta subiectul. Si ai macar satisfactia de a-i vedea pe curiosi ramasi cu gura cascata...

Nico

asteptam bebe din februarie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Ehe...intrebarile ca intrebarile..dar cand auzi exclamand..ceva de genul..Ai copii? Nu..Da cati ani ai? Pai zic, 33 luna viitoare...Wow..si pana acum nimic pai grabeste=te ca e cam tarziu:))))) Am destui pereti la servici si ma imaginez dand cate un cap de fiecare...ultima care a fost efectiv uimita ca vreau copil..acum la 33 de ani si nu am unul.. are cam 45 de ani si e bunica de copil de 15...si normal ca ii par batranaaaaaaaaaa.
Asa ca intru si eu in gasca voastra a celor enervate de acei multi care intreaba daca avem copii.I-am zis femeie..tu te-ai impuiat la 13 ani sau cat pana mea aveai erau alte vremuri...acum e altceva..
Crisa

http://tt.lilypie.com/9uIpm5.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

hai, cand oamenii sunt proaspat casatoriti, e mai scuzabil sa intrebi de copii, dar cand vezi ca la 35-40 de ani nu au copii mi-ar fi jena sa mai intreb asa ceva, ca e la mintea cocosului ca, fie nu-si doresc deloc, fie nu pot avea...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Hehehe,dupa 10 ani de asteptari si de intrebari de genu"siii voi nimic?nici un bebe?"hai ca imbatraniti si nu mai aveti rabdare,nu mai puteti,aveti cu ce sa-i cresteti etc etc"deja am intrat asa intr-o faza de nesimtire!Le raspundem scurt nu si gata!Mai ales ca deja toata lumea stie ca avem probleme nu ma mai obosesc sa le dau explicatii!
Da asta cu "astept sa nasca sotu"e buna,o s-o folosesc si eu cu prima ocazie!
Si Ramonika,incercatul de cateva luni nu trebuie sa fie un stres pentru voi,unele persoane raman imediat,altele mai greu,abia dupa 6 luni de incercari sa incepi sa te intrebi ce si cum,sa urmaresti ovulatia,sa-si faca sotul o spermograma sa vedeti cum sta si apoi mai vorbim!
Doamne ajuta!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

valentina - ce fel de oameni pot sa te intrebe mereu si mereu despre copil? daca vad ca nu se intampla, nu le trece prin cap ca poate nu puteti face sau nu vreti pur si simplu?

si noi avem o colega de vreo 40 de ani, maritata la casa ei, dar nu are copii. mi-ar fi jena sa o intreb de copii, cand e clar ca fie nu poate sa aiba, fie nu vrea copii pur si simplu.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Eu in ultimul timp le ziceam ca nu vreau sa-mi deformez corpul si nici sa mi se lase sanii si de aceea nu fac copii, dupa care le urmaream doamnelor (ca ele sunt, de obicei, cu lista de curiozitati la purtator) fetele stupefiate.

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore

Mergi la inceput