Internship in Elvetia
Buna,
as dori un sfat de la cei care cunosc cat de cat piata muncii din Elvetia.
Dupa terminarea facultatii am inceput sa lucrez intr-o companie de IT. Jobul e OK, insa nu e tocmai domeniul meu absolvit (Telecom).
Recent am primit o oferta de internship la Zurich cu durata de un an. Responsabilitatile de acolo m-ar ajuta destul de mult profesional, si as avea experienta in strainatate.
Totusi nu imi surade totul:
1. Salariul oferit e de 1500 frnaci elvetieni, ceea ce mi se pare foarte putin pt a trai intr-un oras atat de scump (cu toate ca mi-au promis sa ma ajute in gasirea chiriei care ar fi 500-max. 1000 franci si ca acesti bani imi ajung pt. a trai acolo). Atat castig si aici.
2. E o firma mica de telecom, probabil max. 10 oameni in Zurich si cativa in Geneva.
3. Site-ul lor nu pare prea profesinal, desi sunt de piata de mai mult de 10 ani.
Pareri va rog?
Raspunsuri
Yaia spune:
Eu nu stiu ce sa te sfatuiesc, dar atat iti pot spune, ca am prieteni care lucreaza in Zurich si i-am vizitat in vara lui 2007 si mi s-a parut mancarea tare scumpa la supermarketuri, si asta comparativ cu Finlanda, unde sunt preturi mari!
Acum trebuie sa te gandesti daca poti face fata un an cu banii pe care ti-i dau ei, dupa cum ai spus, poate merita un an de sacrifiu pentru beneficiile viitoare. Asta depinde si daca peste un an crezi ca-ti poti gasi ceva mai bun inapoi in tara...sau poate contractul cu ei nu e asa strict si daca stai cateva luni la ei, poate iti gasesti ceva mai bine platit in Zurich, dupa cateva luni...desi depinde cum e cu viza si dreptul de lucru in Elvetia.
Zau nu stiu ce sfat sa-ti dau, dar pot sa-ti repet ca mie mi s-a parut mancarea scumpa.
==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze
blue eyes spune:
1'500 CHF pe luna? Cu banii aia platesti doar chiria unei garsoniere in Zürich!
Mai intreaba aici http://www.casa-romanilor.ch/forum/viewforum.php?f=1&sid=3b468e4983c420d8205b24212d4d1c98
Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!