in aceeiasi casa cu soacrii
Raspunsuri - Pagina 5
babyshness spune:
Hi all si Hristos a inviat!
as vrea sa va rezum in cateva cuvinte si scurta noastra poveste...pe prietenul meu l-am cunoscut acum 3 ani si totul a fost bine si frumos pana cand i-am cunoscut pe ai lui(la insistentele mele stupide,of course).asa ca tatal lui mi-a facut o primire cu "mi casa e su casa" si uite asa a inceput lunga si enervanta relatie pe care o am cu ai lui.inca din luna a patra de relatie tatal lui care este btw obsedat ca fisu sa se insoare(cu oricine) m-a bagat in sedinta sa-l conving eu pe iubi sa ne casatorim,sa ne mutam impreuna la ei acasa,sa facem un copil...de atunci au trecut 3 ani..casatoriti nu suntem(lui iubi ii place celibatatul) nu avem nici copiii si nici impreuna nu stam.nici iubi nu e prea decis iar eu sincer fug ca ala necuratu de tamaie cand aud ca trebuie sa stau cu ai lui in casa.cu mama lui singura problema e ca apare mereu si ea oriunde merg si eu mai ales la bucatarie ca nu cumva sa dau foc la ceva si rasfatul aplicat in mod constant cu fiul ei.problema mea insa este cu tatal lui care este atat de insistent si de enervant incat am ajuns sa nu mai ies din camera atunci cand sunt la iubi nici macar sa merg la baie din simplul motiv ca mi-e frica sa mai aduca a suta mia oara discutia despre casatorie,copii,mutat...si stau sa ma gandesc...cum sa stau eu cu ei in casa cand pe mine ma intreaba taica-su unde plec de fiecare data cand ies pe usa...cand imi spune o data la 5 secunde sa stau jos si sa mananc..sa fac aia,ailalta,ca-mi face el mie casa si ei se muta la tara si vin sa stea cu noi doar iarna???!!
solutii momentan nu vad...decat un credit pe care nu ni-l permitem...o chirie refuzata total de iubi...sau sa ne mutam cu ei...
sincer daca vrei sa ai o viata normala trebuie sa stai singur...succes all!
oanamada spune:
Alexia, stiu ca poate astepti solutii salvatoare, dar din pacate nu cred ca le vei primi...eu nu am cunoscut in viata mea vreun cuplu care sa fi rezistat locuitului cu socrii...sincer...
Prietenii mei locuiau cu socrii...au facut un copil si cand copilul a facut un an au divortat! Din cauza socrilor- parintilor ei!
Verisoara mea locuia cu soacra...a ajus la spital cu depresie grava...pana nu s-a mutat de acolo nu au devenit o familie normala..si au fost la un pas de divort...
Am zeci de exemple...trebuie sa faceti orice puteti si sa plecati de acolo...faceti eforturi, compromisuri...orice si mutati-va chiar si cu chirie...asta daca vreti sa aveti o relatie de cuplu normala, o casnicie normala, o viata normala...
Eu si sotul meu am avut o relatie timp de 11 ani..nu ne-am mutat impreuna, nu ne-am casatorit, nu am facut un copil pana cand nu am reusit sa avem casa noastra...departeeeeee de socri si de ai mei...nu ast locui cu ei (nici cu ai mei. nici cu ai lui...) nici picata cu ceara...n-as accepta sa stau nici macar in case diferite, asezate una langa alta pe aceeasi strada....nu pentru ca sunt oameni rai (ma ajuta, ma ajuta cu fetita, ne dau bani cand avem nevoie..nu ma pot plange)..ci pentru ca vreau o relatie de cuplu normala, o viata normala...in care sa nu-mit tina nimeni evidenta cine vine la mine acasa, la ce ora pleaca, cat de tare este muzica, pe ce ton ma cert cu barbatul meu, cate plase car de la piata...vreau sa am familia mea si sa ma duc in vizita la ei cu drag si fara resentimente...si o am!
Sper din suflet sa aveti norocul si puterea sa va desprindeti cat mai repede de casa socrilor...sper din suflet pentru voi ca familie!
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
liliana_28 spune:
Ce ma bucur ca am gasit subiectul asta.
De vre-o 4 ani locuiesc cu socrii. Casa unde locuim noi este o vila iar etajul este al nostru (pe vorbe deocamdata). In etaj am investit deja vre-o 10.000 Euro dar nu am reusit sa il terminam pentru ca a trebuit sa intretinem tot neamu' (socru, soacra si cumnat - colac peste pupaza si o necioplita-prietena cumnatului). Socrii mei au pensie 700 ron amandoi iar cumnatul meu este inca la scoala.
Avand in vedere ca ne-au ajutat cu cresterea copilului, am zis sa contribuim noi la cheltuielile casei cat putem de mult. Noi avem o ferma de prepelite care aduce destul de muti bani, bani care binenteles ca raman in casa la discretia tuturora.
De vre-o luna am avut o discutie cu cumnatul meu si cu mandra lui destul de aprinsa. ce ma deranja pe mine foarte atre este ca domnisoara cu pricina consuma toate fructele copilului meu si eu ma trezeam ca imi cere copilul unmar si eu nu am.
Sa revin la socrii.....dupa discutia avuta cu cumnatul meu.......socrii mei au hotarat sa ne separam cu mancarea. Adica strict la mancare. Noi cu mancare noastra ei cu mancarea lor si daca se poate la cheltuielile de la gazi si curent...mai mult noi.
Binenteles ca ne-am suparat si am renuntat in a ii mai ajuta cu orice.
Acum vad partea buna a lucrurilor. Nu mai tin eu toti trantorii in carca si am si eu bani sa imi platesc linistita ratele la masina, la banca si sa ne vedem de ale noastre. Nu am putu face nimic la etaj ca am sustinut tot neamul. Principalii vinovati....NOI. Ca am fost prosti si am dat si camasa de pe noi.
Va pup
PS: ne-am hotarat sa ne facem casa noastra.
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
oanamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui liliana_28[/i PS: ne-am hotarat sa ne facem casa noastra. Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut |
Bravo voua!!! Este cel mai sanatos asa!
Oana siCati mica (1 an si 7 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
iulix spune:
Buna. Citeam mesajele si vad ca din ce in ce mai multa lume are probleme cu soacrele/socrii. Eu pot sa spun ca sunt un caz fericit! Nu sunt casatorita dar stau majoritatea timpului cu mama-soacra, ca tata-socru e plecat la serviciu si ne intelegem f.f.bine. Ea ma considera fata ei, iar eu mama mea. Sper ca mai multa lume sa poata sa se inteleaga si sa nu se mai certe.
Liliana 28 ma bucur ca ati reusit sa iesiti din acel cerc vicios si acum aveti liniste. Va urez multa bafta si multa sanatate tie si lui bb Calin!
discordia spune:
Ma numar si eu printre cele care stau cu soacra (socru nu am ca a murit).Spre deosebire de voi eu nu imi pot face sperante ca voi scapa vreodata de ea deoarece soacra mea este bolnava, are un handicap si se deplaseaza cu greutate asa ca va trebui sa stea cu noi pana la adanci batraneti. Noi ne permitem sa stam singuri, avem un apartament in alt oras, intentionam sa ne luam in vara unul cu 4 camere, in prezent stam in unul cu 2 camere si este foarte greu. Singurul lucru bun in prezent in privinta statului cu soacra este ca are grija de fetita cat noi suntem plecati la serviciu. De facut treaba prin casa soacra nici nu se pune problema, repet din cauza bolii. Dar mizerie poate face si inca multa. Faptul ca nu poate face mare lucru nu o impiedica si nici nu a impiedicat-o vreodata sa taca, sa nu imi faca observatie mie sau sotului. Mentionez ca sotul inca nu are cordonul ombilica taiat, desi are 36 ani si nici nu cred ca il va taia vreodata.. La inceput am suferit mult din cauza ei, am vrut chiar sa-mi parasesc sotul, dar apoi mi-am dat seama ca nu are rost sa renunt la el pentru ea. Asa ca o ignor, zic ca ea si fac ca mine, nu mai zic ca noi tinem toata casa in privinta cheltuielilor, activitatile gospodaresti imi revin mie... Mai mult sotul mai are si o bunica (mama soacrei) de care tot noi avem grija: bani, mancare, pampersi ca este in varsta. Ce mai viata, nu? Sotul meu mai are 3 surori, una este plecata in strainatate, iar cele 2 care stau relativ aproape de noi nici sa nu auda nici de mama lor nici de bunica, asa ca tot greul cade asupra noastra.Eu am multe de povestit despre soacra, dar m-as intinde f mult asa ca tot ce le pot spune celor care nu sunteti casatorite este sa nu va maritati pana nu averti casa voastra sau mai bine stati cu chirie, ca daca va casatoriti si stati cu socrii este mai rau ca atunci cand sunteti doar iubiti si va vedeti doar cateva ore pe zi. Cu socrii nu ai deloc intimitate, te mai trezesti ca intra si peste tine fara sa bata la usa etc. Pt cele care stati cu soacrele, ignorati-le, nu luati in seama ce zic ele ca nu are rost sa suferiti, sa faceti riduri din cauza lor. La urma urmei cine sunt ele de ne provoaca noua atata suferinta?
va pup
camyR spune:
Si noi stam in apartamentul socrilor, care sunt plecati la sat. Eu mai merg lka ei la sat, pt ca ador natura si animalutzele, dar de einu imi prea place. Sotul merge acolo fosrte des, pt ca au o afacere impreuna.
Nu imi place pt ca nu pot face ce vreau eu, socrela mereu isi baga nasul. Intra la noi in camera fara sa bata la usa...eterna poveste.Si nu odata ne-a prins in situatii mai intime.
Ideea este sa nu o prea bag in seama, ceea ce incerc sa si fac, k nu are rost sa imi fac nervi din cauza ei.
n/a spune:
Va tot citesc de la prima postare si imi aduc aminte cate in luna si-n stele.
A fost si la mine goaznic, pana ne-am definitivat teritoriul si ni l-am marcat. Au existat foarte dure cuvine din partea ei si a mea, fara sa fiu totusi lipsita de respect. Nu mai zic ca odata, din cauza ca nu a suportat adevarul, a spus ca daca eram fata ei ma pleznea. Eu nu am fost nici supusa cum m-a dorit, nici nu am acceptat sfaturi, nici nu am agreeat sa ma cicale, ca e foarte cicalitoare si cand m-a enervat la culme i-am spus ce ma roade, fara istericale. Am avut mult de tras cu ea, si inca mai consider ca iadul este pavat cu bune intentii. I-am adus la cunostinta ca va trebui sa accepte ca oamenii sunt de multe feluri si sa mai accepte ca alti fac altfel si ca nu trebuie sa fie ea miezul in toate.
I-am adus la cunostinta ca nu stau ca o doamna in casa ei asa cum are ea senzatia. i-am adus la cunostinta ca indiferent daca ii convine sau nu, barbatul este al meu, chiar daca e fiul ei, daca am avut ceva de zis am lamurit cu ea si i-am spus pe loc ca nu accept ce face si cum face, ca nu o vreau ca mama ca eu deja am mama, i-am spus ca ea in viata mea nu are loc decat prin prisma impreujurarilor si ca are o utilitate stricta. S-a ofilit, dar nu ma mai critica, nu-mi mai face socotelile.
Am evitat sa am discutii cu ea de fata cu sotul meu sau daca nu am avut incotro si eu, dar si ea l-am dat cu capul de pereti cand s-a bagat. "e discutie intre mine si ea, tu vezi-ti de maimutele tale din calculator." Nu m-am dus cu para, iar daca am vazut ca s-a dus ea cu para pe la spate, sau m-a sabotat oimpotriva discutiei care am avut-o, i-am explicat cu argumente sotului cum vad situatia si ca ea va trebui sa accepte si sa inghita hotararea respectiva ca e luata pentru protejarea sau in interesul familiei noastre sau al copilului. I-am explicat ca in ceea ce ma priveste pe mine si pe familia mea, eu si sotul meu facem socotelile, iar daca ne ajuta ne ajuta ca vrea, nu sa ne cumpere integritatea decizionala. Ne-am separat cheltuielile, gatitul. Daca ea gateste, eu neam ca intru in bucatarie si invers, dar asta am stabilit-o dupa ce a venit sa puna nervoasa capacul pe oala mea ca-i daram faianta de pe pereti si o luna de zile am gatit la mama sau nu am gatit. Cand m-a intrebat de ce nu-i fac lu fiu-su de mancare i-am spus ca nu fac pentru ca: 1 - nu vreau; 2-are si el doua manute sa-si faca; 3-ii cade faianta si nu vreau sa fiu responsabila de asa nenorocire; 4 - nu intotdeauna am timp sa merg la mama sa gatesc. S-a gandit femeia ce are de facut si a gasit solutia sa nu se mai bage peste mine, ca-i era rusine ca vedea toata lumea ca vin cu oalele de la mama si ca stia mama ce probleme imi creaza cu toate ca s-a batut cu pumnul in piept ca ea ne "da casa".
Toata ziua critici la cum ma imbrac, cum ma port, ce culoare de par am, ce cumpar si ce cheltui. I-am taiat-o scurt intr-o zi cand eram mai ciufuta ca sa-si tina sfaturile pentru ea si pentru fica-sa ca nu am nevoie de sfaturi, cand voi avea nevoie voi veni singura sa o intreb cutare lucru.... si chiar m-am dus.
Cand am hotarat sa pun parchet:
- da ce, aveti bani de cheltuit cu parchetul?
- Parchetul e o necesitate pentru ca va reduce frigul din casa si nu va cer dumneavoastra banii.
Cand i-am facut patut fetei:
- e cam inalt si cam roz, si are scara cam abrupta
- e cum si l-a dorit fata si eu si era necesar, ati putea sa ne felicitati pentru achizitie. (i s-au incretit buzele)
Cand am ramas gravida:
- daca vreti inca unul il cresteti, ca m-am saturat de asta mica
- daca va-ti saturat va degrevam de povara, ii punem femeie, n-o mai luati la tara si o mutam la alta gradinita si va multumim pentru urarile si felicitarile cuvenite.
cand i-am spus ca fiu-su nu ma iubeste si se poarta urat a zis ca fabulez si ca se poate si fara dragoste sa construiesti o familie si i-am dat vreo doua mostre de comportament de-a lu' fiu-su de l-a plesnit ea cat e de mare, iar cand a comentat ca eu n-o am la suflet i-am adus aminte ca o familie se poate construi si fara dragoste.
Acum e acceptabil intre mine si ea. Ne respectam cat e posibil, avem discutii civilizate de principiu. Cand se baga aiurea in tramvai o reped si-i scot ochii de fiu-su si decat sa ma auda mai bine ma evita.
Convietuim ca niste oameni de bun simt care au facut tacit un compromis ca sa fie cat de cat liniste. Ma ajuta cu copilul. S-a retras definitiv si irevocabil de la treburile casnice si sunt exclusiv problema mea, cu exceptia momentelor cand o rog sa ma ajute, rar, ne ajuta cu bani numai cu imprumut, platim facturile nemteste, ii respectam linistea, ea nu intra la noi in camera neinvitata ca s-a stabilit si asta, in special ca eu sunt foarte teritoriala si posesiva si tot ea a determinat trasarea acestor lucruri ca a sarit calul. Pentru ac e educatoare imi face capul calendar cu felul in care ar trebui sa procedez cu fata, cerandu-mi sa fiu mai severa, insa in spatele meu ceea ce-mi cere mie nu aplica. Ex: sa nu-i mai iau fetei jucarii. De ce? Ca sa i le cumpere ea. E hilar dar eu nici nu o mai bag in seama. ma enerveaza pe moment dar imi trece repede.
Marea problema care o avem acum e ca imi ascunde probleme reale legate de fata si incearca sa o invete sa se ascunda de mine. Imi submineaza autoritatea si increderea in fata fetei, sau... ma rog... ea incearca.
Ma deranjeaza enorm ca a spus odata si nu am s-o iert niciodata: "orice as face eu ea tot pe tine te iubeste"
Oare ce plan diabolic o ascunde? Ce interes are sa fie ea pe primul plan in fata nepoatei ei? De ce e la concurenta cu mine?
Deocamdata e problema ei.
alina_satena spune:
Fetelor eu stau cu parintii mei si pot sa va spun ca maicamea este de o mie de ori mai rea decat o soacra,nu ii convine nimic din ce fac eu,tot timpul se ia de ficamea,tot timpul vrea mai multi bani ca de noi suntem 3 si consumam mai mult dar ea cu tata(apropo ea nu are serviciu tata are somaj pe care il da pe rate,fratimiu nu da nici un ban in casa)si tot noi trebuie sa cumparam,si can ramanem noi fara bani tot din cauza lor si le spunem sa ia si ei spre exemplu dero face ca toate aleea.Cand iam spus eu sa merg eu la serviciu si sa stea ea cu fetita ca tot se plangea ca nu o angajeaza nimeni mi-a spus ca ea nu e bona la copilul nimanui,mi-a picat foarte urat din partea propriei mame.Deci exista si mame mai rele decat soacrele
andacos spune:
Care a uitat s apuna virgula pe textul de acum 2 ani?Alexia?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit