in aceeiasi casa cu soacrii
Stiu ca au existat destule subiecte cu soacrii in special cu soacrele insa acest subiect se refera la locuitul impreuna cu socrii si ce mai implica el.Adica trebuie sa gatesti in acelasi timp cu soacra si nu ai loc in bucatarie sau aragazul e ocupat de ea sau de tine si nu ai sau nu are unde sa mai faca mancare,cand una da cu aspiratorul prin casa si cealalta este la serviciu si cand se intoarce mai da si ea odata nestiind ca deja este curat.Cand vii de la cumparaturi si isi baga nasul socrul sau soacra in cumparaturile facute de tine intrebandu-te in acelasi timp ce ai cumparat si de unde.Cand este somnul mai dulce si se apuca sa vorbeasca prin hol cu voce tare desi noi ii menajam de cate ori doarme.Cand iti striga in nas ca este casa lor (si asa este) si ca trebuie sa faci cum vor ei daca nu iti convine poti sa pleci,ca nu ii place nimic din ce gatesti ca ii face rau fiului ei si dupa doua zile face si ea aceiasi mancare sau chiar in aceiasi zi dupa ce comenteaza ca, cartofi sunt cancerigeni si carnea tocata nu e buna si maioneza la salata de vinete nu merge ca face rau, dar totusi mananca.Cand noi suntem tineri si stam pana la ore tarzii iar pe ei ii deranjeaza chestia asta ca sunt in varsta (si au dreptate ca vor liniste in casa lor) dar nici eu nu pot sa ma culc odata cu gainile, si mai sunt o gramada de exemple de dat.Asadar voi cum procedati si cum convietuiti cu socrii?
alexia_07
Raspunsuri
Ramonika spune:
din pacate au dreptate, asa cum aveti si voi dreptate din punctul vostru de vedere, dar e casa lor...
asa ca... ori te impaci cu situatia, ori te muti...
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki
clauditzadennis spune:
Stii cum se spune, "C'est la vie, c'est la guerre!", adica "Asta-i via, asta-i gara
Sincer, alta solutie decat bagajele, ura si la gara, nu vad. Am fost in situatia ta (cred ca multe alte fete au fost) si am plecat fuguta. Nu a fost greu, a fost extraordinar de greu, dar am luptat si cele mai multe am si reusit.
Personal, nu cunosc pe nimeni care sa fi luat viata in piept si sa se fi intors in casa parintilor cu coada intre picioare. Toti cei care au vrut cu tot dinadinsul sunt acum ca noi, cu casa noastra, masina noastra, copil crescut exclusiv de noi si multe, multe griji (evident, rate mari la banci), dar...realizati!
Succes!
P.S. A te plange (aici, la prietene, oriunde) nu te va ajuta niciodata!
mirela.d spune:
Of topic: Clauditza, sper ca ai glumit cand ai tradus "c'est la guerre" cu "asta-i gara".
spic de grau spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mirela.d Of topic: Clauditza, sper ca ai glumit cand ai tradus "c'est la guerre" cu "asta-i gara". |
Da da! si "c'est la vie = asta-i via"
clauditzadennis spune:
Normal ca am glumit! Am auzit-o la un coleg si mi se pare foarte tare...voiam sa destind un pic atmosfera "tensionata"....
Lorikay spune:
Si noi am locuit cu socrii si nu ne-am certat doar pentru ca noi eram cei care cedam intotdeauna. Intr-un fel au dreptate: este casa lor si trebuie sa te adaptezi. Dar cand a aparut bebe am zis: "ori la bal ori la spital". Ne-am mutat si nu vreti sa stiti ce rata avem la banca. Dar in capul meu e liniste, copilul meu nu mananca tampenii si, cel mai important, daca las chiuveta plina cu vase nespalate nu imi atrage nimeni atentia.
trischa spune:
Parerea mea e ca nu ai nici un motiv sa te casatoresti daca dupa eveniment urmeaza statul cu socrii.nu ai nimic al tau incepand de la intimitate pana la...oala.nici macar nu sti cum e sa fi doar tu cu jumatatea ta si nu ai sa afli atata timp cat,,stai cu socrii,,.eu am sa-i multumesc toata viata soacrei mele pt doua minunate lucruri care le-a facut pt mine..pt fiul ei si pt ca m-a dat afara din casa.si va rog sa ma credeti ca o iubesc si de cate ori ne vedem ne face prajituri buneeeeeee
simonik80 spune:
Si eu sunt in aceeasi situatie sau mai bine spus am fost. Numai ca la mine a fost mai dificil pt ca sotul meu era mamos si era mai mult de partea maica-sii...asa ca...nu am avut incotro si a trebuit sa plec de acolo cu tot cu copil de aproape un an (copilul avea 1 an si 3 luni), fara sot, ca el a preferat sa ramana cu maica-sa...Acum sunt mult mai bine, am intentat atunci divort si sper sa se termine mai repede ca el tot amana....(vrea si el copilul) si acum ne luptam mult pt copil. Bafta celor care sunt in aceeasi situatie ca a mea!
petra spune:
Orice are un pret pe lumea asta ! In cazul de fata : daca stai cu socrii (sau chiar parintii) nu exista o relatie perfecta pentru simplul fapt ca si unii si altii se considera parinti si dau indicatii in continuare netinand cont ca nu mai au in fata lor un copil de 4 ani ci doi oameni maturi. Parintii/socrii au tabieturile lor la care nu vor sa renunte (si este firesc la urma urmei )
Ziceam ca totul are un pret. DAca stai cu socrii trebuie sa poti sa-ti duci viata ca pe scena(adica totul se vede, totu-i la comun), daca alegi sa iei viata in piept si sa-ti faci viata dupa cum te taie capul- platesti rate, credite, ai griji si poate neajunsuri mai multe material, dar sufleteste esti impacat ca ceea ce faci -bun sau rau - ai facut tu!
dulcetica spune:
Alexia,vad ca esti casnica.Total gresit pentru ca trebuie sa stai nas in nas cu ei 9 ore in plus ,apoi serviciul e o variatie si pt ei ar fi mult mai acceptabil ,ca ar avea mai multa intimitate.In plus, trebuie sa va concentrati sa adunati bani de avans la o garsoniera sau venituri sa va inchiriati,daca nu mai suportati coabitarea.Banca va dori sa vada ca ai oarecare vechime in postul tau si fiecare banut e un pas inainte.Posibil sa tiolereze si ei mai mult daca stiu ca va straduiti sa plecati.