in aceeiasi casa cu soacrii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisa79 spune:

sunt de acord cu trischa,pt ce casatoria cand tot cu parintii se sta?
depinde mult si de parinti(socrii),eu una nu as accepta.
mai rarut...mai dragut

38S+sa fii alaturi de noi pana ne nastem sanatoase!
AMR 2 sapt pana sa o cunoastem pe Ana Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Dulcetica ai inteles gresit, eu nu sunt casnica.Am incercat acum un an sau chiar doi sa ne mutam insa din anumite motive am dat inapoi insa nu am renuntat definitiv la aceasta varianta urmand sa ne cautam cand se va putea o garsoniera, cu chirie nu e sotul de acord spune ca decat sa dam bani pe chirie mai bine platim rate la o casa si ne ramane noua.Iar despre faptul ca soacra doreste sa ne mutam iti spun ca nu este asa.Cand a aflat prima data ca vrem sa ne luam un apartament nu i-a convenit de loc, ne a spus ca avem camera noastra si ca nu are rost sa ne bagam la datorii pe viata si parerea asta si-a mentine si acum.Insa nu despre faptul ca trebuie sa ma mut vreau sa vorbim, pur si simplu intrebam cu reusesc unele fete sa convietuiasca cu socrii in casa pana cand au posibilitatea sa se mute in alta parte.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Alexia,in profilul tau scrie ca esti casnica.Nu exista coabitare fara disensiuni,cu atit mai mult cu cit e vorba de mod de viata si mentalitati diferite.In plus ei au un ascedent asupra voastra ca-s proprietari.Deci fara multa diplomatie,compromisuri si concesii e practic imposibil.Oricum daca ati inceput sa stringeti bani e bine.Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

DAca nu se pune in discutie faptul sa va mutati de acolo degraba, atunci trebuie sa te inarmezi cu multa multa rabdare, tact si diplomatie.
Eu una nu am stat cu socrii decat 2 luni si nu am ajuns la tensiuni ca nu am avut timp dar o prietena de a mea a trait cu socrii in casa timp de 15 ani si mi-a povestit ca isi facuse program invers cu soacra ei la bucatrie, la masina de spalat rufe(cu toate ca era a tinerilor) si tot asa ca sa evite orice inghsuiala cu socrela ei. Ea zicea ca aceasta metoda a dat rezultate. Orice atacuri nu au facut decat sa ascuta nervii in ambele parti.

Nasol este ca de obicei stai cu socrii la inceputurile casniciei cand nora crede ca stie de toate si soacra este convinsa ca nora nu stie nimic, cand relatia dintre soti nu este chiar asa sudata si de aici toate necazurile.
Dupa niste ani buni de casnicie nu te mai intereseaza ca socrei nu-i place salata de vinete cu maioneza si de astea.

Alexia-07, incearca sa fii mai detasata de toate remarcile socrilor , incearca sa nu te faci verde la fata de nervi cand socrela bate campii si retrage-te la voi in camera voastra si in felul acesta eviti multe. MAi bine sa nu auzi ce zice decat sa uiti ce a zis.
Probabil ca si soacrei ii trebuie ceva timp sa se obisnuiasca ca mai sunt si alte idei de care trebuie sa tina seama, in casa.
De cat timp stati impreuna cu socrii??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

DAca nu se pune in discutie faptul sa va mutati de acolo degraba, atunci trebuie sa te inarmezi cu multa multa rabdare, tact si diplomatie.
Eu una nu am stat cu socrii decat 2 luni si nu am ajuns la tensiuni ca nu am avut timp dar o prietena de a mea a trait cu socrii in casa timp de 15 ani si mi-a povestit ca isi facuse program invers cu soacra ei la bucatrie, la masina de spalat rufe(cu toate ca era a tinerilor) si tot asa ca sa evite orice inghsuiala cu socrela ei. Ea zicea ca aceasta metoda a dat rezultate. Orice atacuri nu au facut decat sa ascuta nervii in ambele parti.

Nasol este ca de obicei stai cu socrii la inceputurile casniciei cand nora crede ca stie de toate si soacra este convinsa ca nora nu stie nimic, cand relatia dintre soti nu este chiar asa sudata si de aici toate necazurile.
Dupa niste ani buni de casnicie nu te mai intereseaza ca socrei nu-i place salata de vinete cu maioneza si de astea.

Alexia-07, incearca sa fii mai detasata de toate remarcile socrilor , incearca sa nu te faci verde la fata de nervi cand socrela bate campii si retrage-te la voi in camera voastra si in felul acesta eviti multe. MAi bine sa nu auzi ce zice decat sa uiti ce a zis.
Probabil ca si soacrei ii trebuie ceva timp sa se obisnuiasca ca mai sunt si alte idei de care trebuie sa tina seama, in casa.
De cat timp stati impreuna cu socrii??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

alexia, si stai sa vezi cand apar copiii cat de frumos se coabiteaza

citeam de curand un articol intr-o revista pentru mamici despre cum sa traiesti fericita alaturi de soacra atunci cand ai copil. erau descrise 4 situatii si in toate 4, NORA era cea care trebuia sa dea mereu dovada de TACT, DIPLOMATIE sa faca compromisuri, etc pentru a nu deranja sensibilitatea soacrei.

deci, asa cum au spus si fetele, e greu si-ti trebuie rabdare, mai inghiti in sec, te retragi sau alte tactici de evitare a unui conflict deschis. daca nu ai solutii de iesire din aceasta coabitare macar incearca sa o faci suportabila.

nu cred ca vei gasi pe aici o coabitare fericita sau poate doar 1-2 exceptii; imi place sa cred ca exista cazuri de potrivire perfecta sau cazuri in care toata lumea e dispusa sa faca concesii, dar eu n-am intalnit.

exemple concrete: decat sa fie imbulzeala la bucatarie, mai bine gateste doar una; eu am complimentat-o mereu asa ca a preluat fericita aceasta sarcina si se achita de ea chiar si cand nu are chef de gatit

curatenie? nimeni nu face mai bine decat ea...asa ca o las sa demonstreze acest lucru (mda, si am stabilit de la inceput ca eu nu fac curat pentru ca nu am timp, asa ca i-am propus o doamna care ma ajuta pe mine pe vremuri; la inceput n-a vrut ca ea e gospodina, ca nu lasa oameni straini in casa, dar cu timpul si-a asuns bijuteriile sub pat si a acceptat-o pe doamna propusa...bineinteles ca are tot felul de comentarii privind calitatea serviciilor prestate dar o las sa vorbeasca si pur si simplu nu raspund nimic, ma prefac ca am o treaba in alta parte si gata)

de spalat se spala la comun care nimereste si aici nu se supara nimeni.

cu statul pana tarziu nu stiu cum i-ati putea deranja...dati TV mai incet, vorbiti pe ton normal, inchideti usa la camera si nu cred ca mai sunt probleme. noi nu ne auzim unii cu altii.

cand vine de la serviciu o anunti ca ai dat cu aspiratorul; dar daca doreste sa faca putina miscare poate sa mai dea si ea odata

cumparaturile la noi se fac cand de unii, cand de altii dar deja ne-am invatat gusturile, preferintele, asa ca ne putem chiar face si niste surprize placute. adica eu ii cumpar ei fistic si ea imi cumpara pomelo. comenteaza la hainele cumparate dar mai nou nu le mai arat si cand le imbrac sustin ca sunt de mult luate.

exista metode pentru orice. te invit sa ne mai comunici exemple de situatii si poate te ajutam sa treci peste ele cu mai multa detasare, sa incerci sa le privesti cu umor, sau macar sa-ti spunem ca am trecut sau trecem si unele dintre noi prin acelasi lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Nu o sa fie nimeni in stare sa-ti dea solutia cum sa te impaci cu socrii. Nu exista. Cel mult o sa ti se spuna sa taci si sa inghiti si sa incerci cat mai mult sa ii eviti. Daca soacra e in bucatarie si face mancare tu nu intra acolo. Daca dai cu aspiratorul dimineata spune-i ca ai facut-o. Eventual faceti un roster lunar si faceti curat alternativ. Incearca sa nu mai pui la inimia chiar toate observatiile care le fac....au o anumita varsta si cu greu ii scoti din ale lor.
Vrei sa-ti spun ceva ce o sa-ti vina greu sa crezi? Eu stau in casa cu parintii mei.....in casa mea!!!! Si.......desi incercam de ambele parti sa nu ne calcam pe picioare.....tot mai avem discutii. Iar uneori imi vine sa-i dau afara
La fel imi fac observatie ca e tarziu si televizorul e dat prea rae....desi slava domnului ei dorm la etaj iar livingul e in partea opusa a casei la parter. Eu cumpar mancarea si mama gateste....ma intreaba cat am dat si de ce am dat......etc. Se intampla sa ma critice la bucatarie ca ma invart si fac treaba incet......sau ca nu-i place cand gatesc anumite mancaruri.....
Asa ca daca toate astea mi le iau de la mama in casa mea......si nu pot sa zic ca nu ma iubeste.....ma iubeste ca pe ochii din cap.......imi dau seama cam ce patesti tu cu socrii in casa lor.
Dar ce sa zic........nu prea ai nici o solutie in afara de ai evita cat mai mult si a te muta la un mom dat.
Bafta

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Eu am rezistat cu soacra o saptamana! Bine, sa nu te sperii Alexia, eu am o soacra de cosmar.

Dupa o saptamana am plecat, chiar daca asta a insemnta sa-mi parasesc si sotul! Asa ca lui i-a trecut asta cu economia banilor de chirie si ne-am mutat in chirie.
La noi a fost poveste lunga, am mers si la psiholog ca sa afle sotul meu adevarul cunoscut de toata lumea "Nu e bine sa stai cu parintii/socrii".
Nu e bine pentru ca in noul cuplu, tu copilul care ramai in casa parintilor nu ai sansa sa te maturizezi. Se pare ca barbatilor le place stadiul de "baietelul mamicii", cel putin sotul meu a renuntat cu greu la acest statut.

Asa ca tu iti pui intrebarea "Cum sa ai o relatie buna cu socrii?"
Avand fiecare viata lui! La casa lui.
Din pacate nu ai alta varianta. Taci si inghiti pana va mutati la casa voastra, dar cred-ma chiar daca acum sunt mari chiriile, sunt niste bani foarte bine investiti in relatia voastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:

Buna Alexia

Sunt o impatimita a cititului pe forum dar la scris sunt codasa.Azi ma dau si eu cu parerea.Nu am locuit cu socrii dar am stat in casa parintilor lu' socrul meu, bunicii sotului.Fara conditii, ca la curte, casa veche, numai sa stam singuri.Normal ca fericirea a fost atat de scurta, soacra mea venea zi de zi la mine ca sa ma streseze cu diferite chestii, ma lasa plina de nervi si chiar daca seara eram singuri ne certam din cauza lor, la fiecare sf de sapt de dim de la 7 erau in curte ca sa mute nu stiu ce , nu stiu unde.Si ne certam ingrozitor , nu ii suportam , plangeam si eram sigura ca o sa ma despart din cauza lor.Au vandut casa si au zis sa ne mutam cu ei si sa puna baniii la banca, atunci am luat ziarul si cauta cu chirie, au cedat si ne-au cumparat apartament, o sa ziceti un caz fericit ce nu le mai ajunge , dar timp de 2 ani mereu imi zicea ca este casa ei , ca vine la ea acasa , sa ii dau cheie , controale fara sa ma sune , multe chestii naspa ca am zis ca inebunesc.Se lua de mine daca nu sunam mai des, daca nu eram cu explicatiile la zi in tot ce faceam, oribil.Cu timpul m-am linistit si am zis ca tre sa fiu de o diplomatie rara, am inceput sa o sun si sa ii vorbesc foarte frumos, in toate discutiile eram miere, cand venea la mine cat mai amabila, nu lipseam niciodata de la masa lor de duminica, ma ofeream sa o ajut cu orice, ii ziceam ''mama'' , apoi ''mamica'' si o mai imbratisam uneori si ii multumeam ca ne este alaturi , orice ca sa am liniste.Ca sa vezi miracol am inceput sa tin la ea si ea la mine, si-a cerut scuze ca mi-a facut viata un calvar si noi am inceput sa ii apreciem mai mult , si pe ai mei si pe ai lui , realizam ca sunt deja batrani si nu stiu cat timp o sa ii mai avem.In ultimii trei ani toti sau imbolnavit, sunt pe picioarele lor dar stiu ca le este greu.

http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Din punctul meu de vedere socri + orice alta pereche = incompatibilitate!

Din multe puncte de vedere aceasta ecuatie e adevarata.
Nu mai zic ca ei clar sunt in varsta fata d enoi, nu aud cum trebuie, nu menajeaza pe nimeni, plescaie, sforaie,respira greu si gafaie, au tabieturile si fixurile lor din care nu-i scoti, au crescut intr-un fel copiii lor si asa trebe musai crescuti si nepotii, ca stiu ei mai bine, se misca greu, adica in reluare, si exemplele pot continua.
Ma gandesc cu groaza ca o sa ajung si eu la varsta lor si nu ma rog decat sa-mi lumineze Dumnezeu mintea, sa nu fiu cicalitoare si s anu stresez pe nimeni cu prezenta mea.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput