Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (34)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Buna seara tuturor mamicilor fericite de bobocei!
Tzitziri scuza-ma ca nu am putut sa-ti raspund mai devreme, dar azi a fost o zi tare bulversata la noi. Nu stiu daca ti-am inteles corect intrebarea, dar o sa incerc sa-ti dau citeva informatii mai detaliate, care sper sa te ajute. Asadar, infectia cu rotavirus afecteaza teoretic toti copiii de pina la 6 ani, cu incidenta maxima intre 6 luni si 2 ani. Afecteaza in special copiii inclusi in colectivitati sau cei cu mai multi fratiori. Rotavirusul se transnmite prin saliva, persita mult timp pe jucarii si infectia nu pare a fi influentata de conditiile de igiena. Vaccinul Rotarix se face, asa cum am mai spus, pina cel tirziu la virsta de 6 luni, in 2 doze: prima doza dupa 6 sapt. de viata, iar a II-a la min. 4 sapt. dupa, intre 14-24 sapt. astfel incit vaccinarea sa fie incheiata de preferat pina la 5 luni. Vaccinarea ofera protectie inalta, de 100% fata de formele grave de boala, dar nu protejeaza in totalitate fata de formele mai usoare ale infectiei.
Dupa virsta de 6 luni, la un sugar/copil alaptat sansele sa faca forma severa a bolii sunt mai mici, dar dupa cum am spus nici vaccinul nu-l protejeaza total. Cei de la Glaxo nu mai recomanda vaccinarea dupa 6 luni pt. ca nu au studii, cercetarile lor fiind facute pe acest esantion - <6luni.
Dupa cum am spus, alegerea de a nu vaccina copilul este propria mea parere si nu o indicatie medicala - eu nu il vaccinez pe al meu, mi se par mai mari riscurile njectarii unor proteine straine in organism decit beneficiile. Si apoi trebuie sa-si dezvolte si singur imunitatea.
Daca e insa vorba despre un copil mai mereu bolnav, care sta mai tot timpul prin spitale, de unde are mari sanse sa contacteze rotavirusul, datele problemei se schimba.

Scuze ca m-am intins atit de mult!

Mergi la inceput