**LMA spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (310)**
Raspunsuri - Pagina 20
Biancas spune:
Bumbi...ti-am pus PM cu adresa. Nu am mai avut timp sa ma ocup de Dani cu mocheta si mobila, sa termin sesiunea si mergem prin magazine. Oricum suntem in dubii daca sa ii cumpar patul cu 300 lei sau cel cu birou...am sa fac poze cu ala si am sa ti-l arat...imi incape in camera lui, am retinut eu gresit masurile camerei. Ce invata la gradi...hmmm ma crezi ca nu stiu?
In ultimul timp tot Nelu il scoate si el nu intreaba nimic. Poezii sau cantece nu am mai auzit de la el in ultimul timp. Oricum pt serbarea de craciun au pregatit multe cantece si fiecare copil a avut cate o poezie e minim 4 versuri. Stiu ca de colorat coloreaza ca atunci cand i-am dus tortul educatorea le-a spus copiilor sa pune creioanele pe masa ca ea le aduce cartile. Am inteles ca la varsta asta trebuie sa invete sa nu depaseasca conturul si cred ca la asta lucreaza ele. Oricum copiii sunt foarte ascultatori, am vazut ca educatoarea a stiut sa se impuna si erau ca ingerasii
.
Silvi, Maraki...ce bine ca aveti vreme de filme...eu nu am mai vazut un film de nu stiu cand...
. Cand am timp liber prefer sa stau la calc decat sa ma uit la un film. Cu siguranta pana in vara nu voi avea timp de asa ceva...dupa cine stie...am mai avut perioade cand ma plictiseam...la servici
si ma uitam la 1-2 filme pe zi
. Poate vin iarasi vremuri dinalea ca acasa nu prea am sanse sa vad eu filme...
Bumbi...incearca tratametul naturist ca e mai indicat. Sandra a avut paraziti, i-am dat Zentel si nu i-a trecut si a facut tratamentul naturit si a scapat de ei. Cand am mers la doctorita si i-am spus ca e tot pozitiv rezultatul dupa Zentel a spus ca nu ii mai poate da inca o tura de Zentel ca i distruge fical si mi-a spus sa incerc cu tratamentul naturist. Dar asa:
10 zile Giardinofug
10 zile Helmiflores
10 zile Giardinofug.
Si am scapat.
Apropo de bataturi...sa stiti ca m-am dat cu Clavusin 4 zile consecutiv si mi-a cazut batatura dintre degete
. A ramas gaura acolo acum, trebuie sa merg la pedichiura sa imi curete zona si sper sa nu mi se mai faca. Oricum nu ma mai doare deloc
.
Merg si eu la nani ca e cazul...
Bianca
, mami de Sandra( 8.07.1997)
si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi 1, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Poze cu noi 2, www.dropshots.com/biancas2" target="_blank">Poze cu noi 3
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
Giova spune:

ieri am disparut asa subit, caci mi-a inchis marco compu si mi-a fost lene sa-l mai deschid. Am pierdut si mesajul ce-l scriam la miresici
.
Aseara mi-a adormit la ora 21
, Clau zicea ca musai sa notam, ca e record!!!
Azi dim. s-a trezit fresh, dar am ajuns dupa 9 la gradi, caci s-a uitat la cartea junglei, vroia sa o vada pana la sfarsit.
Pe masina s-a pictat pe fata cu creioanele dintr-o carte cu pirati, primita cadou de la canda
. Sa vedeti ce mi-a facut pe oglinda aseara cu ele
...azi il aduc de la gradi si-l pun sa stearga, caci ii face placere.
Bumbi mergi inaite la gradi, tatoneaza terenul....caci il primeste mai greu daca nu aveti buletin in zona respectiva. Eventual cauta pile si cu "mici" atenti se rezolva cu acceptarea dosarului.
Pai Cristina draga, in orasele mari e plin de tentatii si de toate tampeniile. sa ne dea DD putere sa-i putem creste astfel incat nici sa nu-i tenteze asa ceva.
Silvia si eu dau cu mare placere banii aia, chiar mai mult de 200 euro, daca trebuie, numai sa se respecte programa si sa se faca activitatile. Nu zic, caci copiii depasesc programa impusa de Minister, sunt mult mai isteti, dar au o baza de plecare.
Degeaba la gradi la marco se fac act. dupa metode nemtesti, caci dir. a studiat in Germania. pe mine nu ma intereseaza asta, suntem in Ro si daca vor sa se acrediteze in Ro sa respecte programa noastra.
Mi-a mai zis o mamica ca si-a dus fetita la vestita Montessori si dupa o luna a retras-o. Fata e mai sensibila, a plans, nu s-a acomodat si educatoarele ce-au facut....au bagat-o in camera pt. plans
, ca sa nu deranjeze ceilalti copilasi.
Nu cunosc foarte bine acest sistem, dar nu as fi de acord cu asa ceva, sa-ti izoleze copilul cat plange, fata de restul colectivitatii. e ceva barbar pt. ei....nici nu vreau sa ma gandesc.
Maraki ma distrati cu metodele voastre de bagat supozitoare. eu nu i-am prea bagat, mai bine siropuri. Weekendul trecut cand am vazut ca arde, era noapte, i-am bagat unul, dar cum era mai mult somnoros, am reusit fara probl. S-a smiorcait putin, ma gandeam ca-l scoate, dar a adormit imediat si totul a fost ok.
Bumbi si eu i-am dat tratament naturist pt. chisturi de lamblii. prima data ceva ulei deparazitar si capsule cu seminte de dovleac, pe urma i-am dat 10 zile Helmiflores, dar tare amar este....greu au mai trecut aceste zile. Nici nu am mai repetat copro sa vedem daca mai are sau nu
.
_
Gio
14+ si Marco(06.01.2006)
poze
silvi_2005 spune:
Bumbita sunt de calitate si super ok hainutele de la Okaidi chiar mi-ai amintit ca nu am fost pe la mag lor
daca vrei sa iei a iei putin mai mari ca sunt mai mititele decat celelalte de 4 ani de ex, eu ii iau lui Alain bluze si tricouri de la e ca au un bumbac super si se conserva f bine la spalat dar ii luam in toamna de 4 ani de la ei
. Ei si firma Sergent Major http://www.sergent-major.com/ au masurile mai mici la cat de varsta dar au hainute super.
Giova sincer nu stiu ce si cum se aplica Montessori in Romania faza cu camera de plans nu am auzit-o pana acum
Alain a fost pedepsit o data si a plans in mijlocul tuturor l-am gasit chiar eu in mijlocul pedepsei, la ei la haltgarderie se pune accept pentru a se dezvolta fiecare in ritmul lui pana la 3ani macar, a invatat totul prin joaca si a nu se simti ingradit. La scoala maternala e alta treaba cu programa scolara si alte chestii dar am tot citit ca nu e indicat inaintea varstei de trei ani ca e prea obositor sa inceapa zilnic de la 8 sa fie in program etc. Oricum ce bani se fac la gradinitele particulare din Ro e greu de inteles de unde scot tarifele alea ca doar nu au angajati acolo doctori docenti sau profi univ care sa le prea la copii si nici nu se scalda in materiale didactice savante ca e mai scumpa gradi decat orice fac particulara
parerea mea, eu una nu as fi dat 15 mil in Ro pe gradi sub nici o forma
ca doar iese 6000 de euro pe an
. Se profita ca la gradinitele de stat nu sunt bani si intereses sa se amenajeze un pic locul si ca sunt multi parinti cel putin in Cluj care vor sa isi dea copii la "privat" si suna mai bine daca zic ca e undeva unde platesc o caruta de bani. Pai mai bine ar pune parintii care sunt in grupa la stat cate 5 mil fiecare in toamna si sa vezi ce materiale si zugraveala si colaje pe pereti faci de banii aia
ar iesi mult mai ieftin si ar sta copii in curatenie si acolo. In fine m-am lungit eu una asa as fi facut cu gradinita sa stiu ca trebuie sa o zgravesc eu
dar sunt educatoare formate si se platesc preturi normale.
Eu am fost zombi azi dimineata ca m-am trezit la 5 si 20 cand a sunat tel lui Jean nu am mai putut sa dorm pe la 7 am adormit si la 8 a sunat ceasul nu stiam pe ce lume sunt ca am stat noaptea la filme clar
.
Alain saracutul ia siropelele fara nici o pb cred ca e invatat si mereu il recompensam cu ceva si ii place la gust si Panadolul de aici si Stodal de care ia din nou
ca l-am auzit tusind iar dar nu face febra deci sper sa ii treaca in cateva zile.
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
andiaroro spune:
Noi suntem raciti tun...si eu si Alex ...macar eu nu am febra, dar el numai in 39 o tine de sambata. acum i-am mai scazut-o nitel ca se uita la desene doar in chiloti si am reusit sa-l fac sa bea niste lapte cu cacao...cred ca ii e rau, ca-i pt prima oara cand nu manaca pt ca-i racit si e prima raceala serioasadin iarna asta.a luat-o de la cresa ca si tanti a lui e terminata...sa vedem ce mai zice dr azi .
Bumbu- pana raspunde Sulvua...mie imi place mult Okaidi...ca sa-ti faci idee
hainele de botez pentru Alex le-am luat de acolo si cred ca jumatate din gecutele lui.+multe bluze, etc.
Olivierii aia bucatari sunt 2 pers diferite.M Olivier e mai in varsta si e fr si J Olivier e tinerel bine si englez.
Giova-Montessori nu inseamna ce fac tantile alea la voi la Timisoara. Doar tot ce pov eu pe aici ca face alex e de la un 100% M siin nici un caz nu sunt pedepsiti sau, daca se intampla, ii anunta : esti pedepsit si ii pun putin mai la o parte de ceilalti copii in ac camera max 1-2 min, dar trebuie sa faca tampenii mari de tot ca sa se ajunga la asta ca in rest sistemul e foarte "liberar"...cine nu vrea sa faca ceva nu face
.....
vad ca ma striga...revin ca mai am milte de spus
despre painuri si alte cele...va tr sa recitesc inainte de a scrie ca am uitat deja...asta e
daca ma doare capul de la gripa....ca lamine asta e:nas ce curge, stranuturi si dureri de cap
ana si alexandre (17.02.2006)
silvi_2005 spune:
Ana sanatate multa si pupici de la noi, cred ca scriam i acelasi timp
. Poate i-am zis eu de alt Oliver Giovei...asta care face si desenele. pupici si hai ca mai vb la tel 
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Giova spune:
Silvia sa stii ca au inceput si la stat sa adune parintii bani si sa le cumpere jucarii, material did., mobilier si alte chestii. Daca incepi de la gr. mica, macar stii ca 3 ani copilul va profita de toate alea, asa ca e super ok.
Eu ziceam de James Oliver, englezul...nu mai stiu daca asa am scris in pag. trecute. sper sa nu o iau razna, noroc cu Ana
.
La gradi la marco au jucarii misto, mat. did. la fel, conditii bune, ed. specializate, sa vedem cat respecta programa...caci de luna asta trec la act. de gradi, au toti peste 3 ANI.
Si act. de gradi, mai ales la gr. mica nu sunt cine stie ce...au act. la alegere dim., pe sectoare: bucatarie, constructii, arta, o act. obligatorie de 10 min( matematica, stiinte, ed. limajului), si pe urma pauza, joaca si iar joaca. eu zic ca e ok pt. varsta lor, nu e foarte incarcat...
Ana insanatosire grabnica, numai asta va lipsea acum
. Sper sa-i scada febrapiticului cat mai repede, ai grija sa nu faci si tu.
Asta stiam si eu ca sist. M e mai libertin, tocmai de aceea am ramas
cand am auzit de camera de plans. Sunt ferm convinsa ca ed. de acolo nu au studiat pe dincolo, au citit si ele putin despre Montessori, si incearca sa aplice ceva...dar total gresit fata de sist. propriu-zis.
_
Gio
14+ si Marco(06.01.2006)
poze
Giova spune:
gata, am pus si eu poze:
http://good-times.webshots.com/photo/2735626600065845318grTyqv
_
Gio
14+ si Marco(06.01.2006)
poze