**LMA spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (310)**
Raspunsuri - Pagina 12
anasol spune:
salutari fetele,
hop si io sa ma mai plang pe aici: dav de 2 zile ma plange de dureri de burta si numai seara la culcare, nus ce are..........cu ianis am fost la alt medic si i-a dat acelasi doagnostic : sindr. de malabsorbtie, anemie , rahitism
of, of, are 7600 g si cica ar trebui sa aiba 8600........la 8 luni juma, ce ma fac io cu copchii astia...........
silvi_2005 spune:
Giova draga mea habar nu am ce sa iti zic ca nu stiu care sunt diferetele intre gradi de stat si private in afara de numarul de copii...daca au aceleasi conditii etc.La Alain sunt mereu 20 maxim ca asa e standard dar sunt mereu 4-5 educatoare si din aia 20 vreo 7 sunt mititei sub un an care stau in ceva tarc special cu saltelutze si ii culca acolo..etc deci raman cam 13.Nu stiu aici la scoala cati sunt acum in mai cand o s afie inscrierile aflu. Mie una mi se pare enorm si 10 copii la o educatoare ca nu stiu cum se poate ocupa de ei.
Bianca ca am uitat ca m-ai intrebat, alt program de gardi nu am cum sa ii fac pana in septembrie ce va merge la scoala maternala. Aici ai program maxim de 20 de ore pe saptamana, la pranz e obigatoriu sa ii iau acasa intre 11,45 si 13,30. As putea sa il mai duc de la 13,30 la 17 o zi ca el merge 15 ore pe sapt si i-ar ramane 5 dar nu vad rostul ca el vine acasa si mananca si se culca acasa cred ca as avea mai mare circ sa il duc acolo, o sa fac inainte de scoala cu o luna sa se obisnuiasca cu ideea.
Fetelor stiu ce ziceti voi cu body si aveti dreptate eu ii dau insa tocmai din motiv ca are scutec inca. Dac anu ii dau body si are acces la spate ca isi scoate maieul din pantaloni se scarpina la marginea scutecului de isi face rana, avea o iritatie intr-o vreme de ma speria cand il dezbracam. In deraneaza ideea ca simte ceva acolo, e clar ca nu e la fel de comod cum ar fi in chiloti
dar ce sa ii fac daca nu vrea sa meaga la Wc mereu sa scapam pe pampersul asta. Cateodata chiar ma apuca dracii cand ma gandesc ca cu toate am tras dublu
trezit noaptea pana la 2ani aproape noapte de noapte, circ enorm la dinti cu lunile, diversificare inceputa ca lumea abia dupa12 luni si cu circ mare si nemancat pana la 2 ani
apoi fara lapte pana la 3 ani
serios ca am avut asa un copil de dificil pe cat e de simpatic. Si cum suntem cu chilotii de hartie inca
cine stie cand mai scap si de astia.
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
silvi_2005 spune:
Anasol aiurea tare ce sa zic.....eu te inteleg ca mi-e greu cu unul. Am o prietena acre are o fetita de varsta lui Alain care a avut asa pb o s aintreb ce investigatii i-a facut ea, locuieste la Cluj. Fetita e ok acum doar ca mai slabuta dar in rest nu mai are probleme cu ea. Cu Dav vezi sa nu fie ceva viermisori, unde il doare burtica in jurul buricului? Ce mainefestari mai are, nu se scarpina mai des la nas, sau la fundic? Mananca ok? Poate nu ar strica sa ii fac un ex de scaun, de preferat dupa noaptea cu luna plina ca cica atunci se elimina. Pupici si sanatate multa de la noi.
Fug si eu sa il culc pe Alain.
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
anasol spune:
silvi-uite acum am sunat dr de fam sa-mi faca o un bilet pt ex coproparazitologic sa vad........nu are alte simptome, atat de burrta se plange si iese cam greu cu scaunul odata la 2 zile.....a mai zis ppark ca-l mananca fundisorul , dar io il spalam cand zicea.nu ma gandeam la viermisori![]()
maraki spune:
La multi ani pt Dani si Alain
Sa cresteti mari, sanatosi, cuminti si cu mult noroc in viata 

La multi ani pt blondina Clara si blondinul Eduard
Sanatate, noroc si multe impliniri in viata sa aveti puilor 

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
maraki spune:
Bine v-am regasit

Taaare bolnava am mai fost
Am stat la pat, deloc nu am deschis comp, tratament cu antibiotic, sirop de tuse si ibuprofen. Nu eram in stare sa ma duc nici la toaleta, aveam si stari de voma
Joi m-am simtit rau cand am fost cu Angelo la clinica, ma luase cu frisoane si varsaturi, pe Angelo l-au gasit bine la testul de auz dar e nemultumita dr. ca nu mananca singur( el mananca la socrii dar acasa-i dau eu ) si vezi Doamne ca nu urca singur scarile
Le urca si le urca cu pasi normali dar scara aia in spirala cu trepte prea inalte de la clinica mi s.-a parut prea obositoare si l.am tinut de mana
Inaltime are 102 cm si greutate 13.800gr. Asta e adevarata inaltime
A facut testul genetic care dureaza vreo 3 luni pana aflam rezultatul
cica se face una cate una analiza pt casa de asigurari sa isi justifice clinica chletuielile( o analiza din 3 costa 2 mii euroi
, asta cica ar fi cea mai scumpa ) Colac peste pupaza, nu ajungea ca eram eu bolnava cu pneumonie, s-a imbolnavit si Angelo la fel ca Razvanel de Astery
A avut infectie in gat, este inca pe antibiotic Penicilina, 3 zile a stat la socrosenii ca eram eu varza, a zacut incontinuu
duminica am cerut sa il aduca acasa iar de luni este spre bine. Giorgos s.a impartit cand la mine, cand la copil, imi aducea mancare gatita de socrosenie( pt mine si Robert ) si se intorcea la Angelo. Pana luni sant in medical, mi-am facut si analizele pt tiroida, nu am nimic
decat Fe putin scazut( am vb azi cu medicul de fam )
Nu mai stiu cine ma intreba cum m.am pricopsit cu boala, am iesit cu maneca scurta la minus 10 grade, sa sterg niste amprente lasate pe geamul usii de la intrare( la sv ) Oricum nu am reusit sa sterg pt ca dadeam cu solutie pt geamuri si ingheta instant 
sant in urma cu dropurile, sper sa reusesc azi sa intru
Merg sa vad un film de groaza, Prisoner
Pupici la toate
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
Giova spune:
Am umblat prin tot orasul dupa masinuta aia si nu am gasit-o.
Cand m-am dus dupa el, mi-a zis educatoarea ca au inceput engleza: sa numere, sa salute, animalele. Cica stie, dar nu a vrut sa-mi zica nimic...ba da: Good bye= buna ziua(in conceptia lui marco)
.
Acum ma lupt cu el, caci tat-su' e acasa si il tin departe de dormitor, ca sa poata dormi putin, ca e varza.
Silvia pai daca Alain mai e cu pampers atunci mai bine ca-i dai body. Ii tine si mai bine la spate.
Cu gradi ce sa zic...e diferenta mare intre stat si privat:
STAT:
- 120 lei/luna
- peste 20 copii in grupa
- o educatoare la grupa. eventual o mai ajuta si ingrijitoarea, dar slabe sanse.
- jucarii mai putine
- mancare mai de baza sa zicem, fara prea multe banane, peste si alte chestii mai costisitoare.
Privat:
- de la 800 lei/luna
- maxim 10-12 copii la grupa
- o educatoare si o ingrijitoare la grupa
- jucarii si mat. didactic nou si frumos
- mancare buna, care respecta nivelul de varsta al copilului (legume, fructe si carne zilnic. doar peste, pui si vita).
Bianca stiu ca dani s-a adaptat repede, lui marco nu-i mai pot zice de cresa, stie ca s-a mutat in alta cladire, caci ma intreba unde e fosta educatoare, care a plecat la cresa.
Nu stiu...ma mai gandesc, mai analizez la cald - la rece si mai vedem. Pana se fac inscrieri mai avem timp, dar trebuie sa merg inainte sa tatonez terenul, sa vb. cu directoarea
, intelegi tu....
Si asta cu colectivitatea e drept. Or fi putini in grupa,dar dupa amiaza sunt toti impreuna, jos. si sunt peste 45 copii in gradinita, asta daca ar fi toti prezenti.
Nasol ca nu e potrivit laptopul pt. Dani. Marco nici cu cel testoasa nu se joaca...nici nu vreau sa ma mai gandesc.
Maraki bine ai revenit!! ma bucur ca esti mai bine, imi pare rau ca a bolit si Angelos saracutul. Bine ca i-au iesit ok analizele, mama ce preturi la cele genetice...bine ca nu le platiti si se fac....la noi cred ca s-ar plati, nu ar fi fonduri pt. asa ceva.
Anasol imi pare rau ca sunt baietii cu probleme. Du corpo vezi ce iasa, dar trebuie dus de 3-4 ori, la intervatl de cateva zile. ianis arata destul de bine, ai vazut ca si la noi erau copii care nu aveau greutatea adecvata varstei, dar nu a fost nimic grav.
Aseara l-am masurat si eu pe pitic: 98 cm si 14,5 kg imbracat. a slabit, se vede si pe el...cred ca ii voi cumpara si eu ceva pt. pofta de mancare.
Trimit mesajul ca deja scriu la el de 40 minute.
_
Gio
14+ si Marco(06.01.2006)
poze
silvi_2005 spune:
Maraki super aiurea ca ati fost asa bolnavi,bica ca v-ati mai revenit, m-am gandit eu ca e ceva serios ca nu ai intrat
sa va faceti bine. F bine ca au iesit ok analizele cu mancatul singur nue regula nici la noi cand sunt grabita chiar ii dau eu sa terminam o data
mi se pare aiurea sa concluzioneze ca nu urca scarile ca nu a urcat atunci, trebuie sa ii explici ca si poate sa le urce si sa manance singur...daca nu o face o data nu inseamna ca nu poate
. Tin pumnii sa iasa bien si in continuare.
Giova nu prea mai inteleg eu cu banii astia noi dar e 12 milioane la stat si 8 milioane la particular? E mai scump la stat? poate ai scris tu gresit.
Anasol bine a zis Giova sa repeti de vreo 3 ori analiza, tin pumnii sa fie bine, te anunt cand mai aflu ceva c malabsortia.
Fetelor va pun cateva site-uri pe care le-am descoperit eu si mai fac activitati cu Alain de pe ele. Unul e mortal ca e cu cantecele din toate tarile lumii si aveti si versurile, mai sunt cateva cu jocuri si cantecele activitai si planse de colorat, sunt in fr toate dar se intelege ca sunt f explicite meniurile, poate le gasiti si voi utile macar pt cantecele 
1 : http://www.mamalisa.com/fr/france.html asat e cu cantecelele din toate tarile lumii
2 : http://www.clipounets.com/ asa e cu cantecele si videoclipuri mici si activitati
3 : http://thierry-klein.nerim.net/ cu o multime de cantecele
4 : http://www.0-5ans.com/menu_Bricolages_Age_2-3-ans.html asat e un site super cu activitati, planse de colorat, cantecele, retete si o multime de alte lucruri, e super.
5: http://www.funscience.net/loire/fr/index.jsp asta e cu ceva joculetze simpatice
silvi_2005 spune:
L-am masurat si eu pe Alain are 104 cm dar nu prea a vrut sa stea drept
radea si fugea nonstop si 16,2 kg e slab tare pt inaltimea lui dar are el vreme sa se ingrase.
maraki spune:
Silvie, cred ca Giova a vrut sa scrie 1 mil.200 mii la stat. E mare diferenta de pret intre particulara si stat
Al meu tot in crize de papa este
de cand e bolnav tare rau a mancat, o sa mai incerc sa.i dau vitamine dar le scuipa imediat, nu stiu ce metoda sa mai adopt
Antibiotic nu stiu cat a retinut in corp, de fiecare data scoate din gura dar totusi vad ca a facut treaba impotriva bolii
In Ro ar fi spus imediat sa fie trat, injectabil daca-l scoate afara, aici au spus sa il las cu cat reuseste sa inghita, sa nu incerc sa-i dau alta doza chiar daca mi se pare ca nu a inghitit nimic. Au mai zis sa il dau de 3 ori pe zi, nu la 6 ore ca in Ro. Noi tot cu pampers, trebuie sa insist sa stea pe colacel la toaleta, fuuuge cand arat sa se urce pe scarita 
Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5