Dezamagiti de Posta Romana?
Am trimis un plic in Romania cu niste acte din 17 decembrie si o tot sun pe mama in fiecare zi si imi spune ca n-a ajuns, desi l-am expediat recomandat.Sunt niste acte importante si nu stiu daca mai ajung. A fost si la posta sa intrebe si tot ii spun sa stea linistita ca au fost multe zile libere si de aceea nu a ajuns, dar totusi cate libere au fost, ca-i aproape luna.Ni s-a mai intamplat si alta data cand am trimis fotografii sa nu ajunga, asta vara la fel am trimis niste acte si a durat 2 saptamani. Am mai discutat si cu alti romani si mi-au spus la fel ca sunt dezamagiti de posta romana, ca nu le ajunge corespondenta. Cei de facut in cazul asta, unde facem reclamatie? Pana la urma de ce nu se desfiinteaza acest serviciu daca tot nu ne putem folosi de el?
Cei de facut?Stie cineva(sau lucreaza cineva la posta) sa ne spuna ce se intampla de obicei cu corespondenta noastra? Unde se pot "rataci" plicurile?
Ati avut experiente negative cu ei, ca pe net la o simpla cautare, gasesti exemple negative cu miile si totusi vad ca nu se schimba nimic, e din ce in ce mai rau.
Raspunsuri
mariamunteanu spune:
Sotul meu a trimis socrului meu tot asa un plic cu acte care nu a mai ajuns niciodata. A fost trimis recomandat, a facut reclamatie, la care postasul a venit disperat la socrul meu rugandu-l sa semneze de primire, desi nu primise nimic. Socrului i s-a facut mila si a semnat, asa ca reclamatia a ramas fara obiect, iar noi am iesit cu o pierdere de 200 euro pt alte acte si expediere prin DHL.
Anul trecut am trimis eu un pachet pt. prietena mea care are baiatelul cu diabet - ciocolata pt diabetici si niste hainute. A disparut pachetul, am dat zeci de telefoane la posta rugandu-i sa dea drumul la pachet ca e pt copil, dar furat a ramas.
Maria
Christel spune:
Groaznic, ce povestesti si tuCe n-am inteles e de ce in urma reclamatiei a venit postasul sa-l roage pe socru sa semneze de primire, inseamna ca se simtea cu musca pe caciula(si amenintat de sefii lui), iar in cazul in care a semnat practic "cazul s-a inchis".
Eu stiu ca ei sunt raspunzatori in cazul in care se peierde o recomandata si am inteles ca posta ar trebui sa te despagubeasca cu pana la 10 ori valoarea trimiterii.
Noi avem chitanta de aici de la posta, sunt hotarata sa le fac reclamatie dar nu stiu de unde sa incep.
Reclamatie o fac eu aici la posta(cu chitantele pe care le am) sau face mama la posta la noi in Romania(dar care este dovada ei?). Cum se procedeaza?
daniela_daneza spune:
Christel, si eu am patit-o numai ca era pe plan local adika in Romania .In luan iunie am trimis un plic cu un acatist si niste bani la un preot in VALCEA .Plicul l-am trimsi recomandat cu confirmare de primire .Nu era prima data cand trimiteam si ajunsesera .Dupa vreo 3 saptamani vazind ca nu primesc nici o confirmare merg la posta si intreb.Ca nu a ajuns la destinatie dar nici al ei nu s-a intors/asa ca fac o reclamatie scrisa , un tipizat de la ei si sa astept .Diriginta de posta a fost draguta si mi-a cerut numarul de tel personal .M-a sunat si cica in urma cercetarilor s-a dovedit ca s-a pierdut pe drum si ca am sa primesc in scris de la posta romana o instiintare si ca pot primi despagubiri .Intadevar am primit de 4 sau de 6 ori valoarea expeditiei ...asta nu ma incalzeste cu nimik dar am vrut sa le iau banii ....mai rau daca sunt acte ......Noroc ca am pastrat chitanta .
Sfatul meu este sa faci reclamatie .Din cate in amintesc in acel formular era si rubrica care sa fie completata de destinatar .Deci sa mearga mama ta la posta si sa faca reclamatie, ii trebuie numarul si data corespondentei ....
Bafta !
Dany
'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"
daniela_daneza spune:
Sincer in cazul meu eu cred ca cea de la posta care a luat plicul se face vinovata , stiind ac este catre preot si clar sunt si bani in plic .
Dany
mariamunteanu spune:
Christel, fa reclamatia la posta de la care ai expediat plicul, cu chitantele tale.
Daniela_daneza, data viitoare sa trimiti banii prin mandat postal, e mai sigur.
Maria
daniela_daneza spune:
Maria , stiu ca este mai sigur , dar erau putini si repet nu era prima data cand trimteam.
Scuze daca am lezat pe cineva !
Dany
Christel spune:
Asa am sa fac, dar ma intreb cei de aici ce pot face decat sa verifice ca de aici a plecat plicul, mai mult in Romania n-au cum sa afle traseul plicului, ca eu sunt convinsa ca la noi se intampla dezastrul.Sau fac ei reclamatie in Romania?
daniela_daneza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Christel Asa am sa fac, dar ma intreb cei de aici ce pot face decat sa verifice ca de aici a plecat plicul, mai mult in Romania n-au cum sa afle traseul plicului, ca eu sunt convinsa ca la noi se intampla dezastrul.Sau fac ei reclamatie in Romania? |
Cand mergi sa faci reclamatia ii poti intreba .Daca ajung maine la posta pot intreba si iti spun , sau eventual iau o reclamatie si o scanez si iti trimit .
Dany
Delphinas spune:
ce-i drept, asa cum ai specificat si singura Christel, sunt multe postari pe net cu lucruri neplacute si foarte neplacute cu cei de la posta romana.
si eu am patit-o de nenumarate ori. ce-i drept nu am trimis acte, dar spre marea mea surprindere cand trimiteam bani, aia ajungeau.
eu de regula apelez la serviciile lor cand imi fac comanda de cate ceva de pe net. am eu un site de unde comand mereu si ei expediaza doar prin posta romana. ce-i drept dupa ce m-am casatorit nu am mai comandat de acolo si intr-o zi imi fac curaj si comand iar. imi vine avizu la ai mei caci am ramas cu adresa din buletin, merg la posta sa ridic coletul si sa platesc. completez cele necesare si cand verifica doamna de la ghiseu vede ca eu ma numesc altfel decat era trecut destinatarul pe colet. pe colet era trecut A. V., iar in buletinu nou sunt M.V. si scandal la mine. ca nu am putut sa ii spun ca ma numesc M.V. si nu A.V.??? ca ea a facut nu stiu ce pe acolo cu A.V. si nu M.V.
ca ce face ea acum? sa ii dau dovada ca m-am casatorit. femeie da certificatu de casatorie nu mai port la mine ca in rest si bunica e in port-document. ii spun frumos ca nu am, dar sa verifice dupa CNP. ca ce pe colet scrie A.V. si eu sunt M.V.
am vazut ca nu am cu cine vorbi si ii spun ca revin cu dovada si sa-mi iau coletu. cat m-am mai fatzait eu prin oras am uitat ca la 18 ei inchid si am mers a 2 zi.
si cum ca la noi la nimenea, a 2 zi mi se spune ca mi s-a returnat coletu pt neprezentare. sa pic jos...cum sa se returneze pt neprezentare. eu stiu ca sta la ei in magazie cateva zile si apoi se returneaza. si mi se arata o hartie cum ca am fost anuntata si nu am venit sa imi ridic coletul. sa-mi iau campii. povestesc doamnei, alta decat cea cu o zi in urma, ce patesc ieri. da frumos din umeri, nu va pot ajuta cu nimic.
sa va mai trimita odata comanda.
frumos nu?POSTA ROMANA!
poze, Just Me
ambitioasa
nadinas spune:
Ma alaatur si eu nemultumitilor de serviciile Postei Romane.Am trimis un pachet mic, care n-a ajuns in Romania.De aici l-am urmarit pe internet si a plecat din Danemarca.Unde sa fac reclamatie?
Aici sau in Romania?
E a doua oara cand se intampla chestia asta. Sunt extrem de furioasa.
Unde sa sun, ce sa fac?